IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Administration Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 6 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6
Auteur:
Topic : Aankondiging: vernieuwing van de forumregels en richtlijnen Volgende pagina
iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 15-02-2015 16:37 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

Het is gebleken dat de ''Help''-sectie van het forum van Zware Metalen aan een update toe is. Het moderatorteam en het bestuur van Zware Metalen hebben samen de forumregels en richtlijnen van een update voorzien. Deze verandering is zichtbaar onder het kopje ''forum gedrag'' binnen de helpsectie (dit is het enige deel dat de moderators van Zware Metalen zelf aan kunnen passen. Aan de rest van de helpsectie is niets veranderd). Het wordt op prijs gesteld als iedere forumgebruiker de nieuwe richtlijnen en forumregels zou doorlezen.

Het meest relevante deel is voor jullie gemak hieronder te lezen:
quote:

Zoals ieder forum zijn er op Zware Metalen ook richtlijnen voor forumgedrag. Het is belangrijk dat er op het forum een goede sfeer heerst. Om die reden wordt er van de gebruikers van het forum een constructieve en sfeerbevorderende gedraging verlangd. De aanwezigheid van ieder wordt zeer gewaardeerd, maar uit praktijkervaring is gebleken dat het vereist is om richtlijnen en forumregels te specificeren om het functioneren van het forum te bevorderen. Om meer specifiek te zijn over welke dingen minder op prijs gesteld worden, worden hieronder een aantal toelichtingen gegeven. Deze sectie is opgesteld door het bestuur en de moderators van Zware Metalen.

De moderators van het forum van Zware Metalen proberen er zo goed mogelijk voor te zorgen dat de richtlijnen en forumregels nageleefd worden. Aangezien iedereen die bij Zware Metalen betrokken is een vrijwilliger is, kan het zijn dat het toezicht op het forum niet perfect verloopt. Desondanks hebben de moderators de beste intenties om het forum in goede banen te leidden. Als bestuur van Zware Metalen laten wij de invulling en het toezicht van het forum toe aan de discretie van de moderators.

Moderators kunnen onder andere reacties aanpassen en topics verplaatsen of sluiten. Ze kunnen ook je profiel aanpassen als daar dingen in staan die (te) provocerend zijn. Mocht je het niet eens zijn met een beslissing van een moderator, stuur dan een mail naar het moderatorteam: moderators[AT]zwaremetalen.com.

Uiteraard zijn de moderators bereid om toelichtingen te geven omtrent hun handelingen op het forum. Echter, om het functionerende vermogen van de moderators te bewaren, beschikken moderators over de discretie om in meer of mindere mate hun beweegredenen te delen met de gebruikers van het Zware Metalen forum. Het is gebleken dat het opstellen van specifieke forumregels nooit op sluitende wijze kan gebeuren en daarom beschikken de moderators over de zekere discretie wat betreft hun handelingen. Het algehele idee van wat wel en niet toegestaan is, is duidelijk en je kan er vanuit gaan dat de moderators handelen naar wat in hun optiek het beste is voor het forum. Indien er iets onduidelijk is over de forumregels en richtlijnen, kan je hier http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/3977552 terecht voor algemenere opmerkingen of vragen aan de moderators. Zware Metalen stelt een constructieve discussie met de forumgebruikers zeer op prijs en ziet dit als een verbetering van het forum.

Specifieke aandacht gaat uit naar een verandering in de forumregels omtrent het gebruik van scheldwoorden. Waar voorheen het schelden met of het verwijzen naar de ziekte kanker bestraft werd met een ban, zal vanaf heden het schelden in het algemeen eenduidiger aangepakt worden. Voor het uitschelden van andere forumgebruikers of het in de mond nemen van scheldwoorden is op het forum van Zware Metalen geen ruimte. Het is echter moeilijk in te schatten welke scheldwoorden wanneer dermate excessief zijn dat ze een ban verdienen. Dit ligt hoofdzakelijk aan de specifieke situatie en de moderators hebben daarom de discretie om van zaak tot zaak te bekijken wat de beste ingrijp is. Soms zal dit leiden tot een ban, andere keren tot een aanpassing van de originele post, andere keren zal besloten worden om niet in te grijpen. Expliciet wordt genoemd dat het op trollende wijze refereren naar de voorgaande forumregel omtrent het gebruik van het (scheld)woord kanker niet op prijs gesteld wordt.

Deze verandering van moderatorbeleid heeft ook betrekking op het trollen, pesten, uitlokken, flamen of zwart maken van andere gebruikers. Zoals iedere gebruiker van het forum dienen de moderators met respect behandeld te worden. De moderators zullen van zaak tot zaak bekijken wat de beste ingrijp is wanneer een gebruiker met zijn postgedrag een significant negatieve invloed uitoefent op de forumsfeer en andere forumgebruikers.

Tot slot wordt aandacht besteed aan het hebben van dubbelaccounts en het omleiden van IP-adressen. Deze zijn beiden niet toegestaan. Wanneer een forumgebruiker duidelijk zijn IP-adres omleidt (zoals te zien is als de ene dag het posten van een Duits IP-adres, dan een Amerikaanse en dan een Zweedse), behouden de moderators het voorrecht om de betreffende account te bannen. Een nieuwe account openen terwijl een originele account nog geband is en dit verhullen door middel van het omleiden van je IP-adres zal met een ban worden bestraft.Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


vegancannibal
Usericon van vegancannibal
Posted 15-02-2015 16:48 by vegancannibal Wijzig reactieProfiel van vegancannibalQuote dit bericht

Meer regels en taalbeperkingen, strengere handhaving, verbannen, posts bewerken...

Ja, dat zijn succesingredienten voor een gezellig forum.


OZZWorks
Pussy Music
Usericon van OZZWorks
Posted 15-02-2015 18:22 by OZZWorks (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van OZZWorksQuote dit berichthttp://www.zwaremetalen.com/

Goede zaak wat mij betreft!


Hier had uw advertentie kunnen staan!


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 15-02-2015 18:39 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

quote:
Op 15 februari 2015 16:37 schreef iPim het volgende:
Tot slot wordt aandacht besteed aan het hebben van dubbelaccounts en het omleiden van IP-adressen. Deze zijn beiden niet toegestaan. Wanneer een forumgebruiker duidelijk zijn IP-adres omleidt (zoals te zien is als de ene dag het posten van een Duits IP-adres, dan een Amerikaanse en dan een Zweedse), behouden de moderators het voorrecht om de betreffende account te bannen. Een nieuwe account openen terwijl een originele account nog geband is en dit verhullen door middel van het omleiden van je IP-adres zal met een ban worden bestraft.Goed verhaal wel.

Hoe gaan jullie dit precies controleren wanneer een user gebruik maakt van mobiel internet?

Dan heb je toch geen vast ip-adres?Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 15-02-2015 18:45 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Of als je inlogd vanaf je werk alwaar der servers over de hele wereld verspreid staan?


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 15-02-2015 18:54 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

Dat het moeilijk te controleren is, betekent niet dat het niet de bedoeling mag zijn een dubbelaccount te verbergen met een nep IP.

Voorheen zijn een aantal dubbelaccounts gebanned op verdenking een dubbelaccount te zijn. We merkten onlangs dat IP adressen van sommige users erg veel verschillen van dag tot dag en besloten dit daarom in de nieuwe regeltjes op te nemen.


Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 15-02-2015 19:04 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Dat ontkennen XXL en ik toch ook niet?

Van mij mag je in het geval van dubbelaccounts beide accounts bannen.

De vraag was meer gericht op het overdag op je werk inloggen, en dat kan bij een multinational zomaar op een server in de UK, Frankrijk of de USA zijn, en dan 's avonds thuiskomen en tadaa een NL provider. Dat is met de kort door de bocht beredenatie in de regels ook niet te rechtvaardigen ook al doet die user verder alles netjes.

[Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 15-02-2015 19:04]


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


loeser
Baby Lovedoll
Usericon van loeser
Posted 15-02-2015 19:06 by loeser Wijzig reactieProfiel van loeserQuote dit bericht

Word het godvertopic nu verbannen?


iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 15-02-2015 19:08 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

Klopt. Al hoef je je geen zorgen te maken dat je account van de ene op de andere dag geband zal worden. Het is eerder dat bij nieuwe accounts waar "verdacht"/herkenbaar gedrag gesignaleerd wordt, een volatiel IP een extra reden kan zijn om een bepaalde account te verdenken.


Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


loeser
Baby Lovedoll
Usericon van loeser
Posted 15-02-2015 19:10 by loeser Wijzig reactieProfiel van loeserQuote dit bericht

Vind ik wel erg streng eerlijk gezegd


Mortis Rex
Feed Me A Stray Cat
Usericon van Mortis Rex
Posted 15-02-2015 19:11 by Mortis Rex Wijzig reactieProfiel van Mortis RexQuote dit berichthttp://www.bloody-disgusting.com

Censuur is erger dan kanker (op een forum iig wel)

Doei


Het Leven Gaat Door, Tenzij Het Ophoudt...


iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 15-02-2015 19:11 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

quote:
Op 15 februari 2015 19:06 schreef loeser het volgende:
Word het godvertopic nu verbannen?


" Het is echter moeilijk in te schatten welke scheldwoorden wanneer dermate excessief zijn dat ze een ban verdienen. Dit ligt hoofdzakelijk aan de specifieke situatie en de moderators hebben daarom de discretie om van zaak tot zaak te bekijken wat de beste ingrijp is. Soms zal dit leiden tot een ban, andere keren tot een aanpassing van de originele post, andere keren zal besloten worden om niet in te grijpen."

Nee.


Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


loeser
Baby Lovedoll
Usericon van loeser
Posted 15-02-2015 19:12 by loeser Wijzig reactieProfiel van loeserQuote dit bericht

Gelukkig


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 15-02-2015 19:12 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Duidelijk Pim.


Mortis moet weer even de held uithangen.


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Mortis Rex
Feed Me A Stray Cat
Usericon van Mortis Rex
Posted 15-02-2015 19:14 by Mortis Rex Wijzig reactieProfiel van Mortis RexQuote dit berichthttp://www.bloody-disgusting.com

Niks held.. ik ben er wel klaar mee. Definitief.


Het Leven Gaat Door, Tenzij Het Ophoudt...


loeser
Baby Lovedoll
Usericon van loeser
Posted 15-02-2015 19:17 by loeser Wijzig reactieProfiel van loeserQuote dit bericht

Niet weg gaan wie moet me dan horror tips geven?


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 15-02-2015 19:17 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Er is een verschil tussen regels en je daar aan houden en censuur hoor.Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 15-02-2015 19:25 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

In realiteit zal niet zo veel veranderen op het forum. De forumregels waren wel erg gedateerd en bij het herschrijven/opkalefateren van de regels kwamen we tot de conclusie dat we het een en ander toe wilden voegen.

De hoofdmoot is dat er iets meer discretie voor de moderators is om in te grijpen. Voorheen hadden users de tendens om na een ban te vragen of het een en ander wel in de forumregels stond. Het schrijven van sluitende regels is onmogelijk (wat duidelijk werd met het schelden met kanker-beleid) en dus was dit de uitkomst.


Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


Andrei
Usericon van Andrei
Posted 15-02-2015 19:33 by Andrei Wijzig reactieProfiel van AndreiQuote dit bericht

Dus is nu definitief het schelden met kanker een ban waard? Niet meer in normaal gebruik (nieuws, bands, etc.)? Opvallende aanpassing.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 15-02-2015 19:36 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Wat is daar anders aan dan voorheen dan?Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 15-02-2015 19:50 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

quote:
Op 15 februari 2015 19:33 schreef Andrei het volgende:
Dus is nu definitief het schelden met kanker een ban waard? Niet meer in normaal gebruik (nieuws, bands, etc.)? Opvallende aanpassing.


Nee, juist niet?


Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 15-02-2015 19:50 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

@ ND: Idd. Prima allemaal.
[Dit bericht is gewijzigd door De Tegenpartij op 15-02-2015 19:50]


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Kvelgeest
Binkelator ಠ_ರೃ
Usericon van Kvelgeest
Posted 15-02-2015 21:58 by Kvelgeest Wijzig reactieProfiel van KvelgeestQuote dit berichthttp://www.churchofeuthanasia.org/index.html

Goede nazificatie weer. Seyss-Inquart zou trots zijn.


If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed.


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 15-02-2015 22:09 by Negatieveling Wijzig reactieProfiel van NegatievelingQuote dit bericht

Overdrijven is ook een vak. Volgens mij gaat er netto feitelijk niks veranderen.Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 15-02-2015 22:11 by Sonic Titan Wijzig reactieProfiel van Sonic TitanQuote dit berichthttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

quote:
Op 15 februari 2015 18:54 schreef iPim het volgende:
Dat het moeilijk te controleren is, betekent niet dat het niet de bedoeling mag zijn een dubbelaccount te verbergen met een nep IP.

Voorheen zijn een aantal dubbelaccounts gebanned op verdenking een dubbelaccount te zijn. We merkten onlangs dat IP adressen van sommige users erg veel verschillen van dag tot dag en besloten dit daarom in de nieuwe regeltjes op te nemen.


Volgens mij heeft Hypnos anders nog wel wat dubbelaccounts lopen anders, voor zijn 'modwerk'. (':


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


Kvelgeest
Binkelator ಠ_ರೃ
Usericon van Kvelgeest
Posted 15-02-2015 22:14 by Kvelgeest Wijzig reactieProfiel van KvelgeestQuote dit berichthttp://www.churchofeuthanasia.org/index.html

Hypnos mag alles!!!!


If there’s one thing we’ve learned from the death of Dimebag it’s this, making shitty music can get you killed.


Dit topic is 6 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6
Index / Administration Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen