|
Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | ||||
Auteur: |
|
|
ies koeltoer! |
|
quote:Ik ga hier mijzelf middels een ferme faux pas flink te kijk zetten, maar doe mij maar een Unox- of Hema-rookworst boven de ambachtelijke Veluwse slager. Niet dat ik die dingen vaak eet. Mijn laatste keer een Hema-rookworst is volgens mij oprecht heeeel veeel jaren geleden, maar toch.. Ze hebben iets, iets fouts, iets vettigs.. Ja, nee.. ik zet mijn cilicium wel een schakel strakker. "Yalla ya Nasrallah, we will fuck you Inshallah, we will return you to Allah, with the entire Hezbollah" https://www.last.fm/user/kwellie |
|
quote: Klopt, de slager is helemaal niet goedkoop. Althans niet ten opzichte van de supermarkt. Ik vind 500 gr gemarineerde biefstukreepjes voor € 13.90 tenminste niet goedkoop, en dat is een aanbieding. En dan maar hopen dat de kwaliteit beter is. Wees niet bang, ik kom zo weer voorbij. | Jij hebt enkel een hoofd om je oren uit elkaar te houden. |
|
Nee, dat is inderdaad niet goedkoop, dat valt me tegen. Woon je in Amsterdam in zo'n dure straat? Even tussendoor, waarom zou je biefstukreepjes kopen als je ook een biefstukje kan kopen? Voor het gemak? Want kwaliteit, als het vlees al gesneden is... Ik hou daar niet van. Je ziet niet hoe het vlees eruit zag. Ik snij het altijd zelf. Ik koop trouwens ook nooit iets wat gepaneerd is, schnitzels of speklapjes of zo. Zelf paneren ftw. Leerling aan de school der losbandigheid. |
|
Wat is de kiloprijs voor biefstuk dan, dat is toch iets van 45 euro? In ieder geval een beetje goede biefstuk met enigszins oog voor dier en milieu. 13 euro voor een halve kilo Iis veel te goedkoop. Dan weet je dat er ergens in de keten wat misgaat. "Yalla ya Nasrallah, we will fuck you Inshallah, we will return you to Allah, with the entire Hezbollah" https://www.last.fm/user/kwellie |
|
Dat is biefstuk van de haas, gewoon biefstukje 28-32 E/kg afhankelijk van de supermarkt zou ik zeggen. Winter is coming |
|
quote:Wie komt er nou nog bij de supermarkt. Ik koop uitsluitend bij Ter Weele. "Yalla ya Nasrallah, we will fuck you Inshallah, we will return you to Allah, with the entire Hezbollah" https://www.last.fm/user/kwellie |
|
Nog nooit iets bij Ter Weele gekocht. En hij/zij heeft vast geen chips en cola. Dat heb je ook nodig. Winter is coming |
|
Ik leef in zekere zin al zo'n 25 zonder cola, dus dat valt wel mee. "Yalla ya Nasrallah, we will fuck you Inshallah, we will return you to Allah, with the entire Hezbollah" https://www.last.fm/user/kwellie |
|
quote:Maar sowieso, het meeste supermarktvlees, daarbij gaat ergens iets mis in de keten. Slechte behandeling dieren, geen duurzaamheid qua grondstoffen, margedruk in de rest van de keten. Nou houd ik sowieso niet van biefstuk, maar de reguliere supermarktbiefstuk is gewoon geen kwalitatief goed vlees. Ook daar moet je naar het hogere segment kijken wil je lekker vlees hebben, en kom je dus op een andere kiloprijs uit. "Yalla ya Nasrallah, we will fuck you Inshallah, we will return you to Allah, with the entire Hezbollah" https://www.last.fm/user/kwellie |
|
Ik dacht altijd dat het een lekker stukje vlees is maar sinds ik een keer bij gebrek aan gewone biefstuk een hertenbiefstuk heb gekocht koop ik eigenlijk de standaard biefstuk niet meer. De struisvogelvariant vind ik trouwens ook prima te doen. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Ik vind het gewoon saai, nietszeggend vlees. Ongeacht het dier. Doe mij maar iets met meer smaak, vet en structuur: Bavette, longhaas, ribeye/cote de boeuf, staartstuk, ezel, flat iron (anders gesneden en als biefstuk gebakken sukade). "Yalla ya Nasrallah, we will fuck you Inshallah, we will return you to Allah, with the entire Hezbollah" https://www.last.fm/user/kwellie |
|
Maar niets van deze in reepjes kopen, lijkt me. Leerling aan de school der losbandigheid. |
|
Sowieso zijn reepjes en ander panklaar vlees doodzonde. :v "Yalla ya Nasrallah, we will fuck you Inshallah, we will return you to Allah, with the entire Hezbollah" https://www.last.fm/user/kwellie |
|
Ik was nooit zo van de vetjes aan vlees maar ik ben wat dat betreft mijn leven aan het beteren. Het voegt inderdaad veel toe aan de smaak weet ik tegenwoordig. Sowieso kan ik hier amper nog een fijne stukje vlees vinden. Waarom hebben we hier tegenwoordig allemaal van die dunne stukjes vlees? Is dat omdat het doorgaans even snel snel moet ofzo? Als ik al gewone biefstuk koop doe ik dat in duitsland waar ik ze nog 4 tot 5 cm dik kan kopen. Die dunne lapjes hier gooi je in de pan op op de BBQ en zijn bijna gelijk door en door gaar en werkelijk gortdroog. De hierboven ergens genoemde marinade is voor mij trouwens een grote afknapper. Alleen een beetje vers gemalen peper verkies ik persoonlijk boven een duik in en bak olie met een handje vol kruiden. Sinds enige tijd trouwens ook de duitse 'Nackensteak' ontdekt. Hier is dat procureur (varkensnek). Daarme is de ordinaire karbonade hier ook van het menu verdwenen. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Misschien toch ook eens de stap naar een echte slager overwegen. Wellicht gaat er een wereld voor me open. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Karbonade indd beetje hetzelfde verhaal als biefstuk. Rib- en haaskarbonade zijn hartstikke saai. Doe mij maar schouder of nek/procureur. of nog mooier: wang! Dat mensen voor varkenshaas gaan, onbegrijpelijk. Maar mooi dat men denkt dat haas en biefstuk de prime cuts zijn. Blijven de echt lekkere stukjes voor een scherpere prijs over. "Yalla ya Nasrallah, we will fuck you Inshallah, we will return you to Allah, with the entire Hezbollah" https://www.last.fm/user/kwellie |
|
Iemand trouwens nog een goede tip hoe procureur het lekkerst klaar te maken op de BBQ? Ik heb ze nu voor het eerst gekocht voor op de BBQ dus dat wordt even uitproberen. Ik heb niet zo'n hippe gesloten BBQ maar een ouderwetse driepoot / zwenkgrill. Eerst in folie en aan de rand van de BBQ op matige warmte langzaam laten garen en dan op het eind nog even zonder folie op wat flinke hitte voor het mooie kleurtje? Edit: Nee, ik ga geen hippe BBQ kopen. [Dit bericht is gewijzigd door XXL op 09-08-2024 11:40] Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Gevonden. Net andersom. Eerst heet grillen en dan op matige warmte nagaren. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
Sorry, Natural Moderator. Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting. |
|
Even dimmen nu. Voor je het weet heb je geen ban. Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
|
En maar bij de postbus wachten op de gratis mcflurry... Prutsers. Oeps, er is iets misgegaan! Je hebt per ongeluk een mail ontvangen over een gratis McFlurry die niet voor jou bedoeld was. Door ons enthousiasme hebben we de mail naar meer gasten verstuurd dan de bedoeling was. Niet handig, sorry dus! ???? Niet getreurd, want er valt de komende weken nog veel meer te winnen! Vandaag maak je bijvoorbeeld kans op een Big Mac floatie. Ook staan er weer heerlijke Deals op je te wachten dus check snel de App! Leerling aan de school der losbandigheid. |
|
Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit." |
Dit topic is 13 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |