IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 7 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7
Auteur:
Topic : Naar welk concert ben je geweest? Vorige pagina
Dark incarnation
First I was a cruel dark beast until i became.....
Usericon van Dark incarnation
Posted 09-05-2019 14:51 by Dark incarnation (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van Dark incarnationQuote dit bericht

Gisteren samen met de vrouw een bezoek gebracht aan de Cacaofabriek te Helmond. Qua zaal echt een aanrader voor wie er nog niet is geweest. Even op een neer voor Marduk en het voorprogramma Valkyrja. Wij kwamen binnen tijdens de theatrale show van Attic, op zich best een aardige Mercyful Fate achtige band, maar van een ander kaliber dan Valkyrja en de hoofdact. Valkyrja ken ik eigenlijk niet goed genoeg, maar wist zeker te overtuigen met 3 stemmige vocalen die wat mij betreft nog wel een tikkeltje harder mochten staan in de totaalmix. Daarentegen was het drumwerk een lust voor het oor. Vervolgens de beurt aan Marduk en wat een bazenband blijft dat toch. Ik heb nu alle 3 delen van de Viktoria tour mogen aanschouwen, maar keer op keer blijven ze hard overtuigen. Hoogtepunten waren ongetwijfeld Into Utter Madness, Throne Of Rats, Werwolf, The Blond Beast en Equestrian Bloodlust. Geweldig!


an evil incarnation of DEATH!


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 10-05-2019 7:46 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

quote:
Op 9 mei 2019 14:51 schreef Dark incarnation het volgende:
Gisteren samen met de vrouw een bezoek gebracht aan de Cacaofabriek te Helmond. Qua zaal echt een aanrader voor wie er nog niet is geweest.


Nu 2x geweest en ik kan niet meer dan dat bevestigen.
Ook prima mogelijkheid om daar even wat te eten al heb ik de ervaring dat even reserveren niet onverstandig is.

En boven zit een rookhok waar je onder het genot van een biertje en een peuk gewoon het concert kunt blijven volgen.

[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 10-05-2019 7:46]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 14-05-2019 9:27 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/Panzerke

Dead Can Dance in TivoliVredenburg. Onwerelds goed.


Sater
Usericon van Sater
Posted 14-05-2019 10:15 by Sater Wijzig reactieProfiel van SaterQuote dit bericht

quote:
Op 14 mei 2019 9:27 schreef zodiac lung het volgende:
Dead Can Dance in TivoliVredenburg. Onwerelds goed.


Ja, maar wel bij vlagen. Aan het einde van de reguliere set raakten ze mij een beetje kwijt met een nummer van hun vorige album, een cover en een wat rare versie van Carnival. En misschien was het voor de opbouw van de set beter geweest om het 'postpunk'-blok dat nu aan het begin van de set zat, later op de avond te spelen. Ook wel erg veel bas in het geluid waar ik zat. Niettemin dik kippenvel bij Xavier, In Power We Entrust, Mesmerism etc. Heel gaaf om eindelijk eens gezien te hebben.


one who puts salt in the sugarbowl is a misantrophe


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 14-05-2019 10:43 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/Panzerke

Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Ik heb alleen de eerste vier elpees, dus er is sowieso redelijk veel materiaal van hen waarmee ik niet heel vertrouwd ben. Ik was al lang blij dat ze zoveel oud werk speelden.

Waar ik zat (parterre) was het geluid super, al was het aan de harde kant.

Hoogtepunt voor mij was The Host of Seraphim. Adembenemend.


HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 18-05-2019 17:16 by HierIsMike Wijzig reactieProfiel van HierIsMikeQuote dit berichthttp://hierismike.wordpress.com/

17/05: Pensées Nocturnes – Little Devil, Tilburg (gratis)

Zes man op het podium, gekleed als een ouderwetse circusact met een duistere kronkel met twee multi-instrumentalisten (de zanger speelde ook trombone en trompet en een ander lid speelde piano en accordeon). Het Franse Pensées Nocturnes houdt er een zeer eigenzinnige kijk op blackmetal op na en gooit allerlei genres door de mix in een experimenteel spektakel. Ze doen me denken aan bands als Mr. Bungle en Diablo Swing Orchestra, maar in de krankzinnigheid ook aan Peste Noire.

Zoveel instrumenten, zoveel dynamiek, zoveel mensen op het podium van de kleine Little Devil. Het had een ramp kunnen worden, maar ik was zwaar onder de indruk van deze performance. Het geluid was fantastisch (ze hadden een eigen geluidsman bij) en ze speelden ontzettend strak. Wringende dissonante blackmetalpassages werden afgewisseld met fluisterende jazzy passages en ronduit positief kolderieke hoempa-achtige stukken, maar wel met kracht en groove. Complimenten voor de drummer, die alle overgangen zeer soepel bracht. Op een gegeven kwam er zelfs wat reggae langs en een opgefokte tango. De zanger wisselde af tussen licht operatische cleane vocalen en schreeuwen/krijsen, terwijl het palet aan schreeuwen/krijsen door drie andere leden nog verder werd verbreed. De frontman was een publieksmenner, als een echte ''fucked up'' circusdirecteur.

Een erg goede show en een zeer mooi visitekaartje voor een eerste optreden in Nederland. Een impressie kun je hieronder vinden, dit is een registratie van de ''release show'' van Grand Guignol Orchestra, de meest recente plaat van de band:[Dit bericht is gewijzigd door HierIsMike op 18-05-2019 17:16]bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 18-05-2019 17:42 by bokkie666 Wijzig reactieProfiel van bokkie666Quote dit bericht

Ik ga vanavond in Brussel kijken. Zin in.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 18-05-2019 17:54 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

Gaaf.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 20-05-2019 6:58 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Ik kon ze ook gaan zien in Brussel (had ik precies beter gedaan, als ik mag afgaan op de lovende commentaar hier boven), maar had al tickets voor Rootsriders, een Bob Marley-covergroep. Hoort even goed thuis op een metalforum als reggae in een donkere zaal . Tof om de nummers live te horen, ze werden goed gebracht ook, de sfeer zat er goed in, maar voor mij is het (met zo'n muziek) schijnbaar enkel tof als je het kunt aanschouwen op een zonovergoten wei. Grappig ook dat in de straten van Brussel de afterparty van de (gay) pride vollen bak aan de gang was. Sluit wel goed aan bij zo'n homofoob genre als reggae natuurlijk .


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 20-05-2019 7:29 by Ralph (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van RalphQuote dit berichthttp://soundsfromthedarkside.com

Gisteren Motorpsycho in Utrecht. Toffe set, bijna drie uur gespeeld ook. Hoogtepuntje van het jaar tot nu toe.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 21-05-2019 14:33 by bokkie666 Wijzig reactieProfiel van bokkie666Quote dit bericht

Ik ga woensdag in Leuven. Sikedjes.
quote:
Op 20 mei 2019 6:58 schreef PandroidJack het volgende:
Ik kon ze ook gaan zien in Brussel (had ik precies beter gedaan, als ik mag afgaan op de lovende commentaar hier boven)
Het was fantastisch in Brussel. Wel maar ongeveer honderd man, waaronder weinig blackmetalfans, dat verbaasde mij een beetje. Hopen dat er volgende keer meer volk komt, aan de inzet van de band lag het niet. Was er in Tilburg veel volk, Mike? Ik wist eigenlijk niet eens dat ze daar gingen spelen, stond niks op hun facebook ook over. Nadeel van een Franse band in Brussel is dat ze dan alles gewoon in het frans doen en ik niks snapte van de aankondigingen en dergelijke. Ook de merch na afloop ging met de Franse slag, het duurde twintig minuten na het einde van het concert voor er iemand naar de stand kwam gelopen en vervolgens ook nog heel rustig vijf minuten voor iedere klant neemt. Wel daardoor mijn trein gemist, gelukkig ging er nog een en er waren ook al potentiele kopers verdwenen daardoor.


BenKnuckles
Bencore
Usericon van BenKnuckles
Posted 21-05-2019 16:33 by BenKnuckles (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van BenKnucklesQuote dit bericht

quote:
Op 21 mei 2019 14:33 schreef bokkie666 het volgende:
Nadeel van een Franse band in Brussel is dat ze dan alles gewoon in het frans doen en ik niks snapte van de aankondigingen en dergelijke.

Hier spreekt men twee talen.

/kvelgeest


Op 31 januari 2019 16:42 schreef F.Jacobse het volgende: Boos is het nieuwe blij.


HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 21-05-2019 19:14 by HierIsMike Wijzig reactieProfiel van HierIsMikeQuote dit berichthttp://hierismike.wordpress.com/

quote:
Op 21 mei 2019 14:33 schreef bokkie666 het volgende:
Was er in Tilburg veel volk, Mike? Ik wist eigenlijk niet eens dat ze daar gingen spelen, stond niks op hun facebook ook over.


Ik denk dat er een man of 75 was, juist wel voornamelijk blackmetalpubliek. Ik heb de promotie van de show alleen via de website én Facebookpagina van de Little Devil/Little Devil Black Ritual gezien, op de Facebook-pagina van de band inderdaad niks.

[Dit bericht is gewijzigd door HierIsMike op 21-05-2019 19:15]bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 23-05-2019 16:39 by bokkie666 Wijzig reactieProfiel van bokkie666Quote dit bericht

Toch wel goede opkomst dan en zal volgende keer ook wel meer zijn.
quote:
Op 21 mei 2019 16:33 schreef BenKnuckles het volgende:
Hier spreekt men twee talen.

/kvelgeest
Drei!

Gisteren Motorpsycho in Leuven. Ze namen er de tijd voor. Het eerste nummer duurde al een half uur. Heerlijke jams. Wel wat veel rustige nummers en ik miste Kenneth soms.


Dit topic is 7 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7
Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2019 Stichting ZwareMetalen