IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Muziek algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 12 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Auteur:
Topic : Cubase Vorige pagina | Volgende pagina
spectre
Usericon van spectre
Posted 28-10-2021 16:56 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

quote:
Op 28 oktober 2021 16:47 schreef Dypfrys het volgende:
Heb die naam vaker gehoord. Wat maakt die zo goed?


Voor mij is het vaak dat ik iets koop en er dan probeer alles uit te halen, ik vind het geluid er van gewoon meer dan goed. Uiteindelijk is niet het pakket wat je kiest het belangrijkste, maar de manier waarop je je drums maakt hoe het uiteindelijk klinkt. Het is en blijft gewoon lastig en arbeidsintensief om een echte drummer na te bootsen, maar het kan ab-so-luut met AD, maar ook wel met bv EZDrummer.


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


spectre
Usericon van spectre
Posted 28-10-2021 16:58 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

quote:
Op 28 oktober 2021 16:53 schreef Snaack het volgende:
Ik vind die uitgebreide libs allemaal prachtig en ik heb ze allemaal gebruikt, met wat liefde kun je daar hele vette sounds uit halen.

Maar toch geef ik de voorkeur aan Steven Slate Drums. Nagenoeg mix-ready en klinkt gewoon vet.

https://stevenslatedrums.com/


kanttekening wat ik dan heb, iedereen gebruikt Slatedrums.. je hoort het overal.


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Steel Jaw
Usericon van Steel Jaw
Posted 28-10-2021 21:54 by Steel Jaw Wijzig reactieProfiel van Steel JawQuote dit bericht

Ik ben zelf helemaal niet bezig met het spelen van muziek. Maar een maat van mij die maakte vroeger muziek in allerlei metalgenres, en die was wel te spreken van Drumkit From Hell. Hier alvast de site: https://www.toontrack.com/product/dfh-ezx/


The funeral is about to begin, Sir


Lampje
Usericon van Lampje
Posted 28-10-2021 23:18 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Ja, maar dan heb je nog altijd EZ drummer erbij nodig. De versie die jij nu post is een expansion op EZ drummer.

Maar er zijn zoveel libraries die prima klinken. Ik zelf ben trouwens niet zo'n fan van Slate drums, en da's puur omdat de sound niet mijn smaak is, maar, de meeste mensen vinden die sound juist vet.
En inderdaad, je hoort die geluiden heel erg veel.


lampje


Snaack
TROTS OP ONZE HOEREN
Usericon van Snaack
Posted 29-10-2021 9:46 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Ik weet niet of jij die samples gecheckt hebt van Slate. Vroeger stond hij bekend om die compleet naar de tering compressed samples die het vooral in de metal goed deden (zo ken ik hem ook) maar de huidige lib vind ik vrij veelzijdig. Natuurlijk heeft hij die agressieve compressed sound nog, maar ook softere, jazzy en vintage sounds.

Wat ik een groot voordeel van Slate vind is dat ze min of meer mix-ready zijn. Voor demo's of preprod vind ik dat echt perfect. Met wat minor processing zou ik het zo op een plaat gebruiken.

Sterker nog, dat heb ik gedaan haha. Ik was enige tijd geleden naar de studio geweest en heb drum ingespeeld voor een heel album. Tijdens het mixen was ik was niet tevreden met de sound en heb ik Slate er overheen gezet met de Slate soft trigger.

Kenners pikken zijn sound er zo uit, maar ja, ik kan ook een week zelf gaan zitten kutten op een sound maar of het dan beter klinkt, ik denk het eigenlijk niet.


Lampje
Usericon van Lampje
Posted 29-10-2021 12:37 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Ik heb die slate drum library ooit gekocht, ook een heel arsenaal aan Slate plugins trouwens. Het klinkt allemaal echt wel prima, maar het is gewoon mijn smaak niet. In eerste instantie was ik wel onder de indruk, maar eenmaal in de mix vind ik het toch niet uitpakken zoals ik verwacht had. Zelfs die VMR valt me eenmaal in een mix gewoon tegen. Zet hem in solo, en je denk goh vet, gaaf ding, geluid is goed in te stellen. Maar als ik dan met een echte mix bezig ben, dan blijf ik maar de settings veranderen omdat het niet goed klinkt in de mtotaalmix. Terwijl bijvoorbeeld de simpele cubase channel EQ vrij snel goed ingesteld staat. Zonder dat het bakken CPU power kost. Die virual mixing console -of hoe dat dan ook heet-, leuk idee - maar geen toegevoegde waarde hoor. En het loopt nog vrij snel vast ook nog. Alles op het visuele aspect gericht. Dat virtual tape ding was ik ook helemaal benieuwd naar, maar die heb ik niet gekocht. Wel gedemo'ed, en uiteindelijk maar gekozen voor de UAD Oxide. Klinkt echt super (beter dan de dure UAD tape plugin), en kost ook nog eens heel weinig CPU power ook nog.

Maar het merendeel van de moderne producties is ook niet zoals ik het het liefst hoor. Dat wil niet zeggen dat ik nieuwe muziek niet waardeer, immers, muziek is belangrijker dan sound, maar ja, ik vind de meeste oudere (voornamelijk pre-DAW) producties gewoon vetter. Meer samenhang, meer dimensie/diepte, meer low end punch. Ikzelf neig er dus ook altijd naar om dat voor elkaar te krijgen als ik een mix neerzet, en dat lukt me niet met dat slate spul. (met andere plugins lukt me dat wel, en vervolgens verpruts ik het geluid wel weer op een andere manier - ik maak me geen illusies hoor!!

Overigens, voordat jullie het verkeerd opvatten: ik pretendeer niet dat ik het beter weet/kan, ik geef gewoon enkel MIJN mening/smaak weer.

En, ik hoor soms echt fantastische producties die door een enthousiasteling met een simpele reaper DAW oid met wat low budget spullen in elkaaar gezet zijn. Dus, high end apparatuur helpt zeker wel, maar het is geen noodzaak!
lampje


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 29-10-2021 13:17 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Eens met dat laatste. Gasten als Misha Mansoor, Ola Englund etc krijgen uit zelfs de meest basic freeware plugins nog goede sounds (voor zowel gitaar als drums). Het zit m vooral in de oren en de vingers denk ik.Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 29-10-2021 13:18 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

OVeringens, OT, ik heb net sinds een paar dagen een compleet nieuwe DAW PC met ditto audio interface, en dus ook een nieuwe Cubase. Van Cubase 5 naar 11 gegaan, lekker hoorDypfrys
Usericon van Dypfrys
Posted 29-10-2021 14:15 by Dypfrys Wijzig reactieProfiel van DypfrysQuote dit bericht

Dank allen voor de informatie. Ik ga ze eens grondig vergelijken. Overigens klinkt dat allemaal wel leuk: het maakt niet uit wat je gebruikt maar het zijn de skills... Maar dat zeg je ook niet als je moet kiezen tussen cymbalen van Sabian of een standaardsetje bij je kinderdrumstel. Kwaliteit doet er wel degelijk toe. Vooral omdat je met een slechte kit gruwelijk veel tijd kwijt bent met tweaken, en dan nog blijf je het vaak horen. Dat is althans mijn eigen ervaring.

[Dit bericht is gewijzigd door Dypfrys op 29-10-2021 14:18]


Our dream, ended like dreams do


Lampje
Usericon van Lampje
Posted 29-10-2021 14:23 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Toch zijn er meer dan genoeg drummers die een slechte kit goed laten klinken, terwijl er legio matige drummers zijn die met een high end kit nog steeds matig klinken.

Echt slecht apparatuur is er tegenwoordig niet meer. Zelfs de goedkoopste interfaces klinken tegenwoordig nog steeds beter dan de middelmatige interfaces uit de jaren 90.


lampje


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 29-10-2021 16:50 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Nou ja, slechte gitaren zijn er nog steeds hoor. Eigenlijk veel meer dan vroegah. Die niet octaafzuiver (of uberhaupt zuiver lol) zijn te krijgen, die geen lekkere actie kunnen leveren etc. Wellicht kom je met die gitaren nog wel weg om als beginner kanpvuurliedjes te spelen (even ervanuit gaande dat ie in de eerste 4 posities zuiver klinkt), maar geen tech death metal.Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 29-10-2021 16:53 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Overigens, ik had altijd SD2.0, maar die wordt niet officieel ondersteund op 64 bits Win10, en SD3.0 was me te duur, dus ik ben maar voor EZ2.0 gegaan. Ik vind de standaard modern kit genoeg opties bieden. De mixing en fx is beperkt in EZ2, maar je kunt uiteraard iedere mic channel desgewenst in aparte tracks in je DAW routen en daar de fx en mixing regelen.

Waar ik wel heel blij mee ben is dat ik nu eindelijk kan reampen. Ik schrok wel van de wolligheid van mijn laatste metal nummer (ook hier gepost en reacties op gehad), maar ja, toen al ingespeeld. Straks kan ik gewoon inspelen, en als ik erachter kom dat de sound die zo tof solo hard klonk over een monitor toch niet zo tof was, lekker achteraf een sound maken die ook nog eens lekker in de mix ligt. JippieLampje
Usericon van Lampje
Posted 29-10-2021 19:54 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Goed, rephrase, ik bedoelde slechte recording gear, dat is er bijna niet meer. Baggergitaren en baggerdrums en baggerinstrumenten in het algemeen, dat is er helaas in overvloed.


lampje


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 29-10-2021 20:59 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Zeker. Zelfs met de goedkoopste m-audio of Behringer spullen kun je acceptabele dingen maken. mic preamps dat is dan wellicht nog wel iets waar je bij recording gear kunt horen dat tgoedkoop spul is.Lampje
Usericon van Lampje
Posted 29-10-2021 21:47 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Misschien, maar het is inmiddels ook al lang mogelijk om heel goedkoop uitstekende micpre amps te maken. Maar als je als fabrikant elke stuiver wilt besparen, dan kan je per kanaal misschien wel 3 euro besparen door er inferieure micpre amps van te maken ja.


lampje


Niles_
Usericon van Niles_
Posted 30-10-2021 10:43 by Niles_ Wijzig reactieProfiel van Niles_Quote dit bericht

Wat drum plugins betreft heb ik de laatste tijd veel plezier van deze: https://ugritone.com/products/kvlt-drums-ii

Na jaren met Toontrack te hebben gewerkt (blijft top en fijne UX) wilde ik wat rauwere sounds voor nieuw heavy project.

Terwijl we aan het recorden waren, kwam er een Vintage Doom expansion uit die perfect past. Lijkt alleen niet meer op de site te staan...


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 06-11-2021 12:03 by Deceptikoen Wijzig reactieProfiel van DeceptikoenQuote dit bericht

Deze heb ik net aangeschaft, vandaag fijn nee spelen. Zo op het eerste gezicht is het echt een fijn programma met veel mogelijkheden.


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 14-11-2021 14:16 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/Nee ik kan niet zingenF.Jacobse
oudere jongere
Usericon van F.Jacobse
Posted 14-11-2021 15:17 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

quote:
Op 14 november 2021 14:16 schreef Fusion het volgende:


Nee ik kan niet zingen


Youtube geeft je niet eens de kans.
"Boeren, Burgers, Buutenluu, bu-j 't leaven nog niet muu? Luuster noar een goejen raad, loop met een glimlach en niet met een spandoek oaver stroat umda-w toch allemoal vrolijk lachend noar de bliksem goat."


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 14-11-2021 15:34 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

De feature is net nieuw, dus geef 'm een paar dagen te tijd om het onder de knie te krijgen.


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 14-11-2021 15:36 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit berichtZangkwaliteit in ieder geval vergelijkbaar met de embedkwaliteiten.

Maar zoals al in de comments te lezen valt is het ongelofelijk kut en slecht.


F.Jacobse
oudere jongere
Usericon van F.Jacobse
Posted 14-11-2021 15:42 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Begin doet me heel erg aan Journey denken.
"Boeren, Burgers, Buutenluu, bu-j 't leaven nog niet muu? Luuster noar een goejen raad, loop met een glimlach en niet met een spandoek oaver stroat umda-w toch allemoal vrolijk lachend noar de bliksem goat."


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 14-11-2021 15:47 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Als je niet kunt zingen kun je altijd nog rapper worden.Wat jij ervan vindt interesseerd me geen reet. | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 14-11-2021 19:32 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Krijg kanker SlegthydNatural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 14-11-2021 19:38 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Kom kom, hij kan er ook niks aan doen dat ie een terugval heeft.Wat jij ervan vindt interesseerd me geen reet. | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Dit topic is 12 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Index / Muziek algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2022 Stichting ZwareMetalen