IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : (on)zinnig nieuws Vorige pagina | Volgende pagina
SQT
Usericon van SQT
Posted 05-05-2003 11:29 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

'SARS-virus taaier dan gedacht'
Maandag 5 mei 2003 - WASHINGTON - Het SARS-virus kan bij kamertemperatuur uren en mogelijk zelfs dagen buiten het menselijk lichaam overleven. Die theorie van internationale wetenschappers verklaart hoe mensen besmet kunnen raken zonder een patiënt te hebben gezien.

Wetenschappers publiceerden gisteren de eerste wetenschappelijke gegevens over de overlevingsduur van het virus op verschillende plaatsen en onder verschillende omstandigheden. Het virus overleefde in onderzoeken meer dan 24 uur op een plastic ondergrond bij kamertemperatuur. Daaruit blijkt dat besmetting kan plaatsvinden via een deurklink, een tafelblad of een ander voorwerp. In menselijk afval overleefde het virus dat de longziekte veroorzaakt meer dan vier dagen. Dat kan verklaren hoe SARS zich door complete flatgebouwen en ziekenhuizen heeft verspreid. Duitse wetenschappers ontdekten dat een algemeen gebruikt ontsmettingsmiddel het virus niet doodde. Japanners meldden dat het virus lange tijd kan overleven in de kou, waaruit ze constateren dat SARS de winter kan overleven.

De wereldgezondheidsorganisatie WHO is tevreden dat er eindelijk harde cijfers zijn over het gedrag van het virus. "Hiervoor konden we alleen maar speculeren", zei K. Stohr, een van de WHO-specialisten. "Er is veel over gespeculeerd of de aanraking van voorwerpen een rol kon spelen. Dit onderzoek toont aan dat overdracht kan plaatsvinden door besmette handen of besmette voorwerpen."


Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 05-05-2003 12:15 by Valorian (Redacteur) Profiel van Valorian



Bergbeklimmer snijdt eigen arm eraf

Een Amerikaanse bergbeklimmer wiens arm onder een rotsblok vast was komen te zitten, heeft zelf met een zakmes zijn arm geamputeerd om zich te bevrijden. De man ligt inmiddels in het ziekenhuis en is er slecht aan toe, hebben de autoriteiten vrijdag gemeld.

De 27-jarige Aron Ralston was het afgelopen weekend aan het klimmen in een natuurgebied in de staat Utah toen een rotsblok van zo'n honderd kilo naar beneden kwam en op zijn arm belandde. De bergbeklimmer, die bekend staat als zeer ervaren en sterk, kon niet meer wegkomen.

Dinsdag raakte zijn drinkwater op en donderdag besefte Ralston dat hij drastische maatregelen moest treffen om te overleven. Hij sneed met een zakmes zijn arm eraf, net onder de elleboog, stelpte de bloeding en ging op pad om hulp te zoeken. Enkele uren later werd Ralston vanuit een helikopter gelokaliseerd en kon hij worden gered. De zoektocht naar hem was net begonnen.


helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 06-05-2003 17:00 by helmet Profiel van helmethttp://www.wovendarkness.com

Man loopt met afgehakt hoofd op straat

UBACH-PALENBERG/AKEN - De politie van het Duitse Ubach-Palenberg, vlak over de grens bij het Limburgse Landgraaf, heeft dinsdagmorgen een 24-jarige inwoner van die plaats gearresteerd.

De man, een Kosovaar, liep rond half tien dinsdagmorgen met een afgehakt vrouwenhoofd rond op de markt in dit grensplaatsje. In zijn andere hand had hij een mes. Dat heeft de officier van justitie in Aken dinsdagmiddag bekendgemaakt.

De man had vlak daarvoor het hoofd afgesneden van zijn 25-jarige schoonzus. Met dat hoofd in zijn hand liep hij vervolgens de Karlsplatz op, waar beiden ook woonden. Hevig geschrokken omstanders belden de politie, die de man oppakte. Ook het slachtoffer is volgens de Duitse justitie afkomstig uit Kosovo. Zowel dader als slachtoffer hebben de Joegoslavische nationaliteit.

Wat het motief van de verdachte is, weet justitie niet. Woensdag wordt sectie verricht op het stoffelijk overschot van het slachtoffer. De verdachte wordt tevens woensdag voorgeleid aan de rechtbank in Geilenkirchen.

Bron: Nu.nl

Deze komt toch wel in aanmerking voor de Trueheid van het Jaar Trofee


I'm not being rude. You're just insignificant.


Moordlustige Hamster
Usericon van Moordlustige Hamster
Posted 06-05-2003 17:03 by Moordlustige Hamster Profiel van Moordlustige Hamster

hehe gaaf


mislyd
hihi
Usericon van mislyd
Posted 06-05-2003 17:03 by mislyd Profiel van mislydhttp://mislyd.deviantart.com/

quote:
Op 5 mei 2003 12:15 schreef Valorian666 het volgende:
Bergbeklimmer snijdt eigen arm eraf


Waw.


Not all who wander are lost. - JRR Tolkien


Pred
Usericon van Pred
Posted 06-05-2003 21:57 by Pred Profiel van Pred

2 gezellige nieuwtjes hierboven


Vampie
Firewalking
Usericon van Vampie
Posted 07-05-2003 11:02 by Vampie Profiel van Vampie

De Joods-christelijke auteur Ramon Bennett denkt dat de groei van het aantal moslims in Duitsland zwaar wordt onderschat. Hij meent dat Duitsland binnen 9 jaar een islamitisch land zal zijn. De Duitsers hebben volgens hem geen antwoord op de hoeveelheid kinderen die de 3,2 miljoen Duitse moslims zullen krijgen, de aanwas van nieuwe moslims en het zelfbewustzijn van de moslims.

Volgens Bennett is men blind voor aanwijzingen die staan in de Koran. Daarin staan volgens hem 123 duidelijke oproepen om niet-Moslims te doden. Ook het antisemitisme is volgens Bennett duidelijk toegenomen onder invloed van de Islam: ''Steeds meer mensen tonen begrip voor islamitische anti-Israël-stemmingen in het Midden-Oostenconflict. Dat de koran Joden als zwijnen en apen betitelt, stoort schijnbaar niemand. Ook de kerken zijn meer met zichzelf bezig dan met hun verantwoordelijkheid voor het Joodse volk''.

Onlangs beweerde de christelijke auteur David Pawson nog dat het Verenigd Koninkrijk binnen afzienbare tijd een islamitische staat zal worden.


Some cause happiness wherever they go , others whenever they go


SQT
Usericon van SQT
Posted 07-05-2003 11:13 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/

.. iek ..


mislyd
hihi
Usericon van mislyd
Posted 07-05-2003 12:04 by mislyd Profiel van mislydhttp://mislyd.deviantart.com/

Er zijn wel meer christenen die beweren dat er islamitische staten zullen komen in Europa.
Zeg nu zelf: zijn Europese vrouwen slappe watjes die hun zuurverdiende rechten zomaar laten afpakken en zich zonder meer laten insluieren? I don't think so.
(Anderzijds zullen er wel Europese mannen zijn die maar al te graag met 3 of meer vrouwen willen huwen.)


Not all who wander are lost. - JRR Tolkien


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 07-05-2003 16:14 by Iskariot Profiel van Iskariot

Studietempo
Last van studiedruk heeft Don Flickinger nauwelijks gekend. De 96-jarige Amerikaan uit Ohio behaalde onlangs zijn bul aan de technische universiteit van Toledo. Een jaartje meer of minder studeren, deerde Flickinger niet. Liefst 75 jaar duurde het voordat hij zijn diploma haalde. Flickinger begon in 1928 aan zijn studie. Tijdens de economische recessie in de jaren dertig moest hij noodgedwongen de schoolbanken verlaten. In 1966 hervatte hij zijn studie. (NU.nl)



elmar
kutbak
Usericon van elmar
Posted 07-05-2003 16:16 by elmar Profiel van elmar

zwerfkat erft fortuin
Een Londense villa ter waarde van een half miljoen euro, dat is de erfenis die een zwarte zwerfkat, genaamd Tinker, heeft gekregen.

Daarnaast wordt de kat onderhouden door een eigen fonds van 150.000 euro. De erfenis heeft de kat te danken aan een kinderloze 89-jarige weduwe.

De kat mag beschikken over het geld op voorwaarde dat hij in het huis blijft wonen. Indien de kat er niet blijft wonen, maar uit zwerven gaat, dan wordt het fonds opgeheven en krijgen de buren het huis. Sinds weduwe is overleden heeft de kat twee zwerfkatten als logee gekregen in de drie slaapkamers van het huis.



Vampie
Firewalking
Usericon van Vampie
Posted 08-05-2003 1:06 by Vampie Profiel van Vampie

De Amerikaanse rockgroep Pearl Jam heeft een stuk regenwoud in Madagaskar gekocht. De band wil daarmee de schade aan het klimaat, die door hun vorige wereldtournee zou zijn veroorzaakt, vergoeden.

Volgens de groep van voorman Eddie Vedder hebben de bussen en vliegtuigen die bij het tournee werden gebruikt samen 5.700 ton koolstofdioxide uitgestoten. Daarom kocht Pearl Jam 1400 vierkante meter regenwoud op Madagaskar. Die omvang zou weer gelijk staan aan 140 miljoen ton koolstofdioxide.

In het pas aangeschafte bos kunnen de bandleden in hun vrije tijd duizenden zeldzame plant- en diersoorten spotten


Some cause happiness wherever they go , others whenever they go


Fire
Usericon van Fire
Posted 08-05-2003 1:09 by Fire (Bestuurslid stichting) Profiel van Firehttp://www.gratix.nl

Wel een orginele plaats voor een oefenruimte



Leviathanica
Usericon van Leviathanica
Posted 08-05-2003 17:20 by Leviathanica Profiel van Leviathanicahttp://www.youtube.com/user/Craptavaganza

quote:
Op 8 mei 2003 1:06 schreef Vampie het volgende:
De Amerikaanse rockgroep Pearl Jam heeft een stuk regenwoud in Madagaskar gekocht. De band wil daarmee de schade aan het klimaat, die door hun vorige wereldtournee zou zijn veroorzaakt, vergoeden.

Volgens de groep van voorman Eddie Vedder hebben de bussen en vliegtuigen die bij het tournee werden gebruikt samen 5.700 ton koolstofdioxide uitgestoten. Daarom kocht Pearl Jam 1400 vierkante meter regenwoud op Madagaskar. Die omvang zou weer gelijk staan aan 140 miljoen ton koolstofdioxide.

In het pas aangeschafte bos kunnen de bandleden in hun vrije tijd duizenden zeldzame plant- en diersoorten spotten




Iedereen heeft recht op mijn mening.


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 08-05-2003 20:10 by Iskariot Profiel van Iskariot

Arrestatieteam wandelt met gehandicapte

Uitgegeven: 8 mei 2003 17:29
Laatst gewijzigd: 8 mei 2003 17:29
EINDHOVEN - Geheel vrijwillig zijn veertien politiemensen van de arrestatie-eenheid in Eindhoven ingezet om een zeer agressieve gedragsgestoorde cliënt van de Eindhovense instelling Meare te helpen. Niemand durfde meer bij de 33-jarige man naar binnen omdat hij iedereen aanviel, zo staat in Markant, maandblad voor de gehandicaptensector.

Alleen de vader van de cliënt durfde met zijn helm op en beschermende kleding bij zijn zoon naar binnen. Hulpverleners van Meare, talloze wetenschappers, psychiaters, psychologen en andere deksundigen bogen zich lange tijd over de agressie en het probleem dat de man daardoor niet meer buiten kwam. Niemand kon hem uiteindelijk helpen, totdat directeur Wim Thuis van de instelling een brief schreef aan de hoofdcommissaris van politie.

Gedragsgestoord

Veertien politiemensen van het at-team waren uiteindelijk bereid drie maanden lang op doordeweekse dagen met de gedragsgestoorde patiënt te gaan wandelen. Afspraak was dat de cliënt niemand mocht aanraken. Desnoods zou hij iedere keer op de grond worden gelegd, al dat toch zou gebeuren. In de eerste week werd de man wel honderd keer in een uur op de grond gelegd, vertellen de politiemensen in het artikel in Markant.

Ouders

Alles gebeurde met toestemming van de ouders, de instelling en de politie. De at-leden werkten in hun vrije tijd, maar waren wel via hun werkgever verzekerd voor als er wat zou gebeuren. De ouders van de gehandicapte man is afgeraden om bij de wandelingen te komen kijken, omdat de aanblik te heftig zou zijn. Ze hebben later wel een video van een van de wandelingen gezien.

Tranen

"Met tranen in de ogen zagen we hoe Pieter keer op keer tegen de grond werd gewerkt. Pim Fortuyn was net vermoord, het leek of we naar de arrestatie van zijn moordenaar zaten te kijken", zegt zijn moeder.

Inmiddels is iedereen positiever gestemd, want tijdens de uitstapjes hoeven politiemensen minder te corrigeren en voetballen ze af en toe al met hem en gaan ze zelfs zwemmen. Inmiddels zijn er 25 vrijwilligers van de instelling getraind om de taak van de politiemensen over te nemen en de man op zijn wandelingen te begeleiden.



Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 09-05-2003 11:04 by Iskariot Profiel van Iskariot

Superman
Sommige kinderen worden al bij hun geboorte door hun ouders gestraft. Vooral door de voornaam die zij aan hun kind geven. Zo wilde een Zweeds stel zijn zoontje zelfs Superman noemen. Tevergeefs, de autoriteiten staken daar een stokje voor, zo schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel. De naam is niet gepast, omdat hij voor zijn drager narigheden kan meebrengen, aldus de uitleg. (NU.nl)


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 09-05-2003 18:37 by Iskariot Profiel van Iskariot

Dronken rij-instructeur zonder rijbewijs

Uitgegeven: 9 mei 2003 17:29
MAASTRICHT - De politie heeft donderdag in Maastricht een lesauto in beslag genomen omdat de rij-instructeur te veel alcohol had gedronken en geen rijbewijs had. Dat heeft de politie Limburg-Zuid vrijdag gezegd.

Het rijbewijs van de Maastrichtenaar is geruime tijd geleden al ingevorderd. Hij mocht daardoor ook geen rijles geven. De leerlinge die in de lesauto reed, kreeg haar geld terug.



Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 09-05-2003 20:09 by Slechtheid Profiel van Slechtheid



mislyd
hihi
Usericon van mislyd
Posted 09-05-2003 20:28 by mislyd Profiel van mislydhttp://mislyd.deviantart.com/

quote:
Op 8 mei 2003 17:20 schreef Leviathanica het volgende:


Toch tof? 't Is een beetje in de mode geloof ik, want Sting heeft ook een lap regenwoud gekocht..


Not all who wander are lost. - JRR Tolkien


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 15-05-2003 20:36 by Iskariot Profiel van Iskariot

Krokodillen verslinden Ethiopiërs na overstroming

Uitgegeven: 15 mei 2003 14:20
Laatst gewijzigd: 15 mei 2003 15:01
ADDIS ABEBA - Overstromingen in het oosten van Ethiopië hebben al aan 117 mensen het leven gekost, vooral als gevolg van ziekte of aanvallen door krokodillen. Meer dan 100.000 mensen zijn dakloos geworden door het slechte weer. Dat meldde het VN-kinderfonds Unicef donderdag.

Door zware regenval zijn huizen en wegen weggespoeld. Door de overstromingen verloopt de hulpverlening moeizaam. Volgens een medewerker van Unicef sterven veel daklozen, die zijn verzwakt na jaren van droogte, aan "diarree, infecties aan de luchtwegen, malaria, ondervoeding of worden ze verslonden door krokodillen die het gebied teisteren".


hehe


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 16-05-2003 15:15 by Iskariot Profiel van Iskariot

Ja ja, mensen, onze redding is nabij!!!!

Binnenkort gezichtstransplantatie mogelijk

Uitgegeven: 16 mei 2003 08:10
AMSTERDAM - Het zal binnen afzienbare tijd mogelijk zijn om een gezicht van een overledene te transplanteren naar een ernstig verminkte patiënt. Een groep chirurgen van Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) zijn momenteel bezig met de voorbereidingen met een van de meest opzienbarende medische ingrepen ooit, aldus het Algemeen Dagblad.

Het UMCU werkt nauw samen met een groep medici in Het Amerikaanse Louisville. Zij transplanteerden in 1999 voor het eerst een complete donorhand bij een patiënt. Ook het brandwondencentrum van het Rotterdamse Medisch Centrum Rijnmond Zuid zijn bij de voorbereidingen betrokken.

Patiënten met een donorgezicht zullen wel de rest van hun leven medicijnen moeten slikken om afstoting te voorkomen. Jaarlijks zullen zo'n tien mensen in aanmerking komen voor een gezichtstransplatie.


helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 16-05-2003 17:13 by helmet Profiel van helmethttp://www.wovendarkness.com

Kindercircus blijkt bijbelmiddag

De bezoekers van kindercircus 'Ondersteboven' waren verrast toen de clowns opeens bijbelverhalen begonnen te vertellen. Ze kregen onder meer een verhaal over een eenzaam meisje dat haar levensdoel vindt in een heilig boek te horen. Tijdens het optreden werden pamfletten van de kerk uitgedeeld en werd er met vlaggen met de tekst 'Jesus leeft' gezwaaid. Ook werden de kinderen herhaaldelijk opgeroepen tot Jesus te bidden.

Circa 300 bezoekers verlieten voortijdig de zaal en beramen zich nu op juridische stappen. Stichting Kinderopvang Hendrik-Ido-Ambacht, die aanwezig was met dertig kinderen, bekijkt of het mogelijk is om het toegangsgeld terug te krijgen. Ook Manager N. Baars van Cascade voelt zich misleid. Hij neemt al de hele dag telefoontjes aan van boze ouders. Baars bekijkt of ook Cascade juridische stappen kan ondernemen.

Bron: Fok

Stelletje honden met hun indoctrinatie... bah!


I'm not being rude. You're just insignificant.


1i1ith
Usericon van 1i1ith
Posted 17-05-2003 15:13 by 1i1ith Profiel van 1i1ith

Vindersloon?
Een Deense studente die 84.000 euro heeft gevonden in een vuilcontainer en dit bedrag meteen heeft afgegeven bij de politie, moet nu belasting betalen op het vindersloon. De 26-jarige studente ontving 10 procent vindersloon. De belastingsdienst sloeg dit bedrag aan en houdt de belasting in op haar studiebeurs.



ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 17-05-2003 15:14 by ghoulliette Profiel van ghoulliette

volgende keer dus geld gewoon zelf houden


1i1ith
Usericon van 1i1ith
Posted 17-05-2003 15:16 by 1i1ith Profiel van 1i1ith




Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen