IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 16 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Auteur:
Topic : Het Barbecue Topic (Barbecue, Barbeque, BBQ, Grill) Vorige pagina
M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 02-07-2019 7:41 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

quote:
Op 1 juli 2019 12:52 schreef Ethereal het volgende:
Dat doe ik eigenlijk altijd, indirect garen en dan even dichtschroeien boven de kolen. Maar een lage (en vooral constante) temperatuur aanhouden is nog wel even stoeien... Vooral voor langere tijd. Misschien inderdaad eens kokos proberen!

Las vandaag dat je het beste gewoon een beste laag briketten in een hoek kunt gooien en dan maximaal 5 brandende briketten er bovenop. Volgende keer eens proberen, alles naast elkaar ging me te hard.

Ja, leg het aan één kant inderdaad. Wat ik ook nog wel gezien heb is zo'n metalen bak die je als een soort divider in je BBQ legt en die bak vul je dan met water. Je hebt ze uiteraard fancy op maat gemaakt maar een zelfbouw achtig ding of een hoge braadslee zou ook moeten werken denk ik.

Ik ben wel van de houtskool en niet van de briketten, houtskool geeft toch een lekkerder smaak en is wat makkelijker qua temperatuurregeling wat mij betreft.

Ik heb vorig jaar voor mezelf een kamado gekocht en het bevalt uitstekend. Vandaag is voor zowel de vriendin als voor mij een belangrijke dag, dus gisteren runder-shortrib in de rub gezet, vanmorgen vroeg het ding aangestoken en de shortrib ligt er nu een half uurtje op. 100 graden zo ongeveer (hitteschild er ook nog tussen). Ik moet hem zo een uur of acht alleen laten, dat heb ik nog nooit gedaan. Ben heel benieuwd... Hopelijk vanavond in feestelijke stemming soldaat maken!

[Dit bericht is gewijzigd door M. op 02-07-2019 7:41]


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 02-07-2019 9:26 by Ralph (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van RalphQuote dit berichthttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 30 juni 2019 23:00 schreef XXL het volgende:
Even een stukje vlees op de BBQ. Daar komt tegenwoordig nog behoorlijk wat vakmanschap bij kijken, he?



Als je een lekker stukje vlees wilt en niet zoals de rest van Nederland alleen maar speklappen en hamburgers de tyfus in cremeert wel ja.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 02-07-2019 10:16 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 2 juli 2019 7:41 schreef M. het volgende:
Ja, leg het aan één kant inderdaad. Wat ik ook nog wel gezien heb is zo'n metalen bak die je als een soort divider in je BBQ legt en die bak vul je dan met water. Je hebt ze uiteraard fancy op maat gemaakt maar een zelfbouw achtig ding of een hoge braadslee zou ook moeten werken denk ik.

Ik ben wel van de houtskool en niet van de briketten, houtskool geeft toch een lekkerder smaak en is wat makkelijker qua temperatuurregeling wat mij betreft.

Ik heb vorig jaar voor mezelf een kamado gekocht en het bevalt uitstekend. Vandaag is voor zowel de vriendin als voor mij een belangrijke dag, dus gisteren runder-shortrib in de rub gezet, vanmorgen vroeg het ding aangestoken en de shortrib ligt er nu een half uurtje op. 100 graden zo ongeveer (hitteschild er ook nog tussen). Ik moet hem zo een uur of acht alleen laten, dat heb ik nog nooit gedaan. Ben heel benieuwd... Hopelijk vanavond in feestelijke stemming soldaat maken!


Klinkt lekker! En gefeliciteerd met wat er ook zijn mag

Bak water heb ik er idd altijd instaan, zat standaard bij de BBQ. Meestal voeg ik nog wat verse kruiden aan het water toe. Ooit wil ik ook een kamado... Las goede dingen over dat mini-ding van de Action (serieus) maar met een grilloppervlak van 25cm ofzo doe je niet zoveel. Plus dat er geen heat deflector bij zit.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 03-07-2019 1:46 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

quote:
Op 2 juli 2019 9:26 schreef Ralph het volgende:
Als je een lekker stukje vlees wilt en niet zoals de rest van Nederland alleen maar speklappen en hamburgers de tyfus in cremeert wel ja.


Ik had je hoger ingeschat. Als het jou niet lukt om iets smakelijks op een oldskool BBQ klaar te maken heb ik echt met je te doen.

Hopelijk, gezien de , was je opmerking sarcastisch bedoeld.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Dit topic is 16 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2019 Stichting ZwareMetalen