IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten/koken Vorige pagina | Volgende pagina
Phaestus
In vino veritas
Usericon van Phaestus
Posted 26-09-2004 17:10 by Phaestus Profiel van Phaestus

Ik ga vanavond voor een variant van het gerecht "kip met veertig tenen knoflook"

Van origine een frans gerecht met kip, wortelen, ui, veel verse kruiden (voornamelijk thijm en rozemarijn) een flinke scheut witte wijn en 40 ongepelde knoflooktenen.

Ik heb alleen geen grote kip, maar een klein haantje, dus ik doe wat minder knoflook en wortelen heb ik helaas ook niet in huis..


"Le coeur a ses raisons que la raison ne connaît point."


Sjaan
R.I.P. trouwe vriend (01-01-2000)
Usericon van Sjaan
Posted 26-09-2004 17:18 by Sjaan Profiel van Sjaanhttp://www.wastelands.tk

Vanavond ff stokbroodje bakken, potje kippenragout erbij. En wat sla met kruidensaus erdoor.

Zal wel weer lekker worden


Jesus wept so man could live forever on earth. In peace. But my tears. They fall for you. Only you


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 26-09-2004 21:39 by Unholy Mary Profiel van Unholy Mary

BBQ!!!!!!!!!!!!!



Hatsjikidee!


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 26-09-2004 21:41 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

DAMN wat heeft de chinees weer lekker gekookt vanaamd


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 26-09-2004 21:44 by Schaep Profiel van Schaep

Uiensoep voor 2 tot 3 personen, 2 boterhammen met kaas en 4 gewone boterhammen. Dat was iets teveel.


Gieteraar
Krrrgggggg?
Usericon van Gieteraar
Posted 26-09-2004 21:49 by Gieteraar Profiel van Gieteraar

quote:
Op 25 september 2004 2:05 schreef Rensykdom het volgende:
maggi prut zooi gemaakt
zag er niet uit maar het smaakte uitstekend




af en toe zie je dit gerecht ook wel eens in de wc liggen na een avondje iets te veel alcoholische consumpties genuttigd te hebben


Beter 1 vogel in de hand Dan je lul in de brand!


Phaestus
In vino veritas
Usericon van Phaestus
Posted 27-09-2004 10:35 by Phaestus Profiel van Phaestus

De kip was erg lekker gisteren..

Ik ben nu soep aan het maken van de restjes.


"Le coeur a ses raisons que la raison ne connaît point."


Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 27-09-2004 18:10 by Unholy Mary Profiel van Unholy Mary

Boerenkool met ipv boerenkool diepvriesspinazie á la creme...echt géén verschil!!


Hatsjikidee!


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 27-09-2004 22:35 by M. Profiel van M.

quote:
Op 27 september 2004 18:10 schreef Unholy Mary het volgende:
Boerenkool met ipv boerenkool diepvriesspinazie á la creme...echt géén verschil!!

3 mogelijkheden:
a. je hebt allebei gruwelijk aan laten branden
b. de boerenkool was diepvriesspinazie
c. de diepvriesspinazie was boerenkool


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


webblaster wim
Onzin-narrator
Usericon van webblaster wim
Posted 27-09-2004 22:56 by webblaster wim Profiel van webblaster wimhttp://www.judgementday.nl




Misschien helpt ontdooien ook.


Oud Vuil.


Leviathanica
Usericon van Leviathanica
Posted 27-09-2004 23:42 by Leviathanica Profiel van Leviathanicahttp://www.youtube.com/user/Craptavaganza

Bestel shoarma gegeten.


Iedereen heeft recht op mijn mening.


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 27-09-2004 23:57 by ghoulliette Profiel van ghoulliette

quote:
Op 27 september 2004 18:10 schreef Unholy Mary het volgende:
Boerenkool met ipv boerenkool diepvriesspinazie á la creme...echt géén verschil!!

das lekker haha

heb eigenlijk wel zin in Boerenkool, met lekkere spekjes en roomboter yumyum.


Leviathanica
Usericon van Leviathanica
Posted 27-09-2004 23:58 by Leviathanica Profiel van Leviathanicahttp://www.youtube.com/user/Craptavaganza

En speklappen.


Iedereen heeft recht op mijn mening.


webblaster wim
Onzin-narrator
Usericon van webblaster wim
Posted 28-09-2004 0:03 by webblaster wim Profiel van webblaster wimhttp://www.judgementday.nl

Worst natuurlijk.


Oud Vuil.


Leviathanica
Usericon van Leviathanica
Posted 28-09-2004 0:04 by Leviathanica Profiel van Leviathanicahttp://www.youtube.com/user/Craptavaganza

Oók.


Iedereen heeft recht op mijn mening.


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 28-09-2004 0:21 by ghoulliette Profiel van ghoulliette

Spek erdoor worst ernaast! en jus!!


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 28-09-2004 0:34 by M. Profiel van M.

Morgen maak ik pompoensoep! En overmorgen ga ik groot koken met een maat van me. Het zal gecentreerd zijn rond het volgende ÜBER HEERSCH gerecht: ()

quote:
Op 24 augustus 2004 21:57 schreef M. het volgende:
PANANG BIEFSTUK
(voor 4-6 personen)

Ingredienten:
voor de pasta
12 rode chilipepers, zaadjes eruit gehaald, fijngesneden
6 rode sjalotjes/thaise rode ui, gesnipperd
halve bol knoflook, de teentjes geplet
2 tl. gemalen korianderzaad
2 tl. gemalen komijnzaad
2 tl. gemalen witte peperkorrels
2 stengels citroengras, alleen het witte deel, gekneusd en in stukjes
1 el fijngehakte galangawortel = laos (en de wortel lijkt op gemberwortel)
6 korianderwortels, gehakt (naast het zaad en het blad heb je ook de wortel ja -- wist ik ook niet, voordat ik dit recept gemaakt had)
2 tl. trassie (= garnalenpasta)
2 el. geroosterde pinda's

voor de rest
1 el. zonnebloemolie
4 dl. kokosROOM (geen melk, ROOM) uit blik/pak
1 kg. KOGELBIEFSTUK, in 1 cm. dikke plakjes (KILOOO)
4 dl. kokosMELK
90 gr. pindakaas met stukjes noot
4 kaffir-limoenblaadjes (kon ik niet vinden in de toko, citroenblaadjes werkt ook prima (= djeroek poeroet blaadjes))
3 el. limoensap (vers geperste limoen werkt het beste natuurlijk)
2 1/2 el. vissaus
3-4 el. palmsuiker of bruine basterdsuiker
1 el. fijngehakte geroosterde pinda's, extra, om te garneren
Thaise basilicum, om te garneren

DE PASTA:
Doe de pepers, sjalotjes, knoflook, koriander, komijn, witte peper, citroengras, galangawortel, korianderwortels, garnalenpasta/trassie en pinda's in een keukenmachine en pureer de boel totdat het een gelijkmatige massa wordt. Als je vindt dat het te weinig van "pasta" wegheeft kan je wat water toevoegen en verder mengen totdat je tevreden bent -- niet overdrijven echter. Het mag best wat droog zijn, er gebeurt nog genoeg mee.

DE REST:
Doe de zonnebloemolie en de dikke kokosROOM in een grote pan en kook dit ca. 10 min. op matig vuur, tot de olie zich afscheidt. Voeg de pasta toe en bak deze al roerend 5-8 minuten, tot het een geurige substantie is.

Doe het vleesch, de kokosMELK, de pindakaas, de kaffir-limoenbladeren dan wel de citroenblaadjes erbij. Kook alles ca. 8 minuten tot het vleesch van kleur begint te veranderen. Draai het vuur laag en laat het vleesch 1 uur sudderen tot het gaar is.

Roer het limoensap, de vissaus en de suiker erdoor en serveer de biefstuk met de fijngehakte geroosterde pinda's en de Thaise basilicumblaadjes.

Dit gerecht is wel zoooo lekkerrrr.... te serveren met bv. een fors pittige groene curry (met bv. boontjes en mango) en kokosrijst, of sinaasappelrijst... en een blus-bijgerecht of twee, drie... ijs toe... ik bedoel, 1 kg. KOGELBIEFSTUK, dat is toch zeker reden voor een feestje?




Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 28-09-2004 0:49 by MMayo Profiel van MMayo

Laatst kipspiesjes gemaakt met kipfile in een zelf gemaakte marinade (ketjap, boel kruiden etc) en dan aan een stokje geregen met een plakje bacon erover. Zo'n 7 minuutjes grillen en serveren met zoete chili saus.



spectre
Usericon van spectre
Posted 28-09-2004 0:55 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 28 september 2004 0:34 schreef M. het volgende:
Morgen maak ik pompoensoep! En overmorgen ga ik groot koken met een maat van me. Het zal gecentreerd zijn rond het volgende ÜBER HEERSCH gerecht: ()


pompoensoep is iets wat weinig mensen kennen... maar het is heerlijk! dat onderstaande recept lijkt mij ook wel wat, ga ik morgen maar eens maken...


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 15-10-2004 11:50 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

Ben overheerlijke eieren aan het bakken.Met ham,en enigzins verrijkt met peper (uit molen!!) en wat tuinkruiden.


spelfout weggehaald...


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 15-10-2004 11:51 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

jum jum


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 15-10-2004 11:51 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

Gisteren btw Franse aardappelschotel met varkenslapjes in paprikasaus gehad


spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 15-10-2004 11:51 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

quote:
Op 15 oktober 2004 11:51 schreef Jenje het volgende:
jum jum





spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 15-10-2004 12:32 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

Als toetje zuig ik nu op een salmiak lollie


spelfout weggehaald...


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 15-10-2004 12:33 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Broodje kaas

Pas wakker

Meissie heeft weekje vrij


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen