IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 11 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Auteur:
Topic : Vegetarisch eten / koken Vorige pagina | Volgende pagina
Cainam Ladicius
Usericon van Cainam Ladicius
Posted 27-04-2020 10:39 by Cainam Ladicius Wijzig reactieProfiel van Cainam LadiciusQuote dit bericht

Hummus blijft zeker een week goed in de koelkast. Ik maak altijd een grote hoeveelheid en vries het in. Dat gaat echt perfect. Wel maak ik altijd een superbasic smooth hummus. Toch uitgevonden bij hummus dat less is more: kikkererwten wellen, koken met laurier tot superzacht, warm fijnmalen tot supersmooth. Het enige extra trucje wat ik doe is het fijnmalen van knoflook met sap van citroen, dat passeren door een zeef en dat mengen met tahin. Dit is een goed recept: https://www.seriouseats.com/recipes/2016/03/israeli-style-extra-smooth-hummus-recipe.html

Als ik het dan ga eten, decoreer ik met een ruime hoeveelheid extra vergine + kurkuma, sumac, komijn, gemalen chipotle, rozenharissa etc. Super!



Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 27-04-2020 11:08 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Maar, blijft de smaak en de textuur dan ook goed?

Dat is volgens mij de hamvraag van slegtie.


Schoon gerei gebruiken om de hoemoes uit het potje/bakje te lepelen zonder dat er resten van ander voedsel en kwijl aan zit is ook een pre om het langer goed te kunnen houden.


En als je je al die moeite wilt besparen koop je in de supermarkt hoemoes van Maza. Die was vorig jaar bij Kassa als beste getest. Maar dan is wel de lol van het zelf maken weg natuurlijk.


[Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 27-04-2020 11:13]


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Cainam Ladicius
Usericon van Cainam Ladicius
Posted 27-04-2020 11:14 by Cainam Ladicius Wijzig reactieProfiel van Cainam LadiciusQuote dit bericht

quote:
Op 27 april 2020 11:08 schreef Natural Disaster het volgende:
Maar, blijft de smaak en de textuur dan ook goed?



Zeker! Ik haal vanmorgen een bakje uit de vriezer en er is nagenoeg geen verschil. Sterker nog, volgens mij breken de cellen van de kikkererwten verder af in de vriezer, waardoor ie in theorie zelfs nog smoother wordt. Op mijn werk maken we ook wel hummus van blikkikkererwten (die we ook weer invriezen) en dat zou ik eigenlijk zelf niet eens bestellen, dus de blik- of gedroogde kikkererwten maakt een groot verschil.

En ik werk wel schoon, maar zeker niet altijd supersteriel. Dat hoeft ook echt een stuk minder bij niet-dierlijke producten. Die blijven sowieso veel langer goed.



Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 27-04-2020 11:19 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

En hoe lang kun je het in de vriezer goed houden?

Ik ben nou niet iemand die dingen als hoemoes snel zelf maak vanwege al gauw teveel en te weinig consumeren binnen de tijd dat het houdbaar is.

Maar als invriezen goed gaat wil ik het toch eens proberen.



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Cainam Ladicius
Usericon van Cainam Ladicius
Posted 27-04-2020 11:38 by Cainam Ladicius Wijzig reactieProfiel van Cainam LadiciusQuote dit bericht

In de vriezer op -18 een half jaar ofzo, maar ik heb dat zelf nog nooit zo lang gedaan met hummus.



Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 27-04-2020 11:47 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl



Misschien toch eens een keer een poging wagen dan.



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 27-04-2020 14:16 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Vanwege mijn streven eens een paar keer per week af te zien van vlees: Vanavond opgebakken Rösti met ui en wat vega rulgehakt.

Ja, voor zulke dingen is vegameuk best te doen.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 27-04-2020 14:18 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Vlees aan het opsparen voor het BBQ-seizoen?



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 27-04-2020 14:20 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 27 april 2020 14:16 schreef XXL het volgende:
Vanwege mijn streven eens een paar keer per week af te zien van vlees: Vanavond opgebakken Rösti met ui en wat vega rulgehakt.

Ja, voor zulke dingen is vegameuk best te doen.




XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 27-04-2020 14:22 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

quote:
Op 27 april 2020 14:18 schreef Natural Disaster het volgende:
Vlees aan het opsparen voor het BBQ-seizoen?




Nee. Ik ben me bij Fusion aan het binnenlikken.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 27-04-2020 14:25 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Ieuw



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 27-04-2020 14:30 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Soep van vooral pompoen en rode linzen, aangevuld met jong beukenblad en smalle weegbree. Vers brood met daslook-/look-zonder-lookboter. Salade van vogelmuur, paardenbloemblad, herderstasje en melde.

Onkruid bestaat niet.



XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 27-04-2020 14:36 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Afval ook niet.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 27-04-2020 15:38 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

quote:
Op 27 april 2020 14:36 schreef XXL het volgende:
Afval ook niet.
Ah de freegan.


Silence
Usericon van Silence
Posted 27-04-2020 20:06 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit bericht

quote:
Op 27 april 2020 14:30 schreef zodiac lung het volgende:
Soep van vooral pompoen en rode linzen, aangevuld met jong beukenblad en smalle weegbree. Vers brood met daslook-/look-zonder-lookboter. Salade van vogelmuur, paardenbloemblad, herderstasje en melde.

Onkruid bestaat niet.

Leuk! Look-zonder-look is fijn spul. Wat voegt het jonge beukenblad en de smalle weegbree toe aan de soep?


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 27-04-2020 20:35 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

De weegbree is wat vezelig en licht bitter. Die vind ik vooral qua smaak een toevoeging, dus die is na kort pruttelen meegepureerd. Geeft die ah-ja-wilde-planten-sensatie. Het beukenblad ziet er prachtig uit als garnering, smaakt gewoon als jonge bladgroente. Voegt culinair niet enorm veel toe.



Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 27-04-2020 20:51 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 27 april 2020 14:16 schreef XXL het volgende:
Vanwege mijn streven eens een paar keer per week af te zien van vlees: Vanavond opgebakken Rösti met ui en wat vega rulgehakt.

Ja, voor zulke dingen is vegameuk best te doen.
Curry, quiche, ovengerevhten, wraps, pizza, allemaal goed te doen zonder vlees en zelfs zonder vleesvervangers Goed bezig XXL


When your people matter, menstrual health matters


Cainam Ladicius
Usericon van Cainam Ladicius
Posted 27-04-2020 21:03 by Cainam Ladicius Wijzig reactieProfiel van Cainam LadiciusQuote dit bericht

quote:
Op 27 april 2020 14:30 schreef zodiac lung het volgende:
Soep van vooral pompoen en rode linzen, aangevuld met jong beukenblad en smalle weegbree. Vers brood met daslook-/look-zonder-lookboter. Salade van vogelmuur, paardenbloemblad, herderstasje en melde.

Onkruid bestaat niet.


Oeh, tof! Je brengt me op ideeën om ook eens wat wild te gaan plukken



zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 10-05-2020 15:12 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 27 april 2020 20:06 schreef Silence het volgende:
Wat voegt (..) de smalle weegbree toe aan de soep?

Mocht je je vervelen: nu zijn de aren redelijk gedroogd. Als je die uit elkaar peutert en van de vliesjes ontdoet, kun je de zaadjes als zetmeel toevoegen aan maaltijden. Gaat straks door de soep hier.



Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 25-05-2020 11:32 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

Tofu.

Ik doe er vaak wat ketjap op en kerrie poeier, maar dat is ook maar zozo.

Is er een manier om tofu wat meer 'moist' te krijgen? Laatste keer dat ik het at was het tikkie droog.


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 25-05-2020 12:12 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Ik heb geen goede ervaring met die vacuumverpakte tofu. Gebruik je die, soms? Probeer 'firm' tofu te gebruiken, in zo'n zak water. Geen silken tofu.

Marinade is alles. Eerst het water uit de tofu zien te krijgen, want anders neemt het nauwelijks marinade op. Theedoek er om, iets zwaars er op. Bakplaat met een boek of zo. Kwartiertje laten uitlekken en dan in de marinade zetten.

Dit is een fijne marinade: sojasaus, sesamolie, rijstazijn, geperste knoflook, geraspte gember.



Sater
Usericon van Sater
Posted 25-05-2020 12:28 by Sater Wijzig reactieProfiel van SaterQuote dit bericht

Ik maakte onlangs een Afrikaanse curry, waarbij de tofu in blokjes gesneden met wat olie en zout een half uur op een bakplaat in de over moest. Doordat hij dan redelijk uitdroogt was het lekker chewy in de curry. Ga ik vaker doen, want bij bakken in de pan blijft hij vaak wat zacht vind ik.


one who puts salt in the sugarbowl is a misantrophe


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 25-05-2020 13:36 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Dat klinkt goed, nooit geprobeerd. Wel met tempeh, in een marinade van kokosmelk, rode ui, limoen, kruidnagel, nootmuskaat en cayennepeper.



Sater
Usericon van Sater
Posted 25-05-2020 14:13 by Sater Wijzig reactieProfiel van SaterQuote dit bericht

Dat klinkt ook goed!

Meteen het recept voor je opgezocht: https://www.foodrepublic.com/recipes/from-the-kitchen-of-the-afro-vegan-tofu-curry-with-mustard-greens-recipe/

Staat toevallig online. Ik heb zelf zijn kookboek Afro Vegan met - veganistische - gerechten uit de Afrikaanse diaspora, dus een beetje Caribisch, Southern etc.

Vaak veel werk en een hoop obscure ingrediënten, maar daar valt altijd wel een mouw aan te passen. Wel goed doorlezen voor je iets gaat maken, want ik heb wel eens gehad dat halverwege de voorbereidingen voor het avondeten de woorden 'laat de bonen nu 24 uur weken' oid tegenkwam.

Edit: En de recepten gaan ook nog vergezeld van een soundtrack en soms een leestip. Bij dit gerecht hoort Thelonious Monk.

[Dit bericht is gewijzigd door Sater op 25-05-2020 14:16]


one who puts salt in the sugarbowl is a misantrophe


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 25-05-2020 14:35 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Cool, dankjewel. Klinkt als een interessant boek, die schaf ik wellicht ook nog wel aan.

En ja, classic, dat soort grappen ken ik wel. Ik heb ook wat van die chaotische recepten in de kast staan. Vooral een kookboek dat uit India meekwam is prachtig met alle tegenstrijdige instructies, bij-benadering-hoeveelheden en losse eindjes. Dat heeft me wel afgeleerd om te beginnen zonder eerst een recept volledig te lezen.



Dit topic is 11 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen