IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 8 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8
Auteur:
Topic : Wikileaks Vorige pagina | Volgende pagina
bastianus
Usericon van bastianus
Posted 09-12-2010 10:11 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

@Attila: Misschien dat ze voor het eerst iets horen dat niet uit de nieuwsbronnen komt die ze gewoonlijk raadplegen. Net zoiets als dat b.v. Greycloak via Spitsnieuws te weten komt dat er in de Azijnbode iets geschreven is.

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 09-12-2010 10:12]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 09-12-2010 11:29 by helmet Wijzig reactieProfiel van helmetQuote dit berichthttp://www.wovendarkness.com

quote:
Op 8 december 2010 19:23 schreef kwelgeest het volgende:
Mijn punt is dat er momenteel slechts 'smeuig' geroddel en bevestigingen van publieke geheimen zijn onthult. Niets echt bijzonders.
Wat wil je horen dan? Een cable waarin staat dat de marsmannetjes bestaan en Amerika hier van wist? Politiek is niet zwart versus wit; politiek wordt gevoerd op subtiliteiten en nuances... en vooral op saaiheid. Vele, vele grijstinten - jammer dat dat politieke landschap in Nederland zo vervuild wordt -, vandaar dat de cables weldegelijk relevant zijn.. nu al.


I'm not being rude. You're just insignificant.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 09-12-2010 11:36 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 8 december 2010 19:37 schreef Schaep het volgende:



Ik hoop dat het nieuws nooit zo wordt hier


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 09-12-2010 12:14 by Schaep Wijzig reactieProfiel van SchaepQuote dit bericht

quote:
Op 9 december 2010 11:36 schreef ElitE het volgende:
Ik hoop dat het nieuws nooit zo wordt hier


Animated news is the future of news reporting!

Zelf vind ik het vrij ernstig dat een Amerikaans bedrijf waar jaarlijks twee miljard dollar aan belastinggeld van de Verenigde Staten heengaat drugs en kinderporno financiert. Zeker als een Afghaanse minister vervolgens diplomaten van de Verenigde Staten op de hoogte stelt van journalisten die dit op het spoor komen en hen waarschuwt voor imagoschade aan het bedrijf, waarna de diplomaten de minister geruststellen. Of dat een bedrijf uit de Verenigde Staten de controle heeft over een heel land. Niet echt een storm in een glas water wat mij betreft.

Edit: Daarnaast hebben we nog meer dan 95.5% van de documenten te gaan.

[Dit bericht is gewijzigd door Schaep op 09-12-2010 12:31]


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 09-12-2010 16:41 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Toch minstens een badkuip!


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 10-12-2010 20:42 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

WikiLeaks-leider Julian Assange zal in de Verenigde Staten (VS) worden aangeklaagd voor spionage. De Amerikaanse openbaar aanklagers ronden momenteel het papierwerk af voor de zaak tegen de 39-jarige man.

Een van de advocaten van Assange, Jennifer Robinson, heeft dat vanmiddag gezegd in de Engelse krant de Daily Mail. Haar cliënt zit momenteel vast in Groot-Brittannië op verdenking van verkrachting van twee Zweedse vrouwen.

De geboren Australiër hangt een rechtszaak boven het hoofd voor het naar buiten brengen van meer dan 250.000 geheime diplomatieke stukken. Volgens Robinson zal vervolging waarschijnlijk plaatsvinden op basis van de Antispionagewet. Deze stelt dat het illegaal is om informatie over de staatsveiligheid te bemachtigen, als de ontvanger weet dat deze illegaal is verkregen.

De Amerikaanse regering heeft vandaag ontkend ondernemingen onder druk te hebben gezet om niet langer met WikiLeaks samen te werken. "Wij hebben niemand onder druk gezet om iets te doen", zei minister Eric Holder van Justitie. Er werd lange tijd gespeculeerd over druk op bedrijven als Visa, MasterCard en Amazon, die de samenwerking met WikiLeaks plotseling beëindigden.


http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2010/12/assange_aangeklaagd_voor_spion.html



En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


VodeVilicious
kudthippie
Usericon van VodeVilicious
Posted 10-12-2010 20:45 by VodeVilicious Wijzig reactieProfiel van VodeViliciousQuote dit bericht

Vast al gepost, wikileaks petitie

http://www.avaaz.org/en/wikileaks_petition/?rc=fb


Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 10-12-2010 20:49 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

quote:
Op 10 december 2010 20:42 schreef De Tegenpartij het volgende:
De Amerikaanse regering heeft vandaag ontkend ondernemingen onder druk te hebben gezet om niet langer met WikiLeaks samen te werken. "Wij hebben niemand onder druk gezet om iets te doen", zei minister Eric Holder van Justitie. Er werd lange tijd gespeculeerd over druk op bedrijven als Visa, MasterCard en Amazon, die de samenwerking met WikiLeaks plotseling beëindigden.




Nou, gelukkig is dat ook weer de wereld uit! :')


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 10-12-2010 20:58 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Geloof je die minister niet???




En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 10-12-2010 21:47 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Misschien lekt de waarheid daarover ook wel weer uit op Wikileaks!


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 10-12-2010 22:33 by Rotzak Wijzig reactieProfiel van RotzakQuote dit berichthttp://www.meatspin.com

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vindt het 'onacceptabel dat hackers erin zijn geslaagd om de website van het Openbaar Ministerie en van de politie tijdelijk plat te leggen'. Dat zei de bewindsman vrijdag na afloop van de ministerraad.

Hij wees erop dat het aanvallen van deze websites strafbaar is. De daders moeten daarom worden opgepakt, zei Opstelten, die de zaak op de voet volgt. "Ze moeten worden opgespoord en voor de rechter worden gebracht."

De cyberactiegroep Anonymous zegt verantwoordelijk te zijn voor de actie. Die is volgens de groep een reactie op de arrestatie van een 16-jarige jongen in Den Haag. De jongen werd woensdagnacht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij digitale aanvallen op websites van MasterCard en PayPal door sympathisanten van WikiLeaks. WikiLeaks zelf zegt overigens op geen enkele manier samen te werken met de groepering. Kristinn Hrafnsson, woordvoerder van WikiLeaks, geeft aan de DDoS-aanvallen 'niet te veroordelen, maar ook niet te steunen'.

Het OM meldde vrijdagmiddag dat het onderzoek naar de sympathisanten van WikiLeaks is uitgebreid met de aanvallen op OM.nl en Politie.nl. Opstelten zei verder dat cybercriminaliteit, cyberveiligheid en cyberverdediging een 'topprioriteit van het kabinetsbeleid' zijn. De overheid heeft voldoende middelen om zich te verweren tegen dergelijke aanvallen. "We moeten hier een antwoord op hebben."


voor de hackers uiteraard

[Dit bericht is gewijzigd door Rotzak op 10-12-2010 22:33]


Against God and Government


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 11-12-2010 6:54 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Internet vandalisme?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 11-12-2010 9:38 by Mutilator (Moderator) Wijzig reactieProfiel van MutilatorQuote dit berichthttp://wp.livereviewer.com/

quote:
Op 8 december 2010 19:23 schreef kwelgeest het volgende:
Irrelevant. Mijn punt is dat er momenteel slechts 'smeuig' geroddel en bevestigingen van publieke geheimen zijn onthult. Niets echt bijzonders. Als dit het is, de diplomatieke geheimen van de V.S. e.a, dan is het de grootste onthulling wellicht dat er niets echts te onthullen is.


Betreffende regeringen gaan niet voor irrelevantie op hun achterste benen staan. Hier staan het aanzien en onderhandelingspositie van diverse administraties op het spel.


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 11-12-2010 10:41 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

quote:
Op 9 december 2010 9:06 schreef Black Jew het volgende:
De reacties en de krampachtige houding van sommige partijen zijn belangrijker dan de inhoud v/d veel besproken documenten.




Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 11-12-2010 15:53 by Forever After Wijzig reactieProfiel van Forever AfterQuote dit bericht



 


Blueprint
Usericon van Blueprint
Posted 11-12-2010 16:24 by Blueprint Wijzig reactieProfiel van BlueprintQuote dit bericht

quote:
Op 10 december 2010 22:33 schreef Rotzak het volgende:
Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vindt het 'onacceptabel dat hackers erin zijn geslaagd om de website van het Openbaar Ministerie en van de politie tijdelijk plat te leggen'. Dat zei de bewindsman vrijdag na afloop van de ministerraad.

Hij wees erop dat het aanvallen van deze websites strafbaar is. De daders moeten daarom worden opgepakt, zei Opstelten, die de zaak op de voet volgt. "Ze moeten worden opgespoord en voor de rechter worden gebracht."



Het aanvallen van andere websites is dus niet strafbaar?


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 12-12-2010 13:18 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

US may pass new law to prosecute Assange

By David Usborne

Sunday, 12 December 2010

Anger at Julian Assange continues to consume much of Washington this weekend, and a first formal hearing on Capitol Hill over options for prosecuting him could come as early as next week. Yet a claim made by one of the WikiLeaks founder's lawyers, that the US was preparing to file charges against him "imminently", was dismissed by an official at the Justice Department.

That Washington would like to take legal action against him and as quickly as possible can hardly be in doubt. But building a case solid enough to allow Eric Holder, the US Attorney General, to seek Assange's extradition from Britain, if that is where he still is at the time, or – possibly more problematically – from Sweden, may not be easy. The most obvious first stop might be the 1917 Espionage Act. But when the US government tried to use it to punish The New York Times for publishing the Pentagon Papers in the 1970s, it failed.

It is for that reason that some US politicians are introducing draft legislation to expand existing US laws to make it easier for Mr Holder to do his job. The so-called Securing Human Intelligence and Enforcing Lawful Dissemination (Shield) Bill was thus introduced by Congressman Peter King, a Republican from New York who will become chairman of the House Intelligence Committee when the new House of Representatives with a Republican majority convenes in January. The Bill would make it illegal to publish the names of military or intelligence community informants.
Related articles

It essentially mirrors a similar piece of draft legislation introduced a few days earlier in the Senate by the trio of Joe Lieberman of Connecticut (an independent who votes normally with the Democrats) with Scott Brown and Susan Collins, both New England Republicans.

While hearings on those bills may not begin until the new year, officials said they expect the House Judiciary Committee to kick off the process with an initial hearing this Thursday on how the Espionage Act might be updated to give prosecutors more room for manoeuvre in the digital age.

While it was widely assumed that Amazon, MasterCard and PayPal were acting in response to direct appeals from the US government when they severed ties with WikiLeaks, Mr Holder insisted late on Friday that no such arm-twisting had taken place. "We have not pressured anybody to do anything," he said at a news conference in San Francisco when asked if the government had tried to influence companies such as Amazon.

The political pressure on the Obama administration to take action is immense – pressure being applied, in part, by Capitol Hill. "WikiLeaks presents a clear and present danger to the national security of the United States, and Julian Assange, an enemy of the US, should be prosecuted under the Espionage Act," Mr King said as he unveiled his draft Shield Bill. "This legislation will give the Attorney General additional tools to do just that."

The difficulty of using the 93-year-old Espionage Act against Assange may be that what he and WikiLeaks have done are protected under America's freedom of expression traditions. This could force the Justice Department to explore other laws, for example on computing, to prosecute him – or alternatively to wait for Congress, as Mr King suggests, to forge new laws for this purpose.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-may-pass-new-law-to-prosecute-assange-2158070.html



[Dit bericht is gewijzigd door Gemene Lepel op 12-12-2010 13:21]


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 12-12-2010 13:29 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Oei oei oei, daar worden wat ware gezichten getoond.


Quis moderabat ipsos moderatores?


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 12-12-2010 13:33 by Sonic Titan Wijzig reactieProfiel van Sonic TitanQuote dit berichthttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

quote:
Op 11 december 2010 15:53 schreef Forever After het volgende:



Jézus, wat een non-humor. Heb je Beli soms onder jouw naam in laten loggen?


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 12-12-2010 14:35 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

quote:
Op 12 december 2010 13:29 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Oei oei oei, daar worden wat ware gezichten getoond.


Ook de opmerking van Palin dat ze Assange moesten opjagen 'zoals Osama Bin Laden'. Geen slechte deal lijkt me, staat er garant voor dat hij het komende decennium nog op vrije voeten is in ieder geval .
Ik voorzie een invasie van Zweden, drone-aanvallen op Engeland en ontmanteling van de Nederlandse staat omdat wij stiekem 'weapons of mass-destruction'op ons grondgebied hebben en geen inspecteurs toelaten.

[Dit bericht is gewijzigd door Gemene Lepel op 12-12-2010 14:36]


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


Blueprint
Usericon van Blueprint
Posted 12-12-2010 16:36 by Blueprint Wijzig reactieProfiel van BlueprintQuote dit bericht

Als die wet volgend jaar wordt aangepast, dan geldt die toch niet met terugwerkende kracht, zodat Assange vrijuit gaat voor wat hij gedaan heeft vóór de introductie van de wet die uitsluitend bedoeld is om hem te kunnen arresteren? Het is nu immers kennelijk niet illegaal wat Wikileaks doet.

Wat dat onder druk zetten betreft: PayPal heeft het allang toegegeven, dus ik begrijp niet zo goed waarom het nog ontkend wordt.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 12-12-2010 16:54 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Ik ben eigenlijk wel een beetje klaar met de lekkende wikihype.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 12-12-2010 17:32 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

Helaas, er is pas een fractie van de documenten vrij gegeven.


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


Black Jew
Metallic Blond
Usericon van Black Jew
Posted 13-12-2010 9:08 by Black Jew Wijzig reactieProfiel van Black JewQuote dit berichthttp://050



IMA LETCHU GET A SHOT BUT IMA GO FIRRS PUT IN REVERSE LEMME SEE YUH FOOTWORK


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 14-12-2010 23:16 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Assange blijft voorlopig vast

(Novum/AP) - Een Britse rechter heeft dinsdag toegestaan dat Wikileaks-hoofdredacteur Julian Assange op borgtocht wordt vrijgelaten. Eerder gaf de advocaat van Assange aan dat zijn cliënt bereid is een elektronische enkelband te dragen en op een vast adres te verblijven. Zweden tekende beroep aan tegen de beslissing en in afwachting van de behandeling daarvan blijft Assange voorlopig vastzitten.


De 39-jarige Australiër vecht uitlevering naar Zweden aan, waar hij wordt gezocht voor verkrachting en seksuele intimidatie. Assange had zich aangegeven bij de politie en zat de afgelopen week in een gevangenis in Londen.

Een groep internationaal bekende figuren onder wie filmmaker Michael Moore heeft tweehonderdduizend pond (237 duizend euro) vergaard om de borgsom van Assange te betalen. Vaughn Smith, oprichter van de Londense journalistensociëteit The Frontline Club, heeft volgens advocaat Geoffrey Robertson aangeboden Assange onder te brengen in zijn landhuis in Zuid-Engeland, niet ver van een politiebureau.

Advocate Gemma Lindfield, die de Zweedse autoriteiten vertegenwoordigde, vroeg het hof geen borgsom toe te staan, omdat de aanklachten in Zweden ernstig zijn, Assange slechts losse banden heeft met Groot-Brittannië en omdat hij geld genoeg heeft om 'zich uit de voeten te maken'. Het Britse High Court moet het Zweedse beroep binnen 48 uur behandelen.

Assanges moeder Christine is uit Australië naar Groot-Brittannië overgekomen en heeft tien minuten met haar zoon gesproken. Via haar liet Assange weten achter zijn overtuiging en idealen te blijven staan, die hem er toe hebben gebracht aan Wikileaks toegespeelde vertrouwelijke berichten van Amerikaanse diplomaten openbaar te maken. "Dit proces heeft mij gesterkt in de overtuiging dat ze (de idealen, red.) waar en juist zijn."

In de verklaring via zijn moeder en Australische media noemde Assange bedrijven als Mastercard, Visa en Paypal, die hun banden met Wikileaks hebben verbroken, 'werktuigen van het Amerikaanse buitenlands beleid'. "Ik doe een beroep op de wereld mijn werk en mijn mensen tegen deze illegale en immorele aanvallen te beschermen."


Wel grappig dat overal in de pers staat dat hij ergens van beschuldigd is, terwijl hij niet in staat van beschuldiging is gesteld, hij wordt alleen gezocht als getuige...


Boeiender


Dit topic is 8 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen