IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Auteur:
Topic : PhD / Promoveren Volgende pagina
valfar
Usericon van valfar
Posted 06-06-2011 23:21 by valfar Wijzig reactieProfiel van valfarQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/knevelaer

Ik heb een aanbod liggen om vanaf Januari mijn PhD oftewel promotie onderzoek in Thailand te gaan doen in disaster management. Nu vroeg ik mij af of hier op ZM mensen zijn die al gepromoveerd zijn/aan het promoveren zijn. Deel hier alsjeblieft je verhalen/tips/moeilijkheden etc.

Ik ben zelf heel erg aan het twijfelen omdat ik niet weet of ik het trek om de rest van m'n leven onderzoek te doen. Ik heb dit aanbod nu liggen en ik vind het bijna zonde om het niet te doen aangezien maar heel weinig mensen deze kans krijgen. Daarnaast heb ik ook geen idee hoe ik nu al sponsoring zou moeten krijgen. Ik kan contact opnemen met bedrijven en een verhaaltje ophangen dat ik een onderzoek voor hun kan uitvoeren en dat zij in ruil daarvoor mijn college geld betalen, maar heel veel concrete informatie over richtlijnen van dit onderzoek heb ik ook nog niet. Hoe hebben mensen dat hier aangepakt?



Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 06-06-2011 23:23 by Mark Wijzig reactieProfiel van MarkQuote dit bericht

Tja, voor het geld zou ik het in elk geval niet doen. Heb nog nooit van een AIO gehoord die niet op een bepaald moment tijdens zijn project de dag vervloekte dat hij ermee gestart was. Je doet het vooral voor jezelf, kijken tot hoever je mogelijkheden reiken (of omdat je simpelweg geen andere voortzetting ziet in je vakgebied...).

Overigens heb ik nooit mijn eigen geld hoeven bijeenschrapen, ik had een betaalde AIO-baan. Dus daar kan ik je helaas geen nuttige tips geven. Wellicht dat een universiteit in Nederland je wilt ondersteunen? Dus dat je met dit project naar een Nederlandse hoogleraar stapt in het relevante vakgebied met de vraag of hij als je promotor wilt fungeren. Wellicht dat het departement daar heil in ziet en suggesties heeft voor bronnen om het te bekostigen.

[Dit bericht is gewijzigd door Mark op 06-06-2011 23:25]


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 06-06-2011 23:39 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 6 juni 2011 23:21 schreef valfar het volgende:
Ik ben zelf heel erg aan het twijfelen omdat ik niet weet of ik het trek om de rest van m'n leven onderzoek te doen.

Je hoeft het niet je hele leven te blijven doen Probeer informatie in te winnen over hoeveel mensen daarna een 'conventionele' baan op niveau krijgen. Dan weet je een beetje of een PhD in jouw geval onherroepelijk tot een academische carrière leidt.
quote:
Ik heb dit aanbod nu liggen en ik vind het bijna zonde om het niet te doen aangezien maar heel weinig mensen deze kans krijgen.

Absoluut waar. Wel een zware klus, maar als bijvoorbeeld je afstuderen goed ging scheelt dat wel. Ik ben nu nog net geen anderhalf jaar bezig en de tijd vliegt, wat dat betreft valt het me best mee. Sowieso het idee dat je 3 á 4 (á 5 á 6 ) jaar bezig zou zijn met hetzelfde klopt wat mij betreft niet.

Zoals Mark zegt ga je jezelf wel (een paar keer) vervloeken (zelf nog niet gehad, maar ik hoor mijn collega's er wel over ), maar uiteindelijk is het toch wel fijn om écht met je eigen ding bezig te zijn. Natuurlijk word je wel gestuurd door je begeleiders, maar als het goed is lang niet in die mate zoals bij een bedrijf. En bij een bedrijf zul je vrijwel nooit zo goed iets uit kunnen zoeken, en met iets échts nieuws bezig zijn. Als die zaken belangrijk voor je zijn, doen

De downside is dat je echt jezelf er door heen moet slepen, je werkt echt voor jezelf en het werk kan dus eenzaam zijn. Zeker als je begeleiders dingen op hun beloop laten kan dat zwaar vallen. Ook hier heb ik mazzel mee, mijn begeleiders willen graag als klankbord fungeren en ik zit in een (kleine) projectgroep met een tweede promovendus en een post-doc

Maar goed, het blijft zwaar. En hoewel je veel gaat leren, zijn er altijd mensen die nog veel meer weten en dat is soms best intimiderend.
quote:
Daarnaast heb ik ook geen idee hoe ik nu al sponsoring zou moeten krijgen. Ik kan contact opnemen met bedrijven en een verhaaltje ophangen dat ik een onderzoek voor hun kan uitvoeren en dat zij in ruil daarvoor mijn college geld betalen, maar heel veel concrete informatie over richtlijnen van dit onderzoek heb ik ook nog niet.

Wie biedt jou dit aan, eigenlijk? Universiteit daar, of? Hebben ze daar geen tips n' tricks voor je? Probeer je in ieder geval niet te afhankelijk te maken van een bedrijf qua geld e.d., daar wordt je onderzoek niet beter van en als het echt te ver gaat gaat misschien je promotor moeilijk doen.
quote:
Hoe hebben mensen dat hier aangepakt?

Nederlandse PhD, gewoon (maar relatief weinig ) betaald. 0 ervaring met dit soort dingen dus, ook niet via collegae.

Oh ja, is misschien wel handig om uit te zoeken wat de normale vertraging is die promovendi oplopen in het land / bij de instelling waar je promoveert. Misschien is dat ook een goede graad voor de frustratie die je kan ondervinden?

De uitloop in Nederland is relatief laag.

[Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 06-06-2011 23:42]


Quis moderabat ipsos moderatores?


valfar
Usericon van valfar
Posted 07-06-2011 0:58 by valfar Wijzig reactieProfiel van valfarQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/knevelaer

Dank, hier heb ik wel wat aan. Deze plek is mij eigenlijk in de schoot geworpen, ik wilde wat informatie hebben over een (tweede) master, en ik ging weg met een aanbieding voor een PhD. Ik weet dat ik vanuit de universiteit daar niet betaald krijg, en dat ze mensen aanraden om een sponsor of een beurs te zoeken. Ik zal binnenkort nog eens contact opnemen met de desbetreffende universiteit. Ik weet dat er verschillende organisaties (waaronder 1 Nederlandse) een samenwerkingsverband hebben met de universiteit. Dit zou het dus makkelijker moeten maken om daar eventueel mijn onderzoek voor uit te voeren. Maar vanuit mijn stage kom ik ook in aanraking met verschillende organisaties die gespecialiseerd zijn in het implementeren van projecten in gebieden die getroffen zijn door een ramp of heel kwetsbaar zijn.
Daarnaast vind ik het ook helemaal niet erg om voor een NGO of organisatie mijn onderzoek te schrijven. Ik schrijf mijn master thesis ook voor een organisatie en dat bevalt me prima. Niet alleen doordat je een bepaalde richting opgestuurd wordt zodat je niet uit duizenden onderwerpen hoeft te kiezen, maar ook omdat je onderzoek daadwerkelijk van belang is. Bij een PhD zal het natuurlijk een stuk minder zijn, maar een onderzoek enkel vanuit een eigen interesse kan nogal nutteloos overkomen bij mij (dit was bij m'n bachelor thesis zo). Ik vind het juist fijn als ik weet dat mijn onderzoek van groot belang is en er daadwerkelijk iets gedaan wordt met het resultaat. Mijn onderzoek nu is van belang voor bedrijven als Philips en de beurzen die zij van de Nederlandse overheid krijgen (in totaal zo'n 50 partijen). Ik vind het super om met die gedachte mijn onderzoek uit te voeren!



Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 07-06-2011 9:24 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Ik bedoelde niet zozeer dat het niet nuttig mag/moet zijn voor een bedrijf o.i.d. Sterker nog, mijn onderzoek is juist op de toepassing gericht en dat vind ik -net als jij- juist belangrijk

Ik word gefinancierd door STW (technologiestichting gericht op maatschappelijk toepasbaar onderzoek), en die stellen ook een commissie met (eventuele) gebruikers in (lui vanuit het bedrijfsleven en de overheid) waar we 1 á 2 keer per jaar mee overleggen. Ook waren de grote lijnen (context, onderzoeksrichting) van mijn onderzoek al uitgezet vóór ik begon, voor de financiering was een onderzoeksvoorstel nodig. Maar, ik heb ten overstaan van de gebruikerscommissie veel vrijheid, en ook wetenschappelijk zet ik mijn eigen pad uit.

Wat ik bedoelde is dat als jij voor je geld afhankelijk bent van een bedrijf/organisatie, en jij begint dingen te ontdekken die hen onwelgevallig zijn je in de problemen zou kunnen komen Maar goed, dat ligt ook aan de geldverstrekker(s) die je uiteindelijk vindt. Misschien is het verstandig er wat op te letten, ik kan me voorstellen dat er gevoelige zaken boven kunnen komen bij jouw type onderzoek

Oh ja, let dus ook op hoe je onderzoek formeel wordt ingericht. Ik hoor weleens van lui waar niet echt duidelijk is wie nu de directe verantwoordelijkheid draagt om ze te begeleiden, et cetera. Ook werkte het voor mij erg prettig om 'gedwongen' te worden binnen 9 maanden zelf een onderzoeksvoorstel uit te werken. Dat geeft me nu veel houvast en heeft me 'gedwongen' snel te beginnen met inlezen en met het onderzoeksmodel en de onderzoeksvragen uitwerken. Nu zullen die gaandeweg vast nog (sterk) veranderen, maar het geeft wel een prettige houvast. Weet niet of het voor jou ook nodig is, natuurlijk


Quis moderabat ipsos moderatores?


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 07-06-2011 18:51 by Mark Wijzig reactieProfiel van MarkQuote dit bericht

Eens. Goede en duidelijke begeleiding is cruciaal, en duidelijk tussentijdse meetpunten om te zien waar je staat. Dan ben je in het uiterste geval tenminste hoogstens een jaar van je leven kwijt en niet 3 of 4 voordat je doorkrijgt dat het nergens heen gaat.


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


valfar
Usericon van valfar
Posted 07-06-2011 21:21 by valfar Wijzig reactieProfiel van valfarQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/knevelaer

Ah zo. Ja als ik zeg bedrijf/organisatie dan reken ik hier ook NGOs en onderzoeksinstituten onder (maar inderdaad ook enkele for profit organisaties met een aantal health/disaster relief gerelateerde projecten). Dit zijn geen organisaties welke moeilijk gaan doen als mijn resultaten 'teleurstellend' of whatever zijn.

Goede tips over de begeleiding wel Ik weet namelijk hoe zoiets in Azië kan gaan...

Wel raar trouwens, de Nederlandse overheid geeft beurzen aan mensen uit verschillende Aziatische landen voor deze opleiding/promotie plekken, maar er is nergens iets te vinden over beurzen aan mensen uit Nederland die hun studie/onderzoek daar willen gaan doen



Schaffelaer
many miles from Spancil Hill
Usericon van Schaffelaer
Posted 08-06-2011 2:00 by Schaffelaer Wijzig reactieProfiel van SchaffelaerQuote dit bericht

Belangrijk bij een PhD is vooral dat je bedenkt wat je ermee gaat doen als je klaar bent. Oftewel: wat is de meerwaarde die je hebt na die 4 jaar? Heb je je marktwaarde opgekrikt? Hoe zijn de kansen op werk, hetzij in de wetenschap, hetzij in de industrie of de private sector.

Voor de plek zelf al wat hierboven gezegd is: weet wie je begeleider is!!! Je legt je carriere voor een heel groot gedeelte in de schoot van iemand, die jou straks promoveert en je kan maar beter weten hoe dat persoon zich gedraagt in het dagelijks onderzoek.

Ook is naam promotor/naam instituut gewoon belangrijk, zeker als je de academische wereld ingaat.


Dear dirty delightful old drunken old days


Alterprince
Deze zin is niet waar
Usericon van Alterprince
Posted 08-06-2011 10:41 by Alterprince (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van AlterprinceQuote dit berichthttp://www.facebook.com/profile.php?id=100002022707376

Even een noob-vraag hoor, ben nog eerstejaars, maar waar staat PhD voor?


"Most people say that they are thinking while they are merely rearranging their prejudices"


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 08-06-2011 10:54 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

Kom op, het maken van die post koste meer karakters dan een simpele google search (3 LETTERS) doen!


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 08-06-2011 10:54 by intothevoid Wijzig reactieProfiel van intothevoidQuote dit bericht

Philosophiae Doctor, oftewel een titel die je behaald door het doen van een promotieonderzoek. Duurt meestal een jaar of vier.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Doctor_of_Philosophy

Redelijk wat vrienden doen of deden een PhD, ken eigenlijk niemand die er gelukkig mee is...Aantal afhakers, aantal mensen die nu, na twee-drie jaar eigenlijk er achter komen dat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt. Mij persoonlijk trekt het in ieder geval ook niet zo, maar zeg nooit nooit.


You have time. You are doing fine.


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 08-06-2011 10:56 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

quote:
Op 8 juni 2011 10:54 schreef intothevoid het volgende:
Redelijk wat vrienden doen of deden een PhD, ken eigenlijk niemand die er gelukkig mee is...Aantal afhakers, aantal mensen die nu, na twee-drie jaar eigenlijk er achter komen dat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt. Mij persoonlijk trekt het in ieder geval ook niet zo, maar zeg nooit nooit.


Hmm, welke studierichtingen zijn dat?

Mensen vragen altijd of ik een Phd ga doen, maar nu ik echt door m'n MA scriptie gestoord wordt lijkt het mij niet zo'n goed idee.


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


rotor
Usericon van rotor
Posted 08-06-2011 11:01 by rotor Wijzig reactieProfiel van rotorQuote dit bericht

(Beetje laat antwoord maar had het al getypt.)

"Doctor of Philosophy", Doctoraat in het Nederlands, dr. titel.

Uitleg voor geînteresseerde n00bs: Het komt er op neer dat je na je universitaire opleiding nog es ~4 jaar specialiseert in een bepaald onderwerp door onderzoek te doen en hier dan een "boek" cq. proefschrift over schrijft. Als het lukt krijg je een dr. titel. Al-in-al een een behoorlijk zware opgave... vergeleken hierbij is een universitaire opleiding/titel eigenlijk peanuts.


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 08-06-2011 11:02 by intothevoid Wijzig reactieProfiel van intothevoidQuote dit bericht

quote:
Op 8 juni 2011 10:56 schreef Gemene Lepel het volgende:
Hmm, welke studierichtingen zijn dat?

Afhakers: moleculaire biologie, climate studies. Twijfelaars: genetica en iemand die iets doet met schimmels. Moet trouwens terugkomen op 'niemand', schieten me nu wel wat namen tebinnen die er wel blij mee zijn. Die mogen dan ook wel allebei veel reizen en werken op verschillende plekken, lijkt me wel positief.

quote:
Op 8 juni 2011 10:56 schreef Gemene Lepel het volgende:
Mensen vragen altijd of ik een Phd ga doen, maar nu ik echt door m'n MA scriptie gestoord wordt lijkt het mij niet zo'n goed idee.

Idem. :')


You have time. You are doing fine.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 08-06-2011 11:02 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 8 juni 2011 10:54 schreef intothevoid het volgende:
Redelijk wat vrienden doen of deden een PhD, ken eigenlijk niemand die er gelukkig mee is...Aantal afhakers, aantal mensen die nu, na twee-drie jaar eigenlijk er achter komen dat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt. Mij persoonlijk trekt het in ieder geval ook niet zo, maar zeg nooit nooit.

Grappig, bij mij ook redelijk wat in de omgeving, maar die zijn er al met al wel gelukkig mee. (Tijdelijk(e) dip(je)(s) nagelaten, dus )

Wel overwegend technisch (en dan weer overwegend concreet, paar abstract), paar 'management', paar (technisch en sociaal) procesmatig, paar filosofisch.

[Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 08-06-2011 11:02]


Quis moderabat ipsos moderatores?


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 08-06-2011 12:54 by Mark Wijzig reactieProfiel van MarkQuote dit bericht

Of gewoon hier in Engeland een AIO-schap komen doen, dan heb je geen publicatieverplichting. Ik moest voor mijn PhD project 4 artikelen gepubliceerd hebben, 3 ervan als eerste auteur. Hier in Engeland is publicatie echter geen verplichting, dus je wordt daadwerkelijk beoordeeld op de hoeveelheid werk die je doet en niet op jhet wel of niet mazzel hebben met resultaten...

[Dit bericht is gewijzigd door Mark op 08-06-2011 12:55]


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 08-06-2011 13:43 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 8 juni 2011 12:54 schreef Mark het volgende:
Of gewoon hier in Engeland een AIO-schap komen doen, dan heb je geen publicatieverplichting. Ik moest voor mijn PhD project 4 artikelen gepubliceerd hebben, 3 ervan als eerste auteur. Hier in Engeland is publicatie echter geen verplichting, dus je wordt daadwerkelijk beoordeeld op de hoeveelheid werk die je doet en niet op jhet wel of niet mazzel hebben met resultaten...

Hoe werd jij in Nederland verplicht te publiceren? Hier wordt er wel (sterk) op aangedrongen, maar het is geen harde voorwaarde voor promotie. Meestal hebben mensen wel 1 of 2 journal papers als eerste auteur op hun naam staan voor de promotie, en proberen ze er daarna nog wat te doen.


Quis moderabat ipsos moderatores?


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 08-06-2011 14:22 by Mark Wijzig reactieProfiel van MarkQuote dit bericht

Simpel, ze laten je je proefschrift niet uitsturen naar de commissie als je niet aan die voorwaardes voldoet of een equivalent hebt (met een publicatie in bijv Blood of Nature zal men niet zo streng meer kijken naar een publicatie meer of minder), plus vaak worden artikelen die nog in submission zijn ook geaccepteerd. Ten tijde van mijn promotie had ik 2 gepubliceerde en 1 geaccepteerd artikel, en 1 manuscript gesubmit. Dat was voldoende.


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 08-06-2011 15:05 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 8 juni 2011 14:22 schreef Mark het volgende:
Simpel, ze laten je je proefschrift niet uitsturen naar de commissie als je niet aan die voorwaardes voldoet of een equivalent hebt (met een publicatie in bijv Blood of Nature zal men niet zo streng meer kijken naar een publicatie meer of minder), plus vaak worden artikelen die nog in submission zijn ook geaccepteerd. Ten tijde van mijn promotie had ik 2 gepubliceerde en 1 geaccepteerd artikel, en 1 manuscript gesubmit. Dat was voldoende.

OK, duidelijk Welke universiteit was dat?

Weet overigens ook niet hoe het hier zou gaan als ik simpelweg ga weigeren te publiceren


Quis moderabat ipsos moderatores?


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 08-06-2011 15:24 by Mark Wijzig reactieProfiel van MarkQuote dit bericht

Utrecht, maar volgens mij worden dat soort zaken op departement niveau geregeld. Dus de vereisten voor een AIO in scheikunde zullen anders zijn dan bij zoologie of astrofysica of wat dan ook.


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


valfar
Usericon van valfar
Posted 08-06-2011 17:18 by valfar Wijzig reactieProfiel van valfarQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/knevelaer

quote:
Op 8 juni 2011 11:02 schreef intothevoid het volgende:
Afhakers: moleculaire biologie, climate studies. Twijfelaars: genetica en iemand die iets doet met schimmels. Moet trouwens terugkomen op 'niemand', schieten me nu wel wat namen tebinnen die er wel blij mee zijn. Die mogen dan ook wel allebei veel reizen en werken op verschillende plekken, lijkt me wel positief.


Laat dat nu net ook mijn vooruitzicht zijn! Volgens de universiteit zal mijn PhD bijdragen aan mijn carriere, oftewel, ik kan er een betere baan mee krijgen. En ik ben erachter gekomen dat lesgeven mij eigenlijk ook wel trekt, dus in een later stadium zie ik het ook absoluut zitten om op een universiteit als professor aan de slag te gaan.

Alleen even kijken hoe het met begeleiding zit inderdaad.



Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 08-06-2011 17:23 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 8 juni 2011 15:24 schreef Mark het volgende:
Utrecht, maar volgens mij worden dat soort zaken op departement niveau geregeld. Dus de vereisten voor een AIO in scheikunde zullen anders zijn dan bij zoologie of astrofysica of wat dan ook.

Ga ik vanuit. Jij zat/zit in een ook medisch veld, toch? Is daar de publicatiedruk sowieso niet hoog?
quote:
Op 8 juni 2011 17:18 schreef valfar het volgende:
dus in een later stadium zie ik het ook absoluut zitten om op een universiteit als professor aan de slag te gaan.

Professor? Maak daar maar een véél later stadium van Als post-doc (en UD, UHD) kun je ook al wel les geven, natuurlijk. Gezien ik binnen de universiteit werk geef ik nu ook les (werkcolleges vooral), erg leuk

[Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 08-06-2011 17:24]


Quis moderabat ipsos moderatores?


Alterprince
Deze zin is niet waar
Usericon van Alterprince
Posted 08-06-2011 18:07 by Alterprince (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van AlterprinceQuote dit berichthttp://www.facebook.com/profile.php?id=100002022707376

quote:
Op 8 juni 2011 10:54 schreef Gemene Lepel het volgende:
Kom op, het maken van die post koste meer karakters dan een simpele google search (3 LETTERS) doen!

Ik bedoelde eigenlijk ook meer wat dat in Nederland is. Doctor of Philosophy doet toch lijken alsof je op filosofie bent gepromoveerd, maar als de Nederlandse vertaling Doctor is, wordt het al duidelijker...


"Most people say that they are thinking while they are merely rearranging their prejudices"


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 08-06-2011 18:20 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

Wikipedia:

quote:
PhD

PhD kan verwijzen naar:

De Angelsaksische benaming voor de academische graad van doctor, zie Doctor of Philosophy
Een Britse popgroep uit de begin jaren 80, zie PhD (band)





Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 08-06-2011 19:07 by Mark Wijzig reactieProfiel van MarkQuote dit bericht

quote:
Op 8 juni 2011 17:23 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Ga ik vanuit. Jij zat/zit in een ook medisch veld, toch? Is daar de publicatiedruk sowieso niet hoog?



Biomedische wetenschappen, en klopt. Publicaties zijn in dit veld zo'n beetje de voornaamste graadmeter van je wetenschappelijke carriere.


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 08-06-2011 19:10 by Mark Wijzig reactieProfiel van MarkQuote dit bericht

quote:
Op 8 juni 2011 18:07 schreef Alterprince het volgende:
Ik bedoelde eigenlijk ook meer wat dat in Nederland is. Doctor of Philosophy doet toch lijken alsof je op filosofie bent gepromoveerd, maar als de Nederlandse vertaling Doctor is, wordt het al duidelijker...


Internationaal gezien draag je de PhD titel achter je naam als je je doctor-graad hebt behaald. In Nederland wordt de term geloof ik nog niet zo wijdverspreid gebruikt.


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen