IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Administration Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Auteur:
Topic : Profiel aanpassen Volgende pagina
skitzoid kitten
Usericon van skitzoid kitten
Posted 06-11-2002 23:36 by skitzoid kitten Wijzig reactieProfiel van skitzoid kittenQuote dit bericht

Ben ik nou gek? Ik probeer al heel de tijd mn profiel aan te passen. Maar als ik via 'profiel' inlog kom ik niet in mn eigen profiel maar weer bij het beginschermpje om in te loggen. Wie kan me helpen?
ahhhhhhhhh *kijkt lief*


Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 06-11-2002 23:37 by Slechtheid Wijzig reactieProfiel van SlechtheidQuote dit bericht

Kijk hier eens tussen:


Inhoud van deze pagina
Deze pagina is verdeeld in 4 gedeelten:
--------------------------------------------------------------------------------
1. Forum gedrag Hoe houden we het gezellig op het forum.

--------------------------------------------------------------------------------

2. Jouw Profiel Hier wordt uitgelegd hoe je je persoonlijke gegevens kan wijzigen en voorkeuren kan aanpassen.

--------------------------------------------------------------------------------

3. Smilies Welke smilies zijn er allemaal op het forum en waar staan ze voor.

--------------------------------------------------------------------------------

4. UBB Codes Om je tekst op te maken kan je gebruik maken van zogenaamde UBB-codes. Deze worden hier uitgelegd.
F O R U M G E D R A G
Beste leden van het Zware Metalen Forum,
Omdat gebleken is dat sommige mensen moeite hebben zich te gedragen hierbij een aantal richtlijnen voor forum-gedrag. Het forum is geen niemandsland waar geen regels gelden, je bent hier te gast en er wordt van je verwacht dat je je een beetje gedraagt. Het is hier zeker geen kostschool, maar er zijn gewoon dingen die niet op prijs worden gesteld. Deze dingen worden hieronder beschreven.

Als de regels toch overtreden worden zijn er moderators om de boel weer in goede banen te leiden. Zij kunnen posts aanpassen en topics verplaatsen of sluiten. Ze kunnen ook je profiel aanpassen als daar dingen in staan die al te provocerend zijn. Mocht je het niet eens zijn met een beslissing van een mod, open dan niet meteen een paniektopic, maar stuur een mailtje aan de betreffende mod. Hieronder volgt een lijstje met de adressen van alle moderators.

Lord Morgoth - lord.morgoth@zwaremetalen.com
Fire - fire@zwaremetalen.com,
Suzanne - suzanne@zwaremetalen.com,
Paul - paul.hildebrand@zwaremetalen.com,
Elessar - elessar@zwaremetalen.com,
TNightmare - tnightmare@zwaremetalen.com,
Vampire_girl - vampire_girl@zwaremetalen.com,
Asherah - asherah@zwaremetalen.comNieuwe Users

Het komt nogal eens voor dat nieuwe users meteen in het wilde weg beginnen te posten. Dit kan tot flinke irritatie leiden bij users die al langer op het forum komen. Het is daarom erg aan te raden om eerst eens rustig wat topics (en deze Help) door te lezen voordat je begint met posten. Ook het registreren met als enig doel te adverteren voor een andere site of om dingen te verkopen wordt niet gewaardeerd. Zulke topics zullen dan ook verwijderd worden.


OK, wat moet ik dan weten om te kunnen beginnen?

Voordat je een topic opent:

Begin met zoeken! In de tijd dat ZM bestaat zijn er al veel onderwerpen aan bod geweest die soms tot interessante discussies hebben geleid. Als je een topic wilt openen bijvoorbeeld over een bepaalde band heb je best kans dat er al zo'n topic bestaat en dat jouw mening een zinnige bijdrage is aan dat topic. Als er nl. elke week een Slipknot-afzeik/ophemel topic geopend wordt worden we daar allemaal gek van.

De search is hier te vinden:

Ook een vraag als "Hoe post ik een plaatje????" wordt niet erg op prijs gesteld, dit staat immers gewoon uitgelegd in de help. Heb je dat gelezen en lukt het je dan nog steeds niet, dan kun je het uiteraard wel vragen, er zijn altijd users bereid je te helpen.

De Help is hier te vinden:


Als je een nieuw topic opent:

Als je een nieuw topic opent is het belangrijk dat je het een duidelijke titel geeft, eentje die de lading dekt. Stel dat je dringend op zoek bent naar info over de band Arckanum. Geef je topic dan niet de titel "Help!!!!" of "Dringend", maar noem het gewoon "Arckanum", of "Wie kan mij helpen aan info over Arckanum" bijvoorbeeld.

Beschrijf in je eerste post duidelijk wat je met het topic wilt. Een topic met de titel "Metallica" en vervolgens als enige tekst "meningen?" is veel te vaag. Geef dan op z'n minst eerst je eigen mening.

Voordat je je topic echt post, gebruik dan de knop "topic bekijken", en lees je post nog eens door. Kijk of het zo duidelijk is voor anderen, haal er misschien nog een spelfoutje uit, kijk even of je link het doet als je er eentje post etc.

Als er vervolgens niemand reageert, ga dan niet meteen schreeuwen om aandacht. Heb een beetje geduld. Het "omhoogschoppen" van topics kan als behoorlijk irritant ervaren worden.


Discussiëren

Als er wel gereageerd wordt, of je reageert zelf in een bestaand topic, hou dan rekening met een aantal dingen.

Lezen


Lees zoveel mogelijk het hele topic door voordat je reageert, zorg dat je weet waarover je praat.

Als je het met iemand niet eens bent, kom dan met argumenten daarvoor. Dit voorkomt over en weer gescheld en maakt een interessante discussie mogelijk.

Als je op iemand reageert door een quote () te gebruiken, quote dan alleen het stuk waarop je wilt reageren, haal de rest weg, zo hou je een discussie overzichtelijk.

Probeer er ook voor te zorgen dat jouw reactie iets toevoegt aan de discussie. Als je alleen maar "mee eens" post voeg je niet zoveel toe bijvoorbeeld. Vertel dan waarom jij het er mee eens bent.


Smilies

Smilies zijn leuk! Maar gebruik ze wel met beleid. Het komt nogal dom over als je post:

Slipknot roelt!

Iedere smiley heeft een eigen betekenis, gebruik ze dus op de juiste manier, en gebruik er niet teveel. Irritant smileygebruik kan door moderators aangepast worden.


Taalgebruik

Ga niet lopen schreeuwen. DAT IS NAMELIJK VRESELIJK IRRITANT. Probeer te letten op je interpunctie en het gebruik van alinea's. Zeker als je een lang verhaal post is het belangrijk dat het goed leesbaar is omdat er helaas veel mensen zijn die het anders gewoon overslaan.

Iedereen maakt wel eens een foutje, maar probeer er wel een beetje om te denken, zorg dat je verhaal leesbaar blijft. Ga niet in een of ander dialect of stoer internet taaltje posten, dat komt alleen maar kinderlijk over en zorgt dat je niet serieus genomen wordt.

Ook schelden en ruziën draagt niet bij aan een leesbaar forum en het smijten met dodelijke ziektes wordt NIET op prijs gesteld. Krijg je ruzie met een user, vecht het dan via bijvoorbeeld ICQ of MSN uit.

Blijf on-topic. Het kan soms ontzettend leuk zijn om een flauwe opmerking te maken die niets met het onderwerp te maken heeft, maar laat het daar dan bij en reageer er niet op als iemand anders het doet. Voor off-topic geleuter en slow-chat is er een apart topic in het onzinforum. Het onzinforum is bereikbaar voor members, die status bereik je op het moment dat je 50 posts hebt gedaan. Ga niet als een gek lopen posten om die status te bereiken, als je het erg bont maakt kan je aantal posts aangepast worden. Dit is in de eerste plaats een metalforum, als je voor de onzin komt kun je veel beter naar FOK! gaan. (http://www.fokforum.nl)


En verder

Als je een groet onder je post wilt zetten kun je daarvoor je signature gebruiken, zie daarvoor de help.

Gebruik de editknop( ) om je post te wijzigen of er iets aan toe te voegen, maak niet drie posts achterelkaar.

Gebruik ook de "Bekijk reactie" knop voordat je reageert om te kijken of het wel helemaal is wat je wilt. Misschien werkt een plaatje nog niet, of zie je nog een typfoutje.


Algemeen

Probeer het een beetje netjes en leesbaar te houden. Uiteraard kan je het niet met iedereen eens zijn, maar sta elkaar niet naar het leven, dat geeft zo'n troep.

Het posten van ranzige plaatjes (rotten.com bijvoorbeeld) wordt niet getolereerd. Moderators zullen over het algemeen links maken van deze plaatjes. Dit geldt ook voor porno.

Het gebruik van dergelijke plaatjes als usericon wordt ook niet getolereerd. Je profiel zal in zo'n geval aangepast worden door een moderator.

Ook het gebruik van grote plaatjes als usericon wordt niet op prijs gesteld. Je usericon wordt op 60 x 60 pixels getoond, gebruik dan ook een plaatje van die grootte. Er zijn genoeg mensen die dit forum met een trage verbinding bekijken en die toch graag usericons willen zien. Dat kan prima wanneer iedereen er rekening mee houdt en zorgt dat zijn/haar icon niet te groot is.

Illegale zaken worden ook niet getolereerd. Warez, illegale MP3's etc.

Ook provoceren met racistische uitspraken wordt niet getolereerd.

Het "omhoogschoppen" van oude topics zonder goede reden wordt niet op prijs gesteld. Zorg dat je echt iets toevoegt wanneer je een oude koe uit de sloot vist.J O U W P R O F I E L
Mijn profiel, wat kan ik daarmee?
Het profiel is een combinatie van jouw visitekaartje en jouw voorkeuren. Je kan hier verschillende persoonlijke gegevens invoeren, updaten en verwijderen. Bovendien is het mogelijk om bepaalde voorkeuren in te stellen.

Ik zie iedereen van die coole usericons gebruiken. Hoe stel ik dat in?
Een usericon kan ingesteld worden via het profielformulier. Zorg dat je een plaatje hebt van
60 x 60 pixels en let erop dat het plaatje niet al te groot is. Plaatjes van 400Kb of meer worden door de andere gebruikers niet echt gewaardeerd. Dus animated gifjes met de complete matrix film er in is geen goed idee.
Vervolgens zet je in je profiel de url (webadres) van het plaatje neer. Het is dus niet mogelijk om plaatjes naar de ZwareMetalen server te uploaden. Mocht je geen eigen server hebben stuur dan een mailtje naar 1 van de moderators en misschien is die zo lief om hem voor jou op de ZwareMetalen server te zetten.

Het heeft dus geen zin om in je profiel bijvoorbeeld "C:\my documents\mijnusericon.gif" te zetten want dan zie jij wel het plaatje maar de rest van de wereld niet omdat je plaatje dan nog steeds op je eigen harde schijf staat.


Welke voorkeuren kan ik allemaal instellen?
Om gebruik te maken van voorkeuren moet je wel geregistreerd zijn en nog belangrijker, ingelogd zijn. Alleen als je ingelogd bent dan zijn je voorkeuren actief.
De voorkeuren die je kan instellen zijn:
- Het aan en uit zetten van het tonen van usericons
- Het aan en uit zetten van het tonen van signatures
- Het aan en uit zetten van het tonen van homepages
- Het aan en uit zetten van het tonen van subtitles


Moet het complete profielformulier ingevuld zijn?
Nee, zeker niet. Het is helemaal aan jou om te bepalen welke gegevens er in jouw profiel komen te staan. Er zijn maar 3 velden verplicht en dat zijn jouw gebruikersnaam, je password en je email adres.
Voor de andere gebruikers is het natuurlijk wel zo leuk om je profiel te kunnen bekijken. Dus als je er geen problemen mee hebt vul hem dan helemaal in.


Ik wil niet dat iedereen mijn email adres ziet. Kan dat?
Ja. In het profielformulier kan je een vinkje aan en uitzetten waarmee je je email adres zichtbaar of onzichtbaar voor anderen maakt. Je emailadres blijft daarentegen wel bekend bij ZwareMetalen. Deze gegevens worden vertrouwlijk bewaard.

Subtitle ??
Je subtitle is een stukje tekst van maximaal 50 characters en wordt onder je username geplaatst. Hier kan je nog wat additionele informatie over je username kwijt.
Zorg ervoor dat het niet 1 lange string van characters zonder spaties wordt want dan ziet de layout van jouw reacties er niet meer uit.


Signatures, wat moet ik daarmee ?
Signatures zijn quotes of leuke uitspraken die onder elk bericht geplaatst kunnen worden. Het is mogelijk om gebruik te maken van UBB Code (Voor meer info onderin dit document) binnen in je signature. Het is alleen niet mogelijk om quotes of plaatjes te gebruiken in je signature.
S M I L I E S
Smilies zijn kleine pictogrammen die gebruikt kunnen worden om een emotie of gevoel beter uit te drukken. Soms kunnen stukken tekst erg bot overkomen en door deze smilies te gebruiken kan je laten zien dat je bijvoorbeeld een grapje maakt of het met een knipoog moet nemen.

Als je al vaker chat of irc gebruikt hebt dan ben je er waarschijnlijk al aan gewend. De volgende tekstcodes worden automatisch geconverteerd naar smilies:

Code: Uitdrukking/Emotie: Smilie:
blij / happy / smile
boos / ontevreden
cool
knipoog
om van te kotsen
Evil grin
Huh? ...
Huilen / verdrietig
schamen
Tong uitsteken
bla bla bla bla ...
Kwijl
eek!
rolleyes (sarcastisch)
mad / heel erg boos
blam, blam ... die you scum!
Ik neem er nog 1
Worshipping smilie
kusje, verliefd
Fuck you, fuck off
gaap, moe
Ik steek er nog 1 op
headbanger, eddy style
headbanger, lang haarU B B C O D E™
UBB-code is een afkorting voor Ultimate Bulletin Board code. Dit forum is niet gemaakt met Ultimate Bulletin Board maar maakt wel gebruik van een aantal dezelfde code tags. De volgende tags kan je gebruiken:

Het maken van een URL:
Er zijn 4 manieren:

http://www.yoursite.nl (Doordat er http:// voor staat wordt het automatisch een link)

www.yoursite.nl (Doordat er www. voor staat wordt het automatisch een link. Heb je een link die niet met www begint, zet er dan http:// voor)

http://www.yoursite.nl (Alles dat tussen en staat wordt een link.)

yoursite (Dit maakt een echte link)

Het maken van een e-mail link:
Als e-mail adressen in de tekst voorkomen worden deze automatisch gelinkt als het e-mail adres aan de conventies van een correct e-mail adres voldoet.
Bold / Italic / Underline:
Tekst bold maken: Deze tekst is bold
Tekst Italic maken: Deze tekst is italic
Tekst underlined maken: Deze tekst is onderstreept
Je kan ze ook combineren, bijvoorbeeld: Deze tekst is bold en italic

Quoten van een ander bericht:
quote:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer ...
... tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam

Het stuk tekst tussen de [QUOTE] tags zal worden omgeven door BLOCKQUOTES.

Plaatsen van een plaatje:
Om een plaatje te plaatsen vul de URL van het plaatje tussen de
Het is dus niet mogelijk om plaatjes te uploaden naar het forum. Je zal zelf een manier moeten hebben om de plaatjes op het internet te zetten.

Marquee tekst
Om een stuk tekst te laten bewegen (niet in Netscape 4) doe het volgende:

Jouw tekst

Je krijgt dan zoiets als dit:

Jouw tekst
Dargull
actual size
Usericon van Dargull
Posted 06-11-2002 23:39 by Dargull Wijzig reactieProfiel van DargullQuote dit bericht

Das raar ik kan je profiel probleemloos wijziggen...


Dargull
actual size
Usericon van Dargull
Posted 06-11-2002 23:39 by Dargull Wijzig reactieProfiel van DargullQuote dit bericht

quote:
Op 6 november 2002 23:36 schreef skitzoid kitten het volgende:
Ben ik nou gek? Ik probeer al heel de tijd mn profiel aan te passen. Maar als ik via 'profiel' inlog kom ik niet in mn eigen profiel maar weer bij het beginschermpje om in te loggen. Wie kan me helpen?
ahhhhhhhhh *kijkt lief*


even inloggen via inloggen en dan naar je profiel?


skitzoid kitten
Usericon van skitzoid kitten
Posted 06-11-2002 23:40 by skitzoid kitten Wijzig reactieProfiel van skitzoid kittenQuote dit bericht

jah ok...die heb ik gelezen...maar mn probleem is dus dat ik niet in mn profielformulier (zoals dat daar wordt omschreven) kom...

edit: dr staat ook...'je bent succesvol ingelogd, je wordt nu teruggestuurd naar de pagina waar je vandaan komt' Dus ja, leuk en aardig, maar dan kom ik weer op het inlogscherm

[Dit bericht is gewijzigd door skitzoid kitten op 06-11-2002 23:43]


Fire
Usericon van Fire
Posted 06-11-2002 23:46 by Fire (Bestuurslid stichting) Wijzig reactieProfiel van FireQuote dit berichthttp://www.gratix.nl

Een duidelijk geval van een browser die geen cookies accepteerd.skitzoid kitten
Usericon van skitzoid kitten
Posted 06-11-2002 23:49 by skitzoid kitten Wijzig reactieProfiel van skitzoid kittenQuote dit bericht

ahhhh hm...ik heb mozilla...ik zal ff mijn instellingen veranderen. Ff kijken of het helpt
Thanx


skitzoid kitten
Usericon van skitzoid kitten
Posted 06-11-2002 23:54 by skitzoid kitten Wijzig reactieProfiel van skitzoid kittenQuote dit bericht

nee helpt niet helAARS


Fire
Usericon van Fire
Posted 07-11-2002 0:26 by Fire (Bestuurslid stichting) Wijzig reactieProfiel van FireQuote dit berichthttp://www.gratix.nl

Als het niet aan je coockies ligt dan weet ik het ook zo niet. Sorry.Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 07-11-2002 11:52 by Iskariot Wijzig reactieProfiel van IskariotQuote dit bericht

Bij mij doet ie het wel goed met mozilla (1.2beta).


gofor0379it
Usericon van gofor0379it
Posted 21-07-2009 3:47 by gofor0379it Wijzig reactieProfiel van gofor0379itQuote dit bericht

Weet er hier iemand hoe je het ganse profiel terug verwijderd? Of anders de nickname moet aanpassen. Dat is hier blijkkbaar niet gelukt. Wil gewoon uitschrijven, en mij terug inschrijven met de juiste gegevens.


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 21-07-2009 6:08 by Greycloak (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van GreycloakQuote dit bericht

quote:
Op 21 juli 2009 3:47 schreef gofor0379it het volgende:
Weet er hier iemand hoe je het ganse profiel terug verwijderd? Of anders de nickname moet aanpassen. Dat is hier blijkkbaar niet gelukt. Wil gewoon uitschrijven, en mij terug inschrijven met de juiste gegevens.
Dat wil dus niet, gewoon opnieuw opstarten.What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Lionheart
|"| |''| |"| >')
Usericon van Lionheart
Posted 21-07-2009 18:31 by Lionheart Wijzig reactieProfiel van LionheartQuote dit bericht

quote:
Op 21 juli 2009 3:47 schreef gofor0379it het volgende:
Weet er hier iemand hoe je het ganse profiel terug verwijderd? Of anders de nickname moet aanpassen. Dat is hier blijkkbaar niet gelukt. Wil gewoon uitschrijven, en mij terug inschrijven met de juiste gegevens.


Voortaan niet met je zatte kop aanmelden.


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 21-07-2009 21:16 by Burzum Wijzig reactieProfiel van BurzumQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/Raymond1982

quote:
Op 21 juli 2009 3:47 schreef gofor0379it het volgende:
ganse profiel terug verwijderd?


Belgen zijn echt helden.


Krater
Usericon van Krater
Posted 23-07-2009 20:49 by Krater Wijzig reactieProfiel van KraterQuote dit berichthttp://www.myspace.com/targetmasterandmission

quote:
Op 21 juli 2009 3:47 schreef gofor0379it het volgende:
Weet er hier iemand hoe je het ganse profiel terug verwijderd?

----------------------------------------------------
Hoe je het profiel terug verwijderen kan bedoel je?
Belgen zijn HELden! Soms papegaaien ze ook wel eens.
----------------------------------------------------


Brecht Bruynsteen
Usericon van Brecht Bruynsteen
Posted 16-11-2009 20:34 by Brecht Bruynsteen Wijzig reactieProfiel van Brecht BruynsteenQuote dit bericht

Even avatar testen, lijkt me hier wel een rustig deel van het forum zodat ik er niemand mee ambeteer.


Silence
Usericon van Silence
Posted 16-11-2009 20:42 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit bericht

De mods houden nu al van je.


WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 16-11-2009 21:04 by WhiteRider Wijzig reactieProfiel van WhiteRiderQuote dit bericht

In ieder geval eindelijk een nieuwkomer die weet wat interpunctie is. Nou ja, dat weet ik niet zeker, maar het wordt wel redelijk toegepast in ieder geval.


Silence
Usericon van Silence
Posted 16-11-2009 21:06 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit bericht

O.


Kaaskop
Usericon van Kaaskop
Posted 16-11-2009 21:07 by Kaaskop Wijzig reactieProfiel van KaaskopQuote dit berichtWhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 16-11-2009 21:07 by WhiteRider Wijzig reactieProfiel van WhiteRiderQuote dit bericht

quote:
Op 16 november 2009 21:06 schreef Silence het volgende:
O.


Ja.

Neuken?


Silence
Usericon van Silence
Posted 16-11-2009 21:08 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit bericht

Moet ik eerst even aan MHtje vragen.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 16-11-2009 21:13 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Wil ik dus niet geambeteerd worden? Geen idee, nooit van dat woord gehoord.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


cataclysm child
Usericon van cataclysm child
Posted 17-11-2009 1:25 by cataclysm child Wijzig reactieProfiel van cataclysm childQuote dit bericht

Daar moet je Belg voor zijn


Faustian Spirit of the Earth


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 17-11-2009 12:36 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Ok. Dan sla ik even over.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Killkenny
Usericon van Killkenny
Posted 26-07-2010 22:20 by Killkenny Wijzig reactieProfiel van KillkennyQuote dit bericht

testje avatar


Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Index / Administration Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen