IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 10 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Auteur:
Topic : Weet wat je eet. (goor topic) Vorige pagina | Volgende pagina
BerserkerWoman
:)
Usericon van BerserkerWoman
Posted 30-06-2010 22:52 by BerserkerWoman Wijzig reactieProfiel van BerserkerWomanQuote dit berichthttp://zathuracs.tumblr.com

Huhu, leuk> copied


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 30-06-2010 22:55 by Schaep Wijzig reactieProfiel van SchaepQuote dit bericht

Dit wordt me allemaal wat te para.

Als het in Nederland verkocht mag worden zal het echt wel oké zijn.


BerserkerWoman
:)
Usericon van BerserkerWoman
Posted 30-06-2010 22:58 by BerserkerWoman Wijzig reactieProfiel van BerserkerWomanQuote dit berichthttp://zathuracs.tumblr.com

Uhhh>


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 30-06-2010 23:04 by Schaep Wijzig reactieProfiel van SchaepQuote dit berichtBerserkerWoman
:)
Usericon van BerserkerWoman
Posted 30-06-2010 23:11 by BerserkerWoman Wijzig reactieProfiel van BerserkerWomanQuote dit berichthttp://zathuracs.tumblr.comBerserkerWoman
:)
Usericon van BerserkerWoman
Posted 30-06-2010 23:14 by BerserkerWoman Wijzig reactieProfiel van BerserkerWomanQuote dit berichthttp://zathuracs.tumblr.com

Heb vanmorgen trouwens nog 1 kilo koreaanse, 1kilo japanse en 250 gram poeder chlorella besteld jumjum


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 15-11-2010 19:55 by Nimbus Wijzig reactieProfiel van NimbusQuote dit bericht

Elite, ik geloof dat jij het er een keer over had dat je beter geen aminozuren als voedingssupplementen kon hebben? Eiwitten waren beter? Wat was het verhaal erachter?

Ik heb nu iso-toon poeder om sportdrank van te maken maar daar zitten aminozuren in.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 16-11-2010 1:02 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Euh nouja niet perse beter, eiwitten bevatten aminozuren aan elkaar met peptidebinding. Met wat 12 vingerige darmsap pluk je die eiwitten vanzelf wel uit elkaar tot aminozuren. Soms kun je meer nemen van bepaalde aminozuren om andere processen te bevorderen. Echter is dit effect meestal vrij subtiel.

Het aminozuur tryptofaan is precurser voor serotonine. Als je te weinig tryptofaan inneemt kun je een te lage serotonine spiegel krijgen maar heel veel tryptofaan eten zorgt niet meteen voor een veel hogere spiegel(helpt wel na drugs of medicijngebruik als je daarbij veel serotonine hebt verbruikt)

Ik vind het gehype op losse onderdelen van voeding altijd maar stom. Meestal is opname van losse voedingsstoffen veel slechter en uit balans tov andere voedingsstoffen. In vers voedsel zit het ook en dan in goede verhoudingen, het is goedkoper en lekkerder.


In je sportdrank is het dus niet schadelijk, en net net tijdens en na prestatie zullen bepaalde aminozuren ook wel een effect geven. Maar is is allemaal vrij subtiel en vooral bedoeld voor marketing.

[Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 16-11-2010 1:08]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 16-11-2010 1:10 by Nimbus Wijzig reactieProfiel van NimbusQuote dit bericht

Ah dankjewel, ik dacht dat er wat haken en ogen aan zaten, maar dat valt wel mee dus.
Dit zijn geloof ik aminozuren die je prestatie moeten stimuleren.
Ik ben zelf ook meer van de onderdelen zelf uit je voeding halen.


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 16-11-2010 1:11 by Nimbus Wijzig reactieProfiel van NimbusQuote dit bericht

quote:
Op 16 november 2010 1:02 schreef ElitE het volgende:
In je sportdrank is het dus niet schadelijk, en net net tijdens en na prestatie zullen bepaalde aminozuren ook wel een effect geven. Maar is is allemaal vrij subtiel en vooral bedoeld voor marketing.


Het is vooral voor de vocht toevoer plus wat mineralen en wat energie. Bovendien schijnt het te zijn dat je iso-toon tijdens inspanning makkelijk opneemt.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 16-11-2010 1:21 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Isotoon is dat de zoutbalans hetzelfde is als in je lichaam (0.9%) door urine en zweet verlies je zout én water. Isotoon drinken zorgt ervoor dat je de juiste verversing hebt. Zou je na een marathon gewoon water drinken dan zou je zelfs verder uitdrogen door alleen het water(omdat je daarmee de nodige zouten wegspoelt). Het kan inderdaad wel fijner zijn bij zware inspanning en ook bij katers.


Even voor de verwarring:


Spugend naar de top
De opzienbarende werking van energiedrankjes


Duursporters zweren al jaren bij energiedrankjes, en met goede reden. Je gaat er beter van presteren, omdat suikers een belangrijke brandstof zijn. Althans, dat dacht iedereen. Nu blijkt dat energiedrankjes zelfs werken als je ze niet doorslikt, maar meteen weer uitspuugt. Hoe is dat mogelijk?

Iedere wielrenner die wel eens een Alpencol heeft bedwongen kent het gevoel: je bent tijdens de klim zo buiten adem dat je geen hap eten meer naar binnen krijgt, terwijl je lichaam schreeuwt om brandstof. Zelfs een slok drinken krijg je niet door je keel, omdat je dan te lang niet kan ademen. Even afstappen dan? Alleen het idee al. Een col bedwing je zonder pauze, in de snelst mogelijke tijd.

Voor dat dilemma lijkt nu een oplossing te zijn. Britse wetenschappers hebben ontdekt dat een energiedrank ook effect heeft als je hem niet doorslikt. Gewoon een slokje nemen, meteen weer uitspugen, en voilà: je prestaties worden beter. De Britten hebben dit opzienbarende resultaat gepubliceerd in de Journal of Physiology.

Tijdrit met mondspoeling
In het onderzoek kregen acht wielrenners de opdracht om een aantal tijdritten van een uur af te werken. Tijdens de rit kregen ze om de acht minuten een slokje energiedrank, dat ze meteen weer moesten uitspugen.

De wetenschappers hadden drie brouwseltjes gemaakt: eentje met het van nature zoete glucose, eentje met het smakeloze koolhydraat maltodextrine en eentje waarin geen van beide stoffen zat. Alle drie drankjes waren met behulp van kunstmatige zoetstoffen behandeld, zodat ze qua smaak identiek waren.

De wielrenners presteerden duidelijk beter als ze hun mond hadden gespoeld met een drankje met glucose of maltodextrine. Hun prestaties waren dan 2 tot 3 procent beter dan wanneer ze het placebodrankje kregen. Ze waren in staat gemiddeld meer kracht te leveren en hadden een hogere gemiddelde hartslag, zonder het gevoel te hebben een grotere krachtsinspanning te leveren.

“Een groot deel van de effecten van koolhydraten in sportdranken is niet het gevolg van de energie die ze leveren aan de spieren, maar van het signaal dat ze vanuit de mond naar de hersenen sturen”, concludeert onderzoeker Edward Chambers. Maar hoe dan?

De onderzoekers denken dat er in de mond een tot nu toe ongeïdentificeerde receptor zit, die zich niet laat bedotten door de zoete smaak van een drankje, maar de aanwezigheid van glucose en maltodextrine rechtstreeks doorseint naar het brein.

Dat effect is ook daadwerkelijk te meten. Met behulp van een hersenscan bleek dat glucose en maltodextrine de belonings- en pleziercentra in de hersenschors stimuleren. De drankjes met alleen kunstmatige zoetstoffen hadden dat effect niet.

Lichaam én geest
De resultaten wijzen erop dat niet de spieren of de longen de beperkende factor zijn voor het leveren van een topprestatie, maar de hersenen. Die lijken in staat te zijn – op grond van informatie die ze uit andere delen van het lichaam ontvangen – het lichaam aan te zetten tot betere prestaties.

Maar je bereikt de top van een berg natuurlijk niet alleen door energiedrankjes uit te spugen. Het lichaam heeft ook brandstof nodig. Flink eten voor de klim dus, en op de vlakke stukken snel een hap en een slok naar binnen werken, dan hebben de spieren wat ze willen. Door je mond te spoelen met energiedrank kan je vervolgens tot nog grotere hoogten stijgen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Scorpion_woman
Usericon van Scorpion_woman
Posted 06-04-2011 1:58 by Scorpion_woman Wijzig reactieProfiel van Scorpion_womanQuote dit berichthttp://m.youtube.com/#/profile?desktop_uri=%2Fuser%2Fweetikveelrukzooi&sort=p&channel_id=0&livestreaming_tutorial=False&ytsession=%7B%7D&start=0&user=weetikveelrukzooi&autoplay=True&gl=NL

Iemand interesse om mee uit eten te gaan
Niet naar de Mac.donalds
Maar een insectenrestaurant....
Lijkt me geweldig....
Gefrituurde Japie Krekel op je bord
Sprinkhaan gerold in ham met kaas uit de oven
Maaienbavarois
(wel glas/fles whiskey erbij om te spoelen evt. Natuurlijk)ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 06-04-2011 10:06 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Sprinkhaan is niet zo moeilijk om zelf klaar te maken hoor. Gewoon bij een reptielenzaak kopen.

Sprinkhanen invriezen om dood te maken en zo direct in de frituurpan dan 3-5 minuutjes tot ze krokantbruin zijn en eten maar. Goed met zout of chocolade saus.

Voor de beste smaak kun je ze beter wel enkele dagen in een groter doosje plaatsen in de zon of met lamp erboven en verse bladgroenten voeren.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Gerrit Piemel
Usericon van Gerrit Piemel
Posted 11-04-2011 23:32 by Gerrit Piemel Wijzig reactieProfiel van Gerrit PiemelQuote dit bericht

Meelwormen quiche


Ingredienten:
100gr deeg, 7gr gist, 2gr zout, 2gr basterdsuiker, 40gr margarine, 10 gr ei en 40 gr melk.

Draai bloem, boter, suiker, zout en gist kort door elkaar in de keukenmachine voeg daarna
de melk en het ei erdoor. Als van het deeg een bal ontstaan het deeg uit de machine halen.
Maak van het deeg een bol en laat dit 20 minuten afgedekt rusten.

Appareil: 150 g slagroom, 150 g heel ei ,15 g maïzena. Meng deze ingrediënten en breng het lekker op smaak met peper en zout.

Vulling: scheutje olie, 75 g meelwormen, 25 g gesnipperde ui, 40 g preireepjes, 25 g blokjes rode paprika, ½ teentje knoflook , 40 g geraspte kaas
Spoel de meelwormen af en blancheer ze kort in kokend water, daarna direct koud. Spoelen en goed laten uitlekken.

Verhit de olie in de koekenpan en bak de uitjes, knoflook goed aan, voeg ook de meelwormen toe en bak ze lekker bruin voeg prei en paprika toe en fruit deze nog even mee aan. Vlaaivorm Ø20 cm. insmeren met boter en de vorm bekleden met het uitgerolde deeg. Vulling aanbrengen en goed verdelen.
Overgieten met appareil en bestrooien met kaas Afbakken op 200 graden C in 20 minuten.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 12-04-2011 1:30 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Tot nu toe het enige waar ik weet dat ik allergisch voor ben is meelwormen. Altijd leuk om in te vullen op lijstjes bij de dokter ofzo.

Maar vandaar dat je niet in 1 keer je vol moet stouwen met die beesten. Na 1 meelworm krijg ik allemaal bulten in mn mond en gaat mn keel dichtzitten. Al is de eerste keer nooit zo erg omdat de allergie zich nog moet opbouwen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Hypnos
Leve mij!
Usericon van Hypnos
Posted 16-04-2011 16:58 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

getverVul je eigen gat.


Sgeiterdt
Uitgebluste Bejaarde
Usericon van Sgeiterdt
Posted 16-04-2011 17:02 by Sgeiterdt Wijzig reactieProfiel van SgeiterdtQuote dit berichthttp://www.aratron.net

Eehm wat zijn dat??


5 Euro's? Op je muil!!


Hypnos
Leve mij!
Usericon van Hypnos
Posted 16-04-2011 17:03 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

gedroogde hond in China

chihuahua

[Dit bericht is gewijzigd door Hypnos op 16-04-2011 17:04]


Vul je eigen gat.


Sgeiterdt
Uitgebluste Bejaarde
Usericon van Sgeiterdt
Posted 16-04-2011 17:09 by Sgeiterdt Wijzig reactieProfiel van SgeiterdtQuote dit berichthttp://www.aratron.net

quote:
Op 16 april 2011 17:03 schreef Hypnos het volgende:
gedroogde hond in China

chihuahua


Toe maar, heb je het ook geproefd toevallig?


5 Euro's? Op je muil!!


Hypnos
Leve mij!
Usericon van Hypnos
Posted 16-04-2011 17:14 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

euhm... I wish


Vul je eigen gat.


Sgeiterdt
Uitgebluste Bejaarde
Usericon van Sgeiterdt
Posted 16-04-2011 17:15 by Sgeiterdt Wijzig reactieProfiel van SgeiterdtQuote dit berichthttp://www.aratron.net5 Euro's? Op je muil!!


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 16-04-2011 17:18 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

quote:
Op 16 april 2011 17:03 schreef Hypnos het volgende:
gedroogde hond in China

chihuahua
Ik vind ze niet lelijker dan anders. Wil het wel eens proeven.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 16-04-2011 19:19 by Onweerwolf Wijzig reactieProfiel van OnweerwolfQuote dit bericht

quote:
Op 16 april 2011 17:18 schreef bastianus het volgende:
Ik vind ze niet lelijker dan anders. Wil het wel eens proeven.


+1

Ik zie dat soort kuthondjes liever op mijn bord dan onder mij voet.


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


stigma
awesome
Usericon van stigma
Posted 16-04-2011 19:22 by stigma Wijzig reactieProfiel van stigmaQuote dit bericht

quote:
Op 16 april 2011 17:03 schreef Hypnos het volgende:
gedroogde hond in China

chihuahua

Zullen ze het zelf wel naar gemaakt hebben dan.


Subtiel kamerolifantje


Hypnos
Leve mij!
Usericon van Hypnos
Posted 16-04-2011 19:23 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit berichtVul je eigen gat.


Dit topic is 10 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2022 Stichting ZwareMetalen