IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 24 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Auteur:
Topic : Koken zonder Kvelgeest (eten en /of koken 4) Vorige pagina | Volgende pagina
XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 11-04-2020 10:08 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Kouseband (Bij gebrek daaraan kunnen sperziebonen ook wel) erbij en wat kruiden (Kerrie of vergelijkbaar) en je hebt roti.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 11-04-2020 11:36 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Eindelijk!




"Ons eerste programmapunt van de Tegepartij: nergens geen maximum snelheid meer; honderd? Dat rij ik al in ze achteruit !"


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 11-04-2020 12:18 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Zo moeilijk was het toch niet?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 11-04-2020 12:34 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Leek me ook niet.

Getrol.




"Ons eerste programmapunt van de Tegepartij: nergens geen maximum snelheid meer; honderd? Dat rij ik al in ze achteruit !"


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 11-04-2020 13:13 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

Is dat net zoiets als een smulrol?







Geen idee wat er nou te smullen is aan een smulrol btw.


Op 24 april 2020 16:22 schreef Negatieveling het volgende: dat klinkt als 'de internetz'


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 11-04-2020 13:40 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

lol@rol

"Hij bestaat uit een staafvormig gevouwen flens, gevuld met een gekruid mengsel van vlees- en groenteblokjes dat voornamelijk bestaat uit wortel."

Ik heb hem ooit wel eens ergens besteld, maar was geen succes.




"Ons eerste programmapunt van de Tegepartij: nergens geen maximum snelheid meer; honderd? Dat rij ik al in ze achteruit !"


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 01-05-2020 13:07 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

Ik wil kebab gaan maken van lamsvlees. Nek of schouder is prima, maar hoe noemt met een stuk vlees wat van de nek/schouder komt?

Ik zie bij de AH een lamsbout liggen, waar (in het lichaam van een lam) komt die vandaan?


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 01-05-2020 14:00 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Oooow, die spiesjes bedoel je?




"Ons eerste programmapunt van de Tegepartij: nergens geen maximum snelheid meer; honderd? Dat rij ik al in ze achteruit !"


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 01-05-2020 14:05 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

Nee, voor op een turks brood. Met saus en groenten.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 01-05-2020 14:28 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Heb je zo'n ding dan?



Ik heb ooit zelf gyros geprobeerd te snijden en dat is eigenlijk niet te doen zonder zo'n spies en zo'n electrisch snij ding.

Dit:zo’n lekkere krokante bruine buitenkant kan grillen, iets dat normaal bij de Griek verkregen wordt door telkens wanneer het vlees bruin is het er af te snijden.




[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 01-05-2020 14:29]


"Ons eerste programmapunt van de Tegepartij: nergens geen maximum snelheid meer; honderd? Dat rij ik al in ze achteruit !"


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 01-05-2020 15:50 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

quote:
Op 1 mei 2020 13:07 schreef Slegthyd het volgende:
Ik wil kebab gaan maken van lamsvlees. Nek of schouder is prima, maar hoe noemt met een stuk vlees wat van de nek/schouder komt?

Ik zie bij de AH een lamsbout liggen, waar (in het lichaam van een lam) komt die vandaan?


https://www.dekeyzer-ossaer.be/pages/nl/2018/04/12/lamsvlees-is-veel-meer-dan-een-lamskroon-alleen/

http://slagerijlotgering.nl/ons-vlees/waar-zit-wat/



[Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 01-05-2020 15:51]


Op 24 april 2020 16:22 schreef Negatieveling het volgende: dat klinkt als 'de internetz'


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 01-05-2020 15:56 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

quote:
Op 1 mei 2020 13:07 schreef Slegthyd het volgende:
Ik wil kebab gaan maken van lamsvlees. Nek of schouder is prima, maar hoe noemt met een stuk vlees wat van de nek/schouder komt?

Ik zie bij de AH een lamsbout liggen, waar (in het lichaam van een lam) komt die vandaan?


Voor zoiets ga je toch gewoon naar een turkse slager en niet naar AH?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 01-05-2020 16:51 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

@Wim: Kebab is perzisch [?] voor gebakken/gebraden vlees (lam, kalf of kip). Op de spies is het een shish kebab, wat jij laat zien is döner kebab.

quote:
Op 1 mei 2020 15:50 schreef Natural Disaster het volgende:
https://www.dekeyzer-ossaer.be/pages/nl/2018/04/12/lamsvlees-is-veel-meer-dan-een-lamskroon-alleen/

http://slagerijlotgering.nl/ons-vlees/waar-zit-wat/


Thanks.

@XXL: die hebben geen online assortiment waar je rustig doorheen kan scrollen.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 01-05-2020 17:11 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Mijn perzisch?!?! Is nog bedenkelijker, hehe. Ik wist dit niet.




"Ons eerste programmapunt van de Tegepartij: nergens geen maximum snelheid meer; honderd? Dat rij ik al in ze achteruit !"


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 26-05-2020 19:19 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

Binnenkort een nieuwe keuken, en daarbij wordt het blad met 5CM verhoogd ten opzichte van het vorige. Maar dat is niet genoeg. Vooral tijdens het afwassen en massa's groenten snijden ga ik dood van de rugpijn.

Daarom ben ik aan het kijken voor een hakblok. Iemand ervaringen met een hakblok of anderzijds tijdelijke verhoging voor mensen die wat langer zijn.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 26-05-2020 19:58 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Ik leg de snijplank sowieso altijd op het gas. Scheelt toch weer een paar cm en die maken verbazingwekkend veel verschil.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 26-05-2020 20:53 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

quote:
Op 26 mei 2020 19:19 schreef Slegthyd het volgende:
Binnenkort een nieuwe keuken, en daarbij wordt het blad met 5CM verhoogd ten opzichte van het vorige. Maar dat is niet genoeg. Vooral tijdens het afwassen en massa's groenten snijden ga ik dood van de rugpijn.

Daarom ben ik aan het kijken voor een hakblok. Iemand ervaringen met een hakblok of anderzijds tijdelijke verhoging voor mensen die wat langer zijn.


Gefeliciteerd met je keuken, mooi dat het gelukt is.

De kastjes onder staan vaak op dit soort stelpootjes. Je zou kunnen vragen of ze die tot de max uitdraaien voordat ze het blad en dergelijke plaatsen. Heb je er zo weer 5 a 10 cm bij.



De dunne scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid is als een kleine kabouter die je misschien wel kent maar waar je verder niet zoveel mee kan.


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 26-05-2020 20:57 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit bericht

quote:
Op 26 mei 2020 19:19 schreef Slegthyd het volgende:
Binnenkort een nieuwe keuken, en daarbij wordt het blad met 5CM verhoogd ten opzichte van het vorige. Maar dat is niet genoeg. Vooral tijdens het afwassen en massa's groenten snijden ga ik dood van de rugpijn.

Daarom ben ik aan het kijken voor een hakblok. Iemand ervaringen met een hakblok of anderzijds tijdelijke verhoging voor mensen die wat langer zijn.


Is een bamboe snijplank iets?
Wel de portemeniks trekken.

https://www.kitchenandmore.nl/snijplank-bamboe-36x26x6-cosy-trendy



Op 24 april 2020 16:22 schreef Negatieveling het volgende: dat klinkt als 'de internetz'


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 27-05-2020 5:43 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

Ik zat zelf al aan zoiets te denken: https://www.hakblokken.nl/hakblok-Copenhagen-60X60X10CM/

Vooral omdat die loodzwaar is en dus never nooit niet verschuift. Wel een ander merk, 200 euries is me wat te gortig.

quote:
Op 26 mei 2020 20:53 schreef faalhaas het volgende:
Gefeliciteerd met je keuken, mooi dat het gelukt is.

De kastjes onder staan vaak op dit soort stelpootjes. Je zou kunnen vragen of ze die tot de max uitdraaien voordat ze het blad en dergelijke plaatsen. Heb je er zo weer 5 a 10 cm bij.


Dit is te permanent.
Ik heb kleine vrienden, en die wil ik nog wel eens de afwas laten doen.


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 27-05-2020 6:09 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

Misschien dat kunststof beter is dan zo'n houten hakblok, want die schijnen niet van water te houden.


MBMarduk2
Usericon van MBMarduk2
Posted 27-05-2020 8:13 by MBMarduk2 Wijzig reactieProfiel van MBMarduk2Quote dit bericht

quote:
Op 27 mei 2020 6:09 schreef Slegthyd het volgende:
Misschien dat kunststof beter is dan zo'n houten hakblok, want die schijnen niet van water te houden.

Geloof het of niet, maar hout is daarentegen antibacterieel en kunststof niet.
Althans, wat ik mij kan herinneren van lang geleden gelezen te hebben, op microscopisch niveau, maken houtvezels de membranen van bacteriën kapot terwijl de meskerven (is that a word?) in kunststof bacteriën juist een happy breeding place bieden.

Als de hoge prijs voor zo'n bamboe blok jou teveel is, waarom niet bij de Action een dozijn van die cheapo snijplanken kopen en ze met houtlijm en 2 à 4 klemmen boven op elkaar stapelen?

[Dit bericht is gewijzigd door MBMarduk2 op 27-05-2020 8:14]


Chupa mi morcilla... 'Ta bueno pa' gozar... (sung to the tune of Santana - Guajira) No, usted no.


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 27-05-2020 8:47 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

De bedoeling was om uiteindelijk (voor snijwerk) alsnog een kunststof snijplank op het hakblok te leggen.

Tien x een snijplank is qua gewicht veel te licht en gaat schuiven wat enorm irritant is.


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 27-05-2020 9:21 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Ik heb een hakblok van bamboe, dat is een fijn ding. Kostte iets van 70 euro geloof ik.
De mijne is 6 cm hoog en weegt kilo's. Ik heb nog steeds de neiging om dat ding op te tillen om even een uitje in de pan te vegen, maar dat moet je dus echt niet doen.


One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz.


Slegthyd
Usericon van Slegthyd
Posted 27-05-2020 9:24 by Slegthyd Wijzig reactieProfiel van SlegthydQuote dit bericht

Wat zijn de overige afmetingen van dat blok?

[Dit bericht is gewijzigd door Slegthyd op 27-05-2020 9:25]


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 27-05-2020 9:33 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

45x35. Best massive.


One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz.


Dit topic is 24 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2020 Stichting ZwareMetalen