|
Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | ||||
Auteur: |
|
|
Mijn methode: Bijna elke dag een brood bakken, bijna elke dag een beetje over brood lezen, bijna elke dag wat anders/nieuws proberen en vooral minder op fora ed. rondhangen. |
|
Ziet er goed uit rotor. Ook mooi dat het vooral vloer is en geen bak-brood. Hou je van zoet? Niet glazuur-kapot-springend zoet, maar rozijnen, abrikoos, appel en hazelnoot. Victoriabrood. Recept zal vast wel ergens op internet staan. Fakking lekker. Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
|
Goed bezig dude! Ook maar eens foto's gaan maken, cool idee. Vanavond de daad bij het woord voegen als mijn zemelenbrood de oven uit komt. You have time. You are doing fine. |
|
quote: Oh ja, dat lijkt me wel lekker. M'n laatste brood was er een gebaseerd op karnemelk ipv water en met aardappelmeel ipv. tarwe. Verbazingwekkend lekker. Speltmeel is ook erg lekker trouwens, bevalt me veel beter dan tarwe. # Leg een stoeptegel in je oven, werkt als een steenoven, komt de korst ten goede. Wel goed lang voorverwarmen. # "artisan bread baking" is een goeie google zoekterm voor tips en recepten. |
|
quote: Schijnt ook goed te werken voor pizza dat . "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Anderhalve kilo zemelen-/roggebrood. Anderhalf uur gebakken, volgende keer toch maar in tweeën doen. You have time. You are doing fine. |
|
Volgende keer even doorsnijden voor je een foto maakt, het oppervlak zegt weinig. Ook handig voor jezelf, om te herinneren hoe/wat je geprobeerd hebt met welk eindresultaat etc. Na tientallen broden vergeet je dat anders snel, en aangezien jij dit jaar geen brood wil kopen... |
|
Mijn zoon en ik zijn tegenwoordig verslaafd aan het molenbrood van onze bakker. Ook gemaakt van spelt dat bij onze molen gemalen wordt. Het eet echt lekker weg, en je hebt een groot deel van de dag geen honger meer omdat het toch echt vult. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Home baking is killing de bakker! "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Gaaf dat zo veel eigen brood bakken (ik had hier al een poosje niet gekeken). Speltmeel bevalt mij ook het beste, maar ik bak voornamelijk zuurdesembrood. Die stoeptegel ga ik binnenkort ook eens uitproberen. No regrets and no remorse... |
|
quote:Ongetwijfeld. Maar ik heb geen zin om daar tijd in te steken. Af en toe in het weekend maak ik nog weleens een ciabatta of een foccacia met de kinderen samen. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Volkoren/krenten/sinasappel/honing/desembrood staat nu te rijzen. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Heel erg lekker en heel erg op. Bolletjes deeg voor stokbrood liggen in de narijs voor bij de Chili con Carne dadelijk "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
quote: Wel een goed idee. Heb al wel een schrift waarin ik bijhou wat ik doe en wat er goed/slecht ging. You have time. You are doing fine. |
|
quote: Zojuist vastgesteld dat een stevige keramieke ovenschaal op z'n kop op de bodem van de oven ook geen oneven resultaten geeft. Oven met alleen bodemverwarming werkt volgens mij ook beter voor brood dan alleen hetelucht. Oven lijkt veel gelijkmatiger heet te zijn dan. Heb alleen de neiging m'n brood niet goed te laten rusten voordat ik het doorsnijd. Garingsproces gaat namelijk nog even door nadat het brood uit de oven gehaald is. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Mij lijkt het ook wel wat om af en toe wat prefab deeg in de oven te stoppen. Geen zin om er veel tijd in te stoppen. Maar ik ben bang dat ik echt een kutoven heb aangeschaft. Het is een hetelucht oven maar hij bakt zo ongelijkmatig als de armen van een softenonkindje. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Echt vies lang laten voorverwarmen op een te hoge temperatuur en zorgen dat bij het erinschuiven de ovendeur maar zo kort mogelijk open blijft (3-5 seconden maximaal). Dan, als het brood erin zit de temperatuur terugschuiven naar de eigenlijke baktemperatuur. Ook bakplaten en roosters meeverwarmen. Plaatselijk te lage temperatuur in het begin van het bakken is meestal funest voor je bodem. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
kut dat mijn oven maar tot 190C kan en dat ik er vrij weinig aan kan instellen. Zou ik mn brood dan op de glazen draaibodem moeten zetten of beter op een rooster of zou ik een steenen onderplaat moeten kopen. Wat ik merk is dat vooral de bovenkant veelste hard gaat. Ik kan natuurlijk ook losjes een stukje alufolie erop leggen, iig de eerste helft ofzo. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Bij hetelucht in ieder geval vrij hoog, anders gaart je bodem niet. Van die rekjes kunnen helpen. Keramieken tegeltje meerverhitten en daarbovenop je brood moet ook kunnen denk ik. Zoek wel een beetje naar recepten voor lagere (180/190°) temperaturen. Ik moet ook toegeven dat ik geluk heb dat ik vrijwel meteen succes had, anders had ik er allang de brui aan gegeven. Denk ook de het feit dat ik een redelijk goeie oven heb helpt. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Mijn desem is dood. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Sterkte |
|
Zuur hoor. Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht. |
|
Niet meer juist. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
dubbel. [Dit bericht is gewijzigd door intothevoid op 04-05-2012 13:32] You have time. You are doing fine. |
Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek | Vorige pagina | Volgende pagina |