IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Auteur:
Topic : Broodtopic. Vorige pagina | Volgende pagina
zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 09-02-2018 10:49 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 14 januari 2012 17:49 schreef intothevoid het volgende:
Goed aan de slag met roggemeel en haver- en tarwezemelen. Uienzaad, fenegriek, gemalen korianderzaad, mooie experimenten. Serieus broodbakken geblazen, enige voornemen voor 2012: geen enkel brood kopen.

Dat waren nog eens tijden. Geloof dat ik het driekwartjaar heb volgehouden toen. Sindsdien is er weinig van gekomen, maar ik heb er na het lezen van dit topic weer serieus zin in. Morgen naar de molen om meel te halen.



powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 09-02-2018 10:55 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

Ik heb het ook weer.

Dinsdag drie mooie desembroden gebakken. Vandaag het potje opjagen en vanavond lekker kneden.

Word er heel vrolijk van. Maar altijd gewoon bloem en meel van de supermarkt gebruikt. Eens kijken of er hier ook ergens een molenaar in de buurt is.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 09-02-2018 11:08 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Het komt door jouw schopje.
Ik ga denk ik rustig aan beginnen met wat eenvoudig volkorenbrood, beetje de handigheid er weer in krijgen.

Vries jij je brood in? Als ik het me goed herinner bleven de mijne dan nooit echt lekker.



powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 09-02-2018 11:52 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

Invriezen lukt, maar gezien zelfgebakken brood sowieso veel sneller 'oud' wordt dan koopbrood moet je ze bijna warm in de vriezer duwen om nog enigszins vers brood te hebben tegen de tijd dat het ontdooid is.

Dezembrood is al oud als het uit de oven komt, dus dat kan iets meer hebben.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Silence
Usericon van Silence
Posted 09-02-2018 12:03 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit bericht

Tarwe en gluten zijn voor mij uit den boze. Ik riep al een jaar dat ik zelf ga bakken, maar het schiet er toch steeds bij in.

Iemand ervaring met boekweit, haver, maïsmeel?


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 09-02-2018 12:13 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

Het probleem met glutenvrij brood is dat je juist de gluten nodig hebt voor de gist...

Volgens mij is zo ongeveer al het glutenvrij brood dat je kunt kopen een soort sodabread. Misschien moet je eens naar dat soort recepten kijken.

[Dit bericht is gewijzigd door powertieke op 05-04-2018 10:25]


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 09-02-2018 12:19 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

100% mais gaat niet lukken denk ik. Met haver(vlokken) kun je het wel proberen, maar ik denk dat het niet goed rijst en het dus vrij massive gaat worden. Dan zou je er wat kleinere broodjes ipv één groot brood van kunnen maken.



bastianus
Usericon van bastianus
Posted 09-02-2018 12:37 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

quote:
Op 9 februari 2018 12:03 schreef Silence het volgende:
Tarwe en gluten zijn voor mij uit den boze. Ik riep al een jaar dat ik zelf ga bakken, maar het schiet er toch steeds bij in.

Iemand ervaring met boekweit, haver, maïsmeel?
Maïsmeel. Van Schär. Zitten ook nog wel wat andere dingen in, zoals gist en soja. Dus ik weet niet of dat allergenen voor jou zijn.
Is het enige glutenvrije brood dat ik te hachelen vond en wat niet onmiddellijk weer uit elkaar pleurde door gebrek aan lijm. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik de bovenkant met ei insmeerde voor enige binding. En je moet alleen de mix voor witbrood van ze pakken, de andere mixen staan garant voor uit elkaar vallen van het brood.

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 09-02-2018 12:38]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 09-02-2018 12:44 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit bericht

Bedankt voor de tips. Ik ben tot dus verre niet zo een fan van Schär brood, maar ik heb er nog niet zelf mee gebakken. Heb alleen nog bananenbrood (cake dus) en notenbrood gebakken. Dat laatste was prima te doen, maar behoorlijk duur.

Soda brood ga ik op zoeken En kleine broodjes lijkt me handig, ook voor de vers.


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 09-02-2018 13:01 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Ik heb mij wel eens gewaagd aan linzenbrood, was verdomde lekker en zo'n zakje linzen kost niks. Je laat een pan vol water en ongekookte linzen een aantal dagen staan. Totdat het gaat gisten en borrelen. Dat gooi je in de keukenmachine om er een beslag van te maken. Eventueel extra water toevoegen zodat het echt een mooi pannekoekachtig beslag wordt.

Je kunt er nog van alles aan toevoegen zoals ui, lijnzaad, pepers, kurkuma, noten . Het beslag ook weer even laten staan (dit is belangrijk anders kleeft het niet goed).

Daarna kun je er pannekoeken van bakken of het als broodbeslag gaan gebruiken.

Bij brood, in de oven 35-45 minuten op 175 graden.

[Dit bericht is gewijzigd door faalhaas op 09-02-2018 13:03]


... hoe de hazen lopen ...


Silence
Usericon van Silence
Posted 09-02-2018 15:38 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit bericht

Klinkt goed! Wat voor een linzen? Van die oranje/gele snelkook dingen? Of eerder de berg, groene of beluga linzen?


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 09-02-2018 15:43 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Deze had ik toen gehaald:



... hoe de hazen lopen ...


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 09-02-2018 23:10 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

Klinkt goed, Paul. Ook maar eens proberen.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 10-02-2018 9:56 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 9 februari 2018 11:52 schreef powertieke het volgende:
Invriezen lukt, maar gezien zelfgebakken brood sowieso veel sneller 'oud' wordt dan koopbrood moet je ze bijna warm in de vriezer duwen om nog enigszins vers brood te hebben tegen de tijd dat het ontdooid is.

Dezembrood is al oud als het uit de oven komt, dus dat kan iets meer hebben.

Ja, dat komt wel overeen met mijn ervaring. Vroeg het me af omdat je er drie tegelijk bakte.



faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 10-02-2018 11:42 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

quote:
Op 9 februari 2018 23:10 schreef bastianus het volgende:
Klinkt goed, Paul. Ook maar eens proberen.


Ik ga binnenkort ook weer eens aan de slag, heb mijn eetpatroon om gezondheidsredenen al flink aangepast en dat bevalt best goed eigenlijk. Supermarktbrood is het enige "slechte" wat ik momenteel nog binnenkrijg.

Het is wel nogal een geduldwerkje, als je te snel wil wordt het niet één geheel. Ik zou het ook flink upspicen met kurkuma, knoflook e.d. want van zichzelf zit er niet zo heel veel smaak aan. In de koekenpan wordt het dan een beetje roti achtig.

Ga je er brood van maken zorg dat het dan een dikkere substantie is. Je kunt er een deel amarant bij gooien, dat geeft het een wat meer nootachtige smaak. Dat spul is echt heel gezond, zit vol eiwitten en magnesium en is ook glutenvrij. Je kunt het kopen als meel maar ik koop het liever als de onbewerkte zaden:




[Dit bericht is gewijzigd door faalhaas op 10-02-2018 11:46]


... hoe de hazen lopen ...


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 02-03-2018 19:46 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 9 februari 2018 10:49 schreef zodiac lung het volgende:
Morgen naar de molen om meel te halen.


En de eerste kilo's meel zijn er doorheen. Ik ben weer verslaafd geloof ik. Vers brood, wat een genot.



Doodskop
Usericon van Doodskop
Posted 02-03-2018 20:15 by Doodskop Wijzig reactieProfiel van DoodskopQuote dit bericht

ik wil wel eens leffe bier brood maken... dat lijkt me best lekker.


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 03-04-2018 19:44 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

Ik heb het desemtruukje helemaal door.

Ben al dagen broden aan het bakken die ik als ik ze bij de bakker zou zien liggen zou kopen.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 03-04-2018 19:57 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Heel gaaf! Ik ga er binnenkort ook aan beginnen.

Ik heb de hele maand maart geen enkel brood gekocht; sta haast iedere avond te kneden. Nu een volkoren sesambrood in de oven.

-edit: doe 's plaatjes!



Resultaat van gisteren.

[Dit bericht is gewijzigd door zodiac lung op 03-04-2018 20:10]



powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 03-04-2018 23:18 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

Netjes!

Dit staat nu af te koelen:


[Dit bericht is gewijzigd door powertieke op 01-12-2019 12:55]


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 04-04-2018 8:07 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Mooi werk!



ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 04-04-2018 8:52 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Kost dat?


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 04-04-2018 8:56 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

€30,-

Zelf afhalen.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 04-04-2018 9:01 by Ralph (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van RalphQuote dit berichthttp://soundsfromthedarkside.com



http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 04-04-2018 9:53 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

Zou wat zijn. Een webshop beginnen die 1 brood per dag verkoopt.

€30,-. Zelf afhalen. Het brood dat ik maak krijg je.

En lukt het niet heb ik lekker brood.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen