IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Er is een nieuw nieuwstopic! (Nieuwstopic) Vorige pagina | Volgende pagina
BenKnuckles
Bencore
Usericon van BenKnuckles
Posted 04-03-2015 22:51 by BenKnuckles (Speciaal lid) Profiel van BenKnuckles

quote:
Op 4 maart 2015 22:35 schreef Negatieveling het volgende:
Vaak vinden diezelfde mensen het ook 'rechtvaardig' dat iemand na het verliezen van zijn goedbetaalde baan niet per se 70% van zijn laatstverdiende salaris ontvangt, maar dat daar een maximum aan zit(wat is het tegenwoordg? 3K€ bruto?).

Zou u mij daar even niet bij kunnen scharen, aub Die relativiteit werkt natuurlijk ook langs de andere kant heen. En ik ben geen socialist.


I'm lifted troop, you can bring your wack-ass crew


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 04-03-2015 22:54 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

quote:
Op 4 maart 2015 22:51 schreef BenKnuckles het volgende:
Zou u mij daar even niet bij kunnen scharen, aub Die relativiteit werkt natuurlijk ook langs de andere kant heen. En ik ben geen socialist.


Moin, het was ook niet bedoeld om hier iemand aan te vallen, maar meer een observatie die ik tijdens dit soort discussies heb gedaan - er lijkt vaak een mechanisme te zijn waarbij mensen het 'rechtvaardig' vinden om mensen die het financieel beter voor elkaar hebben dan zij zelf waar mogelijk te korten, te plukken en wat dies meer zij. Opvallend.



Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 04-03-2015 23:16 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 4 maart 2015 22:51 schreef BenKnuckles het volgende:
Zou u mij daar even niet bij kunnen scharen, aub Die relativiteit werkt natuurlijk ook langs de andere kant heen. En ik ben geen socialist.


+1


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 05-03-2015 1:26 by XXL Profiel van XXL

Goed systeem.

Heb ik nog recht op terugbetaling van een deel van wat boetes die in verhouding tot mijn inkomen wat aan de hoge kant waren?

[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 05-03-2015 1:27]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2015 7:23 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

Woon en rijd jij in Finland?


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2015 7:43 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 4 maart 2015 21:33 schreef youri02 het volgende:
Maar wat misschien een nog veel groter probleem is; als er een dakloze/werkloze een fles drank uit de lokale supermarkt steelt, laten we zeggen een fles Jenever van €25, en deze persoon heeft geen inkomen, krijgt hij dus GEEN EURO boete, dat zou belachelijk zijn.


Dat zou ook belachelijk zijn. Je moet naar het type overtreding kijken, en natuurlijk moet er ook gewoon een minimum zijn (net als misschien een maximum). Te hard rijden is te hard rijden en dat heb je zelf als bestuurder in de hand. Net als dat ik €100 kwijt ben als ik zonder licht fiets of 's nachts tegen een winkelpand aan sta te pissen. Ik weet wat voor geldbedrag daar tegenover staat (€100 of in Finland 0,8% van mijn salaris), en ik weet dus wat mijn risico is. Extreem voorbeeld: als je in een of ander vaag moslimland een appel steelt en je hand wordt er afgehakt, weet je vooraf óók wat de strafmaat is. Moet je niet over zeuren, maar gewoon van die appel afblijven. Zo simpel is het.

Die automobilist in Finland verdient kennelijk een kleine 7 miljoen per jaar. Ik kan niet zien wat voor uitgaven die kerel verder heeft, maar het is een redelijke aanname dat €54000 voor hem peanuts is. En hij heeft het zelf in de hand gehad, dan had hij gewoon domweg niet te hard moeten rijden. 23 km/u doe je namelijk zeer waarschijnlijk gewoon bewust.

Mijn manager heeft een zeer riant salaris, een riant huis in Den Haag, een dikke auto onder de kont en een aardappel in zijn keel. Is verder een beste vent, maar die wordt met regelmaat geflitst, zat hij laatst aan de lunchtafel te vertellen, en krijgt dan boetes thuis van €100, of €200, of eens een keer €500, en het boeit hem niet. Hij kan dat makkelijk betalen volgens zijn eigen woorden, dus het raakt hem verder niet. Als hij dat in Finland zou doen en iedere keer voor een percentage van zijn salaris beboet zou worden, doet hij het één keer, misschien zelfs wel twee, maar haalt hij het verder waarschijnlijk niet in zijn hoofd om nog eens te hard te rijden. Zo ook met deze Fin, die ze nu precies op de enige plek treffen waar ze hem wél raken.

En dat is wat mij betreft precies waar dergelijke boetes voor zijn: preventie. Je mag niet te hard rijden, doe het dan ook niet. Zo wel: hier, dikke boete. En natuurlijk is er iets te zeggen voor een maximum en een minimum aan bedragen, maar wat mensen hierboven doen is het ene vergrijp vergelijken met het andere, en daar dezelfde strafmaat tegenover zetten. "Onschuldig" te hard rijden staat natuurlijk helemaal niet in verhouding tot moord of verkrachting, net zoals dat zonder licht fietsen iets anders dan een fles drank stelen. Klinkklare kul om die dan met elkaar te vergelijken.

Er zijn regels, en of je het er wel of niet mee eens bent, ze zijn er wel, en je dient je daaraan te houden. Te hard rijden mag niet, doe het dan ook niet. En zo wel mag je prima op de blaren zitten.

Zo. Koffietijd.

[Dit bericht is gewijzigd door Ralph op 05-03-2015 9:20]


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 05-03-2015 7:49 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

quote:
Op 4 maart 2015 17:47 schreef Mark het volgende:
En dat jullie denken dat inkomen an sich een goede afspiegeling is van hoe hard iemand een boete voelt is ook ontzettend simplistisch. Wat als de beste man bijvoorbeeld de helft van zijn vermogen moet terugpompen in een eigen bedrijf?


Dan heeft 'ie zichzelf teveel uitgekeerd?

Ik denk dat de wet best wel rekening houdt met dat soort zaken.

Maar ik trek me bij voorbaat al terug uit deze discussie voordat ik huilend in een hoekje de markt om vergiffenis aan het smeken ben.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 05-03-2015 13:17 by Mark Profiel van Mark

quote:
Op 5 maart 2015 7:43 schreef Ralph het volgende:
Er zijn regels, en of je het er wel of niet mee eens bent, ze zijn er wel, en je dient je daaraan te houden.


Jawohl Herr Flick. Maar je bent het dus gewoon met me eens, er moet een maximum aan verbonden worden. Oftewel je argument is weg.


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2015 13:31 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 5 maart 2015 13:17 schreef Mark het volgende:
Jawohl Herr Flick.


Niet dan?

quote:
Maar je bent het dus gewoon met me eens, er moet een maximum aan verbonden worden. Oftewel je argument is weg.


Ik zeg dat er misschien iets voor te zeggen is, for the sake of argument. Volgens mij ging de discussie verder over boetes gerelateerd aan salaris. Ik sta nog steeds helemaal achter mijn betoog dat ik die 54.000 niet te hoog vind.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 05-03-2015 17:21 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

quote:
Op 5 maart 2015 schreef nu.nl het volgende over de stuntman Mario D. die in Haaksbergen het publiek in reed met zijn monstertruck, over een eerder incident in 's mans loopbaan:




Niet geraakt

D. reed met vijftig kilometer per uur over het gras, legde hij uit. ''Het kan dat ik met het stuur mensen heb geraakt maar ik ben niet over mensen heen gereden."

De stuntman had niet zo veel publiek verwacht. Hij ging ervan uit dat beveiligers de toeschouwers op afstand zouden houden. ''Ik ga ervan uit dat het goed gaat. De locatie was geschikt voor de act."

Zeven getuigen hebben echter onder ede verklaard dat stuntman D. wel met een zware dragracemotor in het publiek is gereden.

Het getuigenverhoor vond plaats op initiatief van een 59-jarige vrouw uit Apeldoorn, die zegt dat ze door de dragracer is overreden en daar blijvend letsel bij heeft opgelopen. Ze wil de uitkomsten gebruiken in een rechtszaak over schadevergoeding.

Verrassingsact

De getuigen legden donderdag uit dat de stuntman in Asten werd aangekondigd als verrassingsact. Er werd omgeroepen dat de motor geen remmen had. Een 29-jarige toeschouwer uit Voorthuizen zag dat Doornink de macht over het stuur verloor en het publiek in schoot. ''Er was grote paniek.''



Het originele artikel is langer (http://www.nu.nl/binnenland/4004783/chauffeur-monstertruck-haaksbergen-ontkent-eerder-ongeluk.html).

Het gaat me eigenlijk vooral om de kwaliteit van de eindredactie bij nu.nl: de beste man eerst enkel bij een initiaal te nomen en dan vervolgens toch per ongeluk bij zijn volledige achternaam onder het kopje 'verrassingsact'.



Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2015 17:23 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

Nu.nl is tragisch ja.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 05-03-2015 17:25 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl

Zou faalhaas hem al stalken?


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2015 17:26 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

Wie, Mario?


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 05-03-2015 17:27 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl

Ja.


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 05-03-2015 23:02 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

Ik snap iets uit het nieuws niet. Er wordt door een oude man aangegeven dat er een x bedrag is betaald aan een persoon die niet zo netjes was, maar blijkbaar is het bonnetje kwijt, en nu zijn er journalisten die beweren dat er veel meer betaald is. En die hebben de bonnetjes gezien.

Hoe kan die oude man met zekerheid zeggen dat het bedrag inderdaad bedrag x was als er totaal geen bewijs meer te vinden is?


Boeiender


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 05-03-2015 23:05 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Die oude man is een argument voor dat de pensioenleeftijd onvrijwillig en actief gehandhaafd moet worden.

Die meneer is verward. Ik denk niet dat het de leeftijd is.

[laat posten. niet doen.[/]

[Dit bericht is gewijzigd door powertieke op 05-03-2015 23:10]


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 05-03-2015 23:08 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 5 maart 2015 23:05 schreef powertieke het volgende:
Die oude man is een argument voor dat de pensioenleeftijd onvrijwillig en actief gehandhaafd moet worden.


En dat vrijwillige levensbeïndiging overrated is...

Maar serieus, waarom zie ik in de media de vraag die ik stelde niet gesteld worden?


Boeiender


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 07-03-2015 14:33 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl



Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 07-03-2015 14:46 by XXL Profiel van XXL

Dit zal wel gewoon een Duitse toerist zijn.
Hopen dat hij geen kuilen gaat graven.

Maar serieus:

Een roedel ipv 1 wolf was nog mooier geweest.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 09-03-2015 21:57 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

Dusch. Weer 2 vvd'ers weg. Mooi.


Boeiender


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 09-03-2015 21:59 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

quote:
Op 7 maart 2015 14:46 schreef XXL het volgende:
Dit zal wel gewoon een Duitse toerist zijn.
Hopen dat hij geen kuilen gaat graven.

Maar serieus:

Een roedel ipv 1 wolf was nog mooier geweest.


Die wolf loopt gewoon op de stoepen. Goed ingeburgerd, dat wel.




En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 09-03-2015 23:26 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl

quote:
Op 9 maart 2015 21:57 schreef MR. N het volgende:
Dusch. Weer 2 vvd'ers weg. Mooi.





Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


WMP
Usericon van WMP
Posted 10-03-2015 0:54 by WMP Profiel van WMP

Dat Rutte Opstelten als een van de beste VVD'ers bewierookte, zegt behoorlijk veel over wat voor kwaliteit de rest van die criminele fopliberale organisatie bezit. Alles waar een liberaal voor zou moeten staan werd ondergescheten door seniele opa Ivo en Fredje Stasi en daar waren ze bij de VVD nog trots op ook.

[Dit bericht is gewijzigd door WMP op 10-03-2015 0:55]


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 10-03-2015 7:29 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 9 maart 2015 21:59 schreef De Tegenpartij het volgende:
Die wolf loopt gewoon op de stoepen. Goed ingeburgerd, dat wel.


Ik heb dat filmpje gezien ja. Op de stoep, in een woonwijk, naast een weg. No way dat dat een wilde wolf is.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 10-03-2015 7:32 by bastianus Profiel van bastianus

Jammer alleen dat ze op iets uit het verleden gepakt zijn. Nu blijft hun idiote beleid misschien gewoon bestaan. @ WMP

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 10-03-2015 7:32]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen