|
Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | ||||
Auteur: |
|
|
Ik heb het ook weer. Dinsdag drie mooie desembroden gebakken. Vandaag het potje opjagen en vanavond lekker kneden. Word er heel vrolijk van. Maar altijd gewoon bloem en meel van de supermarkt gebruikt. Eens kijken of er hier ook ergens een molenaar in de buurt is. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Het komt door jouw schopje. Ik ga denk ik rustig aan beginnen met wat eenvoudig volkorenbrood, beetje de handigheid er weer in krijgen. Vries jij je brood in? Als ik het me goed herinner bleven de mijne dan nooit echt lekker. |
|
Invriezen lukt, maar gezien zelfgebakken brood sowieso veel sneller 'oud' wordt dan koopbrood moet je ze bijna warm in de vriezer duwen om nog enigszins vers brood te hebben tegen de tijd dat het ontdooid is. Dezembrood is al oud als het uit de oven komt, dus dat kan iets meer hebben. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Tarwe en gluten zijn voor mij uit den boze. Ik riep al een jaar dat ik zelf ga bakken, maar het schiet er toch steeds bij in. Iemand ervaring met boekweit, haver, maïsmeel? |
|
Het probleem met glutenvrij brood is dat je juist de gluten nodig hebt voor de gist... Volgens mij is zo ongeveer al het glutenvrij brood dat je kunt kopen een soort sodabread. Misschien moet je eens naar dat soort recepten kijken. [Dit bericht is gewijzigd door powertieke op 05-04-2018 10:25] "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
100% mais gaat niet lukken denk ik. Met haver(vlokken) kun je het wel proberen, maar ik denk dat het niet goed rijst en het dus vrij massive gaat worden. Dan zou je er wat kleinere broodjes ipv één groot brood van kunnen maken. |
|
quote:Maïsmeel. Van Schär. Zitten ook nog wel wat andere dingen in, zoals gist en soja. Dus ik weet niet of dat allergenen voor jou zijn. Is het enige glutenvrije brood dat ik te hachelen vond en wat niet onmiddellijk weer uit elkaar pleurde door gebrek aan lijm. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik de bovenkant met ei insmeerde voor enige binding. En je moet alleen de mix voor witbrood van ze pakken, de andere mixen staan garant voor uit elkaar vallen van het brood. [Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 09-02-2018 12:38] Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Bedankt voor de tips. Ik ben tot dus verre niet zo een fan van Schär brood, maar ik heb er nog niet zelf mee gebakken. Heb alleen nog bananenbrood (cake dus) en notenbrood gebakken. Dat laatste was prima te doen, maar behoorlijk duur. Soda brood ga ik op zoeken En kleine broodjes lijkt me handig, ook voor de vers. |
|
Ik heb mij wel eens gewaagd aan linzenbrood, was verdomde lekker en zo'n zakje linzen kost niks. Je laat een pan vol water en ongekookte linzen een aantal dagen staan. Totdat het gaat gisten en borrelen. Dat gooi je in de keukenmachine om er een beslag van te maken. Eventueel extra water toevoegen zodat het echt een mooi pannekoekachtig beslag wordt. Je kunt er nog van alles aan toevoegen zoals ui, lijnzaad, pepers, kurkuma, noten . Het beslag ook weer even laten staan (dit is belangrijk anders kleeft het niet goed). Daarna kun je er pannekoeken van bakken of het als broodbeslag gaan gebruiken. Bij brood, in de oven 35-45 minuten op 175 graden. [Dit bericht is gewijzigd door faalhaas op 09-02-2018 13:03] ... hoe de hazen lopen ... |
|
Klinkt goed! Wat voor een linzen? Van die oranje/gele snelkook dingen? Of eerder de berg, groene of beluga linzen? |
|
Deze had ik toen gehaald: ... hoe de hazen lopen ... |
|
Klinkt goed, Paul. Ook maar eens proberen. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
quote: Ja, dat komt wel overeen met mijn ervaring. Vroeg het me af omdat je er drie tegelijk bakte. |
|
quote: Ik ga binnenkort ook weer eens aan de slag, heb mijn eetpatroon om gezondheidsredenen al flink aangepast en dat bevalt best goed eigenlijk. Supermarktbrood is het enige "slechte" wat ik momenteel nog binnenkrijg. Het is wel nogal een geduldwerkje, als je te snel wil wordt het niet één geheel. Ik zou het ook flink upspicen met kurkuma, knoflook e.d. want van zichzelf zit er niet zo heel veel smaak aan. In de koekenpan wordt het dan een beetje roti achtig. Ga je er brood van maken zorg dat het dan een dikkere substantie is. Je kunt er een deel amarant bij gooien, dat geeft het een wat meer nootachtige smaak. Dat spul is echt heel gezond, zit vol eiwitten en magnesium en is ook glutenvrij. Je kunt het kopen als meel maar ik koop het liever als de onbewerkte zaden: [Dit bericht is gewijzigd door faalhaas op 10-02-2018 11:46] ... hoe de hazen lopen ... |
|
quote: En de eerste kilo's meel zijn er doorheen. Ik ben weer verslaafd geloof ik. Vers brood, wat een genot. |
|
ik wil wel eens leffe bier brood maken... dat lijkt me best lekker. |
|
Ik heb het desemtruukje helemaal door. Ben al dagen broden aan het bakken die ik als ik ze bij de bakker zou zien liggen zou kopen. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Heel gaaf! Ik ga er binnenkort ook aan beginnen. Ik heb de hele maand maart geen enkel brood gekocht; sta haast iedere avond te kneden. Nu een volkoren sesambrood in de oven. -edit: doe 's plaatjes! Resultaat van gisteren. [Dit bericht is gewijzigd door zodiac lung op 03-04-2018 20:10] |
|
Netjes! Dit staat nu af te koelen: [Dit bericht is gewijzigd door powertieke op 01-12-2019 12:55] "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Mooi werk! |
|
Kost dat? ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
€30,- Zelf afhalen. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships." |
|
Zou wat zijn. Een webshop beginnen die 1 brood per dag verkoopt. €30,-. Zelf afhalen. Het brood dat ik maak krijg je. En lukt het niet heb ik lekker brood. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek | Vorige pagina | Volgende pagina |