IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 7 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7
Auteur:
Topic : Aandelen en de beurs Vorige pagina | Volgende pagina
Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 01-01-2008 15:30 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

.schop.


Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 18-01-2008 22:27 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

quote:
Op 31 december 2007 19:28 schreef Valorian het volgende:
Hoi mensen.. mijn vraag is niet direct gerelateerd aan aandelen en de beurs, maar wel aan geld, sparen en rendement, en aangezien daar nog geen topic voor is en ik er ook geen heel topic aan wil wijden gooi ik het even hier neer...

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met spaarrekeningen zonder voorwaarden* anders dan van de grotere banken? Mijn eigen internetspaarrekening bij een van de grootste banken van NL geeft op dit moment een wel heel magere 2,5 procent rent en als ik zo op de vergelijkingssites kijk zie ik al snel een handjevol kleine banken die zonder voorwaarden tot 4,55 procent rente geven! Voor wie niet wil beleggen of voor jaren zijn geld vast wil zetten lijkt dit wel ongeveer het maximaal haalbare rendement.

Zie: http://www.dividendpagina.nl/spaarrekening-zonder.asp voor een paar voorbeelden van dergelijke rekeningen. Zelf neig ik naar de AK Internet spaarrekening (4,55%) of de ATB Internet Spaarrekening (4,5%). Dit scheelt dus enorm met mijn eigen bank (bij een bedrag van bijvoorbeeld 5.000 euro is dat op jaarbasis al 100 euro verschil, en door rente op rente is het op lange termijn natuurlijk nog groter..). Op dividentpagina wordt overigens ook nog de Anadolu bank genoemd, die 4,75% biedt, maar die is nog wel heel nieuw en heeft nog niet eens een volledig functionerende website. De meeste van de nieuwere kleine banken met hoge rentes zijn overigens dochters van Turkse banken.

Zie ik nu dingen over het hoofd of ligt het geld hier letterlijk voor het oprapen? Het enige wat ik me kan bedenken qua tegenslagen is dat het rentepercentage ineens flink zakt, maar omdat het geld vrij opneembaar is kun je er dan altijd weer weg.
Een ander puntje van zorg bij mensen zou kunnen zijn dat je nooit weet of een dergelijke kleine bank het vol houdt. Maar omdat de genoemde banken onder toezicht van de DNB vallen heb je garantie tot 20K dat je je geld sowieso voor 100% terugkrijgt bij eventueel failliet (en voor 90% van 20K tot 40K). Tot 20K zou dit dus ook geen punt van zorgen moeten zijn.

Als laatste is er ook nog de optie om je geld via termijn deposito vast te leggen, dit levert bij sommige banken (bijvoorbeeld Credit Europe) vanaf 1 jaar al 5,1% rente op..

Ben benieuwd of mensen ervaringen hebben met dit soort rekeningen, of er nog addertjes onder het gras zitten, hoe de service bij dit soort kleine banken bevalt, etc.


*Uiteraard zijn er altijd voorwaarden, maar met deze term refereer ik aan het soort rekeningen waarbij je geld direct opneembaar is zonder extra kosten, en er geen minimuminleg vereist is.Iemand?


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 18-01-2008 22:33 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

Ik ga in 2008 ook geld wegzetten bij andere banken. Ik denk aan de Amsterdam Trade Bank.

Ik heb me er niet in verdiept, maar volgens mij bieden de meeste banken alleen een internet-spaarrekening aan. Geen betaalrekening. Daarnaast kan je er niet langsgaan. Dat is een nadeel, zo heb ik met het regelen van mijn hypotheek gemerkt dat als je ergens langsgaat mensen veel sneller iets voor je regelen. Het is ook een voordeel, filialen kosten namelijk heel veel geld, als je ze niet hebt kan je dus een hogere rente bieden. En dat zie je dus terug.

Een bank als Rabobank heeft zo'n sterke marktpositie dat ze ermee weg komen om een lagere rente te bieden. Voor heel veel klanten is het gewoon vanzelfsprekend: "ik bankier bij de Rabobank, dus daar zit mijn geld, punt uit". Daar profiteren ze van.

Bedenk wel dat het voordeel pas gaat tellen op de lange termijn. Als je een paar duizend euri wegzet tegen 3% of 4,5% maakt dat na een jaar nauwelijks verschil. Over dertig jaar natuurlijk wel (en flink ook). Dat is dan ook de horizon die je naar mijn mening bij dit soort beslissingen moet hanteren. Anders weegt de administratieve rompslomp niet op tegen de voordelen.

*edit* ontopic, het bloed loopt behoorlijk door de straten trouwens

[Dit bericht is gewijzigd door M. op 18-01-2008 22:34]


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Psychonaut
Usericon van Psychonaut
Posted 18-01-2008 22:35 by Psychonaut Wijzig reactieProfiel van PsychonautQuote dit bericht

Zit nu een paar maanden met rekeningen bij ASN (ondanks hun waglijke hippie boodschap) en AK Bank. Tot nu toe geen problemen. Het is allemaal wat meer gedoe dan ouderwetse Nederlandsche banken en met wat minder gelikte internet bankieren zooi.

Houd 't per rekening onder de 20.000 en je hebt geen probleem evt. later.


Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 18-01-2008 22:41 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

De Akbank (en ATBank) bieden inderdaad geen complete diensten. Ik ga dan ook voor alleen de internetspaarrekening. Die is weer gekoppeld aan je 'tegenrekening' bij je huidige bank. Ik zet mijn spaargeld daar weg zonder deposito, wat neer komt op eventueel hooguit enkele dagen wachten als je toch je geld ineens nodig hebt. Daarnaast laat ik wat staan bij mijn eigen bank voor noodgevallen (zodat ik toch over wat geld kan beschikken met een druk op de knop).

Bij minimale bedragen en looptijden schiet het inderdaad niet op. Maar stel je start met bijv. 5000 euro en spaart elke maand (gemiddeld) 250 euro, vijf jaar lang, dan scheelt dat je 1433 euro aan rente als je kijkt naar de postbank rekening met dezelfde voorwaarden (internetsparen zonder voorwaarden, 2,5 procent) t.o.v. bijv. Akbank met 4,55 procent rente.

Enige nadeel is dat dergelijke kleine banken dit soort superrentes waarschijnlijk vooral aanbieden om marktaandeel te krijgen, en het de vraag is of dit soort rentes hoog blijven. Theoretisch kun je dan natuurlijk steeds weer gaan schuiven naar andere kleine bankjes en altijd de max. uit je rente halen, maar dan wordt de rompslomp wel erg groot...

Rekenvoorbeelden:
http://berekenen.geld-gids.nl/sparen-beleggen/vergelijk-eindbedrag-sparen.html

@Pyschonaut: Tjsa, dat gedoe hoort erbij vrees ik. Maar ik ga naar Akbank en ga de rekening alleen gebruiken om heen te storten vanaf eigen rekening en terug naar eigen rekening, dus dan valt het wel mee met het gedoe .. Alle andere diensten hou ik bij mijn eigen bank, ook betaalrekening uiteraard.[Dit bericht is gewijzigd door Valorian op 18-01-2008 22:44]


Psychonaut
Usericon van Psychonaut
Posted 18-01-2008 22:44 by Psychonaut Wijzig reactieProfiel van PsychonautQuote dit bericht

Yeah, zo spaar ik ook. Ook met de gedachte de nederlandse banken af te straffen met hun lage rentes op spaarrekeningen.

Gewoon eens per half jaar kijken naar de huidige rentes op b.v. http://www.dividendpagina.nl/sparen.asp en beoordelen of het nuttig is over te boeken/stappen.


Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 18-01-2008 22:46 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

quote:
Op 18 januari 2008 22:44 schreef Psychonaut het volgende:
Yeah, zo spaar ik ook. Ook met de gedachte de nederlandse banken af te straffen met hun lage rentes op spaarrekeningen.

Gewoon eens per half jaar kijken naar de huidige rentes op b.v. http://www.dividendpagina.nl/sparen.asp en beoordelen of het nuttig is over te boeken/stappen.


Het valt ook op dat met een deposito nauwelijks nog wat te winnen valt.. Alleen bij bijv. 5 jaar vast ofzo kom je echt nog meer dan een half procent boven die 4,5 die je al hebt zonder deposito. Enige voordeel zou dan nog zijn dat je verzekerd bent van 5 jaar dat hoge percentage.


Psychonaut
Usericon van Psychonaut
Posted 18-01-2008 22:48 by Psychonaut Wijzig reactieProfiel van PsychonautQuote dit bericht

quote:
Op 18 januari 2008 22:46 schreef Valorian het volgende:
Het valt ook op dat met een deposito nauwelijks nog wat te winnen valt.. Alleen bij bijv. 5 jaar vast ofzo kom je echt nog meer dan een half procent boven die 4,5 die je al hebt zonder deposito. Enige voordeel zou dan nog zijn dat je verzekerd bent van 5 jaar dat hoge percentage.


Yep 5 jaar lang geen omkijken erna. Misschien handig voor de echt grote bedragen. Ik ben er nog niet aan begonnen

Ik wil ook nog graag direct (binnen een paar dagen) over mijn geld willen beschikken, als 't huis afbrand of zoiets.


Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 14-02-2008 20:43 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

Update: Heb inmiddels een rekening bij de Akbank voor mijn spaargeld. 4.55 procent rente, internetbankieren werkt prima, geld er naar toe staat er binnen 1 werkdag op en ook geld er af (naar tegenrekening) is binnen die tijd gerealiseerd. En dus geen voorwaarden, d.w.z. directe beschikking tot je geld.

[Dit bericht is gewijzigd door Valorian op 14-02-2008 20:44]


Lionheart
|"| |''| |"| >')
Usericon van Lionheart
Posted 14-02-2008 20:45 by Lionheart Wijzig reactieProfiel van LionheartQuote dit bericht

Turkse bank toch?


Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 14-02-2008 20:46 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

quote:
Op 14 februari 2008 20:45 schreef Lionheart het volgende:
Turkse bank toch?


Yep. Maar valt onder Nederlandse bankgarantie, dus tot 20K loop je geen risico mocht zo'n bank omvallen ofzo.


Machtig
Usericon van Machtig
Posted 06-01-2021 18:44 by Machtig Wijzig reactieProfiel van MachtigQuote dit bericht

Hebben meer mensen een wallet @ etoro? Ik speel er wat maanden mee qua daytraden en merk er best wel wat winst te schrapen valt als een beetje premarket kennis hebt.


iPim
Unclouded by the insanity of thought
Usericon van iPim
Posted 27-01-2021 17:02 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

Houden mensen hier de short squeeze van Gamestop/Blackberry/AMC nog een beetje in de gaten? Het is heerlijk om er naar te kijken met een bak popcorn erbij. Wie gaat er bij deze stoelendans op het laatst zitten? Zijn het de hedge funds die niet op tijd uit hun shorts kunnen komen, of de WSB'ers die te laat uitstappen?


Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 27-01-2021 17:12 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Nee volg t niet maar pitige YTD zegEl Chulo
UltraSuave!!!
Usericon van El Chulo
Posted 27-01-2021 17:58 by El Chulo Wijzig reactieProfiel van El ChuloQuote dit bericht

Mooie stunt! Zal toch afhangen van de eensgezindheid van die WSB-ers, niet? Een soort prisoner's dilemma..


Ahora kién, kién es el asesino. Ahora kién, kién mata sin razón. Ahora kién, utiliza las torturas....


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 28-01-2021 11:07 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

Ja, lachen dit! Snapte echt helemaal niks van die r/wallstreetbets posts.

Het verhaal is nu dus dat als de beurskoers van bijvoorbeeld GameStop lang genoeg hoog blijft de hedgefondsen die tegen gewed hebben failliet gaan aan de verzekeringspremies?


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 28-01-2021 11:25 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Hangt van de onderliggende borrows af. Als deze termed zijn en ze dus op dag X moeten leveren, dan zullen ze moeten inkopen tegen de hoge prijs om te leveren idd.powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 28-01-2021 11:50 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

Auw.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 28-01-2021 12:27 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

niet de eerste keer toch dat media een rol hebben in speculatie?

Het succes van zoiets als Wallstreetbets zal automatisch een keer tot speculatie leiden. Uiteindelijk een beetje zinloze (maar soms ook lucatieve) spelletjes die niks met reele economie te maken hebben toch?


Edit: reddit ligt er nu uit, zou me niks verbazen als dat hiermee te maken heeft

[Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 28-01-2021 13:06]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 28-01-2021 13:36 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

De gebruikelijke DDoS als de hele wereldpers je websitenaam noemt.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Machtig
Usericon van Machtig
Posted 28-01-2021 13:57 by Machtig Wijzig reactieProfiel van MachtigQuote dit bericht

quote:
Op 27 januari 2021 17:02 schreef iPim het volgende:
Houden mensen hier de short squeeze van Gamestop/Blackberry/AMC nog een beetje in de gaten? Het is heerlijk om er naar te kijken met een bak popcorn erbij. Wie gaat er bij deze stoelendans op het laatst zitten? Zijn het de hedge funds die niet op tijd uit hun shorts kunnen komen, of de WSB'ers die te laat uitstappen?


Zeker, heb tot nu toe elke dag een dagloon binnen een uur binnen kunnen halen. Zit dan wel met mijn neus op de charts en wijk zelfs niet af. Gekkenhuis. Einde van de dag verkoop ik het weer. Gaat op ten duur flink knappen, wanneer het te gek begint te worden no fear en verkopen. WDI ging ook kort in de lift en kon daar ook goed op verdienen, van 0.40 naar 2 euro binnen een uur ofzo. Toen het te mooi leek alles verkocht, net voor de klapper. Mooi mooi. Had ook goed ingezet op JAGX maar die gaat lang duren.

[Dit bericht is gewijzigd door Machtig op 28-01-2021 13:58]


El Chulo
UltraSuave!!!
Usericon van El Chulo
Posted 28-01-2021 15:16 by El Chulo Wijzig reactieProfiel van El ChuloQuote dit bericht

Rondje van Machtig voor het hele forum!


Ahora kién, kién es el asesino. Ahora kién, kién mata sin razón. Ahora kién, utiliza las torturas....


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 28-01-2021 15:45 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Ik zie nogwel een paar andere short squeezes aankomen. En niet in de laatste plaats in MAchtigs portemonneeNegatieveling
I don't mean to impose, but I am the ocean
Usericon van Negatieveling
Posted 28-01-2021 19:54 by Negatieveling Wijzig reactieProfiel van NegatievelingQuote dit bericht

quote:
Op 27 januari 2021 17:02 schreef iPim het volgende:
Houden mensen hier de short squeeze van Gamestop/Blackberry/AMC nog een beetje in de gaten? Het is heerlijk om er naar te kijken met een bak popcorn erbij. Wie gaat er bij deze stoelendans op het laatst zitten? Zijn het de hedge funds die niet op tijd uit hun shorts kunnen komen, of de WSB'ers die te laat uitstappen?


Prachtig hè. Volgens mij is iedereen in die stoelendans boos op de andere deelnemers.


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


Machtig
Usericon van Machtig
Posted 03-02-2021 20:10 by Machtig Wijzig reactieProfiel van MachtigQuote dit bericht

quote:
Op 28 januari 2021 15:45 schreef Fusion het volgende:
Ik zie nogwel een paar andere short squeezes aankomen. En niet in de laatste plaats in MAchtigs portemonnee


Nou het is geen vetpot hoor een schamper loontje maar kan wel twee dagen minder arbeiden door dat beetje marktkennis. Soms zit ik ook vast in zo'n bulltrap.. ploep -500 binnen een minuut, doei geld. Precies iets wat ze nu vaker toepassen om de nieuwe golf reddit investeerders te baiten. Soms speel ik beetje met geld maar over het algemeen verdien ik nog het meeste met spreiden en wachten, wat ik dus lekker ga doen tot de reddit waanzin voorbij is.


Dit topic is 7 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2021 Stichting ZwareMetalen