IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3
Auteur:
Topic : Internet: revolutie of repressie? (discussieer je reet eraf) Volgende pagina
M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 11-06-2004 0:34 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

Dames en heren, welkom in de éénentwintigste eeuw. Het oude millennium is dood, maar uit zijn laatste stuiptrekking kwam een vonk die de kant en klare stapel brandhout van menselijke communicatie in vuur en vlam zette: het Internet. Wie was er níet ontroerd door de idealistische utopie van een onbegrensde, onbeperkte virtuele ruimte waar éénieder vrijelijk met elkaar kon praten, niet gehinderd door sociale, culturele, raciale of religieuze grenzen? De wereld werd een dorp en de mensheid veranderde van grote onbekende massa in een direct bereikbare vriendengroep.

Vandaag de dag, we spreken nu, anno 2004, slechts enkele jaren later, klinken deze woorden hol en bedrieglijk. De utopie bleek een leugen, het dorp bleek een gevangenis en de mensheid? De mensheid bleek, zoals zo vaak, een kudde manipuleerbare dieren die zich binnen de kortste keren schikten in hun lot: het aloude 'pas je aan of verdwijn'.

Iedereen, ook jij, cynische en wereldwijde lezer, typte ooit met zwetende worstevingertjes hoopvol voor het eerst ergens, op wat voor virtuele ontmoetingsplaats dan ook, iets met de volgende strekking:
"Hallo, ik ben die-en-die. Ik kwam eens een kijkje nemen of hier nog leuke mensen zitten".
Iedereen heeft daarna verschillende, unieke reacties gehad en intussen is iedereen een doorgewinterde, door en door cynische internetheld geworden... het is dan ook tijd om eens terug te gaan naar die eerste periode, toen je nog oprecht benieuwd was naar hoe dat dan zou zijn, praten met wildvreemden via een scherm. Terug naar dat sprookje.... want een sprookje was het.
De realiteit is namelijk dat de meeste 'virtuele ontmoetingsplekken' vreselijke oorden zijn, waar iedereen elkaar in de gaten houdt uit angst voor *oh sidder* De Digitale Politie. Of ze nu moderators, administrators of beheerders heten, feit is dat het om een bijzonder slinkse vorm van *terreur* gaat, waar in de 'echte wereld' de honden geen brood van lusten.
Stel je voor, dat je in een kroeg staat met mensen die min of meer een interesse met je delen en dat je gedurende het gesprek op een ander onderwerp overgaat. Blijkbaar is dat ongehoord... één keer mag nog, maar als je het te vaak doet word je de kroeg uitgezet. De beheerders zijn echter coulant -- na een maand mag je weer terugkomen. Het is dan wel de bedoeling dat je met die behandeling ook nog blij bent. Stel je voor, dat je het met elkaar oneens bent in die kroeg en dat de discussie erg lang duurt -- één van de beheerders komt langs en sommeert jullie om de discussie verder per telefoon te voeren. Stel je voor, je wil eens een gesprek beginnen met een ander nieuw iemand terwijl oudere bezoekers dit al eens eerder gedaan hebben -- je mond wordt dichtgetaped en je moet luisteren naar de ouwe lulkoek van de kroegtijgers. Daarna mag je het er niet meer over hebben, want 'het is immers al besproken'. En stel je voor, je hebt commentaar op bovenstaande wantoestanden -- omdat het beheer van de kroeg verbaal geen antwoord geeft, word je zonder pardon de kroeg uitgezet.

Absurd, niet? Desondanks behoren de hierboven beschreven voorbeelden zeker niet tot het rijk der fabelen. Sterker nog, op bijna alle plaatsen worden ze volkomen normaal gevonden, of zelfs nodig. Het blijkt dat het Internet vooral het menselijk instinct om te 'volgen' heeft aangewakkerd. De ongekende mogelijkheden blijken vooral ongekende mogelijkheden tot censuur -- het onuitroeibare instinct om voor anderen te willen bepalen wat ze wel en niet mogen zeggen, en om voor anderen te bepalen wanneer ze wel en niet gekwetst worden, heeft wederom gewonnen. Niet voor het eerst, maar vast ook niet voor het laatst.

Voor een échte revolutie is het, ondanks het nieuwe millennium, nog veel te vroeg. Toch jammer: tamheid, verveling en verzadiging zijn het onvermijdelijke resultaat. De weerzin tegen verandering, de betutteling en de aloude bemoeizucht vieren wederom hoogtij in de dictatuur die Internet heet. Niets menselijks is het WWW vreemd.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 11-06-2004 0:49 by Spirit In Black Wijzig reactieProfiel van Spirit In BlackQuote dit bericht

hhmm


Kramy
Usericon van Kramy
Posted 11-06-2004 0:55 by Kramy Wijzig reactieProfiel van KramyQuote dit bericht

Iedereen bindt zich volkomen vrijwillig aan die in jouw ogen belachelijke regels... en je hebt er verder ook compleet geen last van...
Ik zeg al 2 jaar lang precies waar ik zelf zin in heb op dit forum, en ik heb niet eens een waarschuwing op mijn naam staan...
De regels/censuur zijn nodig aangezien er mensen schijnen te bestaan die zich heel wat voelen in een ogenschijnlijk anonieme wereld, waardoor er nogal eens vreemde situaties voorkomen die in het normale leven ook niet getollereerd zouden worden.
Verder bestaan er ook nog een hoop aandachtsgeile mensen waarvoor internet alleen maar dient als een medium waarmee ze van nog meer mensen tegelijk aandacht kunnen proberen te krijgen... helaas schijnen mensen ze op een forum moeilijker te kunnen negeren dan in het echte leven.
Wanneer mensen zich gewoon zouden gedragen zoals ze normaal ook doen was al deze censuur ook niet nodig geweest.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 11-06-2004 0:58 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

Disclaimer -- de "column" komt niet noodzakelijkerwijze overeen met de mening van M.

Enfin, Kramy, bij jou begint het al -- blijkbaar heb jij reeds een fors idee over wat "het normale leven" inhoudt en hoe er in dat "normale leven" gecommuniceerd dient te worden.
Ook jij hebt dus blijkbaar Digitaal Politiebloed in je.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 11-06-2004 1:02 by Spirit In Black Wijzig reactieProfiel van Spirit In BlackQuote dit bericht

hhmm

nee geintje, is wel interessant, echter weet ik niet of dit zoden aan de dijk zet.

[Dit bericht is gewijzigd door Spirit In Black op 11-06-2004 1:02]


Kramy
Usericon van Kramy
Posted 11-06-2004 1:08 by Kramy Wijzig reactieProfiel van KramyQuote dit bericht

quote:
Op 11 juni 2004 0:58 schreef M. het volgende:
Disclaimer -- de "column" komt niet noodzakelijkerwijze overeen met de mening van M.

Enfin, Kramy, bij jou begint het al -- blijkbaar heb jij reeds een fors idee over wat "het normale leven" inhoudt en hoe er in dat "normale leven" gecommuniceerd dient te worden.
Ook jij hebt dus blijkbaar Digitaal Politiebloed in je.


Uiteraard... iedereen heeft wel een mening over hoe er in het normale leven gecommuniceert dient te worden lijkt me...

Als dat jij in een vergadering zit en er staat opeens iemand op die zegt dat je een ongeloofelijke kankermongool bent en dat je je hoofd beter in je aars kan duwen omdat er toch niets zinnigs uitkomt vind jij dat toch ook niet normaal?

En zou jij een kerel die tegen je vriendin zegt dat ze een stoephoer is, maar wel zo gigantisch lelijk dat hij nog geen 3 euro voor haar over heeft niet op zijn bek slaan of iets dergelijks?

Op een forum komen zulke onzinnige dingen constant voor...


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 11-06-2004 1:08 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

@Spiertje in Black: Uiteraard niet. Dat neemt niet weg dat ik het leuk vond om in te tikken; ik ben er nl. definitief van overtuigd dat een gemodereerd forum gay is, en dat leg ik dan even uit, kan ik ook weer rustig slapen na m'n ei gelegd te hebben.

[Dit bericht is gewijzigd door M. op 11-06-2004 1:09]


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Mikeee
whiskypedia
Usericon van Mikeee
Posted 11-06-2004 2:16 by Mikeee Wijzig reactieProfiel van MikeeeQuote dit bericht

quote:
Op 11 juni 2004 1:08 schreef M. het volgende:
ik ben er nl. definitief van overtuigd dat een gemodereerd forum gay is,

Pssst...Muur?Spirit In Black
Usericon van Spirit In Black
Posted 11-06-2004 2:24 by Spirit In Black Wijzig reactieProfiel van Spirit In BlackQuote dit bericht

quote:
Op 11 juni 2004 1:08 schreef M. het volgende:
@Spiertje in Black: Uiteraard niet. Dat neemt niet weg dat ik het leuk vond om in te tikken; ik ben er nl. definitief van overtuigd dat een gemodereerd forum gay is, en dat leg ik dan even uit, kan ik ook weer rustig slapen na m'n ei gelegd te hebben.


ik zou zeggen, neem een kijkje bij het 'ongemodereerde' lost souls forum op zenial.nl waar ik alweer een tijdje aanwezig/afwezig ben (de grootste eikels/nerds worden wel weggehaald). Ik kan je vertellen, de reden dat ik daar toch niet veel meer post is het ongelofelijk gehalte aan gezeik, sexueel gefrustreerde mannetjes en haatzaaiende oproerkraaiers die hun zegje continue herhalen en dat werkt zeer vermoeiend. Dat gebeurt vanzelf en hoeft niet erg te zijn ware het niet dat je interesse om hieraan deel te nemen toch afvlakt zoniet vergaat. Op een vrij normale manier een discussie voeren of gedachten uitwisselen zonder dat er literair verantwoorde teksten als deze voorbij komen is niet echt bij, ik citeer:

'POSEIDORK CARE!!!! ONLY CARE IF IT IS MALE BOY 9 YRS OR EVEN MORE YOUNG!!!!! HA HA HA!!!! THAT FAGGOT!!!! HA HA HA!!!

BUT SARCUEIL CARE MORE!!! HE LIKE TO SUCK ON NERD PENCIL!!!! HA HA HA!!! SARCUEIL= GAY GAY!!!! HE WANKS OVER A POSTER OF STEPHEN HAKWING!!!! HA HA HA!!!! SARCUEIL LIKE GAY OVER MATTER!!!! HA HA HA!!! HE IS KING OF ALL FRUITS!!! WHAT QUEER!!!!


tja als je dat leuk vindt, nodig ik u uit, u bent welkom....

btw editten is er niet bij..

[Dit bericht is gewijzigd door Spirit In Black op 11-06-2004 3:18]


X-Act
ZM-virus
Usericon van X-Act
Posted 11-06-2004 3:15 by X-Act Wijzig reactieProfiel van X-ActQuote dit bericht

De columnist heeft duidelijk niet goed begrepen wat het doel was van Internet. Hint: "onbegrensde, onbeperkte virtuele ruimte waar éénieder vrijelijk met elkaar kon praten" had er bar weinig mee te maken...


In der Beschränkung zeigt sich der Meister !


Corallus Hortulanus
Usericon van Corallus Hortulanus
Posted 11-06-2004 7:56 by Corallus Hortulanus Wijzig reactieProfiel van Corallus HortulanusQuote dit berichthttp:// http://groups.msn.com/_Secure/0QQAAAPQTO5Z0rO49ZhiA0v2uidlE8IXyUcGZFu*vOZ6dUC51nYIMl5wVQYOnNgfShb6n9Zj7giHTwgdwKcprz1h!9xpFstUOAhMzqEXpx9Q/heet.jpg?dc=4675480153528497795

is het niet oorspronkelijk ontstaan juist om de kantoren in het pentagon met elkaar te linken zodat ze makkelijker data naar elkaar konden overzenden ipv met floppy's heen en weer te rennen? hoe kun je van iets wat in het pentagon ontstaan verwachten dat het "vrij" is???


When you use brute force and it doesn't work, your not using enough


chriz
Dóh!
Usericon van chriz
Posted 11-06-2004 11:44 by chriz Wijzig reactieProfiel van chrizQuote dit berichthttp://www.youtube.com/user/facesofcain

Iedereen schijnt te vergeten dat een forum zoals deze ook door iemand gemaakt is en onderhouden word....ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat diegene direct of indirect bepaald wat wel en niet kan
(om de metafoor uit de eerste post te gebruiken: je zit niet in een kroeg maar bij iemand thuis)

voor geheel ongecensureerde communicatie is er altijd nog een programma als msn of icq, dit draai je dan ook vanaf je eigen bakValorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 11-06-2004 11:44 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

Ik denk dat je een internetforum nagenoeg niet met een café kan vergelijken..

op het gebied van fora en chatrooms is internet zowiezo ietwat deprimerend naar mijn idee.. Het geeft mensen een vals gevoel van zelfvertrouwen omdat velen dingen durven te zeggen die ze i.r.l. niet zomaar zouden zeggen, laat staan tegen een onbekende in een café.. Wat dat betreft is internet een uitkomst voor iedereen die onder het gemiddelde zit qua zelfvertrouwen/assertiviteit/etc maar met als gevaar dat mensen op den duur alleen nog maar op internet leven, met als resultaat dat ze i.r.l. helemaal geen kans meer krijgen om assertiever te worden..

Aan de andere kant ontmoeten veel forummers/chatters mede-internetters op den duur wel i.r.l, en afgezien van de huiverige-'internet is gevaarlijk'-Oprah verhalen komen hier veel al dan niet goede vriendschappen en/of relaties uit voort.


El Chulo
UltraSuave!!!
Usericon van El Chulo
Posted 11-06-2004 11:51 by El Chulo Wijzig reactieProfiel van El ChuloQuote dit bericht

ik denk ook dat het doel van het internet jou een beetje ontgaan is, kroegtijger.

de vergelijking tussen een forum een kroeg gaat ook al mank. een forum dient ook wel als naslagwerk.


Ahora kién, kién es el asesino. Ahora kién, kién mata sin razón. Ahora kién, utiliza las torturas....


Phriar
Hutkippie voor bok en spenen
Usericon van Phriar
Posted 11-06-2004 12:08 by Phriar Wijzig reactieProfiel van PhriarQuote dit berichthttp://metal.20m.com

hmmm...

Censuur is altijd een moeilijk iets omdat de mensen die het plegen onherroepelijk menselijk zijn, en daarom censureren vanuit hun eigen gedachten, referentiekader, normen/waarden en meer van die zooi.

Voorbeeld: ik dacht laatst dat ik een leuk topic had gemaakt in onzin, blijkbaar was Helmet het hier niet mee eens en een slotje volgde...

Het is wel zo dat dat topic volgens sommige criteria die je als mod kan hanteren niet gesloten had hoeven worden: het was niet negatief bedoelt, niet volgeduwt met scheldwoorden of racisme, niet direct beledigend voor mensen hier op het forum, zelfs niet een grammaticaal überslecht.

Blijkbaar was het enige wat er aan mankeerde was de blijkbaar inherente ongepastheid van een vredesstichttopic op een metal-site...

Is dit censuur? Ja. Is het genoeg om tegen te protesteren, waarschijnlijk niet in de ogen van de meeste mensen hier op 't forum. ("kut-hippie!!!") Maar blijft wel een feit dat censuur dingen kan ontnemen als vrijheid tot uitdrukking van je mening die aan de basis liggen van alles waar het internet voor bedoelt is.

Als je dan echter gaat kijken naar algemene fora waar het board overspoelt wordt met enorm grovve racistische leuzen, over-en-weer gekanker, zinloos gecybersex en BreeZah hoofden van hier tot ginder kan ik ook niet helemaal 100% tegen modereren zijn.

Er is zowiezo al groepsvorming van jewelste op internet, gesloten fora en websites, etc, terwijl eigenlijk internet "mensen bij elkaar moest brengen"draagt het over het algemeen alleen bij tot de hokjesvorming binnen de samenleving in veel gevallen. Ben ik niet welkom hier omdat ik me hippie noem? Gelukkig ben ik niet van dit forum afgekicked voor die reden, en dat is iets goeds, hoewel ik kan indenken dat sommige metal-puristen hier misschien wel voor zouden pleiten

mtc


"Toen hij, in plaats van groenteman, besloot bakker te worden, waren de gevolgen niet te aubergine"


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 11-06-2004 12:42 by Chelman Wijzig reactieProfiel van ChelmanQuote dit bericht

Censuur op een PARTICULIERE forum bestaat niet.

Censuur is wanneer van overheidswege bepaalde uitingen onmogelijk gemaakt worden en je in je vrijheid beperkt wordt. Dit is een forum dat eigenodm is van Paul. Hij mag in feite bepalen dat er geen Iron Maiden topics geopend mogen worden en nog is het geen censuur.KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 11-06-2004 12:43 by Jenje (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van JenjeQuote dit bericht

Het is een particulier forum, niet een particuliere forum.


En je hebt gelijk.


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 12-06-2004 12:22 by attila_de_hun Wijzig reactieProfiel van attila_de_hunQuote dit bericht

zeer interessante openingsverhaal maar de titel bedriegt wel een beetje. Het gaat eigenlijk niet over internet maar eenkleindeel hiervan, namelijk messageboards, chatrooms.
internet zelf is een meninging van "revolutie"en repressie. puur afhankelijk van waar je terecht komt/naar toe gaat ( afhankelijk door de eisen van de eigenaar/verantwoordelijke).

toch moet een deel van het internet onder repressie staan. uitbuitingen van willoze slachtoffers (bijv. kinderporno) mag gewoon niet straffeloos worden aangeboden.
maar discusiëren, kennis opdoen, informqatie uitwisselen daarentegen moet wel vrij kunnen.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 12-06-2004 12:27 by Chelman Wijzig reactieProfiel van ChelmanQuote dit bericht

Kinderporno bestrijden heeft niks met Internet te maken. Strafbare zaken mag je in principe nergens plegen ook niet bij jezelf thuis.


Voordeel van het modereren van een discussieforum zie ik in het feit dat je de praktische nut ervan verhoogt. Het is makkelijker om nuttige informatie te vinden. Vergelijk een gemodereerde forum met de andere uiterste: USENET groepen. Iedereen die er vaak op is geweest, weet dat de S/N ratio enorm laag is.

Toch vind ik dat het modereren zich meer op 'common sense' dan op regeltjes zou moeten baseren. Helaas zijn er IMHO te weinig mods die de sfeer in het algemeen en de sfeer in specifieke topics goed aanvoelen.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 12-06-2004 12:52 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

quote:
Op 12 juni 2004 12:27 schreef Chelman het volgende:
Voordeel van het modereren van een discussieforum zie ik in het feit dat je de praktische nut ervan verhoogt. Het is makkelijker om nuttige informatie te vinden. Vergelijk een gemodereerde forum met de andere uiterste: USENET groepen. Iedereen die er vaak op is geweest, weet dat de S/N ratio enorm laag is.

Toch vind ik dat het modereren zich meer op 'common sense' dan op regeltjes zou moeten baseren. Helaas zijn er IMHO te weinig mods die de sfeer in het algemeen en de sfeer in specifieke topics goed aanvoelen.

Ik ben het deels met je eens -- op een forum waar informatie centraal staat is modereren een must. Kijk bijvoorbeeld hoe dat gaat op GoT. Ik kom daar dan ook alleen maar als ik iets moet weten en post er alleen maar een vraag of als ik zelf iets weet.

Het is bijna altijd zo dat modereren zijn doel compleet voorbij schiet, zeker op een plek waar informatie wordt uitgewisseld én waar rondgehangen wordt.
Dan krijg je dus de belachelijke toestand dat iemand over je schouder meekijkt terwijl je lekker ouwehoert, dat mensen menen voor anderen te kunnen denken, dat topics een "slotje" krijgen etc. en dat allemaal op een plekje van het web dat suggereert hangplek te zijn.
Ik weet ook wel dat zeuren geen zin heeft en dat er regels zijn etc., dat neemt niet weg dat het een absurde omstandigheid blijft. Geef mensen modereer-rechten en binnen de kortste keren heb je het digitale equivalent van Nineteen Eighty-Four. Om "on topic " naar je hoofd geslingerd te krijgen in een Onzin-gedeelte op een Hangplek -- hehe, dat moet je eens in een gewoon gesprek proberen.

Eigenlijk is dit hele topic gay, maar ik vond het zo raar.... ik ben gewoon verbaasd, misschien heb ik het daarom wel aangemaakt. Verbazing. Het is goed om er even bij stil te staan, IMO.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


lykle_wolfheart
Usericon van lykle_wolfheart
Posted 12-06-2004 14:02 by lykle_wolfheart Wijzig reactieProfiel van lykle_wolfheartQuote dit berichthttp://www.gothtronic.com

Modereren is noodzakelijk geworden, omdat mensen op internet zich anders gedragen dan mensen in de buitenwereld. In de kroeg ga je niet zomaar iemand verrot lopen schelden wegens een andere muzieksmaak, maar als je veilig anoniem achter je beeldschermpje zit, dan schijnt dat ineens wel te kunnen. En zo worden mensen die in het dagelijks leven buiten de boot vallen of onopvallend rondlopen, ineens gevreesde 'internethelden' die het o zo stoer vinden om hun frustraties te botvieren op het internet, wat ze in het echt nooit zullen durven.


no text supplied


0Tolerence
Usericon van 0Tolerence
Posted 12-06-2004 14:14 by 0Tolerence Wijzig reactieProfiel van 0TolerenceQuote dit bericht

hoop geouwehoer, het is heel simpel. Internet is gewoon een nieuwe commercieel medium. Geld is het toverwoord hier


"This one is older than shit, heavier than time!"


Dargull
actual size
Usericon van Dargull
Posted 12-06-2004 14:19 by Dargull Wijzig reactieProfiel van DargullQuote dit bericht

Vanacht zal deze Barman die toevallig ook nog moderator is op een niet nader te noemen forum zijn visie toe lichten, nu gaat ie centjes verdienen.


Trotz
Usericon van Trotz
Posted 12-06-2004 14:40 by Trotz Wijzig reactieProfiel van TrotzQuote dit bericht

quote:
Op 11 juni 2004 11:44 schreef Valorian het volgende:
Ik denk dat je een internetforum nagenoeg niet met een café kan vergelijken..Inderdaad, in een café kan je geen contact maken met alle mensen tegelijk, door middel van 1 regel communicatie. Een discussieforum is als een kring van mensen die elkaar in het gezicht kijken. Dmv smilies/emoticons/avatars worden emoties gesimuleerd. Doordat iedereen contact met elkaar kan maken (of durft te maken) kan het dus ook een teringzooi worden, indien een internetridder een aanval opent op een nietsvermoedende forumganger. Daarom zijn er de moderators, de heiligen die er voor kunnen zorgen dat gezegde dingen ongedaan gemaakt kunnen worden, die iemand uit de kring kunnen verwijderen, die als een kleuterjuf de groep een waarschuwing kunnen geven.

Internet is heel anders dan een café. Daarom kijk ik eigenlijk niet vreemd op van de regels die er zijn op discussiefora.


Phantom
Metalhead
Usericon van Phantom
Posted 28-07-2004 19:08 by Phantom Wijzig reactieProfiel van PhantomQuote dit berichthttp://www.unspoken-fantasy.tk

Internet... De feitelijk onbestaande magie waarmee mijn echte leven begonnen is.

"Feitelijk onbestaand" omdat Internet plaatsloos, tijdloos en ongrijpbaar is.
En "magie" omdat het me al fascineert vanaf de eerste seconde van mijn leven dat ik online was (op de oude Toshiba laptop van mijn vader, met een gratis "12move" abbonement van de lokale Shell-pomp, *zucht, nostalgie*)

Vanaf dat moment ben ik langzaam maar zeker bekend geworden met het fenomeen "PC", iets waar ik me nu nog steeds meerdere uren per dag mee bezig hou (tijdens het schooljaar minder als in de vakantie, tijdens de vakantie zit ik toch wel een uurtje of 9 per dag te internetten).

Maar zoals Johan Cruyff het al zo treffend zei: "Ieder voordeel heb zen nadeel". En zo is het met Internet dus ook.

Het bied je aan de ene kant communicatie met heel de wereld, in 1 enkele muisklik. Je kunt muziek van nagenoeg elke band ter werled beluisteren, nagenoeg elke film die ooit gemaakt is bekijken, en online een leven lijden.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die gebruik maken van het Internet voor hun eigen voordeel, om informatie over mensen te weten te komen (bankrekeningen, creditcard-nummers e.d.), of om gewoon lekker herrie te schoppen (de tienerjongetjes die hacking-tools downloaden en ze loslaten op volslagen onbekenden)

En dan zijn er nog de serieuze bedreigingen: de black-hat-hackers. De mensen die het Internet naar hun hand kunnen zetten en elke bit die over de virtuele pijplijn raast kunnen achterhalen en veranderen. Erg lullig voor grote bedrijven/organisaties, die hiervoor weer hulp in moeten roepen van de white-hat-hackers (de "bekeerde" black-hats) die hetzelfde kunnen maar deze kennis goed gebruiken. Je virtuele Beschermengel zeg maar.

Maar ondanks deze zogezegde "dreigingen" tegen onze privacy (elke dreiging creeer je zelf door informatie prijs te geven op Internet, computers (en het Internet) doen immers niets uit zichzelf, het zijn de grbuikers die het vormen en gebruiken/misbruiken) blijf ik dankbaar gebruik maken van het Internet, en wil ik ook in die richting een baan gaan zoeken (ik begin in oktober met een Bachelor opleiding Informatica aan de Universiteit van Leuven (BE)).

Ik hoop dat Internet blijft wat het is, en alleen maar sneller, uitgebreider en makkelijker wordt. En dat de gebruikers gaan beseffen dat ze het potentiele gevaar op Internet zelf kunnen bestrijden/voorkomen door een beetje na te denken.


All the posers: leave the hall!


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 28-07-2004 19:10 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 12 juni 2004 14:19 schreef Dargull het volgende:
Vanacht zal deze Barman die toevallig ook nog moderator is op een niet nader te noemen forum zijn visie toe lichten, nu gaat ie centjes verdienen.

wel hele lange nacht


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2019 Stichting ZwareMetalen