IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 25 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Auteur:
Topic : En U? CDs kopen? Kopieren? of MP3-tjes? Vorige pagina | Volgende pagina
MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 17-02-2002 13:42 by MBMarduk Wijzig reactieProfiel van MBMardukQuote dit bericht

"It's a FEELING, stoopid!"
Vat dit niet verkeerd op; je doet gewoon...maar wanneer ik een kopie heb voel het echt 'n beetje aan alsof ik het toch niet in m'n klauwen heb.
Alsof het CD-tje binnen de kortste keren gewoon verdampt terwijl het in de doos zit.
Als dit veel te weird klinkt...laat maar zitten.
It's a feeling man.


aerodis
Usericon van aerodis
Posted 17-02-2002 13:48 by aerodis Wijzig reactieProfiel van aerodisQuote dit bericht

Het is idd gewoon veel leuker om een CD origineel te hebben. En CD's luisteren en kopen aan het eind van de maand en zo je fucking salaris er doorheen te gooien is toch wel hobby #1


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 17-02-2002 13:48 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

MP3 is een zegen om nieuwe bands te leren kennen en om muziek uit te wisselen zonder geklooi met tapes e.d.

Wat mij echter tegenstaat is de vluchtigheid van het medium. Klikklik en er is weer een playlist van vier uur; m.i. devalueert het de muziek en ook de beleving van die muziek. Beter is om er even goed voor te gaan zitten en een CD/plaat opzetten. MP3's houden het bij mij dan ook niet langer dan een keer of 10 vol, zodat ik kan beslissen of ik het echte ding wel of niet koop.

Bovendien is het inderdaad zo dat je door een CD te kopen een band/label steunt. Al heb ik geen enkele scrupules om CD's van grote labels (EMI, Columbia) te kopieren, toch koop ik meestal het echie.

MP3 is uiteindelijk gewoon WEER een stap richting de vergemakkelijking en (dus) vervluchtiging van iets dat ooit waarde had, in dit geval muziek. Ooit was het zo dat je muziek alleen 'live' uitgevoerd kon zien worden... dat moet veel bijzonderder zijn geweest. Probeer je dat eens voor te stellen.


lord abortion
the finishing touch
Usericon van lord abortion
Posted 17-02-2002 14:14 by lord abortion Wijzig reactieProfiel van lord abortionQuote dit bericht

Ik weet dat een cd copieren ongeveer (zoniet hetzelfde) is als stelen, maar ik vind gewoon de prijs van de cd's van tegenwoordig te duur, als ik voor 3euro 10 copieerbare cd's kan kopen waar ik dan op elke cd's ongeveer 12 audiocd's kan opzetten in mp3-formaat, dan zal ik dat absoluut niet laten.

Ik vind gewoon die prijs schandalig hoog van een cd'tje, en het meeste van die prijs gaat naar de platenmaatschappij zelf, de bands krijgen ook wel een procentje, maar toch...

Het gaat idd om de feeling, nu kan je mij uitschelden dat ik geen echte "metalhead" ben omdat ik niet originele cd's koop (ik heb er ûberhaupt wel een paar) maar mij gaat het er alleen om voor de muziek, als een cd-hoosje gewoon aartslelijk is gaan de meeste mensen het niet kopen terwijl er toch leuke muziek opstaat, ik luister; maar kijk niet naar de lay-out.

Ik vind het allemaal gewoon afzetterij.


As the light falls and darkness paints the sky in black, a cold Moon shines and the red somber eyes awake, the forest whispers...


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 17-02-2002 14:19 by MBMarduk Wijzig reactieProfiel van MBMardukQuote dit bericht

quote:
Op 17 februari 2002 14:14 schreef lord abortion het volgende:
Ik vind gewoon die prijs schandalig hoog van een cd'tje, en het meeste van die prijs gaat naar de platenmaatschappij zelf, de bands krijgen ook wel een procentje, ...

Mee eens, de bands worden ook vaak afgezet.
quote:


Het gaat idd om de feeling, nu kan je mij uitschelden dat ik geen echte "metalhead" ben omdat ik niet originele cd's koop


Doe IK in ieder geval niet.

quote:


Ik vind het allemaal gewoon afzetterij.

De ken.


lord abortion
the finishing touch
Usericon van lord abortion
Posted 17-02-2002 14:30 by lord abortion Wijzig reactieProfiel van lord abortionQuote dit bericht

quote:
Op 17 februari 2002 13:48 schreef Dwaallicht het volgende:

Wat mij echter tegenstaat is de vluchtigheid van het medium. Klikklik en er is weer een playlist van vier uur; m.i. devalueert het de muziek en ook de beleving van die muziek. Beter is om er even goed voor te gaan zitten en een CD/plaat opzetten.

Ik ga akkoord met het feit dat het idd wel allemaal rap is, dit is tegenwoordig wel de gewoonte in deze maatschappij dat alles raprap moet gaan en men weinig tijd heeft om te luisteren naar echt goede dingen, maar ook bij een mp3 kan men genieten, wat is nou het verschil tsn een mp3 en een audio file op een cd? Naar mijn mening geen want je kan bij alletwee genieten van de muziek zelf, alleen kan je bij de cd nog ff het boekje checken.

quote:
Bovendien is het inderdaad zo dat je door een CD te kopen een band/label steunt. Al heb ik geen enkele scrupules om CD's van grote labels (EMI, Columbia) te kopieren, toch koop ik meestal het echie.

Je steunt idd de band maar hoeveel van het ingebrachte geld zal een band werkelijk krijgen??


As the light falls and darkness paints the sky in black, a cold Moon shines and the red somber eyes awake, the forest whispers...


Dargull
actual size
Usericon van Dargull
Posted 17-02-2002 14:31 by Dargull Wijzig reactieProfiel van DargullQuote dit bericht

quote:
Op 14 februari 2002 20:06 schreef MBMarduk het volgende:

Ik heb dit al heeel lang willen weten.
Stelling:

(A)
De hardrock(st)er/metalhead (m/v) KOOPT het liefst originele spullen van bands i.p.v. kopieren etc. omdat er een bepaald gevoel van "aanhechting" er van uitgaat.
Eens of niet?



- Eens, en daarbuiten zo het zeker bij de kleinere bands, ronduit diefstal zijn om iets te kopieeren. Een main-stream band als de Backstreet Boy die 33.000.000(!!!) cd's verkopen zal niet lijden onder het kopieeren van cd's een band als bijv: cirith gorgor die waarschijnlijk niet meer dan 10.000 cd's verkopen zal het zeker wel merken als men hun cd's massaal gaat kopieeren.

quote:
Op 14 februari 2002 20:06 schreef MBMarduk het volgende:
(
Door dit (door mij persoonlijk vermeend) "hecht-effect" in metalminnende kringen lopen labels procentueel gezien veel minder schade op dan labels van populaire muziek soorten.
Eens of niet?



Zo ik niet willen beweren, daar zij ook minder cd's verkopen, is 1 niet verkochte maar illegaal gekopierede CD procentueel gezien meteen meer van je percentage.

Als label A: 1000 cd's verkoopt en wer worden er 10 gekopieerd is dat 10%

Als label B: 1.000.000 cd's verkoopt en er worden er 10.000 gekopieerd is dat ook 10%

Dus oneens.


aerodis
Usericon van aerodis
Posted 17-02-2002 14:34 by aerodis Wijzig reactieProfiel van aerodisQuote dit bericht

als het maar niet wordt:

er worden er 1000 verkocht en 1500 gekopieerd.


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 17-02-2002 15:41 by attila_de_hun Wijzig reactieProfiel van attila_de_hunQuote dit bericht

quote:
Op 17 februari 2002 14:31 schreef Dargull het volgende:
- cirith gorgor die waarschijnlijk niet meer dan 10.000 cd's verkopen zal het zeker wel merken als men hun cd's massaal gaat kopieeren.



Ik betwijfel dit een beetje want ik vermoed dat als cirith gorgor nou 1000 of 50.000 cd's verkoopt, die zullen er waarschijnlijk geen euro-cent van zien (ik vraag me zowiezo af wanneer een band gaat verdienen want ik las onlangs dat zelfs die lui van ENTOMBED er een baan naast moeten houden).

Ik benader het vanuit een andere hoek. Mp3-s zijn in staat mensen naar muziek te doen luisteren waar ze anders zoziezo nooit iets van hadden gehoord. met traden of downloaden probeer je gewoon meer en zo kun je bands ontdekken die anders aan je neus voorbij zouden hebben gegaan. Ik heb ik weet niet hoeveel goede bands leren kennen door tapes te ruilen (zo ging dat vroeger).
En inkomsten mislopen, zoals al gezegd zullen bands dat niet echt merken. Integendeel, mogelijk krijgen ze meer fans en komen die naar concerten en kopen ze merchandise.


SilentSinner
tears of ice
Usericon van SilentSinner
Posted 17-02-2002 15:46 by SilentSinner Wijzig reactieProfiel van SilentSinnerQuote dit bericht

origineel houdk wel van maar kheb gewoon het geld niet om 20 euro uit te geven (elk week) dus dan maar kopies maken en mp3's downen. alsk er super fan van ben..dan natuurlijk wel cdtje kopen .


" When I was a child I caught a fleeting glimpse Out of the corner of my eye I turned to look but it was gone I can not put my finger on it now The child is grown The dream is gone And I have become Comfortably numb"


McDoom
[Dit bericht is gemodereerd door zillah-morte]
Usericon van McDoom
Posted 17-02-2002 15:47 by McDoom Wijzig reactieProfiel van McDoomQuote dit bericht

En U? CDs kopen? Kopieren? of MP3-tjes?

Ik hou me bezig met alle bovenstaande bezigheden, maar het merendeel koop ik wel.
Kopieren doe ik vooral bij CD's uit andere genre's dan metal. Mp3's gebruik ik meestal om een band te leren kennen, alhoewel ik er soms ook wel wat op cd knal.


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 17-02-2002 15:50 by karnivoor Wijzig reactieProfiel van karnivoorQuote dit berichthttp://www.kanker.nl/

wegens geldgebrek haal ik veel van internet en brandt deze als 'verzamelcds'. ook brandt ik wel eens albums over maar alsk een cd echt goed vindt, koop ik em wel


Je moeder.


lord abortion
the finishing touch
Usericon van lord abortion
Posted 17-02-2002 15:54 by lord abortion Wijzig reactieProfiel van lord abortionQuote dit bericht

quote:
Op 17 februari 2002 15:41 schreef attila_de_hun het volgende:
En inkomsten mislopen, zoals al gezegd zullen bands dat niet echt merken. Integendeel, mogelijk krijgen ze meer fans en komen die naar concerten en kopen ze merchandise.

idd, je kan moeilijk een echt concert copieren, natuurlijk gaat dat wel door bijvoorbeeld een video over te nemen, maar je mist echt dan de sfeer in die zaal of tent, dus dat is iets anders. Een cd is meestal in een studio opgenomen en creeër je thuis je eigen sfeer, als je een cd hebt van een concert mis je die sfeer van op dat concert zelf en zal ja daar wel naartoe gaan, idem met marchendise.


As the light falls and darkness paints the sky in black, a cold Moon shines and the red somber eyes awake, the forest whispers...


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 17-02-2002 20:39 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

Lord Abortion: CD-winkels zijn idd afzetters. Daarom kan je ook veel beter bij mailorders bestellen die hebben redelijke prijzen.



Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 18-02-2002 14:48 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

quote:
Op 17 februari 2002 20:39 schreef Dwaallicht het volgende:
Lord Abortion: CD-winkels zijn idd afzetters. Daarom kan je ook veel beter bij mailorders bestellen die hebben redelijke prijzen.




Daarnaast is de keuze in cd-winkels vaak idioot klein, terwijl je via mailorder vrijwel alles kan krijgen...


Sharteel
Mesmerized
Usericon van Sharteel
Posted 18-02-2002 14:52 by Sharteel Wijzig reactieProfiel van SharteelQuote dit berichthttp://www.photopit.be

Wat zijn de prijzen dan bij jullie?
Hier heb je een gewone metalCD (dus geen demootjes, maar ook geen rariteiten) voor 12,50 euro tot 15 euro... Dat vind ik best nog redelijk hoor...


Can anybody see the light.. Where the morn meets the dew... And the tide rises...Did you realise no one can see inside your view... Did you realise forwhy this sight belongs to you...


Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 18-02-2002 14:56 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

Hmm...

Volgens mij bij de free-record-shop zo'n

17,5 euro ofzo voor een cd....



Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 18-02-2002 14:56 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

Nou, de nieuwe Iron Maiden lag er voor 23 euro 99.


Sharteel
Mesmerized
Usericon van Sharteel
Posted 18-02-2002 14:57 by Sharteel Wijzig reactieProfiel van SharteelQuote dit berichthttp://www.photopit.be

quote:
Op 18 februari 2002 14:56 schreef Valorian666 het volgende:
Hmm...

Volgens mij bij de free-record-shop zo'n

17,5 euro ofzo voor een cd....




Hebben jullie geen gespecialiseerde zaken ofzo? Wij hebben FatKat in Antwerpen (niet echt gespecialiseerd, maar heeft toch aardig wat metal) en natuurlijk LSP in Vosselaar (bij Turnhout)...


Can anybody see the light.. Where the morn meets the dew... And the tide rises...Did you realise no one can see inside your view... Did you realise forwhy this sight belongs to you...


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 18-02-2002 16:16 by MBMarduk Wijzig reactieProfiel van MBMardukQuote dit bericht

Ik bestel over het algemeen bij www.displeasedrecords.nl
zijn erg uitgebreid en redelijk geprijsd.
Alleen het ULTRA-underground gebeuren (whatever that means to you) hebben ze niet.
Ook voor Belgie.


aerodis
Usericon van aerodis
Posted 18-02-2002 16:20 by aerodis Wijzig reactieProfiel van aerodisQuote dit bericht

De Rocky Road in de haag vind ik wel een aardige zaak, maar niet echt veel underground. Het standaard materiaal hebben ze wel, en ook alles van de bekende bands.



lord abortion
the finishing touch
Usericon van lord abortion
Posted 18-02-2002 20:05 by lord abortion Wijzig reactieProfiel van lord abortionQuote dit bericht

in mijn gemeente (zelzate) is er een zeer gemimiteerde keuze aan cd's, alleen hebben ze de meer bekendere bands, en voor de rest is het niks anders dan house of techno of iets in die aard.
Een cd daar is ook schandaling duur, iets rond en bij de 20 euro, alleen de cd's die al wat ouder zijn zijn afgeprijsd, maar die kosten dan iets van een 15 euro.


As the light falls and darkness paints the sky in black, a cold Moon shines and the red somber eyes awake, the forest whispers...


Voice_of_thunder
Usericon van Voice_of_thunder
Posted 18-02-2002 20:45 by Voice_of_thunder Wijzig reactieProfiel van Voice_of_thunderQuote dit bericht

Als ik een cd graag wil dan heb ik hem het liefst origineel. Maar als ik de band nog niet zo goede ken dan laat hem even branden en als ik eht goed zou vinden dan zou ik hem kopen, als ik geld heb tenminste


lord abortion
the finishing touch
Usericon van lord abortion
Posted 18-02-2002 21:16 by lord abortion Wijzig reactieProfiel van lord abortionQuote dit bericht

quote:
Op 18 februari 2002 20:45 schreef Voice_of_thunder het volgende:
...als ik geld heb tenminste


Nog zo een probleem bij mij, geld. Ik krijg 10 euro per maand en daar moet ik mijn tabak mee kopen en soms wat voor de gsm (wat overigens niet al te vaak is), maar met 10 euro kom ik er niet om een cd te kopen, als ik stop met roken dan zal ik er wel komen, maar van stoppen zal er verlopig nog geen sprake van zijn.


As the light falls and darkness paints the sky in black, a cold Moon shines and the red somber eyes awake, the forest whispers...


elessar
sienimyrkytys
Usericon van elessar
Posted 18-02-2002 21:18 by elessar Wijzig reactieProfiel van elessarQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/ouwetaart/

ga werken



Dit topic is 25 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen