IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 20 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Auteur:
Topic : Op welke schaal wordt onze privacy geschonden? [Privacy-topic] Vorige pagina | Volgende pagina
1i1ith
Usericon van 1i1ith
Posted 07-05-2010 14:19 by 1i1ith Wijzig reactieProfiel van 1i1ithQuote dit bericht

quote:
Op 7 mei 2010 14:16 schreef Ralph het volgende:
Dit.

Dit is nou precies wat me zo enorm irriteert .... achter zou kunnen staan.
Joh, relax, zo bedoel ik het zeker niet. Het was meer een reactie op Jenje, die altijd reageert alsof je verdacht links lui werkschuw tuig bent, als je eens verder denkt dan hoe nu dingen geregeld zijn in dit land.Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 07-05-2010 14:20 by Ralph (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van RalphQuote dit berichthttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 7 mei 2010 14:18 schreef ZelThoR het volgende:
Het is maar wat je erin wil lezen In dit soort gevallen is het niet raar dat alarmisten schreeuwen om wakker te maken. Je krijgt anders niet echt aandacht. Mensen zijn nu eenmaal mak.

Dan ga je daar toch gewoon achter staan?


Zie ook mijn edit.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 07-05-2010 14:21 by Ralph (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van RalphQuote dit berichthttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 7 mei 2010 14:19 schreef 1i1ith het volgende:
Joh, relax, zo bedoel ik het zeker niet. Het was meer een reactie op Jenje, die altijd reageert alsof je verdacht links lui werkschuw tuig bent, als je eens verder denkt dan hoe nu dingen geregeld zijn in dit land.


Ik snap dat 'ie zo overkwam, maar het was ook geen aanval op jou hoor. Meer een uiting van ergernis in het algemeen.

't Is vaak een manier van discussie voeren en het gebruiken van bepaalde terminologie die me om de een of andere reden enorm tegen de borst stuit.

[Dit bericht is gewijzigd door Ralph op 07-05-2010 14:30]


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 07-05-2010 14:22 by ZelThoR Wijzig reactieProfiel van ZelThoRQuote dit bericht

quote:
Op 7 mei 2010 14:20 schreef Ralph het volgende:
Zie ook mijn edit.

Ahja, prima

Ik vind het ook weleens irritant hoor (alleen in dit geval was 1i1ith/l1l1th/1111th nog niet irritant ). Maar ik snap de frustratie wel. Een groot deel van de mensen wíl nogeneens de moeite doen er dieper over na te denken, dat lijkt me bijzonder fucked up als je er zelf van overtuigd bent dat het moet veranderen.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 07-05-2010 14:26 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

maar dan is het toch 1111st?

ohnee 11 moet weer raar doen.[Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 07-05-2010 14:27]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 17-05-2010 13:14 by ZelThoR Wijzig reactieProfiel van ZelThoRQuote dit bericht

lol@Elite, trouwens, ik snap bovenstaande nu pas
http://www.digitalevrijheidswijzer.nl/

Vind je een vrij internet en jouw privacy belangrijk, maar weet je niet op welke partij je moet stemmen? Bits of Freedom heeft speciaal voor jou de Digitale Vrijheidswijzer opgesteld. Daarin hebben we partijprogramma's beoordeeld op de negen programmapunten over privacy en internet die zijn opgenomen in ons Manifest voor Digitale Vrijheid.via http://www.geenstijl.nl/

Puike actie weer van Bits of Freedom: Een digitale vrijheidswijzer voor wie privacy- bescherming belangrijk vindt. Rood betekent internetfilters, microfoonschroefjes, onbeperkte afluistermethodes en vingerafdrukdatabanken. Groen houdt in een vrolijk links-fatsoenlijk Utopia met bloemen en elfjes waar boeven niet bestaan en knuffelen de modernste vorm van communicatie is. Handig om uw keuze voor 9 juni aanstaande te bepalen. We stemmen!


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 17-05-2010 13:23 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

haha ik blijf me verbazen hoe slecht de naam PVV gekozen is

Maar D66 is ook hier goed bezig dus


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 17-05-2010 13:45 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

Lol@SGP .


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 20-04-2011 16:16 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Weer hommeles om biometrisch paspoort
DEN HAAG - D66, SP en naar het zich laat aanzien meer partijen willen zo spoedig mogelijk een integriteitsonderzoek naar het Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR).

Dat bleek woensdag na afloop van een rondetafelgesprek over biometrische data zoals met name vingerafdrukken in paspoorten.

Belangrijkste aanleiding wordt gevormd door de schokkende verklaringen van twee deskundigen.

Zij meldden dat het BPR hen tot persona non grata had gemaakt, omdat ze te veel kritische kanttekeningen maakten bij het biometrische paspoort.

Biometrie

Het ging om een voormalig ambtenaar die verantwoordelijk was voor een haalbaarheidsstudie naar toepasbaarheid van biometrie op reisdocumenten, en om een veiligheidsconsulent die bij onderzoeksinstituut TNO heeft gewerkt.

Volgens de consulent heeft het BPR zelfs gedreigd dat er geen overleg meer met TNO zou plaatshebben, als hij daarbij betrokken zou zijn.

Hij zei ook dat hij tot de orde was geroepen door de leidster van het project Nieuwe Generatie Reisdocumenten, omdat hij op een congres een kritisch verhaal had opgehangen 'terwijl minister Van Boxtel in de zaal zat'.

Detective

Het rondetafelgesprek had woensdag plaats op initiatief van Gerard Schouw van D66, die al lont rook bij het lezen van het WRR-rappport Happy Landings. ''Dat lijkt wel een detective. Ik dacht: laten we al die mensen eens uitnodigen.''

De diverse deskundigen die aantraden, leken geen van allen erg gerust op het biometrische paspoort en de risico's wat betreft onder meer veiligheid en privacy. Ook de effectiviteit laat te wensen over.

Max Snijder van European Biometrics Group zei dat er in 21 procent van de gevallen geen herkenning van het paspoort plaatsheeft, terwijl 3 procent acceptabel werd geacht.

Hij wijt de hele gang van zaken aan een combinatie van onwetendheid en zeer hoge ambities.

Onwetend

SP'er Ronald van Raak en Gerard Schouw erkenden dat het paspoort ook te snel door de Kamer is gejast. De parlementariërs leken ook onwetend te worden gehouden

Ze klagen dat ze destijds op allerlei vragen gewoon geen antwoord kregen. ''Dat is zeer kwalijk; de Kamer moet de pro's en contra's te horen krijgen'', aldus Schouw.

http://www.nu.nl/politiek/2496941/weer-hommeles-biometrisch-paspoort.html

Maar weer even voor de mensen die het allemaal wel prima vinden


I wish I was a butterfly


CTTS
Usericon van CTTS
Posted 20-04-2011 17:30 by CTTS Wijzig reactieProfiel van CTTSQuote dit berichthttp://www.breathe-plastic.org

Ook wel een leuke:

Alle iPhones houden ongevraagd bij waar ze zijn geweest en die data is op je telefoon zelf maar ook op je computer toegankelijk. Apple heeft zichzelf al het recht gegeven die data met derden te delen.

De vrije toegang tot de Big Brother-logging van iPhones is ontdekt door onderzoekers Pete Warden en Alasdair Allan. De Apple-smartphone slaat in een bestand de lengtegraad en breedtegraad op en combineert dat met een timestamp zodat locatie gekoppeld kan worden aan een datum en tijdstip. Van sommige telefoons kan de locatie tot een jaar terug worden bepaald; toen iOS 4 uitkwam, met de loggingfunctie. Dit geldt voor iPads met een mobiele dataverbinding.

En de rest: http://webwereld.nl/nieuws/106432/iphone-logt-waar-je-bent-geweest.htmlAscendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 20-04-2011 19:32 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

WTF! Ernstig...


I wish I was a butterfly


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 23-05-2011 16:49 by Nimbus Wijzig reactieProfiel van NimbusQuote dit bericht

quote:
AFSCHERMPRODUCTEN

Op internet is veel bescherming tegen radiogolven te koop, waaronder een breed scala aan afschermende producten. Met aluminiumfolie zou u al een heel eind kunnen komen, maar er zijn ook specialistische materialen. Een voorbeeld is de Bioprotect card. Die kan men bij zich dragen als bescherming tegen straling en elektrosmog. Even groot als een creditcard en net zo duur: €24. Bij onderzoek is ‘gebleken’ dat elektromagnetische golven altijd bestaan uit twee soorten golven. Enerzijds de transversale golven, die men met normale meetapparatuur kan meten en die momenteel hoofdzakelijk worden gebruikt. Ook bij de mobiele telefonie. De Bioprotect richt zich op longitudinale radiogolven, ook wel Teslagolven genoemd, die worden omgezet in transversale radiogolven. Logisch, want het zijn juist de longitudinale golven die nadelige biologische effecten hebben, meetbaar via elektroacupunctuur.

Als het klopt zou de uitvinder een Nobelprijs verdienen, want volgens de beroemde vergelijkingen van Maxwell kunnen er in normale media (vacuüm, lucht) geen longitudinale elektromagnetische golven bestaan. Ze kunnen wel in zogeheten plasma’s voorkomen. Geluidsgolven zijn ook longitudinaal. Maar wie in huis, tuin of keuken door longitudinale radiogolven wordt gekweld, heeft een onwaarschijnlijke fout gevonden in een natuurkundige theorie die al anderhalve eeuw intensief is bestudeerd.


http://www.skepsis.nl/gsm-straling.html

Deze zijn ook mooi:

http://www.stopumts.nl/
http://www.wijwordenwakker.org/


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 29-02-2012 9:40 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Vingerafdruk in paspoort veel te snel ingevoerd

Nederland heeft het biometrisch paspoort overhaast ingevoerd. De technische moeilijkheden van het massaal afnemen van vingerafdrukken zijn structureel onderschat. Het resultaat is een systeem dat niet doet waarvoor het is bedoeld, namelijk het bestrijden van fraude.

Dat concludeert hoogleraar en beleidsadviseur Roel Bekker, die in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoek deed naar de invoering van het biometrisch paspoort en de besluitvorming hierover tussen 1998 en 2011. Zijn bevindingen zijn deze week aan de Tweede Kamer aangeboden. Minister Spies beraadt zich op een reactie.

Uit proeven na de invoer blijkt dat bij het lezen van de vingerafdrukken in meer dan 20 procent van de gevallen een 'mismatch' ontstaat. Het apparaat zegt dan dat de vingerafdruk niet overeenkomt met die op het paspoort, terwijl dit wel het geval is.
Het nieuwe paspoort kwam vorig jaar onder vuur toen topambtenaren waarschuwingen bleken te hebben genegeerd over de veiligheidsrisico's van het biometrisch paspoort en de centrale opslag van vingerafdrukken. Toenmalig minister Donner besloot daarop centrale opslag uit te stellen.

Onder druk
De aanslagen van 11 september 2001 hebben de besluitvorming over het paspoort onder druk gezet, schrijft Bekker. Privacyargumenten verdwenen naar de achtergrond en besluiten werden genomen voordat de techniek voldoende was getest. Ruimte voor kritiek was er niet.

'Door de terreurdreiging moest het systeem in hoog tempo worden ingevoerd', zegt Bekker. 'Maar het gebruik van vingerafdrukken om verdachten van misdrijven op te sporen is iets anders dan het massale gebruik voor paspoorten. Nederland wilde voorop lopen.'
Sinds 2009 moet iemand die een paspoort of identiteitsbewijs aanvraagt een vingerafdruk afgeven. Dit is op Nederlands initiatief in Europees verband afgesproken om 'lookalike-fraude' - reizen met een paspoort van iemand op wie men lijkt - aan te pakken. De afdruk wordt opgeslagen in een chip op het paspoort.

Er lopen ten minste zeven rechtszaken van 'vingerafdrukweigeraars' tegen hun burgemeester, in verschillende stadia. Zij eisen een paspoort of identiteitsbewijs zonder hun vingerafdruk af te hoeven geven, omdat dit een inbreuk is op hun privacy.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3208121/2012/02/29/Vingerafdruk-in-paspoort-veel-te-snel-ingevoerd.dhtml

Volgens mij weet ik nog wel van discussies her en der op ZM waarbij mensen die het allemaal wel OK vonden onder andere aanhaalden dat de foutkans veel kleiner is en dat het heus wel veilig wordt opgeslagen.

hihi


I wish I was a butterfly


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 29-02-2012 9:41 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

Goh, wat een verrassing...


Boeiender


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 29-02-2012 9:42 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

Heb je iets te verbergen ofzo, AG?


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 29-02-2012 9:49 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 29 februari 2012 9:42 schreef Gemene Lepel het volgende:
Heb je iets te verbergen ofzo, AG?
Vast wel.


Boeiender


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 29-02-2012 10:10 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 29 februari 2012 9:42 schreef Gemene Lepel het volgende:
Heb je iets te verbergen ofzo, AG?

Ook zo'n topper, ja

Maar, nee, ik heb niets te verbergen. Daarom wil ik ook niet dat de overheid (of wie dan ook) allerlei gegevens van me opslaat: dat maakt het zoeken naar de lui die ze echt willen hebben alleen maar moeilijker


I wish I was a butterfly


ProgTon777
Usericon van ProgTon777
Posted 29-02-2012 11:01 by ProgTon777 Wijzig reactieProfiel van ProgTon777Quote dit berichthttp://https://www.instagram.com/christianmetalhorde?igsh=ZHl5ZzlqazUxaXRz

Pas maar op straks moeten we nog aan de chip


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 29-02-2012 11:37 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Dag van het goede privacynieuws vandaag!

Privacybeleid Google in strijd met de wet – maar het komt er toch
Google is nog steeds vastbesloten om haar nieuwe privacybeleid per 1 maart in te voeren, ondanks het feit dat uit onderzoek blijkt dat het beleid in strijd is met Europese regels. We schreven eerder al eerder wat Googles nieuwe privacybeleid inhoudt en wat de gevolgen voor gebruikers zijn: de persoonsgegevens die Google verwerkt doordat jij gebruik maakt van verschillende Googlediensten (Search, Youtube, Gmail, Google Calendar) worden door Google aan elkaar gekoppeld, zodat uitgebreidere profielen van gebruikers ontstaan.

De Europese privacytoezichthouders hebben begin februari aangekondigd het privacybeleid te gaan onderzoeken, en inmiddels heeft de Franse toezichthouder (CNIL) een voorlopige uitkomst van haar onderzoek gepubliceerd. De CNIL komt tot de conclusie dat de informatie die Google aan haar gebruikers verstrekt te vaag is en niet duidelijk genoeg omschrijft voor welke doelen Google jouw persoonlijke informatie gaat gebruiken. Daarmee voldoet het beleid niet aan de Europese privacyrichtlijn. Daarnaast stelt de CNIL dat het koppelen van informatie verkregen uit verschillende diensten en het gebruik van cookies daarbij niet lijkt te voldoen aan de eisen van eerlijk en rechtmatig verwerken van gegevens. Ook het feit dat Google cookies gebruikt bij het verzamelen van gegevens over verschillende diensten is een probleem, omdat Google daarbij zal moeten voldoen aan de cookiebepaling (artikel 5(3) van de e-Privacyrichtlijn) en dus toestemming van haar gebruikers nodig heeft.

Eén van de grootste bezwaren tegen Googles nieuwe privacybeleid is dat je je niet kunt verzetten tegen het koppelen van je gegevens. Google biedt geen opt-out van het koppelen en stelt zich op het standpunt dat het, door alle gebruikers uitgebreid te informeren, aan haar verplichtingen voldoet. Deze ‘take it or leave it’ benadering is in strijd met de wet en schendt het vertrouwen van gebruikers. Gebruikers hebben hun persoonsgegevens aan Google ter beschikking gesteld onder bepaalde voorwaarden. Nu besluit Google deze voorwaarden te wijzigen. En als het je niet bevalt moet je Google maar niet meer gebruiken. Dat uitgangspunt is onredelijk: het feit dat gebruikers wéten dat Google hun persoonsgegevens in strijd met de wet verwerkt, betekent immers niet dat het Google vrij staat om de privacyregels te overtreden.

De CNIL heeft aangekondigd haar onderzoek naar Google voort te zetten en heeft Google dwingend verzocht om de invoering van haar privacybeleid uit te stellen tot na afronding van het onderzoek. Google heeft aangegeven dat de regels gewoon per 1 maart zullen worden ingevoerd. Hiermee solliciteert Google naar een flinke boete – maar dat heeft ze natuurlijk zelf ook al bedacht.

https://www.bof.nl/2012/02/29/googles-privacybeleid-in-strijd-met-de-wet-maar-het-komt-er-toch/
Uitkomst onderzoek: http://www.cnil.fr/fileadmin/documents/en/Courrier_Google_CE121115_27-02-2012-EN.pdf
Eerder bericht: https://www.bof.nl/2012/02/03/telt-jouw-privacy-nog-voor-google/


I wish I was a butterfly


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 29-02-2012 11:44 by Mark Wijzig reactieProfiel van MarkQuote dit bericht

Lekker ook. De uni waar ik werk heeft haar hele mail- en opslaggebeuren aan Google uitgecharterd. Dus zelfs al zou ik onder Google uit willen dan zou ik het nog niet kunnen. Schandalig dat dit kan.

Facebook is overigens ook zo'n lekkere, daar verkopen ze je 'likes' of persoonlijke berichtjes op je pagina aan bedrijven zodat die deze berichten en likes in reclamecampagnes kunnen gebruiken.

En dat van twee bedrijven die ooit gratis en gebruikersgedreven services zo hoog in het vaandel hadden. Commerciele gedrochten zijn het geworden.


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


CTTS
Usericon van CTTS
Posted 29-02-2012 12:07 by CTTS Wijzig reactieProfiel van CTTSQuote dit berichthttp://www.breathe-plastic.org

quote:
Op 29 februari 2012 11:44 schreef Mark het volgende:

Facebook is overigens ook zo'n lekkere, daar verkopen ze je 'likes' of persoonlijke berichtjes op je pagina aan bedrijven zodat die deze berichten en likes in reclamecampagnes kunnen gebruiken.


Inderdaad. Mooi voorbeeld hiervan:
http://thenextweb.com/media/2012/02/28/if-youre-not-careful-facebook-could-make-you-a-spokesperson-for-personal-lubricant/

quote:

En dat van twee bedrijven die ooit gratis en gebruikersgedreven services zo hoog in het vaandel hadden. Commerciele gedrochten zijn het geworden.


Dat was dan wellicht alleen in de absolute beginfase zo. Bij beide was het vrij snel duidelijk dat "If you aren't paying for the product, you are the product."WMP
Usericon van WMP
Posted 29-02-2012 12:12 by WMP Wijzig reactieProfiel van WMPQuote dit bericht

Als je werkelijk denkt dat 'gratis diensten' op internet bestaan, heb je een groter probleem dan je denkt.SQT
Usericon van SQT
Posted 29-02-2012 14:41 by SQT Wijzig reactieProfiel van SQTQuote dit berichthttp://basswinkels.blogspot.se/

Ja, ik zit ook te twijfelen of ik nog zoveel Google producten wil blijven gebruiken. Ik vind het niet erg dat men gegevens gebuikt om getailorde advertenties aan te bieden, maar die complete profielen staan me toch een tikje tegen.

Heeft er hier iemand ervaring met DuckDuckGo of gelijkende search engines? En is er op e-mailgebied iets dat in de buurt komt van de gebruikersvriendelijkheid van Gmail?


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 29-02-2012 14:45 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 29 februari 2012 12:12 schreef WMP het volgende:
Als je werkelijk denkt dat 'gratis diensten' op internet bestaan, heb je een groter probleem dan je denkt.Wie denkt dat dan?

Het punt is dat ik ergens mee ingestemd heb (ik geef mijn privacy voor een deel om gebruik te maken van bepaalde diesnten), en datgene wordt nu extreem in het voordeel van de andere partij aangepast. Dat is gewoon naaierij.


I wish I was a butterfly


CTTS
Usericon van CTTS
Posted 29-02-2012 15:29 by CTTS Wijzig reactieProfiel van CTTSQuote dit berichthttp://www.breathe-plastic.org

Als je trouwens je Google search history wilt verwijderen heb je nog tot vanavond 12 uur:

https://www.eff.org/deeplinks/2012/02/how-remove-your-google-search-history-googles-new-privacy-policy-takes-effectDit topic is 20 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen