IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Christendom Vorige pagina | Volgende pagina
Negatieveling
I stand before you with dry balls, your honor.
Usericon van Negatieveling
Posted 09-06-2015 20:59 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

quote:
Op 9 juni 2015 19:50 schreef Earrebarre het volgende:
God heeft de wereld gecreëerd, met inderdaad Israël (Jeruzalem) als middelpunt. Dit is ook geografisch onderbouwd.


Doodserieuze vraag: wat betekent dit? Het middelpunt is technisch gezien de aardkern, en wat 'geografisch onderbouwd' in dit verband betekent is me volkomen duister.


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 09-06-2015 21:11 by Natural Disaster Profiel van Natural Disaster

quote:
Op 9 juni 2015 20:14 schreef Earrebarre het volgende:
Bij een dag denk jij aan 24 uur, maar is dat ook wat de schrijver heeft bedoeld?


Geen idee. Als de schrijver familie van een collega van me is niet want dan kan een uur net zo goed 3 dagen duren.


Op 16 januari 2018 9:17 schreef Fusion het volgende: Met je poten van een ander afblijven. Punt.


Earrebarre
Usericon van Earrebarre
Posted 09-06-2015 21:15 by Earrebarre Profiel van Earrebarre

quote:
Op 9 juni 2015 20:36 schreef De Vieze Man het volgende:
NOEM HET DAN GEEN DAGEN! Sjeezzz, logisch dat er verwarring ontstaat.

Waarom is dat dan zo vaag opgeschreven?

Omdat het door mensen destijds zo vertaald is. En bij vertalingen is het niet altijd mogelijk om alles één op één te vertalen, en dan heb je ook nog de interpretatie van oorspronkelijke geschriften door de vertaler. Dus hij/zij destijds meende dat er bedoeld werd.


Elke uil was ooit een uilskuiken


Mythics
Usericon van Mythics
Posted 09-06-2015 21:23 by Mythics Profiel van Mythics

Alleen Positives Christentum is de echte leerweg ( ͡° ͜ʖ ͡°)


I didn't want any flowers, I only wanted to lie with my hands turned up and be utterly empty. How free it is, you have no idea how free. The peacefulness is so big it dazes you. - Sylvia Plath


loeser
Baby Lovedoll
Usericon van loeser
Posted 09-06-2015 21:27 by loeser Profiel van loeser

quote:
Op 9 juni 2015 19:58 schreef Earrebarre het volgende:
Ik weet niet wie 'ze' zijn,maar de stelling dat God en Allah dezelfde zijn rammelt van alle kanten. Als je de beide eens objectief met elkaar zou vergelijken zie je al gauw dat het twee heel verschillende personen zijn.


Omdat het een taalkundig iets is. Net als Gott ook God is. Allah is het Arabische woord voor God, maar wordt ook gebruikt door joodse en christelijke minderheden in Arabisch-sprekende landen.
In de Koran wordt God الله genoemd, getranslitereerd als allāh of Allah. Het betekent de god en is verwant aan het Fenicische El. Naast het Arabische woord kan men ook de vertaling in zijn of haar landstaal gebruiken.

Lijkt me duidelijk toch?


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 09-06-2015 21:28 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

quote:
Op 9 juni 2015 21:11 schreef Natural Disaster het volgende:
Geen idee. Als de schrijver familie van een collega van me is niet want dan kan een uur net zo goed 3 dagen duren.


Is precies zoals ik m'n urenverantwoording invul.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


loeser
Baby Lovedoll
Usericon van loeser
Posted 09-06-2015 21:29 by loeser Profiel van loeser

quote:
Op 9 juni 2015 20:14 schreef Earrebarre het volgende:
Bij een dag denk jij aan 24 uur, maar is dat ook wat de schrijver heeft bedoeld?


Waren dat niet de Romeinen die de dag opdeelden in 24 uur?


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 09-06-2015 21:50 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 9 juni 2015 19:50 schreef Earrebarre het volgende:
God heeft de wereld gecreëerd, met inderdaad Israël (Jeruzalem) als middelpunt. Dit is ook geografisch onderbouwd. Maar ook de mensen die deze aarde bevolken. Omdat Hij de mens boven de dieren stelde, heeft de mens de mogelijkheid om keuzes te maken gekregen, en niet slechts een instinct om te volgen.

Na de tijd die Jezus op aarde was zijn de volgelingen van Hem de vier windstreken ingetrokken om het Evangelie dat Hij bracht aan de mensen te brengen. Het is toch niet moeilijk voor te stellen dat door de tijd heen de mens die deze boodschap hoorden er een eigen invulling aan gingen geven en er op deze manier allerlei verschillende religies zijn ontstaan? Dat heeft niets met selectie te maken, maar alles met de vrije keuze die de mens van het begin heeft gehad.


Israël ligt inderdaad vrij centraal op eurazie en Afrika. Echt dan laat je de Amerikas buiten beschouwing. Daar is vanaf jezus geen echt christelijk contact geweest zo n 1500 jaar. Zijn die generaties met miljoenen verloren omdat ze geografisch ongelukkig lagen?

En mens boven de dieren? Wat onderscheid ons dan van dieren? Zowel biologisch als psychologisch zie je een enorme variatie binnen het dierenrijk (wwaaronder de mens) en de mens wijkt op geen enkele fundamentele grond af van dieren. Daarnaast zie je ook een schaal van bepaalde gelijkenis. Primaten zijn geestelijk zeer gelijk met rijke emotionele beleving en volop moraal. Zou een morele bonobo dan zo fundamenteel anders zijn dan een mens(zeker als je het vergelijkt met kinderen, gehandicapten of juist criminelen/psychopaten met minder moraal).


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


spectre
Usericon van spectre
Posted 09-06-2015 21:53 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 9 juni 2015 20:36 schreef De Vieze Man het volgende:
NOEM HET DAN GEEN DAGEN! Sjeezzz, logisch dat er verwarring ontstaat.

Waarom is dat dan zo vaag opgeschreven?De man is wel ok, maar ik twijfel over haarhet is hard tegen onzacht


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 09-06-2015 21:54 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 9 juni 2015 21:29 schreef loeser het volgende:
Waren dat niet de Romeinen die de dag opdeelden in 24 uur?
jij studeerde toch geschiedenis?

Dat is volgens mij van een eerdere cultuur uit het middenoosten die ook een 12 tallig cijferstelsel hadden. (Ze telden daar geen vingers maar vingerkootje, leuk die anatomische basis voor wiskundige stelsels. maya's hadden een 20 tallig stelsel en slippers)


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


altx
Iron Maiden's gonna get you
Usericon van altx
Posted 09-06-2015 22:00 by altx Profiel van altx

quote:
Op 8 juni 2015 10:10 schreef Arwen777 het volgende:
Als ik t zo lees vind ik het begrijpelijk dat men denkt dat het een regeltjes opgelegd iets is. Maar als men het nieuwe testament eens zelf zou willen lezen, of getuigenissen eens zou willen horen van metalheads erover.. zich zou verdiepen o.a in christelijke teksten van metalbands zoals Vaakevandring, Antestor, Audiovision noem maar op, bijvoorbeeld en als men ervoor open zou staan, zou men merken dat het anders is. Alsof ik, als christen zijnde, de regeltjes uit de bijbel en de wetten kan naleven (not). Hele discussie hiero, en de bands als Deicide (die muziek gezien goed zijn ook nog) worden verheerlijkt in het algemeen, om tegen de kerk aan te "schoppen". Las net in een ander topic over kerkverbranding en heb genoeg over gehoord hier en daar, dat men werkelijk een heel ander beeld heeft van het christendom dan diegenen die er in zitten. Wat denkt men, dat men kiest voor t christendom wegens opgelegde regels, en geniet van die opgelegde zaken door de priesters zoals in de vaticaan bijvoorbeeld? Ik heb me zelf er ook tegen verzet, totdat ik de Levende God zelf leerde kennen. Men heeft een behoorlijk vervormd beeld, mede door t schuld van de zogenaamde "kerk". De echte kerk daarentegen is niet zo, en komt vaak samen in gewone gebouwen niet die langwerpige dingen met de saaie orgel, al kunnen ook daar oprechte mensen zitten.


Wat persoonlijke ervaringen:

* Toen ik klein was van Rotterdam naar klein dorpje verhuisd. Wij gingen in die tijd niet echt actief naar de kerk, dus kinderen van een christelijk gezin dat een paar huizen verderop woonde, wisten ons te vertellen dat wij naar de hel gingen.

* Catechisatie: Onderwerp "wat houdt de kerk voor jou in". Serieus dat praktisch iedereen antwoordt, dat is dat gebouw waar ik elke zondag naar toe moet. Ik werd praktisch uitgelachen toen ik antwoordde dat het voor mij de gemeenschap van mensen is en dat het voor mij niks met dat gebouw te maken had.

* Op een gegeven moment liet ik mijn haar groeien (en ging ik naar metal luisteren). Paar keer dat bezoek vanuit de kerk bij mijn moeder (die is invalide/bedlegerig) hun medeleven kwamen betuigen dat het zo slecht met mij ging en dat ik praktisch in de goot terecht was gekomen. (In werkelijkheid: Ik had toen bijna mijn ir. titel binnen.)

* Even later iemand uit de kerkenraad die een paar huizen verderop woonde die afscheid kwam nemen van mijn moeder. Mijn moeder dus vragen, ga je verhuizen? Antwoord: Nee, ik zit dadelijk niet meer in de kerkenraad. Mijn moeder weer: Maar dan kun je daarna toch nog wel eens langskomen? Die persoon daarna nooit meer gezien.

Ik ben gedoopt, heb op catechisatie gezeten, maar op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee. En ik heb geen ander beeld dan iemand die er echt in zit. Ik heb er zelf in gezeten. (En nog steeds spijt van.)


Scream for mercy // He laughs as he's watching you bleed // Killer behind you // His blood lust defies all his needs // Look out I'm coming for you!


Arwen777
Usericon van Arwen777
Posted 09-06-2015 22:28 by Arwen777 Profiel van Arwen777

quote:
Op 9 juni 2015 22:00 schreef altx het volgende:
Wat persoonlijke ervaringen:

* Toen ik klein was van Rotterdam naar klein dorpje verhuisd. Wij gingen in die tijd niet echt actief naar de kerk, dus kinderen van een christelijk gezin dat een paar huizen verderop woonde, wisten ons te vertellen dat wij naar de hel gingen.

* Catechisatie: Onderwerp "wat houdt de kerk voor jou in". Serieus dat praktisch iedereen antwoordt, dat is dat gebouw waar ik elke zondag naar toe moet. Ik werd praktisch uitgelachen toen ik antwoordde dat het voor mij de gemeenschap van mensen is en dat het voor mij niks met dat gebouw te maken had.

* Op een gegeven moment liet ik mijn haar groeien (en ging ik naar metal luisteren). Paar keer dat bezoek vanuit de kerk bij mijn moeder (die is invalide/bedlegerig) hun medeleven kwamen betuigen dat het zo slecht met mij ging en dat ik praktisch in de goot terecht was gekomen. (In werkelijkheid: Ik had toen bijna mijn ir. titel binnen.)

* Even later iemand uit de kerkenraad die een paar huizen verderop woonde die afscheid kwam nemen van mijn moeder. Mijn moeder dus vragen, ga je verhuizen? Antwoord: Nee, ik zit dadelijk niet meer in de kerkenraad. Mijn moeder weer: Maar dan kun je daarna toch nog wel eens langskomen? Die persoon daarna nooit meer gezien.

Ik ben gedoopt, heb op catechisatie gezeten, maar op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee. En ik heb geen ander beeld dan iemand die er echt in zit. Ik heb er zelf in gezeten. (En nog steeds spijt van.)


Wordt hier nogal stil van. Vind het echt naar wat je hebt meegemaakt. Maar ja, dat wordt ik ook als ik van een vriend van me hoor dat geen enkele kerk hem wilt dopen omdat hij metalhead is en volgens die gemeenschappen brengt hij de duivel. Te triest voor woorden. Ik moet denken aan t liedje Vile Hypocrisy van Believer. Zelf heb ik negatieve en positieve ervaringen bij de gemeente waar ik bij terecht ben gekomen nadat ik persoonlijke weg ben gegaan met Jezus (het was lang zoeken en verkeerde plekken tegenkomen, ook in huisbijeenkomsten) en ben daar erg fijn ontvangen, al was het een lastige weg, maar veel begrip en liefde geleerd. Uiteindelijk daar blijven hangen, al zijn de mensen ook niet perfect daar, dat hielp dat besef, ieder gaat zijn of haar weg met m en iedereen heeft zijn of haar tekortkominen/moeilijkheden waar de ander niks vanaf weet.. wel ervaar ik vaak de diensten erg fijn en opbouwend. Ik kom er in de eerste plaats voor Hem, maar ook samenkomsten met pastoraat helpt enorm om dichter naar God toe te groeien (plus de christelijke metal of course) Mijn eerste stap met God was op me eigen kamertje overigens, niet in een gebouw kerk...al kan Hij daar ook harten raken. Ik heb me als een stap in gehoorzaamheid, niet door mensen, maar naar God toe laten dopen daar in 2009, en had me gothic jurk aan lol. Gothic liedje werd toen gedraaid die dag in de gemeente. Om terug te komen op je ervaringen, ik heb geleerd dat ik niet op mensen moet vertrouwen maar op Jezus zelf, Hij neigt de harten. geen idee hoe ik nu overkom, maar probeer je een riem onder je hart te steken. Het is naar dat mensen elkaar zo veroordelen, maar Jezus is niet zoals ons mensen. Christenen zijn ook niet perfect, kerken zijn niet perfect. Maar onze Vader is perfect, trouw, liefdevol en vol van genade. Kijkend naar wat Hij heeft gedaan aan t kruis voor jou, zie je de liefde? Zijn handen doorboord, zijn lichaam gebroken,zijn bloed die heeft gevloeid voor genezing van jou ziel en hart. Dankje voor het delen van je ervaringen. Persoonlijk heb ik elke plek waar ik kwam, vanuit de bijbel bestudeerd (kijkend naar wat er omging bij mensen en of wat er wordt geleerd, bijbels kloppend is) vanuit het nieuwe testament. Het hoort te kloppen, bijbels onderbouwd te zijn. Als ik het zo hoor je ervaringen, dat je werd uitgelachen omdat je zei dat de kerk gemeenschap is van mensen, dan denk ik waar ben je terecht gekomen. Jezus zelf leert dat waar 2 of 3 mensen samenkomen in mijn naam ben ik in hun midden, dat is wat mij betreft overduidelijk.
Overigens naar hoe ze met je moeder zijn omgegaan, en zoiets over je zeiden. De voorgangster van de gemeente waar ik ben, is zelf naar mijn moeder toegekomen en heeft voor haar gebeden, en begrip en liefde getoond. Daarmee wil ik niet zeggen dat mijn kerk beter is overigens. x

[Dit bericht is gewijzigd door Arwen777 op 09-06-2015 22:37]


Lux aeterna luceat eis, Domine, cum sanctis tuis in aeternum, quia pius es. Requiem aeternam dona eis, Domine; et lux perpetua luceat eis


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 09-06-2015 22:33 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 9 juni 2015 12:28 schreef loeser het volgende:
Ik heb geschiedenis gestudeerd (en heb me gespecialiseerd in het Christendom in de Middeleeuwen) en het is inderdaad niet te ontkennen dat de beste man bestaan heeft, maar wat mij opviel is dat het in mijn discipline bijna onmogelijk is te geloven dat Jezus ook daadwerkelijk de zoon van God is. In zijn tijd liepen er bijvoorbeeld nog heel veel meer mensen rond die dat beweerden. Was erg populair destijds. Ikzelf vond dat wel heel ontnuchterend
Vroeg me af op welke wetenschappelijke richting jij dan doelde?
Goh. Geef eens wat bewijzen voor dat vermeende bestaan van Jezus dan? Die heb ik nog niet gezien.Boeiender


vegancannibal
Usericon van vegancannibal
Posted 09-06-2015 22:38 by vegancannibal Profiel van vegancannibal

Ze hebben in de buurt van Nazareth een oude olijfboom waar 'Jezus was here, 17 n. Chr.' ingekrast was gevonden onlangs.

[Dit bericht is gewijzigd door vegancannibal op 09-06-2015 22:38]


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 09-06-2015 22:42 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 9 juni 2015 20:36 schreef De Vieze Man het volgende:
NOEM HET DAN GEEN DAGEN! Sjeezzz, logisch dat er verwarring ontstaat.

Waarom is dat dan zo vaag opgeschreven?Omdat in den beginne nog niemand met een kalender rondliep... Slogisch.


Boeiender


Arwen777
Usericon van Arwen777
Posted 09-06-2015 22:45 by Arwen777 Profiel van Arwen777

Overigens is dit een fijne organisatie die metalheads opvangt. Bruggen bouwen tussen metalheads en de kerk.

https://www.facebook.com/sanctuaryholland?fref=ts

En dan hebben we nog de metalbijbel, een boekje met het nieuwe testament en verhalen van mensen met verschillende achtergronden vanuit de metalcultuur.

https://www.facebook.com/groups/metalbijbel/

Ik denk dat men hier het ook zou kunnen waarderen het is een super leuk boekje. ^^


Lux aeterna luceat eis, Domine, cum sanctis tuis in aeternum, quia pius es. Requiem aeternam dona eis, Domine; et lux perpetua luceat eis


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 09-06-2015 22:46 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 9 juni 2015 21:15 schreef Earrebarre het volgende:
Omdat het door mensen destijds zo vertaald is. En bij vertalingen is het niet altijd mogelijk om alles één op één te vertalen, en dan heb je ook nog de interpretatie van oorspronkelijke geschriften door de vertaler. Dus hij/zij destijds meende dat er bedoeld werd.
Dus de bijbel is een interpretatie van wat men denkt dat er bedoeld werd. Poehé.

Wel cool dat men bij het scheppingsverhaal al geschriften had. Handig.


Boeiender


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 09-06-2015 22:47 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 9 juni 2015 22:45 schreef Arwen777 het volgende:
Overigens is dit een fijne organisatie die metalheads opvangt. Bruggen bouwen tussen metalheads en de kerk.

https://www.facebook.com/sanctuaryholland?fref=ts

En dan hebben we nog de metalbijbel, een boekje met het nieuwe testament en verhalen van mensen met verschillende achtergronden vanuit de metalcultuur.

https://www.facebook.com/groups/metalbijbel/

Ik denk dat men hier het ook zou kunnen waarderen het is een super leuk boekje. ^^
Rot op met die zooi zeg.


Boeiender


loeser
Baby Lovedoll
Usericon van loeser
Posted 09-06-2015 22:49 by loeser Profiel van loeser

quote:
Op 9 juni 2015 21:54 schreef ElitE het volgende:
jij studeerde toch geschiedenis?

Dat is volgens mij van een eerdere cultuur uit het middenoosten die ook een 12 tallig cijferstelsel hadden. (Ze telden daar geen vingers maar vingerkootje, leuk die anatomische basis voor wiskundige stelsels. maya's hadden een 20 tallig stelsel en slippers)


Ik ben al klaar, dat is 10 jaar geleden, ik vond oudheid niet interessant, ik heb alleen Europese geschiedenis gehad en nu ga ik me in een hoekje schamen Ik weet serieus even niet meer welk volk dat heeft bedacht. Ik weet alleen dat de Romeinen het in Europa hebben ingevoerd en de Germanen etc het hebben overgenomen, vandaar. Maar weer wat geleerd

[Dit bericht is gewijzigd door loeser op 09-06-2015 22:59]


Marcel H.
Usericon van Marcel H.
Posted 09-06-2015 22:49 by Marcel H. Profiel van Marcel H.http://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 9 juni 2015 22:47 schreef MR. N het volgende:
Rot op met die zooi zeg.


Doe eens lief... en toon dat zelfs jij eigenlijk diep van binnen een goed christen bent.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maar, inderdaad rot op met die zooi.


Yesterday is dead and gone, tomorrow is out of sight.


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 09-06-2015 22:51 by Natural Disaster Profiel van Natural Disaster

Ze kwamen met twee, dat moeten jehova's zijn.


Op 16 januari 2018 9:17 schreef Fusion het volgende: Met je poten van een ander afblijven. Punt.


altx
Iron Maiden's gonna get you
Usericon van altx
Posted 09-06-2015 22:52 by altx Profiel van altx

quote:
Op 9 juni 2015 22:28 schreef Arwen777 het volgende:
Om terug te komen op je ervaringen, ik heb geleerd dat ik niet op mensen moet vertrouwen maar op Jezus zelf, Hij neigt de harten. geen idee hoe ik nu overkom, maar probeer je een riem onder je hart te steken. Het is naar dat mensen elkaar zo veroordelen, maar Jezus is niet zoals ons mensen. Christenen zijn ook niet perfect, kerken zijn niet perfect. Maar onze Vader is perfect, trouw, liefdevol en vol van genade.


Hart onder de riem steken is niet nodig hoor... Ik heb er niks (blijvends) aan overgehouden.

Het frappante is alleen dat ik van dat veroordelen weinig tot geen last meer heb sinds ik mijn vrienden zelf uit zoek (1 vriendin van me is gelovig en gaat regelmatig naar de kerk... voor de rest hebben we zo'n beetje allemaal atheïsten bij elkaar, alhoewel ik het persoonlijk tegenwoordig op agnost hou).

Wat dat betreft werkte je edit alleen niet echt... Die was ik namelijk nog vergeten... Ex-dominees die een paar kilometer verhuizen en daarna ook nooit meer wat van zich laten horen. (Want zieken bezoek je alleen maar als ze tot je eigen gemeente behoren of zo...)


Scream for mercy // He laughs as he's watching you bleed // Killer behind you // His blood lust defies all his needs // Look out I'm coming for you!


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 09-06-2015 22:53 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 9 juni 2015 22:49 schreef Marcel H. het volgende:
Doe eens lief... en toon dat zelfs jij eigenlijk diep van binnen een goed christen bent.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maar, inderdaad rot op met die zooi.Godverdomme, loop me niet te sarren ja!


Boeiender


altx
Iron Maiden's gonna get you
Usericon van altx
Posted 09-06-2015 22:54 by altx Profiel van altx

quote:
Op 9 juni 2015 22:45 schreef Arwen777 het volgende:
En dan hebben we nog de metalbijbel, een boekje met het nieuwe testament en verhalen van mensen met verschillende achtergronden vanuit de metalcultuur.

https://www.facebook.com/groups/metalbijbel/

Ik denk dat men hier het ook zou kunnen waarderen het is een super leuk boekje. ^^


Die lopen ze op Wacken ook steeds uit te delen, toch? Ik heb daar in ieder geval een keer zoiets in mijn handen gedrukt gekregen.


Scream for mercy // He laughs as he's watching you bleed // Killer behind you // His blood lust defies all his needs // Look out I'm coming for you!


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 09-06-2015 22:57 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 9 juni 2015 22:52 schreef altx het volgende:
Hart onder de riem steken is niet nodig hoor... Ik heb er niks (blijvends) aan overgehouden.

Het frappante is alleen dat ik van dat veroordelen weinig tot geen last meer heb sinds ik mijn vrienden zelf uit zoek (1 vriendin van me is gelovig en gaat regelmatig naar de kerk... voor de rest hebben we zo'n beetje allemaal atheïsten bij elkaar, alhoewel ik het persoonlijk tegenwoordig op agnost hou).

Wat dat betreft werkte je edit alleen niet echt... Die was ik namelijk nog vergeten... Ex-dominees die een paar kilometer verhuizen en daarna ook nooit meer wat van zich laten horen. (Want zieken bezoek je alleen maar als ze tot je eigen gemeente behoren of zo...)Sja, hypocriet gedrag is bijna inherent aan religie te noemen is ook mijn ervaring.

Erkend misbruiker van kinderen wordt tijdens een kerkdienst om vergeving gevraagd en ja hoor! Er wordt vergeving gegeven. Daar heeft men het nooit meer over die viezerik gehad, en hij was in de kerkgemeenschap volledig gerehabiliteerd.

En dat is nog maar 1 van de vele voorbeelden die ik persoonlijk ken.


Boeiender


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2019 Stichting ZwareMetalen