IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Heavy Metal Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 23 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Auteur:
Topic : Judgement Day Vorige pagina | Volgende pagina
F.Jacobse
van de Tegenpartij, voor jullie en wij!
Usericon van F.Jacobse
Posted 08-11-2019 18:51 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Wat de gek er voor geeft, blijkbaar.

F.Jacobse
van de Tegenpartij, voor jullie en wij!
Usericon van F.Jacobse
Posted 09-11-2019 13:52 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Er zijn trouwens tegenwoordig ook JD patches te koop, hehe.

https://pulltheplugpatches.bigcartel.com/

Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 09-11-2019 14:37 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

Dus je gaat binnenlopen op de merchandise?Rule #6 | Je lult maar tot je letterlijk een ons weegt. | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


F.Jacobse
van de Tegenpartij, voor jullie en wij!
Usericon van F.Jacobse
Posted 09-11-2019 14:57 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Godver, nou!

KwelgeestIV
Usericon van KwelgeestIV
Posted 09-11-2019 18:37 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 8 november 2019 18:51 schreef F.Jacobse het volgende:
Wat de gek er voor geeft, blijkbaar.Sekers, wie Immer, maar ik zou me niet al te rijk rekenen mocht je nog een doosje van die prullen vinden. Denk dat de markt snel verzadigd is.


F.Jacobse
van de Tegenpartij, voor jullie en wij!
Usericon van F.Jacobse
Posted 09-11-2019 20:03 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Ik rekende me ook echt niet rijk, hoor. Was maar een geintje, dat oude spul verkopen. Onze laatste mini CD ging op het eind voor verzendkosten weg, als ik het me goed herinner.

Heel goed was die eerste CD nou ook weer niet, dat weet ik natuurlijk ook wel. Het werd in de loop der jaren wel beter, imo. Betere muzikanten, betere nummers, meer één stijl. Imo, natuurlijk.
[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 09-11-2019 20:06]KwelgeestIV
Usericon van KwelgeestIV
Posted 10-11-2019 9:04 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

Ik heb het specifiek over die split, heh hein. Volgens de databases is die van na jullie debuut. Al weet ik natuurlijk niet wanner de muziek geschreven en opgenomen is. Geen idee hoe ik daaraan kom, trouwens. Was wel van "voor mijn tijd" laten we zeggen. Ik denk ergens uit een tweedehandsbak of -lijst voor een euro of vier. Maar desalniettemin vond ik de muziek erop best een deceptie.
"Cir-Cum-Cis-Ion of the Mar-Tyr" vond ik altijd jullie leukste werk. Al heb ik die ook al jaren niet meer gehoord. Ik herinner het mij als typische jaren'90 death metal. Tikje progressief-achtig, leunend of sfeerelementjes en af en toe wat knullig; maar het kan zijn dat mijn geheugen mij nu in de steek laat. "March of the Apocalypse" en "40 minutes to impact" zijn qua stijl minder mijn ding. Die laatste, zoals ik het mij herinner, is indd eens tuk proffesioneler qua productie en spel endezo, maar ik hoor juist wel charme in die jaren '90 death die ik hierboven omschreef. Net als Phlebotomized en toch ook wel een beetje die oude God Dethroned. Dat kan ik opzetten en of helemaal geweldig vinden of denken "Wat is dit voor infantiele zooi die net niet de pretentie waarmaakt?" Ligt aan m'n bui, denk ik.

Desalniettemin is het indd grappig en soms absurd waar oud spul voor kan gaan. Ik heb volgens mij ook nog twee van jullie (demo)tapes, maar tegelijk ben ik slechts van "Corpse Flakes" echt zeker, en ik heb ooit de Fluisterwoud-demo voor EUR 150,- verkocht. Was (natuurlijk) niet de vraagprijs, maar iemand bood het uitzichzelf uit het niets hier op ZM. Tja, dan zeg ik geen nee. Voor 150 zet ik trouwens mijn kompellamp op en zoek ik die "Effigy of the Possessed".


F.Jacobse
van de Tegenpartij, voor jullie en wij!
Usericon van F.Jacobse
Posted 10-11-2019 9:41 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Oooow, die split. Die zit voor de full length, ook door effigy records uitgebracht. 1995 en de full length is uit ik dacht 1996. Als ik me goed herinner hebben we voor de split één nummer nieuw voor opgenomen (horror pain, staat opnieuw opgenomen op de full length) en twee nummers van de laatste demo erop laten pletteren.

Edit. Discogs is het met me eens. Metal archives zegt allebei 1995, maar dat lijkt me sterk. Het lijkt me ook sterk dat we na een full length een nieuw nummer voor de split opgenomen hebben en dan twee demo nummers erbij voegen. Dat klinkt niet logisch, maar hey, het waren de jaren 90, toen was alles vaag, hehe. In de jaren 90 ben ik het grootste gedeelte van mijn geheugen kwijt geraakt. Denk ik.
[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 10-11-2019 10:33]Lampje
Usericon van Lampje
Posted 10-11-2019 11:14 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Die split is idd van vóór de full length.

Wat mij altijd opvalt aan de split is dat het een schoolvoorbeeld is van hoe je met een verkeerde mastering het geluid om zeep kan helpen (wat overigens voor de '40 Minutes'Cd niet veel anders is).

Terwijl de Pathology demo gewoon professioneel klinkt, klinken de 'geremasterde' versies van dezelfde tracks op de split gewoon echt slecht.
Qua productie is de Pathology demo denk ik wel het beste dat JD voortgebracht heeft. Speeltechnisch en arrangementtechnisch gezien, is Circumcision echter wel weer een hele stap hoger.

Daarna is het een enorme ommezwaai geweest voor JD. Meer black, meer US death. (respectievelijk Wim's en Theo's voorkeuren). Maar daarnaast dus ook enorm ingrijpende bandwisselingen. Ikzelf ben erbij gekomen na de 7", om Wim vd Valk te vervangen.
Op gegeven moment waren alleen Theo, Wim, en ik dus over.
Ik ben veel muziek gaan schrijven, maar wel naar de voorkeuren van Wim en Theo (niet omdat dat verwacht werd van mij, maar dat deed ik onbewust).
Uit de voorkeuren van ons drieën is de stijl van de March Ep en 40 Minutes uit ontstaan. (op 40 Minutes staan ook nog een aantal tracks die geschreven waren voordat ik erbij kwam).

Achteraf gezien hadden we beter wat meer melodische/doomy elementen erin kunnen verwerken, dat had denk ik ook wel wat meer aangesloten bij wat Wim en ikzelf gaaf vinden. En iets meer black.
En het is ook niet zo dat Theo ons een richting in wilde sturen. Ik denk dat we zelf hoopten Theo weer actief bij de band konden trekken, door de muziek te schrijven in de richting van zijn voorkeuren.... Maar aangezien hij gewoon te druk was met Houwitser en Thanatos, kon hij gewoon geen geen tijd meer spenderen aan JD...

Wat ik nog altijd jammer vind. Maar, Wim en ik hebben er toch nog een leuke nieuwe band van kunnen maken. De laatste line up was toch echt een leuk clubje.

[Dit bericht is gewijzigd door Lampje op 10-11-2019 11:16]


lampje


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 10-11-2019 16:15 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Gisteren van 2 oude nummers wat flarden getsjekt op JoeTjoep en voor die tijd was t best oké.Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 10-11-2019 16:26 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

In de tijd dat men nog normaal Nederlands schreef en typte bedoel je?Rule #6 | Je lult maar tot je letterlijk een ons weegt. | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


F.Jacobse
van de Tegenpartij, voor jullie en wij!
Usericon van F.Jacobse
Posted 11-11-2019 7:32 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Fijn dat Paul nog zo'n goed geheugen heeft, zeg.

Die pathology demo is door Harry van Harrow productions opgenomen. Gave gast. Maakte hem niet zoveel uit wat we deden qua inspelen, het kwam wel goed. En dat was ook zo. Ik moest Harrow even opzoeken en zie nu net dat hij er pas mee is gestopt. Jammer de jammer. Wat er met die twee demo nummers op effigy is gebeurd qua geluid, geen idee.

De productie van circumcission is gedaan door Hans blieb en/of zijn assistent. En als ik het me goed herinner zaten die allebei niet zo erg in de metal, want die plaat klinkt niet zo goed. Jammer, want er stonden echt wel gave nummers op waar we in die tijd superblij mee waren, want de composities werden steeds beter.

Demo 2 is opgenomen door iemand in Ede, ik heb geen idee meer. Maar dat was ook niet zo goed. Demo 1 weet ik vrijwel niets van, vnl omdat ik er toen nog niet in de band zat, pas vanaf demo 2.

Wat een blast from the past! Leuk om te herbeleven.

Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 11-11-2019 17:03 by Natural Disaster Wijzig reactieProfiel van Natural DisasterQuote dit berichthttp://www.nu.nl

PastBlaster Wim.


Rule #6 | Je lult maar tot je letterlijk een ons weegt. | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


F.Jacobse
van de Tegenpartij, voor jullie en wij!
Usericon van F.Jacobse
Posted 11-11-2019 18:06 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

En de cirkel is haast rond.

quote:
Op 10 november 2019 11:14 schreef Lampje het volgende:

Maar, Wim en ik hebben er toch nog een leuke nieuwe band van kunnen maken. De laatste line up was toch echt een leuk clubje.


Dit, ja.

KwelgeestIV
Usericon van KwelgeestIV
Posted 11-11-2019 19:13 by KwelgeestIV Wijzig reactieProfiel van KwelgeestIVQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/kwellie

quote:
Op 11 november 2019 7:32 schreef F.Jacobse het volgende:


De productie van circumcission is gedaan door Hans blieb en/of zijn assistent. En als ik het me goed herinner zaten die allebei niet zo erg in de metal, want die plaat klinkt niet zo goed. Jammer, want er stonden echt wel gave nummers op waar we in die tijd superblij mee waren, want de composities werden steeds beter.Eigenlijk weer eens draaien. Alleen geen idee of die in de kast staat of ook in een verhuisdoos zit.


spectre
Usericon van spectre
Posted 11-11-2019 21:08 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

Heb je de masters nog Wim/Paul? Dan kun je ze altijd nog opnieuw mixen


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


F.Jacobse
van de Tegenpartij, voor jullie en wij!
Usericon van F.Jacobse
Posted 11-11-2019 23:45 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Ik heb et daar met Theo ooit wel eens over gehad, maar geen idee meer wat er nou aan de hand was, ik zal het hem eens (weer) vragen.

F.Jacobse
van de Tegenpartij, voor jullie en wij!
Usericon van F.Jacobse
Posted 12-11-2019 7:37 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Hm, volgens Theo heeft Jeroen, onze eerste zanger die banden. Maar die zouden te oud zijn om te gebruiken een jaar of wat geleden toen vic records die cd heruitgebracht, dus is die alleen remastered. Maar hij wist het niet zeker, lol. Kan zoiets?

Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 12-11-2019 9:02 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Nou, Circumsion dan maar aangezet (YouTube, sorry ). Eerder weleens vluchtig beluisterd, maar had het niet meer zo scherp. Knulligheden en scherpe randjes daargelaten, beter en toch best wat meer diepte, leuke ideeën en 'afwijkende' elementen* dan ik me herinnerde! Productie is wat wollig en mist (mede daardoor) inderdaad wat metal, maar wel tof dat alles te onderscheiden is en dat het anders klinkt dan de rest van de jaren 90.

Hoe is het destijds ontvangen? In '95 was de tijd toch wel rijp voor dit soort death metal?

*zelfs een zangeres! Niet heel goed, maar toch


Quis moderabat ipsos moderatores?


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 12-11-2019 9:15 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

In 95 was het allemaal alweer voorbij.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 12-11-2019 9:24 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Je was zelf voorbij in 1995.


Quis moderabat ipsos moderatores?


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 12-11-2019 9:37 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 12 november 2019 7:37 schreef F.Jacobse het volgende:
Hm, volgens Theo heeft Jeroen, onze eerste zanger die banden. Maar die zouden te oud zijn om te gebruiken een jaar of wat geleden toen vic records die cd heruitgebracht, dus is die alleen remastered. Maar hij wist het niet zeker, lol. Kan zoiets?Heeft die Vic dat heruitbrengen met toestemming gedaan? Hij heeft er nl een handje van dingen uit te brengen die niet van hem zijn maar waar een studio nog wel masters heeft liggen...powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 12-11-2019 10:09 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

quote:
Op 12 november 2019 9:24 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Je was zelf voorbij in 1995.
Is waar maar toch.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


spectre
Usericon van spectre
Posted 12-11-2019 10:24 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

quote:
Op 12 november 2019 7:37 schreef F.Jacobse het volgende:
Hm, volgens Theo heeft Jeroen, onze eerste zanger die banden. Maar die zouden te oud zijn om te gebruiken een jaar of wat geleden toen vic records die cd heruitgebracht, dus is die alleen remastered. Maar hij wist het niet zeker, lol. Kan zoiets?

oef, dus een remaster van een standaard 16bit cd? Minder dat de banden niet meer goed zijn, maar ze zijn nooit gedigitaliseerd?


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Lampje
Usericon van Lampje
Posted 21-11-2019 9:45 by Lampje Wijzig reactieProfiel van LampjeQuote dit bericht

Circumcision :
De banden zullen gebakken moeten worden voordat het gedigitaliseerd kan worden. Dat is een secuur specialistisch werkje dat je meteen goed moet doen, anders vernietig je de handel. Met andere woorden : Dat moet je door een specialist laten doen (met bijbehorend kostenplaatje).
Dat is stap 1.
Stap 2:
Een studio vinden die een capabele recorder heeft om de banden af te spelen. Uit mijn hoofd is Circumcision opgenomen met een Fostex G24s, maar, het zou ook een G16s kunnen zijn. Die recorders hebben geen standaard format, maar smallere sporen dan dat gangbaar is, en daarvoor is Dolby S ingebouwd in de machines om een soortgelijk signaal noise ratio te kunnen behouden.
Dus, je zal een studio met dit exact type recorder moeten vinden.
Deze recorders zijn er in overvloed gemaakt, maar, ze zijn bijna niet te vinden in goede staat. Ze hebben bijna allemaal versloten koppen, een aantal rotte dolby borden, versleten capstan rollers.
Met andere woorden : Als je een studio vind met een capabele recorder, dan is de kans groot dat er een passend kostenplaatje aan vast zit.

Maar, dan is er nog een 3e punt :
Hoe goed is het gitaargeluid op de opname zelf? Ik denk niet dat er een grote sprong voorwaarts te maken is met het brongeluid. Gewoon even gebaseerd op het feit dat zowel Wim als Theo geen tone-innovators zijn, maar gewoon het type 'niet lullen maar spelen' zijn.
Je kan dat pas met zekerheid ontdekken op het moment dat alles is overgezet, en als het tegenvalt.... dan is de winst maar mager.
Ja, je zou op de drums wat sampling kunnen loslaten, misschien de bas wat (parallel) overdrive kunnen geven om het geheel iets meer bite te geven, maar verder valt er dan maar weinig te verbeteren.

Dus,

Al bij al kan je je afvragen of het wel rendabel zal zijn om dit te remixen. Ik denk dat een remaster dus echt wel de beste oplossing is geweest.

40 minutes remix : De harddrive is kapot en niet meer te herstellen. Kan dus gewoon niet meer.
We hebben echter nog wel een eerdere mix die ongemasterd is. Daar is nog wel wat mee te doen. Ook hebben we natuurlijk de ongemasterde eindmix, die kan ook wel echt verbeterd worden.
Maar, ik denk niet dat er iemand zit te wachten hierop. Mogelijk dat ik er nog eens wat mee ga doen, en dan op Spotify plemp ofzo.

@Wim : Hypocritical en CorpseFlakes : uit mijn hoofd : Heette die studio niet studio Proostdij ?


lampje


Dit topic is 23 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Index / Heavy Metal Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2023 Stichting ZwareMetalen