IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 11 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Auteur:
Topic : De atoombom, kerncentrales en andere zaken waarbij hoge straling komt kijken Vorige pagina | Volgende pagina
Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 03-09-2013 9:27 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 2 september 2013 22:12 schreef ElitE het volgende:
Wat AG bedoeld is dat de New Age beweging een kijkje heeft genomen bij quantummechanica en de meest vreemde conclusies daaraan heeft verbonden. Een bekende film die daaruit voort gevloeid is is "What The Bleep Do We Know".

Dat is nog meer bullshit dan het mestoverschot in Nederland.

Als je de rest van QM niet weet en maar een paar kleine dingetjes weet over enkele elementaire deeltjes dan heb je niets aan die kennis omdat het op geen enkele manier door te trekken is naar de wereld die wij kennen.

En niet alleen die beweging, al maken die er wel de ernstigste crap mee vermoedelijk Zat andere leken die denken dat kwantummechanica betekent dat *alles* mogelijk is ofzo. En het is ook niet alleen een kwestie van een goed begrip van kwantummechanica hebben (wat ook sowieso erg moeilijk is, gezien het nog steeds niet uitgekristalliseerd () is), je hebt überhaupt een dieper begrip van fysica (etc.) nodig om goed te begrijpen wat nu de implicaties zijn van kwantummechanica.
quote:
Op 2 september 2013 22:41 schreef Fusion het volgende:
Daar was ik min of meer naar op zoek.

En dat is nog geen kwantummechaninca, toch? Tenminste, het gaat natuurlijk wel over (sub)atomaire interactie, maar er komt geen probabiliteit bij kijken.
quote:

Oh eh nu snap ik wat AG bedoelt. Echter niet waarom ie t post "What the bleep" was redelijk triest ja

Als je m'n post wel leest; ik heb het uitgelegd
quote:
Op 2 september 2013 22:47 schreef bokkie666 het volgende:
En dat is het probleem nu net dus al je gebagitalliseer over dat het wel mee valt gaat niet op.

Nou, niemand heeft nog gezegd dat er daar (in de opslagtank) Cherenkov-straling vrijkomt, dat was slechts speculatie van Fusion, dus wat dat betreft valt het sowieso nog wel mee. Sowieso denk ik niet dat in het weggelekte water voldoende materiaal is om dit voor elkaar te krijgen. Maar goed, kut is het zeker, vieze zooi.

[Dit bericht is gewijzigd door Ascendant Grotesque op 03-09-2013 9:32]


Quis moderabat ipsos moderatores?


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 03-09-2013 9:43 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 2 september 2013 22:47 schreef bokkie666 het volgende:
En dat is het probleem nu net dus al je gebagitalliseer over dat het wel mee valt gaat niet op.


Nouja het is ondertussen wel een beetje kut dat het daar maar blijft lekken en foutgaan. ze lijken het niet onder controle te hebben.

Deze lekken betekenen vrijwel niets voor de mensen in de rest van Japan. De plek fukushima wordt er wel steeds giftiger op en wat via grondwater weet te verspreiden. (vrijwel zeker alleen richting zee) dat kan een probleem op leveren met visvangst in de buurt.

Het feit dat ze telken op allerlei vlakken falen baart me wel zorgen, nu heeft de regering het overgenomen maar het is te hopen dat zij het netjes aanpakken.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 03-09-2013 9:46 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Sowieso mag er ook wel wat meer openheid van zaken komen. Niet alleen belangrijk dát er gelekt is, maar ook wát en hoeveel er gelekt is. 300 ton radioactief water kan van alles betekenen

Anyway, Japan gaat een ijsmuur bouwen: http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-23940214 Game of Thrones, anyone?


Quis moderabat ipsos moderatores?


TNW
Usericon van TNW
Posted 19-10-2013 12:19 by TNW Wijzig reactieProfiel van TNWQuote dit berichthttp://www.julietmikebravo.nl

quote:
Op 1 september 2013 21:53 schreef ElitE het volgende:
Vergeten ze hierbij wel te vermelden dat het hier voornamelijk om beta straling gaat. een metertjelucht houd het al tegen.


Kernrampen zoals Fukushima veroorzaken meestal grootschalige besmetting met Cs-137 en Sr-90. Dat zijn beide betastralers, maar Cs-137 straalt ook gamma uit. Aangezien gammastraling alleen kan worden verzwakt met dikke afscherming en dat Cs-137 wateroplosbaar is gaat het overal in zitten en wordt de lokale gammastraling voor decennia flink opgehoogd.

Een minder gevaarlijk voorbeeld: zo'n beetje alle bouwmaterialen en ook mensen bevatten kalium, waarvan een klein deel radioactief is en gammastraling van 1462 keV uitstraalt. Ik heb hier een gammadetector staan met een afscherming van ~1cm lood. Toch zie ik als ik de detector 10 minuten laat draaien altijd het volgende spectrum:

http://i.snag.gy/CleE8.jpg

(Dit is met 1 Kg kaliumchloride, gewoon in de suup verkrijgbaar als Lo-Salt)

Dit is uiteraard straling waar we als mensheid zo lang we bestaan aan worden blootgesteld. Maar het laat wel zien dat een "besmetting" met gammastralers geen lolletje is.


Cerenkov straling heb ik wel eens in het echt gezien. Ergens in 2001 bezocht ik de Hoge Flux Reactor in Petten en toen ging je met de rondleiding ook langs het reactorbassin waar je naar beneden in de blauwe gloed van de reactorkern kan kijken. Maffe maar extreem coole ervaringDe Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 03-11-2013 19:57 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

'Bewoners Fukushima waarschijnlijk nooit terug'

De voormalige bewoners van Fukushima kunnen waarschijnlijk nooit terugkeren naar hun woonplaats.

De kernramp in 2011 heeft voor zoveel radioactiviteit gezorgd dat het besmette gebied mogelijk voorgoed onbewoonbaar zal blijven.

Dat heeft de secretaris-generaal van de Japanse liberaal-democratische partij Shigeru Ishiba gezegd in de Japanse krant Asahi.

''Er zal een moment komen waarop we moeten vertellen: 'u kunt hier nooit meer wonen, maar u ontvangt daarvoor compensatie''', aldus Ishiba.

Zijn uitspraken zijn opmerkelijk, aangezien de regering de hoop bij Japanners levend houdt dat zij vroeg of laat naar het gebied kunnen terugkeren.

http://www.nu.nl/buitenland/3618661/bewoners-fukushima-waarschijnlijk-nooit-terug.html

Wat een gefaal. Dat beangstigd mij dan ook het meeste. Mensen die de boel verneuken. En dat doen ze. Brrrrrr....
[Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 03-11-2013 19:57]


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 09-08-2014 22:09 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nlEn dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Hypnos
Leve mij!
Usericon van Hypnos
Posted 09-08-2014 23:02 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

BOEM


HAHAHAHHAHAHA


Vul je eigen gat.


Hypnos
Leve mij!
Usericon van Hypnos
Posted 09-08-2014 23:47 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

http://rthdxfff.bandcamp.com/album/nuklearpteryx


Russische nuclear blackmetal

vet hoor

SS-18, mooi bommetje


Vul je eigen gat.


BARABAS
CONTRACOINTELPRO
Usericon van BARABAS
Posted 10-08-2014 12:30 by BARABAS Wijzig reactieProfiel van BARABASQuote dit bericht

Als die yellowstone nu ook nog gaat knallen staan we misschien wel aan de vooravond van een extinction event..


Lijst van het spoor 1. "Afvlakken van emoties" Markeerde het begin van een grote stilistische verandering voor de Dood. De werkelijke geluid van het album is veel meer technisch volleerd en progressiever dan eerdere inspanningen van de Dood.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 10-08-2014 12:44 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 10 augustus 2014 12:30 schreef BARABAS het volgende:
Als die yellowstone nu ook nog gaat knallen staan we misschien wel aan de vooravond van een extinction event..
de mensheid is genoeg voor een extinctie golf. Gaan wij nog een een jaar of 250 a 500 door met dit tempo van uitsterving dan zitten we nu in de 6e massaextinctie. (Massaextinctie is hier gedefinieerd als een gebeurtenis waarin 75% van alle bestaande soorten binnen 100.000 jaar verdwijnen).

Geen atoombom voor nodig, een grote wereld bevolking met de daarvoor benodigde landbouwgrond is een stuk gevaarlijker dan wat bommetjes. (Straling haalt het niet bij de schadelijkheid van een ploeg. )


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 27-08-2014 21:37 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nlEn dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Hypnos
Leve mij!
Usericon van Hypnos
Posted 27-08-2014 21:59 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

ja, we hebben geen verwarming deze winter


wat een 3e wereldland is het hier toch ook...


Vul je eigen gat.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 27-08-2014 22:34 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Meltdown, hoopjes verwarming.
En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 28-08-2014 9:19 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

Ik vind de namen van de reactoren ook erg verontrustend. Doel 1. Doel 2.

Een beetje de kat op het spek binden.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 28-08-2014 9:22 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

quote:
Op 9 augustus 2014 22:09 schreef De Tegenpartij het volgende:


http://mytechnologyworld9.blogspot.in/2014/08/a-fascinating-cold-war-era-underground.html

Wauwie!

Tering wat gaaf!


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 18-10-2014 21:51 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

http://www.volkskrant.nl/economie/kernfysische-dienst-greep-in-na-reeks-incidenten-bij-reactor-in-petten~a3771265/

Daar word ik nou zo moe van. Waarom doen mensen niet gewoon goed hun werk.
En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 19-10-2014 3:03 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Niet om het gelijk goed te praten of te bagetaliseren maar er zijn een hoop veiligheidsregels die niet direct ergens op slaan wat goed opgeleid personeel ook wel ziet. Zo kunnen rapporten vernietigend zijn terwijl er weinig aan de hand is en andersom.


Bij mij zelf op mn werk wordt er moeilijk gedaan over chemicaliën. Maar veiligheids/arbo mensen hebben echt geen enkel idee hoe praktijk werkt.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 20-10-2014 9:03 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Dat klinkt best eng/gevaarlijk...De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 20-10-2014 9:51 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

/oud marine man: niks ja maar. Regels zijn regels. Imo.

Edit. Dan moet je een discussie aldaar opstarten. Niet gewoon niet de regels respecteren.
[Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 20-10-2014 9:52]


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 27-11-2014 9:58 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit berichtThe man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


De Vieze Man
Usericon van De Vieze Man
Posted 15-10-2015 21:16 by De Vieze Man Wijzig reactieProfiel van De Vieze ManQuote dit berichtVIESPEUK!!!


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 15-10-2015 22:55 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

ik had het al voorbij zien komen erg vette foto's


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


De Vieze Man
Usericon van De Vieze Man
Posted 01-01-2016 16:46 by De Vieze Man Wijzig reactieProfiel van De Vieze ManQuote dit bericht10 days after the Chernobyl disaster, an even greater disaster awaited, potentially hundreds of times worse than the initial Chernobyl explosion - The basement below the melting reactor core was flooded with thousands of gallons of water, and if the tonnes of molten reactor core broke through the cement floor and hit that pool of water, it would have created a thermal explosion so large, and sending radioactive material so far, that 3 square kilometers would be flattened, millions would have been killed, and half of Europe would have been rendered uninhabitable.
Alexie Ananenko, Valeri Bezpalov, and Boris Baranov volunteered to dive into the extremely radioactive water, knowing full well that it was far, far more radioactivity than what was known to be the lethal limit. They were able to find the manual release valve, and drain the basement of water. They died of radiation poisoning 2 weeks later. The corium did eventually melt through the concrete and reach the basement, as feared, but now dry. These 3 men saved millions of lives, and half a continent from being exposed to radiation.

http://www.apnewsarchive.com/1986/Soviet-Press-Reports-Heroic-Acts-at-Chernobyl-Reactor-With-AM-Chernobyl-Nuclear-Bjt/id-bfb4a0cf2479ee940116c74141e8a332

Heftig, zeg!
VIESPEUK!!!


De Vieze Man
Usericon van De Vieze Man
Posted 06-04-2016 21:12 by De Vieze Man Wijzig reactieProfiel van De Vieze ManQuote dit bericht

En nieuwe foto's zijn ook altijd gaaf. Oekraïne, altijd in het nieuws en Tsjernobyl krijg je er gratis bij. Gelukkig schijnt die nieuwe overkapping er dus blijkbaar toch te komen.

http://totallycoolpix.com/magazine/2016/04/inside-the-chernobyl-exclusion-zone
VIESPEUK!!!


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 06-04-2016 22:14 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 1 januari 2016 16:46 schreef De Vieze Man het volgende:


10 days after the Chernobyl disaster, an even greater disaster awaited, potentially hundreds of times worse than the initial Chernobyl explosion - The basement below the melting reactor core was flooded with thousands of gallons of water, and if the tonnes of molten reactor core broke through the cement floor and hit that pool of water, it would have created a thermal explosion so large, and sending radioactive material so far, that 3 square kilometers would be flattened, millions would have been killed, and half of Europe would have been rendered uninhabitable.
Alexie Ananenko, Valeri Bezpalov, and Boris Baranov volunteered to dive into the extremely radioactive water, knowing full well that it was far, far more radioactivity than what was known to be the lethal limit. They were able to find the manual release valve, and drain the basement of water. They died of radiation poisoning 2 weeks later. The corium did eventually melt through the concrete and reach the basement, as feared, but now dry. These 3 men saved millions of lives, and half a continent from being exposed to radiation.

http://www.apnewsarchive.com/1986/Soviet-Press-Reports-Heroic-Acts-at-Chernobyl-Reactor-With-AM-Chernobyl-Nuclear-Bjt/id-bfb4a0cf2479ee940116c74141e8a332

Heftig, zeg!Heffie sjizzle idd!Dit topic is 11 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2021 Stichting ZwareMetalen