IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Muziek algemeen Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : Blue Man Group
Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 04-11-2006 22:14 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

'Blue Men Group'.


Blauwe mannetjes die ritmische muziek maken met drums en pvc buizen, vergezeld van een portie zware gitare en de nodige humor:

http://www.youtube.com/watch?v=maU8rs6dMVM
http://www.youtube.com/watch?v=8RIzx8OOpHY
http://www.youtube.com/watch?v=CaTXPKtPRD4
http://www.youtube.com/watch?v=zyWjvDZj55Y




signature


Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 04-11-2006 22:38 by Oud Vuil Wijzig reactieProfiel van Oud VuilQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Vandaag is blauwww.

Maar waarom?



Audiophile
ZM Dominee
Usericon van Audiophile
Posted 04-11-2006 22:55 by Audiophile Wijzig reactieProfiel van AudiophileQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/AudiophileXL

Stond in de vorige slagwerk groep een advertentie dat ze mensen zochten, ik heb niet gereageerd, ik ben niet blauw...



Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 04-11-2006 22:59 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

quote:
Op 4 november 2006 22:38 schreef Oud Vuil het volgende:
Vandaag is blauwww.

Maar waarom?


En het zien duurt een seconde
De gedachte blijft voor altijd
Blauw
Dus hier kom ik aan hier ben ik
Lief ik geef mezelf aan jou
Blauw


signature


Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 04-11-2006 22:59 by Oud Vuil Wijzig reactieProfiel van Oud VuilQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Geef me nog een uur of 3 en ik mag meedoen!



Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 04-11-2006 23:33 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

de max!


signature


Rammsteiner
Burnt..
Usericon van Rammsteiner
Posted 05-11-2006 11:32 by Rammsteiner Wijzig reactieProfiel van RammsteinerQuote dit berichthttp://crazyrikky.hyves.nl/

Ik ga er naartoe in february geloof ik
wel een lache show, enige nadeel is dat het publiek zit...


"Sehnsucht"


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 05-11-2006 17:37 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Bij het lezen van blauw nmannetje dacht ik toch echt even aan Mordred back in the old days.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


ThaTyger
Usericon van ThaTyger
Posted 06-11-2006 9:48 by ThaTyger Wijzig reactieProfiel van ThaTygerQuote dit bericht

maken vette muziek, kwou mss nog naar hun show toe. Eens een keer wat anders


kwaliteit > kwantiteit


Nix
Usericon van Nix
Posted 06-11-2006 10:37 by Nix Wijzig reactieProfiel van NixQuote dit bericht

Stond laatst ook een groot stuk over deze mannen in de metro, eens kijken of ik het terug kan vinden.


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Nix
Usericon van Nix
Posted 06-11-2006 10:43 by Nix Wijzig reactieProfiel van NixQuote dit bericht



quote:
De blauwe mannen komen

door Erik Jonk

Geplaatst op vrijdag 13 oktober 2006 om 12:28
Een Blue Man is razendpopulair, maar niet beroemd. Zeker in Amerika en inmiddels ook in Londen en Berlijn. Hij vindt dat wel best. Maar let op: de blauwe mannetjes komen eraan. Vanaf december is Blue Man Group voor langere tijd in Amsterdam te zien. Metro ontmoette het trio - of zijn het er veel meer? - de vorige maand in thuishaven New York.

Opeens stonden ze deze zomer voor een bomvolle Dam tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. En vanavond duiken ze op tijdens de TMF Awards in de Heineken Music Hall. Drie felblauwe koppen, spiedende ogen, oftewel Blue Man Group (met een a).
De wie? Juist, Blue Man Group uit de Verenigde Staten is in eigen land een populair gezelschap zonder dat je weet wie er achter die knalblauw geschminkte gezichten schuilen. Drie New Yorkse vrienden baarden vanaf eind jaren tachtig in de straten van East Village en sinds vijftien jaar in het Astor Place Theatre opzien. De in Amerika verder onbekende namen: Matt Goldman, Phil Stanton en Chris Wink.

Furore
Een visueel en interactief theater- en muziekspektakel, grenzeloos inventief en ritmisch (vooral drummend) explosief, zo wordt me de dag na ‘nine eleven’ beloofd. Die paar minuutjes ‘Dam’ heb ik in augustus gezien, maar daar dacht ik - en vele duizenden met mij - wat was dit in hemelsnaam? Drie blauwe mannetjes en een rockband dus... Ze maken inmiddels furore in New York, Boston, Chicago, Las Vegas, Toronto, Berlijn en Londen. Joop van den Ende Theaterproducties / Stage Entertainment haalt ze naar Amsterdam.
Op naar het Astor Place Theatre, 434 Lafayette Street, grenzend aan Broadway. Vijftien jaar lang al wordt de Blue Manshow er élke dag voor driehonderd verbaasde kijkers gebracht en Amerikanen leggen er inmiddels zonder morren 64 dollar voor neer. Vooraf legt Blue Man Groupdirectrice Barbara, een van de 650 medewerkers (!), in restaurant Indochine het een en ander uit: “Er zijn wereldwijd nu zestig blauwe mannen en er bestaan Blue Manscholen, onder meer in Berlijn. Blauwe mannen zijn drummers zonder acteerervaring of goede acteurs met een groot ritmegevoel. Door de blauwe hoofden leven zij verder volkomen in de anonimiteit. Een omgekeerde wereld dus voor mensen waarvan je verwacht dat ze een groot ego hebben.”
De show wordt ‘amazing’ genoemd en dat zijn de twee uurtjes ook, zo blijkt. De eerste tien minuten zie ik met collega Mark Minnema (Noordhollands Dagblad) vanachter de geluidsinstallatie, want - zucht, het zal niet zo zijn - Mark en ik moeten meedoen. We zijn de ‘te laat-komers’ en op het moment dat wij zogenaamd binnenstappen gieren er sirenes en zijn onze koppen op een groot videoscherm te zien. We maken volgens instructies keurig sorry-gebaren naar de paar honderd joelende anderen en de blauwe koppen kijken ons vernietigend aan. Dan begint het echt. Wat je krijgt te zien is een wervelende show waarin Blue Man Group op een opzienbarende manier laat weten een brede belangstelling voor muziek, kunst, wetenschap en technologie te hebben. Dit doen zij door filmpjes, teksten op een scherm, drumspektakels met heel veel verf, aanstekelijke songs (KLF, Donna Summer), humor met regelmatige deelname van het publiek en als slot een onwaarschijnlijke wc-papieract.
Na afloop mag iedereen met de onbekende heren op de foto en zij vallen geen moment uit hun rol. De ogen blijven indringend, een lach hoort niet bij deze figuren. Wat beduusd verlaat je het theater, nog amper bevattend wat je zojuist hebt gezien.

Oerlemans
De volgende ochtend, hetzelfde theater. Er zijn weer drie blauwe mannen, ongeschminkt. Je zult nooit weten of het de mannen van de avond ervoor zijn. Reinout Oerlemans filmt er voor zijn TV Show en Stage Entertainment-directeur Erwin van Lambaart vertelt: “Eens in de tien jaar zie je iets en denk je: dit moeten we Nederland bieden. Bij Blue Man Group had ik dat.”
De drie nu niet zo blauwe mannen zijn de grondleggers, Stanton, Goldman en Wink. “Vroeger hingen we rond als vrienden”, zegt Matt Goldman. “We waren geen straatspelers en deden het ook zeker niet voor geld. Wij lokten reacties uit. Zo van ‘Oh my God, wat is dit? Jullie zijn blauw, wat doen jullie? Vertel!’ Onze voorstellingen begonnen op feestjes en in cafés.”

Veel energie
Is Blue Man een soort vriend, een vijand? Chris Wink: “Zeker geen vijand. Hij is een allesman. Aan het begin van de show weet je in ieder geval niet wie die Blue Man is. Hij lijkt wel wat eng, maar hij is best vriendelijk. Mensen zeggen nooit: u bent een clown of een muzikant. Weet je, Blue Man is gewoon uniek. Blauw is daarbij geen bedachte kleur. Het was een gevoel dat we hadden. We noemen blauw een kleur met veel energie in een energievolle show die sowieso uit heel veel kleuren bestaat. Wij wilden geen kleuren als rood en geel die je aan een clown doen denken. Blauw is wat mysterieuzer.”
Phil Stanton legt uit dat je geen speciale ogen hoeft te hebben: “Het helpt wel, maar is niet per se nodig. Het blauw om het wit van je ogen maakt het speciaal. Zo kan Blue Man mensen indringender aankijken dan je gewend bent. Maar hij kijkt vooral in je ziel, hij kijkt je niet fysiek aan.”

Anoniem
Een Blue Man is geen ster. Goldman: “Ik kan vanavond op rij twee in de show gaan zitten en niemand weet wie ik ben. Blue Man daarentegen heeft wel fans. Beroemd en Blue Man zijn gaan niet samen, terwijl we bijvoorbeeld een van de meest populaire shows in Las Vegas maken. In zeven steden zien anderhalf miljoen mensen per jaar de show en we zijn regelmatig op televisie. Blue Man is populair, maar anoniem. Amerikaanse kinderen willen echter wel graag Blue Man worden als ze groot zijn en dat is een groot compliment.”
Blue Man Group brengt zijn muziek uit op dvd en cd en stelt daarbij geïnspireerd te zijn door kunstwerken als Sterrennacht (Vincent van Gogh) in het Museum of Modern Art. Met de nummers op een iPod kun je in het MoMA van werk naar werk lopen, een aparte ervaring. Maar dat is nog niet alles. De blauwe mannen toeren nu ook door Amerika met een complete rockshow en hebben plannen voor een Europese trip. Als je aan de grondleggers vraagt of zij - nu er zoveel blauwe mannen zijn - zelf de rockband vormen, is Chris Wink weer overduidelijk: “Nee, wij zijn dat niet. Het zijn The Blue Man. Het zijn altijd The Blue Man.”




--------------------------------------------------------------------------------


Open einde
• The Blue Man Group is vanaf 12 december acht keer per week in de Theater Fabriek in Amsterdam te zien (1000 stoelen per show). Toegangsprijzen variëren van 29,50 euro tot 49,50 euro. De show op het Oosterburgereiland blijft zolang als er publieke belangstelling is. In New York is dat inmiddels 15 jaar.



I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Tucker 10-4 Harley
Ik rem alleen voor Jezus
Usericon van Tucker 10-4 Harley
Posted 11-01-2007 11:47 by Tucker 10-4 Harley Wijzig reactieProfiel van Tucker 10-4 HarleyQuote dit bericht

Vrijdag 05-01-2007 naar de show geweest.

GE-WEL-DIG!!!


stigma
awesome
Usericon van stigma
Posted 11-01-2007 11:52 by stigma Wijzig reactieProfiel van stigmaQuote dit bericht

Al veel over gelezen maar nooit echt naar geluisterd. Dus, bij deze.


Supergave jurk overigens.
http://www.youtube.com/watch?v=maU8rs6dMVM


Subtiel kamerolifantje


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 11-01-2007 11:56 by Rotzak Wijzig reactieProfiel van RotzakQuote dit berichthttp://www.meatspin.com

Ik kwam laatst op station amersfoort een paar gasten tegen die ook naar die lui waren geweest, ze hadden allemaal blauwe vlekken op de kop, ik denk dat ze stout zijn geweest met de blauwe mannen.


Against God and Government


Tucker 10-4 Harley
Ik rem alleen voor Jezus
Usericon van Tucker 10-4 Harley
Posted 11-01-2007 13:55 by Tucker 10-4 Harley Wijzig reactieProfiel van Tucker 10-4 HarleyQuote dit bericht

quote:
Op 11 januari 2007 11:56 schreef Rotzak het volgende:
Ik kwam laatst op station amersfoort een paar gasten tegen die ook naar die lui waren geweest, ze hadden allemaal blauwe vlekken op de kop, ik denk dat ze stout zijn geweest met de blauwe mannen.


Die zaten waarschijnlijk vooraan dan.


moshcore
You had me at hello..
Usericon van moshcore
Posted 11-01-2007 14:06 by moshcore Wijzig reactieProfiel van moshcoreQuote dit berichthttp://www.pixelarchitect.nl

Ik ben ook geweest! twas echt UBER vet! :D


Mikeee
whiskypedia
Usericon van Mikeee
Posted 11-01-2007 14:21 by Mikeee Wijzig reactieProfiel van MikeeeQuote dit bericht

quote:
Op 11 januari 2007 13:55 schreef Tucker 10-4 Harley het volgende:
Die zaten waarschijnlijk vooraan dan.

Of gewoon naar een Normaal-show geweest
Vèrkesstiftuh.



skullfuck
smaakvervanger
Usericon van skullfuck
Posted 11-01-2007 14:26 by skullfuck Wijzig reactieProfiel van skullfuckQuote dit berichthttp://

dit lijkt me echt van die Bedrijfsuitje-van-je-werk-eens-per-jaar-bullshit-lijkt-me-leuk-allemaal-komen-onzin.


Suck my piss


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 11-01-2007 23:52 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

quote:
Op 11 januari 2007 14:26 schreef skullfuck het volgende:
dit lijkt me echt van die Bedrijfsuitje-van-je-werk-eens-per-jaar-bullshit-lijkt-me-leuk-allemaal-komen-onzin.

Lijkt mij ook


en, het is ook zo .


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


stigma
awesome
Usericon van stigma
Posted 11-01-2007 23:55 by stigma Wijzig reactieProfiel van stigmaQuote dit bericht

Dabadie dabadada...


Subtiel kamerolifantje


Rammsteiner
Burnt..
Usericon van Rammsteiner
Posted 12-01-2007 17:56 by Rammsteiner Wijzig reactieProfiel van RammsteinerQuote dit berichthttp://crazyrikky.hyves.nl/

Ik ga morgen


"Sehnsucht"


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 15-01-2007 18:43 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 11 januari 2007 11:56 schreef Rotzak het volgende:
Ik kwam laatst op station amersfoort een paar gasten tegen die ook naar die lui waren geweest, ze hadden allemaal blauwe vlekken op de kop, ik denk dat ze stout zijn geweest met de blauwe mannen.
Of Smurfin lag ernaast en die hebben ze gezamenlijk gegangbeft



Index / Muziek algemeen Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen