IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Auteur:
Topic : Bush mag internet platleggen! Volgende pagina
Snaack
Usericon van Snaack
Posted 20-02-2003 15:19 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Shockeerde Bush mij al sinds zijn aanstelling als president, dit is echt te lam voor woorden!!

Blijkbaar is het WWW bezit van de VS

quote:
Cyberoorlog komt eraan
Bush kan internet platleggen om Irak te treffen
Door Peter van der Hoest

Het was maar een klein berichtje in de Washington Post, maar niet minder alarmerend. President George W. Bush mag, als hij dat wil, de oorlog tegen Irak ook via het internet voeren. Al een half jaar geleden zette hij zijn handtekening onder een speciale wet, die het hem mogelijk maakt cyberaanvallen uit te voeren die niet alleen gericht hoeven te zijn tegen Irak, maar op het totale functioneren van het World Wide Web. Met andere woorden: Bush mag het net volledig platleggen als hij dat wil.

En zal dat ook zeker doen om zijn doel te bereiken. In een vijftig pagina's tellend document, vier jaar geleden van het net gehaald, geproduceerd door het Amerikaanse ministerie van Defensie, staan de wettelijke regels op cyberaanvallen opgesomd. Beschreven wordt hoe computeraanvallen rekening dienen te houden met proportionaliteit en onderscheid, regels trouwens die ook gelden voor conventionele aanvallen. Bedoeld wordt dat alleen doelen die militair relevant zijn mogen worden aangevallen, en dat zware aanvallen die niet nodig zijn, moeten worden vermeden. Maar ja, als het doel de middelen heiligt mag natuurlijk het héle net, van voor naar achter, met de grond gelijk gemaakt worden.

Hoe kwetsbaar we zijn als we al onze kaarten zetten op die informatietechnologie, wordt nu dus akelig duidelijk. Al in 1986 werd daar door het Nederlands Genootschap voor Informatica op gewezen in zijn rol als initiatiefnemer van de internationale conferentie 'Coping with Computer-Age Vulnerability'. Die conferentie zou in 1987 in Amsterdam worden gehouden, maar ging bij gebrek aan belangstelling niet door. Nee, natuurlijk ging het niet door! Privacy-bescherming sprak in die dagen véél meer aan dan het vage begrip vulnerability (kwetsbaarheid). Complete computer-breakdowns? Onbevoegd gebruik van informatiesystemen? Een cyberwar? Geen belangstelling voor, alleen bij die eeuwige doemdenkers.

In 1995 dook het onderwerp kwetsbaarheid in relatie tot informatietechnologie in Nederland weer even op. De toenmalige minister Sorgdrager (Justitie), in haar functie van voorzitter van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NCP), gaf namelijk op 9 mei van dat jaar het startsein voor de voorlichtingscampagne 'Bewustwording Kwetsbaarheid Informatiesystemen'. In deze voorlichtingscampagne, vormgegeven door een multimediale cd-rom, stond de computer als achilleshiel van de postmoderne maatschappij centraal. De campagne heeft een te verwaarlozen effect gehad, want het onderwerp gleed weg in een moeras van veel actuelere kwesties. Vooral het Europees Parlement legde op een gegeven moment de primaire verantwoordelijkheid ten aanzien van computerkwetsbaarheid gemakshalve maar bij het bedrijfsleven en organisaties zelf. Vulnerability management? Zoek dat lekker zelf uit.


Consequenties
Welnu, bedrijven die zaken doen via het internet zouden zich behoorlijk zorgen moeten maken. Het Amerikaanse adviesbureau Gartner (http://www3.gartner.com/Init) schreef op zijn site naar aanleiding van de dreigende taal van de Amerikaanse president Bush over zijn komende aanval op Irak dat ,,de oorlog tegen terrorisme een zo ernstig conflict wordt dat ondernemingen zich moeten voorbereiden op de gigantische consequenties daarvan''. Gartner beweert dat we ,,redelijkerwijs kunnen aannemen dat een nieuwe oorlog zich gedeeltelijk zal afspelen in cyberspace. Cyberaanvallen van Irak op de Verenigde Staten en zijn bondgenoten zouden enorme economische schade kunnen veroorzaken of zelfs de gevechtscapaciteit kunnen aantasten''.

Ondernemingen krijgen van Gartner het dringende advies na te gaan of zij back-ups hebben voor bedrijfskritische systemen. Ook moeten bedrijven volgens Gartner nagaan hoe zij kunnen doorwerken als hun primaire systemen door een fysieke, biologische of cyberaanval gedurende een maand of langer worden lamgelegd en of zij dan voor een langere tijd zouden kunnen terugvallen op 'papieren' processen.

Hoewel de 'gewone' oorlog nog niet is begonnen, vinden er in cyberspace al aardig wat voorhoedegevechten plaats die 'Dubbeljoe Bush' het schuim op de mond moeten brengen. Onlangs eiste de islamitische crackersgroep USG (Unix Security Guards) de verantwoordelijkheid op voor drie aanvallen tegen servers van AOLTimeWarner. Diezelfde groep zou bovendien ook verantwoordelijk zijn voor een flink aantal andere aanvallen - 155 sinds het ontstaan van de groep in mei 2002 - op Amerikaanse servers. Bij de aanvallen werd op gekraakte pagina's een boodschap achtergelaten die kritiek uitte op de geplande Amerikaanse aanval. Ook andere pro-islamitische groepen mengen zich in het 'gevecht'. Zo zou de Pakistaanse groep AIC (Anti-India Crew) sinds juli maar liefst 454 aanvallen hebben uitgevoerd en heeft een derde groep, de WFD (World's Fantabulous Defacers), ook zo'n 400 aanvallen op z;n conto staan.

Bron: http://www.rd.nl/


Sja.. Telkens als ik denk dat het niet veel gekker kan flikt hij het weer


[Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 20-02-2003 15:20]


Paul
GOD
Usericon van Paul
Posted 20-02-2003 15:23 by Paul (Administrator) Wijzig reactieProfiel van PaulQuote dit berichthttp://https://www.brainoverload.nl/

Zo heeft geloof ik ook het ministerie van defensie in amerika het beheer over de helft van het aantal ip-adressen wat er is. Ook zo lekker overdreven en onnodig .


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 20-02-2003 15:25 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

quote:
Op 20 februari 2003 15:23 schreef Paul het volgende:
Zo heeft geloof ik ook het ministerie van defensie in amerika het beheer over de helft van het aantal ip-adressen wat er is. Ook zo lekker overdreven en onnodig .
Bah!

Wat een gruwelijke arrogantie


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 20-02-2003 15:25 by Greycloak (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van GreycloakQuote dit bericht

Ik dacht dat het internet van ons allemaal en voor ons allemaal is. Wat volgt? Dat ie je je eigen huis uit mag mikken als hij denkt dat dat helpt in zijn oorlog tegen het terrorisme?

Wie gaat er meedoen in mijn strijd tegen dit i-net terrorisme, want dát is het!


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 20-02-2003 15:26 by MBMarduk Wijzig reactieProfiel van MBMardukQuote dit bericht

DoubleDildo Bush
Het zal maar korte-termijn zijn. En toch: ze zijn alleen bevoegd op eigen grondgebied dus terwijl het internet binnen de VS platligt reboot de rest van de wereld hun servers, pleurt wat extra routers op het 'net, herconfigureert er een zooi en gaat vrolijk verder
Kwestie de VS van "het 'net" afzonderen.
Lang leve TCP en IPv6


wladimir
Usericon van wladimir
Posted 20-02-2003 15:26 by wladimir Wijzig reactieProfiel van wladimirQuote dit bericht

sad news.


Claw
GRAFSTEEN DIAGRAMMEN!
Usericon van Claw
Posted 20-02-2003 15:26 by Claw Wijzig reactieProfiel van ClawQuote dit berichthttp://www.aardtmann.tk/

Hehe, die brand in het TWRC was erger dan dat wanneer BoesBoes op zijn STOP-knop gaat drukken


Death Metal heerscht! Check de nieuwe Suffocation en Prostitute Disfigurement!!! (Veel beter dan Doom Metal )


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 20-02-2003 15:27 by Greycloak (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van GreycloakQuote dit bericht

quote:
Op 20 februari 2003 15:26 schreef Claw het volgende:
Hehe, die brand in het TWRC was erger dan dat wanneer BoesBoes op zijn STOP-knop gaat drukken
Bedoel je het WTC niet?


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 20-02-2003 15:28 by MBMarduk Wijzig reactieProfiel van MBMardukQuote dit bericht

Rekencentrum van het UT toch


Sharteel
Mesmerized
Usericon van Sharteel
Posted 20-02-2003 15:30 by Sharteel Wijzig reactieProfiel van SharteelQuote dit berichthttp://www.photopit.be

Lijkt me nogal sterk allemaal. Als hij heel het Internet platlegt, geldt dat ook voor de Amerikaanse sites, heeft dat invloed op de Amerikaanse economie..
Bovendien, het internet is net 'opgericht' - niet echt het goeie woord maar kom - vanwege militaire redenen. Net om geen informatiecentrum meer te hebben dat lam gelegd kan worden.


Can anybody see the light.. Where the morn meets the dew... And the tide rises...Did you realise no one can see inside your view... Did you realise forwhy this sight belongs to you...


Claw
GRAFSTEEN DIAGRAMMEN!
Usericon van Claw
Posted 20-02-2003 15:30 by Claw Wijzig reactieProfiel van ClawQuote dit berichthttp://www.aardtmann.tk/

quote:
Op 20 februari 2003 15:27 schreef Greycloak het volgende:
Bedoel je het WTC niet?


Nee ik bedoel TWRC, daar waar het computernetwerk van de Universiteit Twente in zat.

Smueiig feitje: astalavista.box.sk was down toen het TWRC in de hens stond


Death Metal heerscht! Check de nieuwe Suffocation en Prostitute Disfigurement!!! (Veel beter dan Doom Metal )


mörke
van örk
Usericon van mörke
Posted 20-02-2003 15:46 by mörke Wijzig reactieProfiel van mörkeQuote dit berichthttp://www.nattekrant.net/~mark

@CLaw: DAT is nog eens een weetje

Het WWW is van Amerika, in beginsel.
Het komt er ook op neer dat als alle Internet-gerelateerde computers in Amerika worden uitgezet, er weinig meer over blijft van het net.

(Ik geloof dat je met 2 strategisch geplaatste bommetjes het internet al in 5 stukjes kon hakken.)


Dit slaat nergens op.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 20-02-2003 15:48 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

quote:
Op 20 februari 2003 15:30 schreef Claw het volgende:
Smueiig feitje: astalavista.box.sk was down toen het TWRC in de hens stond
LOL!!!


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 20-02-2003 15:50 by MBMarduk Wijzig reactieProfiel van MBMardukQuote dit bericht

quote:
Op 20 februari 2003 15:46 schreef mörke het volgende:
@CLaw: DAT is nog eens een weetje

Het WWW is van Amerika, in beginsel.
Het komt er ook op neer dat als alle Internet-gerelateerde computers in Amerika worden uitgezet, er weinig meer over blijft van het net.

(Ik geloof dat je met 2 strategisch geplaatste bommetjes het internet al in 5 stukjes kon hakken.)

Nogmaals, (zie mijn eerdere post) dat zal korte-termijn zijn. Internet is een noodzaak tegenwoordig voor alle landen, een economisch- en kennis-steunpilaar.

Al die "internet computers" kunnen driedubbeldik gekocht en aangesloten worden in andere landen.
Blijft de VS over als enige internet-loze loserland.
Dikke fukking "whothefuckcares"...


FireFox
Lifeform 009
Usericon van FireFox
Posted 20-02-2003 15:55 by FireFox Wijzig reactieProfiel van FireFoxQuote dit bericht

bij mij werd net zm even platgelegd door Bush


Our song begins to play. It's notes so light and free they dance in my ears and blind my sight. I think of when we danced and laughed when we kissed under the stars and held our hands in the mist.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 20-02-2003 15:55 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

HELL

dopplepost

[Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 20-02-2003 15:56]


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 20-02-2003 15:56 by Jenje (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van JenjeQuote dit bericht

Wie heeft er hier anti-amerikaanse sympathieën?
WIE IS DE SCXHULDIGE!!
Aanvallen die gast ..


campske666
Usericon van campske666
Posted 20-02-2003 16:02 by campske666 Wijzig reactieProfiel van campske666Quote dit bericht

quote:
Op 20 februari 2003 15:56 schreef Jenje het volgende:
Wie heeft er hier anti-amerikaanse sympathieën?
WIE IS DE SCXHULDIGE!!
Aanvallen die gast ..


Anti-Amerikaans ? Anti-iedereen ja !
Lang leve totale misantropie !


Azagthoth
One RG2550EX in the pocket!
Usericon van Azagthoth
Posted 20-02-2003 16:04 by Azagthoth Wijzig reactieProfiel van AzagthothQuote dit berichthttp://www.playsomeguitar.com

quote:
Op 20 februari 2003 15:50 schreef MBMarduk het volgende:
Nogmaals, (zie mijn eerdere post) dat zal korte-termijn zijn. Internet is een noodzaak tegenwoordig voor alle landen, een economisch- en kennis-steunpilaar.

Al die "internet computers" kunnen driedubbeldik gekocht en aangesloten worden in andere landen.
Blijft de VS over als enige internet-loze loserland.
Dikke fukking "whothefuckcares"...



Inderdaad, dat is juist het kracht van het internet. Als 1 computer faalt, wordt er automatisch naar een andere weg gezocht.

Nadeel, als Amerika de plug eruit trekt, dan gaan er toch behoorlijk wat grote "informatie snelwegen" uit, dit betkent dat de rest van de wereld gerouteerd wordt door kleinere servertjes met minder bandbreedte ergo, alles wordt gigantisch traag...

Maar goed, als Bush dit doet zal hij vast een heleboel "hekkertjes" kwaad maken...



Sjaan
R.I.P. trouwe vriend (01-01-2000)
Usericon van Sjaan
Posted 20-02-2003 17:30 by Sjaan Wijzig reactieProfiel van SjaanQuote dit berichthttp://www.wastelands.tk

Ik deponeer mijn abonnementskosten voor de dagen dat ik dan zonder inet zit bij dhr Bush, en als iedereen dat dan zou doen.

[Dit bericht is gewijzigd door Sjaan op 20-02-2003 17:31]


Jesus wept so man could live forever on earth. In peace. But my tears. They fall for you. Only you


---Spike---
Use the Force, dude.
Usericon van ---Spike---
Posted 20-02-2003 18:06 by ---Spike--- Wijzig reactieProfiel van ---Spike---Quote dit berichthttp://www.pyter.tk

Hmmm....maar als het internet platgelegd wordt, dan heb ik niks meer te doen!
Boesj!


Do or do not. There is no try.


Kramy
Usericon van Kramy
Posted 20-02-2003 18:08 by Kramy Wijzig reactieProfiel van KramyQuote dit berichthttp://https://knekelputband.bandcamp.com/album/teloorgang

Wat een kutstreek! Ze moeten van mijn internet afblijven godverdomme!



Kramy
Usericon van Kramy
Posted 20-02-2003 18:09 by Kramy Wijzig reactieProfiel van KramyQuote dit berichthttp://https://knekelputband.bandcamp.com/album/teloorgang

quote:
Op 20 februari 2003 17:30 schreef Sjaan het volgende:
Ik deponeer mijn abonnementskosten voor de dagen dat ik dan zonder inet zit bij dhr Bush, en als iedereen dat dan zou doen.



Azagthoth
One RG2550EX in the pocket!
Usericon van Azagthoth
Posted 20-02-2003 18:25 by Azagthoth Wijzig reactieProfiel van AzagthothQuote dit berichthttp://www.playsomeguitar.com

quote:
Op 20 februari 2003 18:06 schreef ---Spike--- het volgende:
Hmmm....maar als het internet platgelegd wordt, dan heb ik niks meer te doen!
Boesj!


Dude... get a fucking life... doe die computer uit en zoek je vrienden op.




Kramy
Usericon van Kramy
Posted 20-02-2003 18:29 by Kramy Wijzig reactieProfiel van KramyQuote dit berichthttp://https://knekelputband.bandcamp.com/album/teloorgang

quote:
Op 20 februari 2003 18:25 schreef Azagthoth het volgende:
Dude... get a fucking life... doe die computer uit en zoek je vrienden op.




Wat lul jij nou?



McDoom
[Dit bericht is gemodereerd door zillah-morte]
Usericon van McDoom
Posted 20-02-2003 18:35 by McDoom Wijzig reactieProfiel van McDoomQuote dit bericht

quote:
Op 20 februari 2003 18:29 schreef Kramy het volgende:
Wat lul jij nou?

Zegt er ook een wat.


Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen