|
Dit topic is 10 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | ||||
Auteur: |
|
|
Nee hoor. Katten zijn toegestaan. Uit ervaring weet ik namelijk dat die de baas in huis zijn en absoluut niet onderdrukt worden. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 15-08-2022 19:33] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Dat klopt ook nog eens ja When your people matter, menstrual health matters |
|
Nou, vooruit. Laat ik eens minderen met vlees. 3 balletjes uit een pond gehakt dit keer omdat ik er dan morgen 1 mee naar het werk kan nemen. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote: Balletjes? Uit een pond gehakt haal ik zeker 8 ballen van zo'n 80 gram. Ja, ik weeg ze voordat ze de pan in gaan. Doe jij er helemaal geen paneermeel en/of gesnipperde ui en ketchup en mosterd en ketjap en een ei en... bij? "Nederland gaat in looppas naar de ratsmodee. Als wij niet uitkijken. Wat is het daarom goed dat er nog één partij niet te schijterig is voor wel uit te kijken!" |
|
https://www.ciwf.nl/nieuws/2017/11/massaal-dierenleed-bij-parmezaanse-kaas-en-grana-padano#:~:text=Ook%20werden%20verwondingen%20aangetroffen%20als,de%20Parmezaan%20koeien%20geen%20weidegang. Fuck. Ik vermoedde het al, want Italie en al e.e.a. over gehoord. Kut. Kan ik dat ook al niet meer eten. Zelfs de biologische niet When your people matter, menstrual health matters |
|
Op een gegeven moment doorzie je de leugens die de industrie je uit financiële belangen verkoopt, de eufemiserende propaganda die de industrie in de vorm van reclame op TV vertoont, etc etc etc. En dan volgt de confrontatie met de lelijke, keiharde realiteit. Klinkt alsof het doek wat dat betreft voor jou gevallen is. Ik kan nog steeds woedend worden van het besef hoe wij bespeeld en belazerd worden door de industrie, en hoe deze industrie ons (vegans) probeert te framen. Want als je met een paar man naar een slachthuis toegaat om de koeien die in de brandende zon op de dood staan te wachten nog wat water te brengen en een knuffel te geven, dan ben je natuurlijk wel een gevaarlijke extremist. [Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 17-08-2022 11:51] |
|
Ik heb in principe niets tegen dieren eten, of dierproducten eten, dus ja, er zal geslacht worden mits daarvoor een mooi leven, en ja, er zullen eieren gelegd worden mits in natuurlijk tempo, en eventueel zelfs, ja er zal melk gegeven worden, mits bezwangerd in natuurlijk tempo en omdat er weer koeien bij moeten komen, wellicht verschil jij daarover met mij van mening, maar de omstandigheden en de mate waarin dit alles gebeurt is om te kotsen. Ik weet ook niet of een goede vlees-, zuivel- en eierindustrie met goede levens voor de dieren en niet zo overhyped uitputtend tempo wel kan voor het aantal mensen dat consument is. Lab vlees, schiet op! Ik worstel er enorm mee, en ik faal vaak en walg dan van mezelf. When your people matter, menstrual health matters |
|
quote: Je ziet zelf hopelijk ook in wat een naïeve utopie dit is. quote: Kort antwoord, nee dat is onmogelijk. quote: Trek je conclusies. |
|
Snijbonen gekookt, gebakken met piri piri saus* (zakje VOL boontjes + 2 paprika's bij albert heijn gehaald uit de €1 bak) Boerenfrietjes van Lidl Vega Kaasburger van Lidl Aioli van lidl Kordaatje van Lidl Misschien is het wat simpel, maar soms kook ik helemaal niet en gaat er hummus met tortilla chips, of zelfs niks in want depressie. Maar vandaag voelt minder bloemetjes. *Deze piri piri saus lijkt ENORM op de shoarmaboer "sambal"(best vloeibaar maar flink pittig) en daar was ik al best lang naar opzoek. [Dit bericht is gewijzigd door BillekeAlwerti op 18-08-2022 16:25] |
|
Ik ga d'r zo eens een ovenschaal boboti fabriceren. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
quote:Dat zijn die mooie kleine momenten hehe. When your people matter, menstrual health matters |
|
|
|
Ik "maak" dat zelf door ketchup met sambal oelek te mengen. Geeft ongeveer het gewenste resultaat en is fucking simpel. |
|
quote: Fijngesneden uitje erdoorheen. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Als woke linksmens dat best wel wil proberen zijn steentje bij te dragen moet ik toegeven dat ik echt moeite moet doen om diervrij of zelfs vegetarisch lekker te eten. Vervelend om toe te geven, maar om goed en lekker te eten zonder dieren heb je echt meer tijd nodig dan de gemiddelde ziel heeft. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
Ik heb vanavond een vegan lasagne bolagnese gemaakt. Alles zelf gemaakt, bechamel, ragu en verse pasta. Handig dat er producten bestaan zoals Beyond Mince, volle sojamelk en vegan mozzarella! Dit was vroeger toch wat lastiger geweest. Ik heb de traditionele versie gemaakt: Ragu van fijngesneden wortel, bleekselderij, gesnipperd uitje, Beyond Mince, ontvelde tomaten en een beetje knoflook. Bechamel gemaakt met vegan boter, volle sojamelk en wat gistvlokken voor "kazigheid". En een snuf nootmuskaat. Oma zal trots op me zijn. Pastadeeg zonder ei werkt eigenlijk prima. Ik heb wel het idee dat het iets harder werken is voor je een mooi droog, veerkrachtig deeg hebt. Dat ei bindt natuurlijk heel goed. Omdat vegan pastadeeg wat droger is heb ik het wel even voorgekookt, 2 minuten per vel. Het eindresultaat was echt briljant, precies hoe je een lasagne wilt, romig, machtig, vol smaak, en zacht als het kontje van je moeder. Gelukkig was er nog wat over voor de lunch morgen. |
|
quote: Ik snap het helemaal maar ik denk dat dat eerder komt doordat je minder plantaardig "repertoire" hebt en dan dus meer na moet denken over wat je gaat eten. Wij zijn allebei vegan en ik moet zeggen dat ik altijd wel iets lekkers kan koken, ook als ik moet improviseren met leftovers uit de koelkast. Daarbij moet ik wel aantekenen dat ik heel, heel erg graag kook. Ik maak veel curries en wokgerechten. Daar kan ik makkelijk leftover veggies in kwijt. |
|
Ik ben daar nog niet. Ik hou ook heel erg van koken, maar inderdaad zit ik best wel vast in het ‘hoofdingrediënt’ denken. De enige uitwegen zijn dan inderdaad curries of wraps. Nu ben ik ook absoluut geen hardliner. Als ik de vlees/zuivelconsumptie al kan halveren ben ik al heel tevreden. "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma ) |
|
quote: Da's logisch toch. Het is makkelijker te beginnen met een kipfilet dan met een broccoli. Maar repertoire bouwen helpt. Recepten proberen en heel veel verschillende dingen koken. Het gaat hier ondertussen nagenoeg vanzelf. Wij bestellen wekelijks boodschappen en doen dat zelden voor specifieke gerechten. quote: Als iedereen zo zou denken zou dat zo idioot veel schelen |
|
quote: Hey, dat heb ik ook. Soms sta ik in de keuken en pak het potje kruiden links en gooi het over mijn eten. Dan heb ik kipshoarma. Soms pak ik echter spontaan het flesje ernaast en heb ik opeens kip ketjap ipv shoarma. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
quote: Ik krijg hier keiharde Gordon Ramsay vibes bij. |
|
Wist je ook dat wanner je saus klaar is en je geen pasta meer in huis hebt je door de toevoeging van een blik bonen en een pepertje opeens chili con carne hebt? Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ik gooi sowieso alles in de blender, man. Alleen maar astronautenvoer in huize snaack. |
Dit topic is 10 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |