IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Lekker koken en eten (recepten topic) Vorige pagina | Volgende pagina
Burzum
Usericon van Burzum
Posted 29-08-2006 20:44 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

quote:
Op 29 augustus 2006 20:23 schreef IJsregen het volgende:
Griekse kaas.



Vond het nooit echt tof ofzo, maar lust het nu wel graag.


Ziet eruit als mislukte piepschuim, maarja misschien best te eten, geen idee


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 29-08-2006 20:45 by Iskariot Profiel van Iskariot

Komt niet van de snackbar, is dus niks voor jou


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 29-08-2006 20:46 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

Mja vanavond was het niet echt lekker.

Zo maar even uitkotsen


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 29-08-2006 22:03 by M. Profiel van M.

quote:
Op 29 augustus 2006 20:21 schreef Babylon het volgende:
Wat is feta dan? Klinkt vies ..

onder welke rots kom jij vandaan

Ies Griekse kaas ja, schapenkaas toch? Als je de "echte" hebt.

Koop het iig bij de kaasboer, niet in de supermarkt. Heerschend spul.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


trol
Usericon van trol
Posted 29-08-2006 22:23 by trol Profiel van trolhttp://www.dimensional-psychosis.com

En koop vooral ook geen deense.. Naar mijn ervaring is de griekse feta het pittigst en dus het lekkerst.

@IJsregen: De ovenshotel was geniaal.. Zeer makkelijk idd en met weinig ingrediënten, maar gruwelijk lekker.
Morgen nog een keer van genieten hehehe


zillah-morte
Feed me, fuck me, and shut the fuck up, bitch...
Usericon van zillah-morte
Posted 29-08-2006 22:29 by zillah-morte (Bestuurslid stichting) Profiel van zillah-mortehttp://aeterna.cjb.net

Vandaag een lekker broodje uit de over gemaakt met
Zachte geitenkaas
Honing
pijnboompitjes
vleeswaren
zongedroogde tomaatjes
En dat goedje dus uit de oven.


On the black path she grinds her way to the death lands. OFFICIEEL LID VAN DE WALIBI HEERSCH CREW.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 29-08-2006 22:36 by MMayo Profiel van MMayo

Hmm Feta..


zillah-morte
Feed me, fuck me, and shut the fuck up, bitch...
Usericon van zillah-morte
Posted 29-08-2006 22:41 by zillah-morte (Bestuurslid stichting) Profiel van zillah-mortehttp://aeterna.cjb.net

quote:
Op 29 augustus 2006 22:36 schreef MMayo het volgende:
Hmm Feta..

Ja dat is lekker, maar dit was geen feta...


On the black path she grinds her way to the death lands. OFFICIEEL LID VAN DE WALIBI HEERSCH CREW.


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 29-08-2006 23:08 by Staalman Profiel van Staalman

Op verzoek van Hexegot hier de bereiding van:

Koken met Staalman:

Lamskoteletten in honing bereid in de oven, met een heerlijke frisse salade met gebakken rivierkreeftjes erdoor. Aangevuld met ciabatta brood bedekt met peper en zout en olijfolie uit de oven!!!


[TIP] Dit gerecht is makkelijker te bereiden als je twee ovens bezit. Ik gebruik voor de koteletten altijd de oven functie op mijn magnetron, en het ciabatta brood kan de gewone oven in. [EINDE TIP]


Ik haal mijn lamskoteletten altijd bij de Turkse slager. Dit is nml. een stuk goedkoper en het vlees is toch wel zo mals en vers.

- Verwarm de oven voor op ± 200 graden
- Neem een ovenschaal.
- Leg hier de koteletten in.
- Giet over de koteletten honing, niet van die dunne honing, nee, een beetje dikkere honing. Let wel, hij moet wel schenkbaar zijn! Koteletten moeten net ondergedompeld zijn.
- Strooi over de honing:peper/zout/sesamzaad/oregano/tijm/marjolijn en basilicum.
- Stop de schaal in de oven voor 30 a 40 minuten, en draai gedurende deze tijd de koteletten meerder keren!

De salade:
- Ik vindt de mix-salde van de AH altijd erg lekker, zitten nml. meerdere sla-soorten in.
- Snij de inhoud van een doosje Cherry tomaten door de helft en voeg deze toe.
- Bak de rivierkreeftjes ( o.a te koop bij de AH en de C1000 ) en laat deze even uitlekken op een velletje van een keukenrol.
- Voeg de rivierkreeftjes toe.
- Voeg een bakje pijnboompitten toe
- En ik voeg er altijd nog honing/mosterd dressing aan toe.

Ciabattabrood.
- Snij het ciabattabrood in plakjes.
- Leg de plakjes op een ovenrek.
- Strooi peper en zout over de plakjes.
- Besprenkel de plakjes aansluitend met olijfolie.
- Stop het brood in een voorverwarmde oven ( 200 graden ) en bak in ± 6 a 8 minuten af. (duur staat mestaal op de verpakking voor de leken onder ons!!)

Bereid alles zoals beschreven...En voila, een heerlijke en vullende maaltijd zal U ten deel vallen.






"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 01-09-2006 8:48 by Slechtheid Profiel van Slechtheid

The lazyman's guide to ultimate instant-stoner food:

Hamburgers, zelf gemaakt en ultra tasty.

Je probeert eerst aan een plastic darm te komen [doorsnede: 10 CM, lengte: 50 CM].

Even zelf uitrekenen hoeveel kilo gehakt daarin past.
De benodige hoeveelheid rundergehakt mixen met simpele tomatenketchup [ongeveer 50ML/KG]. Dat mengels vervolgens weer mixen met vloeibare paprika, maar hier schijnt nogal moeilijk aan te komen te zijn. Dus paprikapoeder moet ook kunnen.

Dan knoop je een uiteinde van de darm goed dicht. Vervolgens pers je de vleesmix vanaf de andere opening in de darm. Goed aandrukken, want je wil geen luchtbelletjes [leze: gaten in je burger]. Eenmaal bijna vol knoop je ook de bovenkant dicht.

Je hebt nu een 'hamburgerworst' van een halve meter. Die vries je in, laat je lichtjes ontdooien, en snij je dan in plakken van 1 CM [moet wel instant blijven he ]

Uit zo'n halve meter moet je er dik 25/30 kunnen halen.

Essentieel: Als je de boel in de pan flikkert, blijf dan constant op de burger drukken [liefst met brede spatel]. Dit voorkomt bolvorming.


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 01-09-2006 9:08 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

Hmm dat klinkt wel cool. Ik zou een darm scoren met een grotere doorsnede Waar haal je die krengen?


Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 01-09-2006 11:44 by Slechtheid Profiel van Slechtheid

Gemiddelde high-end slagerij heeft er altijd wel liggen. Even meneer de slager lief aankijken.


Leviathanica
Usericon van Leviathanica
Posted 01-09-2006 11:44 by Leviathanica Profiel van Leviathanicahttp://www.youtube.com/user/Craptavaganza

quote:
Op 1 september 2006 9:08 schreef FRNK het volgende:
Hmm dat klinkt wel cool. Ik zou een darm scoren met een grotere doorsnede Waar haal je die krengen?

Duh, bij de darmenwinkel.


Iedereen heeft recht op mijn mening.


FRNK
Thin out the numbers!
Usericon van FRNK
Posted 01-09-2006 11:45 by FRNK Profiel van FRNKhttp://myspace.com/frnk

quote:
Op 1 september 2006 11:44 schreef Leviathanica het volgende:
Duh, bij de darmenwinkel.
dom van me


spectre
Usericon van spectre
Posted 01-09-2006 11:51 by spectre Profiel van spectre

@ levia


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 02-09-2006 0:07 by M. Profiel van M.

Pasta deluxe, 4 pers.
Een manier om pasta op te leuken (wat je erbij serveert mag je zelf weten, lamsbout, kalfsschnitzels of gewoon bolognesesaus, whatever)

Nodig:

ca. 300-400 gr. pasta, lintpasta is lekkerder, stukjes (macaroni, tortellini etc.) is makkelijker
ca. 200 gr. rucola
parmezaanse kaas (liefst van het stuk natuurlijk, lekker vers zelf raspen)
olijfolie (goede, belangrijk)
paar teentjes knoflook
2 limoenen
ca. 50 gr. pijnboompitten
zwarte peper en zout naar smaak

Kook de pasta. Was intussen de rucola, hak de teentjes knoflook fijn en rooster de pijnboompitten. Zorg ervoor dat je andere gerechten ongeveer 1 à 2 minuten later klaar zijn nadat de pasta gaar is.
Giet de pasta af als ze dan ook echt gaar is. Doe daarna de rucola erdoorheen (goed mengen). Giet dan een flats olijfolie eroverheen, weer mengen. Pijnboompitten + knoflook erbij, wat parmezaan erbij en een flinke hoeveelheid peper en evt. wat zout. Snij daarna beide limoenen door de helft en knijp ze boven de pan uit. Wederom goed mengen.
Tegen die tijd zijn je andere gerechten ook klaar en kan je alles serveren.

Vanavond getest en goedgekeurd, niet alleen door mij maar ook door het gezelschap


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Leviathanica
Usericon van Leviathanica
Posted 02-09-2006 1:06 by Leviathanica Profiel van Leviathanicahttp://www.youtube.com/user/Craptavaganza

quote:
Op 2 september 2006 0:07 schreef M. het volgende:
Pasta deluxe, 4 pers.
Een manier om pasta op te leuken (wat je erbij serveert mag je zelf weten, lamsbout, kalfsschnitzels of gewoon bolognesesaus, whatever)

Nodig:

ca. 300-400 gr. pasta, lintpasta is lekkerder, stukjes (macaroni, tortellini etc.) is makkelijker
ca. 200 gr. rucola
parmezaanse kaas (liefst van het stuk natuurlijk, lekker vers zelf raspen)
olijfolie (goede, belangrijk)
paar teentjes knoflook
2 limoenen
ca. 50 gr. pijnboompitten
zwarte peper en zout naar smaak

Kook de pasta. Was intussen de rucola, hak de teentjes knoflook fijn en rooster de pijnboompitten. Zorg ervoor dat je andere gerechten ongeveer 1 à 2 minuten later klaar zijn nadat de pasta gaar is.
Giet de pasta af als ze dan ook echt gaar is. Doe daarna de rucola erdoorheen (goed mengen). Giet dan een flats olijfolie eroverheen, weer mengen. Pijnboompitten + knoflook erbij, wat parmezaan erbij en een flinke hoeveelheid peper en evt. wat zout. Snij daarna beide limoenen door de helft en knijp ze boven de pan uit. Wederom goed mengen.
Tegen die tijd zijn je andere gerechten ook klaar en kan je alles serveren.

Vanavond getest en goedgekeurd, niet alleen door mij maar ook door het gezelschap



Iedereen heeft recht op mijn mening.


BitchSlap
Usericon van BitchSlap
Posted 04-09-2006 16:33 by BitchSlap Profiel van BitchSlap

ik maak nu andijviestampot met héél veel spekjes


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 04-09-2006 16:37 by Schaep Profiel van Schaep

Vandaag nog even knoflooksaus en chilisaus kopen en dan kan het shoarmagenot beginnen, met kaas en broodjes en ja, zelfs sla.


spectre
Usericon van spectre
Posted 04-09-2006 16:43 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 2 september 2006 0:07 schreef M. het volgende:
ca. 300-400 gr. pasta, lintpasta is lekkerder, stukjes (macaroni, tortellini etc.) is makkelijker

Je moet zelf pasta maken gast, geen voorverpakte rotzooi


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 04-09-2006 16:44 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

Uitslover.


spectre
Usericon van spectre
Posted 04-09-2006 16:45 by spectre Profiel van spectre

Ik pest M. graag


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 04-09-2006 16:46 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982



M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 04-09-2006 17:02 by M. Profiel van M.

quote:
Op 4 september 2006 16:43 schreef spectre het volgende:
Je moet zelf pasta maken gast, geen voorverpakte rotzooi

Dat klopt. De door mij genoemde zaken zijn dan ook uitstekend door de thuiskok zelf te produceren.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


spectre
Usericon van spectre
Posted 04-09-2006 17:11 by spectre Profiel van spectre

Lichte pasta's heersen, nederlanders proppen het vaak vol met vet gehakt en saus uit een blik, jak!


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen