IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Ajax is Gay [De Nederlandse Voetbalcompetitie] Volgende pagina
WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 15-10-2007 15:52 by WhiteRider Profiel van WhiteRider

pwn


blastmaster
Die Statis Prima!!!
Usericon van blastmaster
Posted 15-10-2007 15:52 by blastmaster Profiel van blastmasterhttp://www.myspace.com/drdoomgrind

ik had toch voetbal is gay gedaan



Burzum
Usericon van Burzum
Posted 15-10-2007 15:53 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

Nee voetbal is voor echte mannen, fag.


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 15-10-2007 15:54 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

Goed bezig!



blastmaster
Die Statis Prima!!!
Usericon van blastmaster
Posted 15-10-2007 15:54 by blastmaster Profiel van blastmasterhttp://www.myspace.com/drdoomgrind

Liever geen echte man dan voetbal kijken



Burzum
Usericon van Burzum
Posted 15-10-2007 15:55 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

quote:
Op 15 oktober 2007 15:54 schreef blastmaster het volgende:
Liever geen echte man dan voetbal kijken


Doe je in dit topic dan?


blastmaster
Die Statis Prima!!!
Usericon van blastmaster
Posted 15-10-2007 15:58 by blastmaster Profiel van blastmasterhttp://www.myspace.com/drdoomgrind

Dat lees je toch.



Burzum
Usericon van Burzum
Posted 15-10-2007 16:02 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

'Bedrijvendokter John Jaakke lost alle problemen op'

15/10/2007 08:37

Een paar miljoen televisiekijkers kregen een bondscoach in beeld die de verbijsterde voetballiefhebbers probeerde wijs te maken dat ze net een uitstekend Oranje aan het werk hadden gezien. Hij strooide met complimenten en maakte een uitermate tevreden indruk. Het was pure minachting van de kijkers. Eigenlijk zei hij dat het klootjesvolk er totaal geen verstand van had. Oranje had tegen het nietige Albanië een prima prestatie geleverd. We moesten vooral niet vergeten dat het voor de Albanezen de Wedstrijd van het Jaar was. Die arrogantie is helemáál stuitend.

Ik begrijp de bondscoach niet. Ik respecteer zijn indrukwekkende voetbalcarrière, maar als miljoenen mensen een andere wedstrijd hebben gezien, zal hij toch niet als enige de voetbalwijsheid in pacht hebben. Daar heb ik tot op heden nog niets van gemerkt. De spanning in de dug-out zal best een rol hebben gespeeld, maar na het terugzien van de beelden moet een zichzelf respecterend mens tot de conclusie komen dat hij overmand door emotie onzin uitsloeg. Daar is helaas geen sprake van. Zelfs de gelouterde mediaman Kees Jansma, die dagelijks bijstuurt, sust en op de bondscoach inpraat, kon niet verhinderen dat Van Basten vorige week opnieuw zijn gelijk wilde halen. Ik begrijp best dat hij blij was met de overwinning. Iedere voetballiefhebber is blij met de kwalificatie voor het EK. Het zou de bondscoach sieren als hij eens aan zelfanalyse deed of de hand in eigen boezem stak. Hij is namelijk verantwoordelijk voor het onbegrijpelijke gesol met spelers, die voortdurend op verkeerde posities voetballen en daardoor hun optimale rendement niet halen. Van Basten parasiteert op de resultaten. Ondanks zijn aanwezigheid verzamelt Oranje veel punten.

De bondscoach heeft zich omringd met bevriende ja-knikkers en lijkt verbaasd als er kritiek op hem neerdaalt. Maar hij stelt begenadigde linkspoten op als rechtsbuiten. En hij gaat respectloos om met de nationale topvoetballers. Mark van Bommel, Clarence Seedorf en Ruud van Nistelrooy presteren wekelijks op topniveau, maar de bondscoach heeft het lef de kwaliteiten van deze vedetten ter discussie te stellen of niet naar waarde te schatten. Zou Arsenal-coach Arsène Wenger gek zijn omdat hij Robin van Persie niet als rechtsbuiten laat spelen? Niemand in Duitsland neemt het Huub Stevens kwalijk dat Rafael van der Vaart als spelbepaler op de plaats speelt waar hij het best tot zijn recht komt. Nederland beschikt over gevaarlijke spitsen. Bij hun clubs functioneren Van Nistelrooy, Dirk Kuijt, Klaas-Jan Huntelaar en Jan Vennegoor of Hesselink goed, maar in Oranje krijgen ze nauwelijks bespeelbare ballen. Zou de bondscoach daar wel eens over nadenken? Zou het misschien zíjn schuld kunnen zijn? Hij vindt van niet en raaskalt maar door. 'De spelers verdienden na de overwinning op Albanië onze complimenten vanwege de inzet, discipline, het uitvoeren van de taken en omdat ze tot de laatste minuut naar de goal zochten. Wellicht niet spectaculair, maar als groep hebben we stappen vooruit gezet.'

Zolang de bondscoach zichzelf blijft wijsmaken dat hij goed werk levert en de resultaten het tegendeel niet bewijzen, ziet de toekomst van Oranje er onzeker uit. Ik ben een voorstander van praktijkcoaches, maar ontken niet dat Alfredo Di Stéfano, Stanley Matthews en Ferenc Puskás hopeloze trainers waren. Iedere coach heeft zijn sterke en zwakke punten, maar Guus Hiddink, Henk ten Cate, Bert van Marwijk, Willem van Hanegem, Louis van Gaal, Co Adriaanse, Aad de Mos, Dick Advocaat, Huub Stevens, Ronald Koeman, Martin Jol, Foppe de Haan en Leo Beenhakker zetten de spelers meestal op de juiste plaats. Geen van die coaches zou Van der Vaart of Van Persie rechtsbuiten laten spelen. Het is te gek voor woorden, maar Van Basten komt ermee weg.
Off the record spreken de clubcoaches er schande van, in de publiciteit houden de heren zich op de vlakte. Maar het gaat me toch te ver een winnende coach gelijk te geven als hij ongelijk heeft. Ik blijf hopen op betere tijden, want als Van Basten de spelers toevallig een keer op de juiste plaats zet, kan Oranje zomaar Europees kampioen worden.

De bondscoach kan beschikken over de beste voetballers van Nederland die furore maken bij Europese topclubs. Hij heeft een bevoorrechte positie. De resultaten van de Nederlandse clubs in Europa doen vermoeden dat er een chronisch gebrek aan talent is, maar niets is minder waar. De echte toppers spelen in Engeland, Italië, Duitsland en Spanje. De nationale clubs hebben het moeilijk, omdat ze financieel de race met de grote voetballanden niet kunnen bijhouden. Henk ten Cate kwam van Barcelona naar Ajax om een jeugddroom te realiseren. Voordat de huidige competitie begon raakte hij zijn beste speler, Wesley Sneijder, kwijt aan Real Madrid. Ryan Babel vertrok naar Liverpool en routinier Edgar Davids brak een been. Vanaf dat moment was het voor Ajax een verloren seizoen, waren de seizoenkaarthouders het slachtoffer en was er voor Ten Cate geen eer meer te behalen. Hij werkte er zelf ook nog aan mee door Kenneth Perez naar PSV te laten vertrekken.

Ten Cate is een flamboyante man, maar zijn kwaliteiten als trainer staan nooit ter discussie. De realiteit is dat Ajax met Laurent Delorge, Dennis Rommedahl en Jurgen Colin niet eens meer opgewassen is tegen Slavia Praag en Dinamo Zagreb. Dat was pijnlijk voor Ten Cate, maar hij was afhankelijk van technisch directeur Martin van Geel, die blijkbaar geen geld beschikbaar had voor aankopen die wat toevoegen aan Ajax. Dat is ook een probleem: echte toppers staan niet te dringen om in de Nederlandse competitie te spelen. Mega-transfersommen kan Ajax niet betalen en het salaris van een voetballer uit de Spaanse of Engelse competitie evenmin. De landstitel is het hoogst haalbare in Amsterdam. Behalve dat Ten Cate intern een lastige man schijnt te zijn, was hem nauwelijks iets kwalijk te nemen. In de competitie presteert Ajax naar behoren, Europa is een maatje te groot.

Voor alle partijen kwam de onverwachte interesse van Chelsea voor de Ajax-coach als een geschenk uit de hemel. Het was al een publiek geheim dat de club aan het eind van dit seizoen het contract van Ten Cate niet zou verlengen. Nu kan iedereen met opgeheven hoofd overgaan tot de orde van de dag. Door alle publiciteit worden de dramatische resultaten in Europa naar de achtergrond verdreven. En Ten Cate gaat een nieuwe jeugddroom realiseren. Hij mag gaan werken met de beste spelersselectie ter wereld. Overal heeft hij het optimale rendement uit zijn spelers gehaald. Er bestaat geen reden daaraan nu te twijfelen. Ook financieel maakt de trainer een klapper, want tijdens het geheime onderhoud in Londen werd hem al snel duidelijk dat Chelsea een andere cao hanteert dan Ajax. De Amsterdamse beleidsbepalers zullen een afkoopsom incasseren, maar de toekomst blijft onzeker.

Technisch directeur Van Geel is alleen succesvol geweest bij Willem II en AZ, met Adriaanse als trainer. Door het vertrek van Ten Cate gaat Ajax beslist niet beter voetballen. De club gaat vooral ten onder aan spelers die niets aan het niveau toevoegen, maar in het gunstigste geval meevoetballen. De realiteit is dat Ajax binnen zes jaar met Adrie Koster aan de negende coach begint. Ik kan me niet voorstellen dat het aan die coaches heeft gelegen. Gelukkig is voorzitter John Jaakke bedrijvendokter bij Boer & Croon. Hij lost overal de problemen bij bedrijven op en schijnt nu zijn zinnen te hebben gezet op Van Basten als nieuwe coach. Dan weet u meteen hoe serieus u die peperdure adviezen van Boer & Croon moet nemen.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 15-10-2007 16:06 by XXL Profiel van XXL

Ik vind dat "gay" in de titel wel wat kwetsend in de richting van homosexuele medelanders.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 15-10-2007 16:08 by WhiteRider Profiel van WhiteRider

quote:
Op 15 oktober 2007 16:06 schreef XXL het volgende:
Ik vind dat "gay" in de titel wel wat kwetsend in de richting van homosexuele medelanders.

Ik wist het. :')


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 15-10-2007 16:08 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

Van wie is die column? Lijkt me Borst of Van Hanegem.



XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 15-10-2007 16:08 by XXL Profiel van XXL

Knap staaltje happen, ja?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 15-10-2007 16:09 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

quote:
Op 15 oktober 2007 16:08 schreef Judge M. het volgende:
Van wie is die column? Lijkt me Borst of Van Hanegem.


Derksen.

Hehe weet niet of je wel eens een colum van V Hanegem heb gelezen, staat regelmatig in het AD maar dat zijn altijd heel simpele en korte stukjes.

[Dit bericht is gewijzigd door Burzum op 15-10-2007 16:11]


WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 15-10-2007 16:10 by WhiteRider Profiel van WhiteRider

quote:
Op 15 oktober 2007 16:08 schreef Judge M. het volgende:
Van wie is die column? Lijkt me Borst of Van Hanegem.

Onze Johan Derksen.


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 15-10-2007 16:11 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 15 oktober 2007 16:09 schreef Burzum het volgende:
Derksen.


Die hoor ik een stuk liever dan Tan, Genee, Van Gelder of Schreuder. Wat een hielenlikkers zijn dat



Burzum
Usericon van Burzum
Posted 15-10-2007 16:12 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

Derksen heerscht man, zelden meegemaakt dat ik het niet met hem eens was.


De Ulk
Ulkamania!
Usericon van De Ulk
Posted 15-10-2007 16:13 by De Ulk Profiel van De Ulk

Dikke +1 @Judge en Burzum.


Bareuh...


Naturens Galleri
Usericon van Naturens Galleri
Posted 15-10-2007 16:14 by Naturens Galleri Profiel van Naturens Galleri

quote:
Op 15 oktober 2007 16:09 schreef Burzum het volgende:
Derksen.

..

Lama, het stuk had veel overeenkomsten met een zogenaamde protestbrief van Youp van 't Hek.

[Dit bericht is gewijzigd door Naturens Galleri op 15-10-2007 16:17]


headphonical award for sensational quality and highest inspirational merits


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 15-10-2007 16:14 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982



Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 15-10-2007 16:15 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 15 oktober 2007 16:12 schreef Burzum het volgende:
Derksen heerscht man, zelden meegemaakt dat ik het niet met hem eens was.
Behalve als het om NEC gaat

Derksen, Borst en Van Hanegem zijn met afstand de beste analitici.



Burzum
Usericon van Burzum
Posted 15-10-2007 16:16 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

quote:
Op 15 oktober 2007 16:15 schreef Judge M. het volgende:
Behalve als het om NEC gaat

Derksen, Borst en Van Hanegem zijn met afstand de beste analitici.


Wat hij laatst zei over Utreg bij de wedstrijd tegen VVV was ik ook niet echt blij mee maar verder prima.


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 15-10-2007 16:17 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 15 oktober 2007 16:16 schreef Burzum het volgende:
Wat hij laatst zei over Utreg bij de wedstrijd tegen VVV was ik ook niet echt blij mee maar verder prima.
Dat heb ik tot in de rust gevolgd en ik kon me er toch wel in vinden. Ook heerlijk sarcastisch over Grandel was hij weer



NecRobert
Krek wat!
Usericon van NecRobert
Posted 15-10-2007 16:19 by NecRobert (Hoofdredacteur) Profiel van NecRobert

quote:
Op 15 oktober 2007 16:15 schreef Judge M. het volgende:
Behalve als het om NEC gaat

Derksen, Borst en Van Hanegem zijn met afstand de beste analitici.
Derksen steekt er bij deze drie wel een stuk bovenuit hoor. Borst is nét iets te sensatiebelust en Van Hanegem zegt eigenlijk nauwelijks iets nuttigs.


Zelfmoord plegen is wel het laatste wat ik zou doen.


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 15-10-2007 16:19 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

quote:
Op 15 oktober 2007 16:17 schreef Judge M. het volgende:
Dat heb ik tot in de rust gevolgd en ik kon me er toch wel in vinden. Ook heerlijk sarcastisch over Grandel was hij weer


Ja klopt maar dat is als Utreg-supporter gewoon te pijnlijk om te horen dat is het meer


mental
Bro's before Ho's
Usericon van mental
Posted 15-10-2007 17:42 by mental Profiel van mental

leuk topic titel weer dit. gelukkig is klaas jan straks van chelsea.


Fuck the world and fuck you


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 15-10-2007 17:42 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

quote:
Op 15 oktober 2007 17:42 schreef mental het volgende:
leuk topic titel weer dit. gelukkig is klaas jan straks van chelsea.


Vanwaar die ? vallen we je favoriete club weer aan?

[Dit bericht is gewijzigd door Burzum op 15-10-2007 17:44]


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen