|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
Gewoon een biefstuk erbij, is perfect (bij alles eigenlijk hehe) |
|
biefstuk bij boerenkool? bleh en dan nog mag die veganiste het niet hebben (Lilian dus) O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
Tsk, kieskeurig. |
|
nee ik hou niet zo van biefstuk En ik vind het veel te duur O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
goede biefstuk is echt zaaaaaaaaaaalig I can't shoot straight unless I've had a pint! |
|
ja idd GOEDE biefstuk, GOED klaargemaakt is idd erg lekker... maar GOEDE biefstuk vind ik niet vaak en ik heb het nog nooit klaargemaakt dus goed zal het vast niet lukken dat laat ik allemaal aan mijn opa de slager over (mijn opa is seriues slager) O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
Biefstuk klaarmaken is op zich een eitje, zolang je maar niet een te grote/dikke hebt. Ik merk dat het lastiger is om een *dikke* biefstuk helemaal evenwichtig rondom te bakken, zodat de binnenkant én rood én warm is (ik hou van rood vlees). In een restaurant lukt dat bij de koks vrij goed, ik vind dat zelf lastiger. Dat kan ook aan de gebrekkige pannen hier liggen, natuurlijk, of aan mijn prutsschap (wat ik betwijfel). Mocht je het eens willen proberen, pak dan een vrij plat stuk biefstuk. Verwarm een ferme hoeveelheid boter in een goede koekenpan totdat het helemaal gesmolten is. Zorg ervoor dat de biefstuk op kamertemperatuur is, en maal een forse hoeveelheid verse zwarte peper op beide kanten (hoeft niet per sé, is gewoon lekker.... geen zout!!! daarvan droogt het vlees uit) Draai het vuur hoog, zorg ervoor dat de hitte (en de boter) gelijkmatig over de pan verdeeld is en mik dan de biefstuk erin. Lekker dichtschroeien aan één kant die hap, voortdurend over de pan heen bewegen met dat ding, en na ca. anderhalf à twee minuten de biefstuk omdraaien en een zelfde tijd aan de andere kant bakken. Als het allemaal te snel gaat met het vlees (zwart worden, dat ruik je vanzelf wel ) het vuur iets lager zetten. Na ca. 4 minuten in totaal is de biefstuk klaar. Zorg ervoor dat je de rest van het eten dan ook klaar hebt zodat je de biefstuk direct kunt serveren. Laat hem NOOIT uitgaren in de pan!! Na het bakken kan er wel een beetje zout over (is ook lekker). Als je hem van het vuur haalt, kan je er ook een beetje port of sherry overheen gooien, dat geeft de buitenkant van het vlees wel een aparte smaak. Lekker hoor.... Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
damn ik krijg er spontaan honger van! ken je sop in de pan toevallig ook? Dat is echt TE ongezond maar ook ontzettend lekker maar goed, dat is vast heel oud en echt zwaar onbekend. O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
quote: Is dat dat je met een stukje brood in dat achtergebleven vleesnat gaat zitten soppen? Dat vind ik echt heel smerig... en het is idd fors ongezond. Je kunt net zo goed meteen schriftelijk kanker aanvragen bij het ziekenhuis . Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
quote: nou tis meer de boter eigenlijk met een beetje vleesnat :p heb het echt al 12 jaar niet meer gegeten eigenlijk. Maar ik ga wel een keer biefstuk klaarmaken denk ik. MOet het toch misntens 1 keer in mijn leven gemaakt hebben denk ik O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
het kan aan mij liggen, maar ik gooi die drab altijd weg Bruce Banner |
|
sop in de pan werkt alleen met biefstuk moet je heel veel boter smelten en dan dat schuim weg laten trekken en net niet laten verbranden, biefstuk erbij gooien en klaarmaken. En wat er overblijft is sop in de pan. Veel meer boter dus dan normaal lekker is (op een rare manier) dat sopspul op boterham + suiker eroverheen. Als ik het zo lees heb ik ineens geen honger meer (wat wel positief is overigens) maar vroeger vond ik het heeeeeeeeerlijk O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
quote: wij noemen dat gewoon jus en gooien dat over de aardappels I can't shoot straight unless I've had a pint! |
|
Maak die biefstuk inderdaad, maar ga alsjeblieft niet soppen met dat brood. Dat is echt enorm slecht. Doe liever wat anders... als je dan toch die biefstuk maakt, zorg dan voor voorverwarmde borden (plaats ze bv. in de oven) en leg de biefstuk daarop. Dat blijft wel een minuut of 2 warm, en een minuut of 2 is wat je nodig hebt. Je gaat nl. de biefstuk afblussen met port, en nadat je de 'klare' biefstuk op die borden hebt gelegd, doe je onmiddelijk wat gesneden champignons in de pan waar je zojuist het vlees in gebraden hebt. Die bak je dus op hoog vuur, in port+boter+vleesnat. Voeg wat peper, zout en paprikapoeder toe. Na ca. 1,5 minuut wat crème fraîche en wat bloem erbij, goed roeren en je hebt een zalige champignonsaus die naar de paddo's, naar biefstuk, naar port en naar peper smaakt. Het is een klein beetje oefenen en afstemmen maar dat is een kwestie van ervaring. Het smaakt echt top en de variatiemogelijkheden zijn eindeloos . Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
AARGH afstemmen is iets wat ik NIET kan. Toevallig had ik vandaag nog een beetje een goeie afweging van boerenkool met aardappelpuree maar meestal heb ik zelfs daar te veel van het een of het ander van jaja ik ben een slechte kok ook al zegt iedereen 'dat het wel smaakt' hahaha O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
Herhaling, herhaling, herhaling, is de sleutel . Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
aha en bij de hoeveelste herhanling kan ik rekenen op succes? O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
Dat is aan je gasten he. Maar kap eens met die boerenkool, dat gaat helemaal niet werken. Patronen doorbreken is ook nuttig. Aan de Indische keuken jij. Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Ik zie het al helemaal voor me: "Koken met ZM'ers: vandaag Biefstuk met M." Bruce Banner |
|
oh jee ehm ehm. Rijst en wat eten die mensen nog meer AH! ik heb wel eens iets gekookt wat vast en zeker indisch is . Sperzieboontjes in een of andere ontzettend pittige saus (poeh dat was pittig ) ben alleen het recept kwijt. O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
quote: *denkt aan metrostripjes van Scribbly "koken met scribbly" * O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
quote: Op Internet kan je een hoop vinden, maar beter is het om een kookboek aan te schaffen (of voor je verjaardag te vragen). Wat natuurlijk ook kan is gewoon de Panang biefstuk maken die ik een paar pagina's eerder gepost heb . Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
altijd weer die biefstuk he ik zal wel een keer dit hele topic doorspitten opzoek naar dingen die ik maken kan. Ik vind dat het tijd word om mijn kookkunsten te verbreiden! O'er the surging flood of sea my spirit flies... |
|
Ja, die biefstuk is toeval dan, in dezen. Fuck, dat was wel een überlekker gerecht zeg, nu ik eraan terugdenk. Die ga ik volgende week weer maken. Al heb ik ook zin om weer Italiaans te koken zoals vanavond (en dat heerste de pan uit). Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |