IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Muziek algemeen Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : Sandy Denny / Fairport Convention Vorige pagina
flebbie
faalhaas
Usericon van flebbie
Posted 20-05-2011 10:01 by flebbie Wijzig reactieProfiel van flebbieQuote dit berichthttp://www.dopedezign.nlSandy Denny was een Engelse folkrock zangeres die met name bekend bekend werd als lid van Fairport Convention. Haar komst veranderde het geluid van de band in belangrijke mate. De voorheen sterk op de Amerikaanse folk (a la Jefferson Airplane) gerichte groep sloeg nu een meer Brits/keltisch klinkende richting in.

Op de albums What We Did On Our Holidays, Unhalfbricking en Liege and Lief, alle drie uit 1969, speelde Denny een grote rol als zangeres, terwijl enkele van de beste nummers ook door haar werden geschreven. Ze weigerde echter op tournee te gaan en reeds in 1970 verliet ze Fairport Convention alweer. Ze richtte daarna de weinig succesvolle band Fotheringay op, waarmee wel een erg goed album werd opgenomen.

Ook zong zij een duet met Robert Plant op het Led Zeppelin IV-album uit 1971, The Battle of Evermore, dat heel nadrukkelijk de 'folk-kant' van Led Zeppelin belicht.

In de jaren zeventig besloot ze (onder druk van de platenmaatschappij) solo te gaan. Sandy's laatste album, het wat overgeproduceerde Rendezvous, verscheen in 1977 en was een enigszins mislukte poging een groter publiek te bereiken.

Haar alcoholprobleem begon steeds extremere vormen aan te nemen. Korte tijd daarna begon ze plannen te maken om naar Amerika te verhuizen. Zo ver kwam het niet; op 21 april 1978 overleed ze, geheel in lijn met haar tragische leven, door een val van de trap.


Ik hou hier wel van


Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend.


Index / Muziek algemeen Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2020 Stichting ZwareMetalen