|
Dit topic is 11 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | ||||
Auteur: |
|
|
Hummus blijft zeker een week goed in de koelkast. Ik maak altijd een grote hoeveelheid en vries het in. Dat gaat echt perfect. Wel maak ik altijd een superbasic smooth hummus. Toch uitgevonden bij hummus dat less is more: kikkererwten wellen, koken met laurier tot superzacht, warm fijnmalen tot supersmooth. Het enige extra trucje wat ik doe is het fijnmalen van knoflook met sap van citroen, dat passeren door een zeef en dat mengen met tahin. Dit is een goed recept: https://www.seriouseats.com/recipes/2016/03/israeli-style-extra-smooth-hummus-recipe.html Als ik het dan ga eten, decoreer ik met een ruime hoeveelheid extra vergine + kurkuma, sumac, komijn, gemalen chipotle, rozenharissa etc. Super! |
|
quote: Zeker! Ik haal vanmorgen een bakje uit de vriezer en er is nagenoeg geen verschil. Sterker nog, volgens mij breken de cellen van de kikkererwten verder af in de vriezer, waardoor ie in theorie zelfs nog smoother wordt. Op mijn werk maken we ook wel hummus van blikkikkererwten (die we ook weer invriezen) en dat zou ik eigenlijk zelf niet eens bestellen, dus de blik- of gedroogde kikkererwten maakt een groot verschil. En ik werk wel schoon, maar zeker niet altijd supersteriel. Dat hoeft ook echt een stuk minder bij niet-dierlijke producten. Die blijven sowieso veel langer goed. |
|
En hoe lang kun je het in de vriezer goed houden? Ik ben nou niet iemand die dingen als hoemoes snel zelf maak vanwege al gauw teveel en te weinig consumeren binnen de tijd dat het houdbaar is. Maar als invriezen goed gaat wil ik het toch eens proberen. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
In de vriezer op -18 een half jaar ofzo, maar ik heb dat zelf nog nooit zo lang gedaan met hummus. |
|
Misschien toch eens een keer een poging wagen dan. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Vanwege mijn streven eens een paar keer per week af te zien van vlees: Vanavond opgebakken Rösti met ui en wat vega rulgehakt. Ja, voor zulke dingen is vegameuk best te doen. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Vlees aan het opsparen voor het BBQ-seizoen? Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: |
|
quote: Nee. Ik ben me bij Fusion aan het binnenlikken. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ieuw Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Soep van vooral pompoen en rode linzen, aangevuld met jong beukenblad en smalle weegbree. Vers brood met daslook-/look-zonder-lookboter. Salade van vogelmuur, paardenbloemblad, herderstasje en melde. Onkruid bestaat niet. |
|
Afval ook niet. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote:Ah de freegan. |
|
quote: Leuk! Look-zonder-look is fijn spul. Wat voegt het jonge beukenblad en de smalle weegbree toe aan de soep? |
|
De weegbree is wat vezelig en licht bitter. Die vind ik vooral qua smaak een toevoeging, dus die is na kort pruttelen meegepureerd. Geeft die ah-ja-wilde-planten-sensatie. Het beukenblad ziet er prachtig uit als garnering, smaakt gewoon als jonge bladgroente. Voegt culinair niet enorm veel toe. |
|
quote:Curry, quiche, ovengerevhten, wraps, pizza, allemaal goed te doen zonder vlees en zelfs zonder vleesvervangers Goed bezig XXL When your people matter, menstrual health matters |
|
quote: Oeh, tof! Je brengt me op ideeën om ook eens wat wild te gaan plukken |
|
quote: Mocht je je vervelen: nu zijn de aren redelijk gedroogd. Als je die uit elkaar peutert en van de vliesjes ontdoet, kun je de zaadjes als zetmeel toevoegen aan maaltijden. Gaat straks door de soep hier. |
|
Tofu. Ik doe er vaak wat ketjap op en kerrie poeier, maar dat is ook maar zozo. Is er een manier om tofu wat meer 'moist' te krijgen? Laatste keer dat ik het at was het tikkie droog. |
|
Ik heb geen goede ervaring met die vacuumverpakte tofu. Gebruik je die, soms? Probeer 'firm' tofu te gebruiken, in zo'n zak water. Geen silken tofu. Marinade is alles. Eerst het water uit de tofu zien te krijgen, want anders neemt het nauwelijks marinade op. Theedoek er om, iets zwaars er op. Bakplaat met een boek of zo. Kwartiertje laten uitlekken en dan in de marinade zetten. Dit is een fijne marinade: sojasaus, sesamolie, rijstazijn, geperste knoflook, geraspte gember. |
|
Ik maakte onlangs een Afrikaanse curry, waarbij de tofu in blokjes gesneden met wat olie en zout een half uur op een bakplaat in de over moest. Doordat hij dan redelijk uitdroogt was het lekker chewy in de curry. Ga ik vaker doen, want bij bakken in de pan blijft hij vaak wat zacht vind ik. one who puts salt in the sugarbowl is a misantrophe |
|
Dat klinkt goed, nooit geprobeerd. Wel met tempeh, in een marinade van kokosmelk, rode ui, limoen, kruidnagel, nootmuskaat en cayennepeper. |
|
Dat klinkt ook goed! Meteen het recept voor je opgezocht: https://www.foodrepublic.com/recipes/from-the-kitchen-of-the-afro-vegan-tofu-curry-with-mustard-greens-recipe/ Staat toevallig online. Ik heb zelf zijn kookboek Afro Vegan met - veganistische - gerechten uit de Afrikaanse diaspora, dus een beetje Caribisch, Southern etc. Vaak veel werk en een hoop obscure ingrediënten, maar daar valt altijd wel een mouw aan te passen. Wel goed doorlezen voor je iets gaat maken, want ik heb wel eens gehad dat halverwege de voorbereidingen voor het avondeten de woorden 'laat de bonen nu 24 uur weken' oid tegenkwam. Edit: En de recepten gaan ook nog vergezeld van een soundtrack en soms een leestip. Bij dit gerecht hoort Thelonious Monk. [Dit bericht is gewijzigd door Sater op 25-05-2020 14:16] one who puts salt in the sugarbowl is a misantrophe |
|
Cool, dankjewel. Klinkt als een interessant boek, die schaf ik wellicht ook nog wel aan. En ja, classic, dat soort grappen ken ik wel. Ik heb ook wat van die chaotische recepten in de kast staan. Vooral een kookboek dat uit India meekwam is prachtig met alle tegenstrijdige instructies, bij-benadering-hoeveelheden en losse eindjes. Dat heeft me wel afgeleerd om te beginnen zonder eerst een recept volledig te lezen. |
Dit topic is 11 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |