IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Muziek algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 4 pagina's lang: 1 2 3 4
Auteur:
Topic : grunge vs. nu-metal Vorige pagina
Snaack
Usericon van Snaack
Posted 08-07-2007 14:45 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit berichthttp://https://chrome.google.com/webstore/detail/userblocker-for-zwaremeta/adhfebdkhddooaabncpodcgacepeeohg?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

quote:
Op 8 juli 2007 14:38 schreef Jenje het volgende:
Zij waren zekers de eye-opener voor de seattle scene. Maar waar ik me aan irriteer is dat men andere seattle bands gelijk trekt met Nirvana, wat totaal zinloos is.


Dat ben ik volledig met je eens.

Ineens was alles uit Seattle "grunge" terwijl Nirvana, muzikaal gezien met bijv Soundgarden of Pearl Jam vergelijken, nergens op slaat natuurlijk.


MindFolter
Goeiemorgen
Usericon van MindFolter
Posted 09-07-2007 2:08 by MindFolter Wijzig reactieProfiel van MindFolterQuote dit berichthttp://https://www.facebook.com/Prickrott

Ik vind oude grunge best goed te doen (Nirvana, Alice in Chains). Niet iets waar ik spontaan iets van zou kopen, maar het heeft wel een aparte sfeer en daar hou ik wel van.FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 09-07-2007 2:13 by FRNK Wijzig reactieProfiel van FRNKQuote dit berichthttp://myspace.com/frnk

quote:
Op 8 juli 2007 14:45 schreef Snaack het volgende:
Dat ben ik volledig met je eens.

Ineens was alles uit Seattle "grunge" terwijl Nirvana, muzikaal gezien met bijv Soundgarden of Pearl Jam vergelijken, nergens op slaat natuurlijk.

uhuh!


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 09-07-2007 10:29 by ZelThoR Wijzig reactieProfiel van ZelThoRQuote dit bericht

quote:
Op 22 maart 2005 21:54 schreef M. het volgende:
Dat is waar. Maar dat is niet omdat grunge de 'vijand' van de metal zou zijn, maar gewoon omdat het op grote schaal opgepikt werd volgens mij. Het had net zo goed met punk of zo kunnen gebeuren, of met een willekeurig ander gitaargenre. Het grote publiek zwerft gewoon van genre naar genre.
En verder, Slayer heeft toch niet echt een inzinking gehad rond die tijd, of wel? Sepultura? Morbid Angel? Death metal, überhaupt?

Hehe, aangezien M. hier toch nog rondhuppelt:

Slayer heeft Alice in Chains nog meegenomen op touâh*, en Araya schreeuwt ook wat in een interlude op 'Dirt'. Als grunge dus de vijand van metal zou zijn (wat Mutti zei), heeft één van metals vlaggeschepen daar mooi zelf aan meegewerkt.

*geweldige verhalen ook over, hoe AiC aan het begin van de tour nog werd uitgejoeld door het (Slayershirtdragende) publiek, ze met een fiks vijandige sfeer te kampen hadden en hoe dat later wat meer in hun voordeel uitsloeg.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 07-11-2019 18:34 by HierIsMike Wijzig reactieProfiel van HierIsMikeQuote dit berichthttp://hierismike.wordpress.com/

Aangezien er geen algemeen grungetopic is zet ik hem hier wel neer: Truly - Fast Stories .... from Kid Coma. Zwaar onderbelichte plaat met originele leden van Soundgarden (bassist Hiro Yamamoto) en Screaming Trees (drummer Mark Pickerel). Fantastische combinatie van grunge, stoner, psychedelische rock en shoegaze. Hier moet True Widow goed naar geluisterd hebben!


Dit topic is 4 pagina's lang: 1 2 3 4
Index / Muziek algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2020 Stichting ZwareMetalen