IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3
Auteur:
Topic : BV Nighttown failliet..... Vorige pagina
Snaack
Usericon van Snaack
Posted 21-12-2006 14:44 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

De hoofdprogrammeur van Nighttown is trouwens overgestapt naar Waterfront. Die werd er knettergek van al 4 maanden zonder wat te doen te hebben in zijn kantoortje te zitten.

En, voor zover ik begrepen heb gaat het theater niet in zijn huidige vorm door maar wordt het permanent bij het Nighttown café getrokken, wat een trendy eet/drink gebeuren moet worden.

Ik hoop wel dat er grotere namen in Nighttown geprogrammeerd blijven worden, want tussen zeg Waterfront en Ahoy zit nu een enorm gapend gat.. Het aanbod is enorm verschraald sinds Nighttown dicht is.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 13-03-2007 12:35 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

En de soap duurt voort..

quote:
Doorstart Nighttown weer van de baan
Stichting Live At Nighttown voelt zich niet langer gebonden aan podium

Het opnieuw hoogst onzeker of Nighttown ooit nog een doorstart gaat maken. De beoogde nieuwe exploitanten van het Rotterdamse poppodium hebben zich op het allerlaatste moment teruggetrokken omdat het plan "te veel rammelde", aldus een van hen donderdag in het Algemeen Dagblad. Het zoeken naar een nieuwe exploitant gaat opnieuw maanden duren bevestigt eigenaar Heineken. De zaal zal daarom deze zomer zo goed als zeker niet meer opengaan.

De beoogd exploitanten kwam er niet uit met de bierbrouwer, die eigenaar is van de naam en de inventaris van Nighttown en daar een half miljoen euro voor wil hebben. Toch zat daar niet het probleem, zegt Kees Monteban tegenover het Algemeen Dagblad. Hij is een van de drie exploitanten die samen in gesprek waren met Heineken: "We voelden vooral een gebrek aan vertrouwen bij Heineken en andere partijen," aldus Monteban in het AD.

Daarmee bereikt het drama van Nighttown een nieuw dieptepunt. Dat leek heel even bereikt te zijn toen de gemeente Rotterdam door een blunder van de PvdA niet over de brug kon komen met een beloofde financiering van vier ton euro. Die was nodig om de Stichting Live At Nighttown (LAN) te saneren. De Stichting staat los van het pand en de exploitatie, maar verzorgde wel de programmering van de zaal. Door het faillisement was ook de stichting zwaar in de problemen. .... kon cultuurwethouder Kaja alsnog de vier ton euro toezeggen aan de stichting. Daarmee leek de laatste hindernis voor de doorstart te zin genomen.

Dat er nu toch nog nieuwe onoverkomelijke problemen blijken te zijn, verbaast en frustreert Kaya enorm, zo geeft hij toe tegenover 3VOOR12. Hij is verbolgen over het nieuws dat het plan zou rammelen: "We hebben onlangs nog een intentieverklaring gesloten met de stichting en de beoogde exploitanten. Toen klonk er geen greintje twijfel en was alles zo goed als geregeld. En nu rammelt het opeens? Ik kan het simpelweg niet verklaren en ik baal er enorm van."

Kaya gaat nu onderzoeken wat er mis is gegaan. De steun aan de stichting blijft echter staan, zegt Kaya. "We hebben die vier ton uitgetrokken en een interim aangesteld om orde op zaken te stellen. Dat is nu zo goed als afgerond. Het is tijd om weer mooie dingen te programmeren voor de stad. Als dat niet in Nighttown kan, dan moet het voorlopig maar ergens anders."

Dat vindt ook Michel Smit. Hij is de interim manager van de Stichting LAN. "We hopen nog steeds dat we ooit terugkeren, maar we gaan nu niet meer afwachten. We kijken hoe wij verder kunnen, met of zonder Nighttown." De Stichting werkt aan een plan voor programmering van concerten op andere plekken. "We zijn op zoek naar goede locaties." Hoewel hij het 'voorlopig niet waarschijnlijk' acht, sluit Smit niet uit dat de stichting wellicht niet meer terug wil naar Nighttown. "De komende tijd staat in het teken van overleven. Er zijn mogelijkheden om elders te programmeren, maar ze liggen niet voor het oprapen. We kunnen ergens anders echt niet elke week een concert organiseren voor duizend bezoekers. Maar het zou zo maar kunnen dat we ons ergens anders thuis gaan voelen."

Als dat gebeurt, is dat een extra belemmering voor de doorstart van het huidige Nighttown. De nieuwe exploitant moet dan ook nog een complete programmering uit de grond stampen. Een andere mogelijkheid die Smit ziet is dat zijn stichting ook de exploitatie gaat doen. "Het is een flinke tegenslag. Maar het biedt ook kansen. De constructie die er lag, was verre van ideaal. De geplande verbouwing was al gesneuveld, de exploitant had weinig ervaring met popmuziek. Misschien dat we nu de tijd hebben om een iets degelijkere structuur op te zetten."





Grmbl...

[Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 13-03-2007 12:35]


Kramy
Usericon van Kramy
Posted 13-03-2007 12:54 by Kramy Wijzig reactieProfiel van KramyQuote dit berichthttp://https://knekelputband.bandcamp.com/album/teloorgang

Denk je dat Nighttown qua programmering dan nog enigszins in de buurt gaat komen van die van voor de sluiting? Ik hoor eigenlijk alleen maar verhalen van mensen dat Heineken er een dancetent van wil maken.. maar ik weet er zelf eigenlijk niets van



Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 13-03-2007 12:57 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

Zinkend of zelfs al lang en breed gezonken schip. Steek dan die 4 ton in Baroeg en Waterfront ofzo..



Snaack
Usericon van Snaack
Posted 13-03-2007 13:09 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Er schijnen ook plannen te liggen voor een nieuwe popzaal in R'dam waar al ettelijke miljoenen voor opzij gezet zijn.


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 13-03-2007 13:13 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 13 maart 2007 13:09 schreef Snaack het volgende:
Er schijnen ook plannen te liggen voor een nieuwe popzaal in R'dam waar al ettelijke miljoenen voor opzij gezet zijn.
Dan kunnen ze zich beter daarop richten en Heineken vrij spel geven met het huidige Nighttown pand. Nighttown zou toch nooit meer kunnen concurreren met Melkweg, 013, Effenaar, Paradiso en noem ze maar op. Dan heb je met nieuwbouw een stuk betere positie.



Argus
Our fate is written in the web. Woven by the Norns
Usericon van Argus
Posted 13-03-2007 13:44 by Argus Wijzig reactieProfiel van ArgusQuote dit bericht

quote:
Op 13 maart 2007 13:13 schreef Judge M. het volgende:
Dan kunnen ze zich beter daarop richten en Heineken vrij spel geven met het huidige Nighttown pand. Nighttown zou toch nooit meer kunnen concurreren met Melkweg, 013, Effenaar, Paradiso en noem ze maar op. Dan heb je met nieuwbouw een stuk betere positie.


Ik denk dat dat laatste nog wel lukt hoor. Al was het maar vanwege het gebrek van zalen in deze hoek van het land.


Born to bleed. Fighting to succeed. Build to endure what this world throws at me.. Mag ik u verder een boeketje haagsche bloemen aanbieden?


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 13-03-2007 14:56 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 13 maart 2007 13:44 schreef Argus het volgende:
Ik denk dat dat laatste nog wel lukt hoor. Al was het maar vanwege het gebrek van zalen in deze hoek van het land.
Dat is het hele punt niet en je hebt ook nog het Paard in Den Haag en de Boederij in Zoetermeer. Ook al komt er een band naar NL die 900 bezoekers trekt (capaciteit Nighttown als ik het wel heb) dan zet Mojo die in de Melkweg of de Effenaar neer. Ben benieuwd hoe lang het duurt voor de qua inwonersaantallen 2de stad van het land een A-zaal heeft.



Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 15-03-2007 16:36 by Vikingblood Wijzig reactieProfiel van VikingbloodQuote dit berichthttp://www.fireburners.nl

quote:
Op 13 maart 2007 12:57 schreef Judge M. het volgende:
Zinkend of zelfs al lang en breed gezonken schip. Steek dan die 4 ton in Baroeg en Waterfront ofzo..


Baroeg wil ik wel voor minder slopen hoor...Laat ze maar een grotere zaal bouwen.

Met waterfront ben ik wel content..alleen mag het cafegedeelte wat groter


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


JaneDoe
Scan your mind
Usericon van JaneDoe
Posted 15-03-2007 19:20 by JaneDoe Wijzig reactieProfiel van JaneDoeQuote dit berichthttp://www.scanyourmind.com

quote:
Op 15 maart 2007 16:36 schreef Vikingblood het volgende:
Met waterfront ben ik wel content..alleen mag het cafegedeelte wat groter
Nou, dat gaat ook gebeuren! Het café wordt verbouwd tot een vette zaal met veel meer capaciteit, beter podium..en drie raden wie de programmering gaat doen Dus meer METAL aan de Maas!!


Don't blush when I rip you open


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 16-06-2010 16:49 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Erg lang heeft Watt, voormalig Nighttown zal ik voor het gemak zeggen, het niet uitgehouden:

quote:
Meerderheid Rotterdamse commissie tegen redding WATT

Kwestie ook nog in raad, maar daar zal ‘zelfde geluid te horen zijn’

De meerderheid van het Rotterdamse college is tegen het plan voor behoud van WATT. Deze conclusie kan getrokken worden na een deels besloten en deels openbare commissievergadering op woensdag 16 juni. Betrokken wethouder Antoinette Laan: “De problemen zijn onoplosbaar. Een faillissement biedt nieuwe kansen.”

Het Rotterdamse poppodium dat in 2008 is opgericht, kampt met een tekort van twee miljoen euro. Eerder liet Laan al weten het reddingsplan voor WATT niet te steunen, toch werd besloten om de kwestie ook nog in de commissievergadering van vanmiddag te bespreken. Laan zegt tevens het alternatieve plan, opgesteld door WATT, te hebben bestudeerd. Maar ook daar ziet ze geen heil in. Duidelijk is geworden dat alleen SP en GroenLinks een oplossing willen vinden voor de huidige situatie.

Wethouder Laan: “Het gaat erom dat popcultuur goed functioneert in de stad. Ik wil popmuziek in Rotterdam, maar niet vasthouden aan de huidige constructie. We willen voort met popmuziek, maar niet op deze manier. Met WATT zijn er te veel onduidelijkheden, te veel vragen en te veel moeilijkheden. Er is zorgvuldig naar de plannen gekeken, maar daarbij blijft het risico te groot. We moeten met een schoon schip verder. Het bedrag dat voor popcultuur is vrijgegeven, blijft behouden, maar dat moet los van CAR (de stichting die WATT exploiteert, red) en het pand worden uitgegeven.”

De kwestie WATT zal ook nog door de raad worden besproken. Maar woordvoerder van wethouder Laan laat weten dat in die vergadering dezelfde geluiden te horen zullen zijn. “De standpunten staan zo goed als vast.” Wanneer steun aan WATT vanuit de gemeente definitief wordt opgezegd, is het aan CAR om een faillissement aan te vragen.

Wethouder Laan zegt zich in de tussentijd hard te maken voor een oplossing voor de popsector wanneer WATT zal verdwijnen. Ze staat positief tegenover het plan van verschillende partijen uit het college waaronder PvdA, Leefbaar Rotterdam en D66 om een nieuwe stichting in het leven te roepen. Die stichting zou popmuziek moeten gaan programmeren over de stad, en dus niet op een specifieke locatie. De gemeente ziet toe op de geldstromen.

Daarnaast zal er in september een gesprek komen met verschillende partijen vanuit de gemeente en de popsector in Rotterdam, maar ook daarbuiten. Jan-Douwe Kroeske is tijdens deze gesprekken aangesteld als intermediair. De belangrijkste vraag die daar gesteld zal worden: wat heeft Rotterdam nodig bij het wegvallen van WATT.


Bron: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43615603


Tegelijk:
quote:
Poppodium WaterFront heropent aan de Maas
"We nemen de programmering over die nu bij Watt verloren gaat"


De popmuziekfunctie keert terug in WaterFront aan de Maas. Het eind december 2008 gesloten poppodium heeft sinds 1 juni een nieuwe huurder. Die wil met hulp van ervaren Rotterdamse partijen vanaf september vier dagen per week programmeren en garandeert ook het voortbestaan van elf oefenruimtes. "De functie van WaterFront zoals het was, komt voor een groot gedeelte terug", verklaart Dianthus Panacho namens de nieuwe huurder Bosporus Bridges, een groep ondernemers. "We nemen de programmering over, die nu bij Watt verloren gaat. En we gaan ook programmeurs in dienst nemen." De naam van het nieuwe podium is nog niet bekend.

Na de dreigende sluiting van Watt komt er dus ook nog goed nieuws uit Rotterdam. Petter van Raalte, scheidend interim directeur van WaterFront, zat vanmiddag net op de fiets naar de Boompjeskade om de sleutel over te dragen aan een vertegenwoordiger van Bosporus Bridges. "We hadden vanochtend overleg en het is nog even spannend, maar het huurconctract is getekend en ik hoop dat er in het nieuwe seizoen weer mooie dingen gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een nieuwe mooie club aan de Maas krijgen."

Even later bevestigt Panacho, die als projectleider verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Boompjeskade 10-15, de sleuteloverdracht. "Het is rond op een paar puntjes na. We verwachten voor 1 september 'fully operational' te zijn, zodat we het nieuwe seizoen kunnen starten, maar we zitten eerst met de verbouwing." De nieuwe huurder wil het hele pand moderniseren. "De vraag is of er constructiewijzingen nodig zijn, want dan ontkom je helaas niet aan het aanvragen van vergunningen."

Panacho legt uit dat het plan was om een podium te bieden voor experimentele muziek, die elders in Rotterdam niet aan bod kwam. "Naast die stromingen gaan we nu ook programmeren wat niet meer in Watt doorgang kan vinden. Wel willen we wat experimenteler zijn. Niet alleen de geijkte kaskrakers brengen, maar ook andere stromingen, iets wat een poppodium wat ons betreft hoort te doen. We worden geen eenzijdig podium, alle stromingen zijn welkom." De projectleider is vrij zeker van de noodzaak tot het opvangen van de Watt-programmering: "Er zijn weinig mensen in Rotterdam te vinden, die nog fiducie hebben dat het bij Watt goedkomt."

Dat Watt nu met sluiting bedreigd wordt en WaterFront na de zomer wil heropenen, is puur toeval, benadrukt Panacho. "Het plan stond eerst totaal los van de Watt-situatie, nu praten we pas over een totale popprogrammering. Nu we het pand hebben, benaderen allerlei partijen ons voor samenwerking en ondersteuning. We konden niet bevroeden dat de nood zo hoog was. Wij willen dat wel doen mits het gaat om het programmeren van experimentele pop met een sluitende begroting." Panacho noemt nog geen namen, maar geeft wel een indicatie van de partners. "Het gaat om een aantal mensen die leidend zijn geweest bij verscheidene poppodia in de stad, bij de Now&Wow, Nighttown en de oude Watt. Mensen uit de Rotterdamse popcultuur van de afgelopen tien tot twintig jaar."

Bosporus Bridges heeft de gemeente eenmalig om 500.000 euro steun verzocht. Panacho: "Klopt, om activiteiten mogelijk te maken. De gemeente heeft ons gevraagd dat plan toe te lichten. Maar de realiteit is door de dreigende sluiting van Watt gewijzigd, dus komen we met een ander plan. In overleg met die partijen hebben we besloten om vier dagen in de week te gaan programmeren. Zij hebben ons gevraagd om ook subsidie aan te vragen voor wat Watt aan programmering verliest."

Panacho vertelt dat de nieuwe organisatie zorgvuldig te werk wil gaan. "Zeker in het licht van de teloorgang van Watt, nu er nog maar weinig poppodia in de stad zijn, is zorgvuldigheid geboden." Hij wil ook niet spreken van 'mooie berichten'. "Dit heeft ook een rare bijsmaak door de situatie bij Watt. Daar gaan toch een aantal mensen hun boterham verliezen."



Bron: http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43587344


Ik snap er allemaal geen fuck meer van.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 16-06-2010 16:56 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

Hmmz, is dit een positieve ontwikkeling?


Boeiender


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 16-06-2010 17:01 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Het heeft weer een paar miljoen subsidiegeld gekost en we zijn er helemaal niets mee opgeschoten, dus NEE, natuurlijk niet.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 16-06-2010 17:05 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 16 juni 2010 17:01 schreef Snaack het volgende:
Het heeft weer een paar miljoen subsidiegeld gekost en we zijn er helemaal niets mee opgeschoten, dus NEE, natuurlijk niet.


Ik bedoelde qua aanbod van muziek. Dat het een bodemloze put was is een ander verhaal.


Boeiender


WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 16-06-2010 17:07 by WhiteRider Wijzig reactieProfiel van WhiteRiderQuote dit bericht

Wat een gelul allemaal weer.. Watt was perfect qua locatie, had hele mooie zalen en had veel meer ingezeten.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 16-06-2010 17:09 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 16 juni 2010 17:07 schreef WhiteRider het volgende:
Wat een gelul allemaal weer.. Watt was perfect qua locatie, had hele mooie zalen en had veel meer ingezeten.


Wat is gelul? Dat het failliet is? Of iets anders?


Boeiender


WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 16-06-2010 17:12 by WhiteRider Wijzig reactieProfiel van WhiteRiderQuote dit bericht

De situatie fusie Waterfront - Nighttown -> Watt (in het gebouw van Nighttown) en nu het faillissement van Watt en de teruggang naar Waterfront.

Er zijn rare dingen gebeurd daar.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 16-06-2010 17:14 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 16 juni 2010 17:12 schreef WhiteRider het volgende:
De situatie fusie Waterfront - Nighttown -> Watt (in het gebouw van Nighttown) en nu het faillissement van Watt en de teruggang naar Waterfront.

Er zijn rare dingen gebeurd daar.


Ah. Ja, er is lekker heen en weer geschoven met geld lijkt het. Verbaasd me wel dat een toko als Watt 2 miljoen in de min kan duiken terwijl er een gemeente boven hangt.

Och, eigenlijk verbaasd het me niet echt.


Boeiender


Yirroth
Usericon van Yirroth
Posted 16-06-2010 17:15 by Yirroth Wijzig reactieProfiel van YirrothQuote dit bericht

Ehm... hoeveel management-teams zijn daar geweest en waar liepen die telkens op stuk? Als het uitgaven/inkomsten-plaatje niet klopte dan moet er toch wel iemand zijn geweest die het opviel?


"Of course they're alive! You can't make music by hitting dead creatures!"


Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen