|
Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | ||||
Auteur: |
|
|
Moet lukken, ik heb ook altijd met een electrische oven gewerkt. Volgens mij zijn er ook genoeg pro bakkers met een (soort van) electrische oven. Een flinke steenmassa is het belangrijkste in een oven, waar de warmte vandaan komt doet er niet echt toe lijkt me. |
|
Cool, dat geeft een mens hoop. Powertieke: jij hebt zelf je zuurdesem 'gemaakt', toch? Hoe heb je dat exact geregeld? You have time. You are doing fine. |
|
http://www.hitbitz.com/zuurdesem.htm Dit recept ongeveer. Ik begrijp trouwens dat de kans op succes erg afhankelijk is van je omgeving, luchtvervuiling en algemene hygiëne. Was wel de eerste poging meteen goed, heb d'r maanden brood mee gebakken. Niks speciaals: gewoon kraanwater en volkorenmeel van de Jumbo. Heb alleen de laatste tijd geen tijd meer gehad voor brood bakken, en is dus ook een beetje de klad in het 'desem voeden' gekomen. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
quote: Nou, over een weekje hoor je het wel. You have time. You are doing fine. |
|
quote: Lijkt te werken, vanavond of anders morgen maar eens een zuurdesembrood in elkaar klussen. You have time. You are doing fine. |
|
Haal je je meel rechtstreeks bij de molen in Wageningen vandaan? |
|
Uiteraard. You have time. You are doing fine. |
|
Goed zo. |
|
Wel het idee dat het grove volkorenmeel daar net iets té grof is om optimaal boterhammen mee te maken. Meng het nu meestal met wat geweekte tarwezemelen en een handje sojameel, dat geeft goede resultaten. You have time. You are doing fine. |
|
Ik dacht dat er bij broodmaken iets meer kwam kijken daarom heb ik me nooit echt verdiept in zelf brood maken maar het blijkt dus wel erg simpel en het kost ook niet zoveel tijd. Van de week dus ook maar eens gedaan, mn crappy oven even wat langer laten voorverwarmen en ipv stalen bak gewoon een pyrex schaal. En dat ging best goed, omdat de bovengrill eigenlijk te sterk is heb ik het eerste half uur gewoon alufolie erop laten zitten en dat vervolgens gewoon af gehaald. Was gewoon goed te eten al had ik te weinig zout gebruikt. ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
Gisteren eens een frans stokbrood gehaald bij de AH. Er is toch wel overduidelijk verschil tussen de gewone en de franse. Erg lekker! Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht. |
|
Meestal spandex. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
quote: Water, meel, gist, zout. Alles wat je nodig hebt. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Jah idd, ik dacht er altijd veel moeilijker over. Nu is de keuze van je meel wel erg belangrijk maar als het vers is smaakt het toch al snel erg goed. Aangezien ik met stookwijn maken met turbogisten werkt zou ik dat met brood ook welleens willen proberen, smaak zal niet geweldig zijn omdat er ook gistvoeding(soort kunstmest) bij zit maar wel gaaf om te proberen ♂ <o((((>< <o((((>< <o((((>< ♀<o(((>< <o(((>< |
|
kneden "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Houtoven opstoken. Duurt verdikke. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Ben je weer aan het bakken geslagen ja? |
|
De desem pruttelt weer in huize powertieke! "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Iemand dit al eens geprobeerd? Ziet er gewoon te simpel uit voor woorden: Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
We horen morgen wel of het een succes is. |
|
Dat wordt dan toch een keer in een weekend en niet op zondagavond beginnen als ik komende week avonddienst heb. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Laat weten hoe het lukt! Mijn moeder heeft 2 van die pannen, zou het graag eens proberen ^^ En met wat geluk krijg ik er dan ook nog 2 in 1 keer gemaakt Black seeds of bunny! |
|
Geinig. Heb niet zo'n pan, dus kan het niet proberen. Voordeel met kneden is dat je geen 14 uur hoeft te wachten . En juist dat kneden heeft wel iets. Meditatie. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
True enough, maar aangezien ik een broodmaak kneus blijk (mijn brood wordt nooit echt lekker luchtig, lijkt meer op zwartbrood ofzo ) Bben ik toch wel benieuwd, want het heeft een hoog idiot-proof gehalte zo :') [Dit bericht is gewijzigd door Nyghtslave op 20-01-2013 21:12] Black seeds of bunny! |
Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek | Vorige pagina | Volgende pagina |