M. |
Schwarzgerät |
|
|
|
Posted 28-09-2004 0:34 by M. |
|
|
Morgen maak ik pompoensoep! En overmorgen ga ik groot koken met een maat van me. Het zal gecentreerd zijn rond het volgende ÜBER HEERSCH gerecht: ( )
quote: Op 24 augustus 2004 21:57 schreef M. het volgende:
PANANG BIEFSTUK
(voor 4-6 personen)
Ingredienten:
voor de pasta
12 rode chilipepers, zaadjes eruit gehaald, fijngesneden
6 rode sjalotjes/thaise rode ui, gesnipperd
halve bol knoflook, de teentjes geplet
2 tl. gemalen korianderzaad
2 tl. gemalen komijnzaad
2 tl. gemalen witte peperkorrels
2 stengels citroengras, alleen het witte deel, gekneusd en in stukjes
1 el fijngehakte galangawortel = laos (en de wortel lijkt op gemberwortel)
6 korianderwortels, gehakt (naast het zaad en het blad heb je ook de wortel ja -- wist ik ook niet, voordat ik dit recept gemaakt had)
2 tl. trassie (= garnalenpasta)
2 el. geroosterde pinda's
voor de rest
1 el. zonnebloemolie
4 dl. kokosROOM (geen melk, ROOM) uit blik/pak
1 kg. KOGELBIEFSTUK, in 1 cm. dikke plakjes (KILOOO)
4 dl. kokosMELK
90 gr. pindakaas met stukjes noot
4 kaffir-limoenblaadjes (kon ik niet vinden in de toko, citroenblaadjes werkt ook prima (= djeroek poeroet blaadjes))
3 el. limoensap (vers geperste limoen werkt het beste natuurlijk)
2 1/2 el. vissaus
3-4 el. palmsuiker of bruine basterdsuiker
1 el. fijngehakte geroosterde pinda's, extra, om te garneren
Thaise basilicum, om te garneren
DE PASTA:
Doe de pepers, sjalotjes, knoflook, koriander, komijn, witte peper, citroengras, galangawortel, korianderwortels, garnalenpasta/trassie en pinda's in een keukenmachine en pureer de boel totdat het een gelijkmatige massa wordt. Als je vindt dat het te weinig van "pasta" wegheeft kan je wat water toevoegen en verder mengen totdat je tevreden bent -- niet overdrijven echter. Het mag best wat droog zijn, er gebeurt nog genoeg mee.
DE REST:
Doe de zonnebloemolie en de dikke kokosROOM in een grote pan en kook dit ca. 10 min. op matig vuur, tot de olie zich afscheidt. Voeg de pasta toe en bak deze al roerend 5-8 minuten, tot het een geurige substantie is.
Doe het vleesch, de kokosMELK, de pindakaas, de kaffir-limoenbladeren dan wel de citroenblaadjes erbij. Kook alles ca. 8 minuten tot het vleesch van kleur begint te veranderen. Draai het vuur laag en laat het vleesch 1 uur sudderen tot het gaar is.
Roer het limoensap, de vissaus en de suiker erdoor en serveer de biefstuk met de fijngehakte geroosterde pinda's en de Thaise basilicumblaadjes.
Dit gerecht is wel zoooo lekkerrrr.... te serveren met bv. een fors pittige groene curry (met bv. boontjes en mango) en kokosrijst, of sinaasappelrijst... en een blus-bijgerecht of twee, drie... ijs toe... ik bedoel, 1 kg. KOGELBIEFSTUK, dat is toch zeker reden voor een feestje?
Fickt nicht mit dem Raketemensch!!
|