IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : (on)Zinnig Nieuws Deel III Vorige pagina | Volgende pagina
RrroooaaarrR
as "The Chief"
Usericon van RrroooaaarrR
Posted 06-11-2003 13:20 by RrroooaaarrR Profiel van RrroooaaarrR

quote:
Op 6 november 2003 13:17 schreef ElitE het volgende:
Je moet het niet te fijn maken anders onsteekst het veel te snel. je moet gewoon aan alles denken en in een veilige ruimte doen. bij mij is het nog nooit misgegaan.
en als het misgaat zorg dan wel dat het gecontroleerd misgaat


Ik wist wel dat ik op dit forum iets kon opsteken...


Fire
Usericon van Fire
Posted 06-11-2003 13:23 by Fire (Bestuurslid stichting) Profiel van Firehttp://www.gratix.nl

quote:


Vijf treinen beschoten bij Schagen

Uitgegeven: 6 november 2003 12:05
SCHAGEN - Een nog onbekende schutter heeft dinsdag- en woensdagavond vijf treinen beschoten in de buurt van het station in Schagen. Woensdag waren vier treinen het doelwit, de avond ervoor een.

Bij de incidenten raakte niemand gewond. Wel zijn in totaal negentien ruiten gesneuveld. De kogeltjes doorboorden de buitenste laag van de dubbele beglazing. Dat heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) donderdag gezegd. Naar de dader(s) wordt nog gezocht. In de beschoten treinen waren gemiddeld enkele tientallen treinreizigers aanwezig.

De schutter sloeg woensdag toe voordat de treinen bij Schagen waren gestopt. De trein die dinsdag werd beschoten, was het station van Schagen al gepasseerd. Het gaat in alle vijf de gevallen om intercity's uit Den Helder richting Amsterdam, Arnhem en Nijmegen.

De treinen zijn in Alkmaar gestopt en onderzocht. Omdat alleen de buitenruiten waren verbrijzeld, kon de reis met een vertraging van acht tot tien minuten worden voortgezet, aldus een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen (NS).

Woensdag werd na de beschietingen een zoekactie naar de dader gestart, waarbij onder meer een politiehelikopter werd ingezet. Dat heeft echter niet geleid tot de aanhouding van de schutter. Inmiddels is een onderzoek begonnen. Of naar een of meerdere daders moet worden gezocht, zei het KLPD nog niet te weten.



Welke idioot gaat er nu op treinen

http://www.nu.nl/news.jsp?n=228750&c=13



MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 06-11-2003 13:32 by MBMarduk Profiel van MBMarduk

OMFG, dit is toch alleen mogelijk in het land der mafkezen Amerika...
Traffic Light Switcher Makes Critics See Red

*Gaat over "afstandsbedieningen" om verkeerlichten op groen te laten springen


helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 06-11-2003 13:37 by helmet Profiel van helmethttp://www.wovendarkness.com

quote:
Op 6 november 2003 13:32 schreef MBMarduk het volgende:
*Gaat over "afstandsbedieningen" om verkeerlichten op groen te laten springen
LOL! Inderdaad, ik had het vanochtend ook al op /. gelezen! Stelletje sukkels... voor nood-diensten als brandweer en ambulance is vast wel een beter systeem te bedenken dan dit.. Het was gewoon wachten tot iemand met zo'n oplossing kwam.


I'm not being rude. You're just insignificant.


Fire
Usericon van Fire
Posted 06-11-2003 14:17 by Fire (Bestuurslid stichting) Profiel van Firehttp://www.gratix.nl

rofl!



Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 06-11-2003 14:24 by Chelman Profiel van Chelman

Blijf het schitterend vinden hoe mensen weer met 'bewijzen' voor 'domme Amerikanen' komen....


Na een zoekactie van 30 seconden even van een Belgische site geplukt:
http://www.lin.vlaanderen.be/uitweg/nummer-02/pagina3.html

Daarnaast zijn bij mijn weten ook enkele NL steden met dergelijke systemen uitgerust....

quote:

Steeds meer verkeerslichten geven ook letterlijk voorrang aan het openbaar vervoer. Bussen en trams zijn uitgerust met een zendertje waarmee ze een signaal sturen naar een elektronisch systeem op het kruispunt. Het systeem zorgt er dan voor dat zij versneld groen licht krijgen.
Het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap heeft in dit verband een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met De Lijn voor meer dan 500 "beïnvloedbare" verkeerslichten.

In het voorjaar worden een aantal drukke kruispunten in Leuven, Brugge, Gent, Deinze, Antwerpen en Hasselt met het systeem uitgerust. Andere steden volgen later.
Als voorbeeld kan alvast Leuven dienen. Daar werd de doorstroming op de Tiensesteenweg in detail doorgelicht. Omdat het probleem groter was dan bij de courante oplossingen vond men er dit op: eerst nemen de bussen een parallelle weg die enkel voor bussen en plaatselijk verkeer toegankelijk is. Vervolgens kunnen ze de inmiddels vrijgemaakte Tiensesteenweg terug oprijden via een afzonderlijk verkeerslicht.





KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


campske666
Usericon van campske666
Posted 07-11-2003 14:38 by campske666 Profiel van campske666

05/11 Pravda: Russische wetenschappers hebben resten Ark van Noë ontdekt
Volgens de Russische krant Pravda (letterlijk: De Waarheid) is een groep Russische wetenschappers ervan overtuigd dat ze de resten van de Ark van Noach/Noë ontdekt hebben. Dat gebeurde in de buurt van de berg Ararat in Turkije, waar de ark volgens de overlevering na de zondvloed zou aangespoeld zijn. De Russische expeditie bezocht in het begin van de herfst voor het eerst de regio. De expeditie werd geleid door Andrej Poljakov en werd deels gefinancierd door het TV-station Neizvjetsnaja Planeta (Ongekende Planeet).

Poljakov vertelde aan de Pravda dat zijn team voor de beklimming van de Ararat -de heilige berg van het Armeense volk- eerst verschillende andere plaatsen aan de voet van de berg, die eveneens geassocieerd worden met het verhaal van Noach, had bezocht. De Armeniërs gebruikten destijds reuzengrafstenen, waarin kruisen gegraveerd waren. Die stenen werden in het verleden vaak als anker voor schepen gebruikt.

Poljakov is ervan overtuigd dat men daadwerkelijk de plaats gevonden heeft waar de ark is aangespoeld, al ligt die niet op de Araratberg, maar in de bergen rondom. Hij vermoedt dat de ark eerder iets weg moet gehad hebben van een duikboot, omdat hij anders de zondvloed nooit had kunnen overleven. "We vonden een enorme constructie met hout dat gefossiliseerd is. Het lijkt op een jacht waarvan het dek zo groot is als een voetbalveld". Koerden uit de regio vertelden dat de streek in 1948 door een aardbeving getroffen werd en dat toen een gedeelte ervan aan de oppervlakte kwam. "Het wrak van de ark is nu verdeeld in twee delen door een stuk rots. Het steekt zo'n twee meter boven de oppervlakte, de rest van het wrak is bedekt. Maar we hebben de opinie nodig van wetenschappers om te bewijzen dat dit echt de ark van Noach is."

Poljakov en zijn team plannen volgend jaar alvast een nieuwe expeditie met wetenschappers. Daarbij zullen Armeniërs, Amerikanen en Russen de Araratberg van vier kanten beklimmen. Dat moet de onderzoekers in staat stellen om het rotsmassief in detail te ontleden en alle mythes rond de ark uit te pluizen.

Een van de expeditieleden werd door ziekte getroffen bij het beklimmen van de berg. Dat bleek het gevolg te zijn van giftige gassen. "Er is dus een wetenschappelijke reden waarom zovele expedities geen succes kenden op de Araratberg", meent Poljakov. Dat neemt niet weg dat er in wetenschappelijke kring heel wat scepsis heerst over de "ontdekking van de ark". In het verleden is al gebleken dat die wel vaker als excuus gebruikt werd om financiering voor wetenschappelijke expedities los te weken.


Aangezien dit het bewijs is dat de bijbel geen leugen is...gaan we allemaal naar de hel !!!

Satan, don't forsake me, I wait for you to take me, grand me wings,.....

[sarcasme uit] [/sarcasme uit]


campske666
Usericon van campske666
Posted 07-11-2003 14:47 by campske666 Profiel van campske666


07/11 Metal schaadt misschien de hersenen, maar niet het gehoor
Liefhebbers van een portie zware metalen en/of spijkerharde beats kunnen op beide oren slapen. Van een bezoekje aan een hardrockconcert of een danstempel word je niet doof, zo blijkt uit een Noorse studie die daarmee komaf maakt met een wijd verspreide opinie.
Ook wie steevast met een walkman door het leven stapt, hoeft zich geen zorgen te maken. "Als het op het gehoor aankomt, hebben we geen wezenlijk verschil kunnen vaststellen tussen gebruikers van walkmans of concert- en discotheekgangers, en de rest van de bevolking", zegt Kristian Tambs, vorser van het Noorse Nationale Instituut voor Gezondheid.

De onderzoekers onderwierpen 50.000 Noren aan een medische test. Die hadden eerst in een formulier ook hun "auditieve" gewoontes moeten beschrijven. "2,5 procent stelde meer dan zes uur per week naar een walkman te luisteren, maar hun gehoor is hetzelfde als dat van anderen", aldus Tambs.
De wetenschappers willen wel niet gezegd hebben dat op tijd en stond een lap loeiharde Metallica of Slayer door je trommelvliezen jagen, bevorderlijk is. "We menen echter dat die mensen in staat zijn zich te beschermen door het volume van hun walkman aan te passen, of zich op veilige afstand van de luidsprekers op te houden", luidt het.

Tambs gaat nog een stap verder. Als je geen tuitende oortjes wil krijgen, kun je volgens hem maar beter "raver" zijn dan jager. "Het gehoor van jagers is gemiddeld zeven tot acht decibels lager dan dat van de reguliere burger", zegt hij.
De Noorse Federatie van Slechthorenden heeft al vraagtekens geplaatst bij de resultaten van de studie. De cijfers gaan terug tot 1996 en de onderzoekers hebben geen rekening gehouden met het feit dat wie een tijd blootgesteld is geweest aan enorm lawaai, achteraf last heeft van oorsuizingen, luidt het.



Reporters zijn een bende zeikers, die titel slaat echt wel nergens op


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 07-11-2003 14:52 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Schaad de hersenen misschien door het bier en het headbangen maar ik zou niet weten hoe anders <==misschien hierdoor


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


campske666
Usericon van campske666
Posted 07-11-2003 14:55 by campske666 Profiel van campske666

quote:
Op 7 november 2003 14:52 schreef ElitE het volgende:
Schaad de hersenen misschien door het bier en het headbangen maar ik zou niet weten hoe anders <==misschien hierdoor


Bier en bangen doen volgens mij minder schade dan die pillen die al die ravers binnenzwieren. (Of die inkt die reporters inademen )

[Dit bericht is gewijzigd door campske666 op 07-11-2003 14:55]


Vampie
Firewalking
Usericon van Vampie
Posted 07-11-2003 15:27 by Vampie Profiel van Vampie


Aan de St. Gerardus Majellamavo in Utrecht wordt volgend jaar aan alle eersteklassers het vak Turks gegeven. De leerlingen kunnen vervolgens zelf kiezen of ze hier in het tweede jaar verder mee willen gaan en er examen in doen of ze het vak willen laten vallen. De directeur van de school, Ton van Vught, wil dat Turks net zo'n gewone taal in het onderwijs wordt als Frans en Duits.

Op dit moment krijgen al vijftien leerlingen van de school les in Turks. Deze leerlingen zijn afkomstig van het Thorbecke College dat is opgeheven. Daar stond Turks op het lesrooster. "Zij vroegen of zij hier ook Turks kunnen krijgen. Dat vond ik wel een goed idee.", aldus Van Vught. De school is de enige in de stad die het vak geeft.

Andere leerlingen gaven vervolgens ook te kennen dat ze de taal wel zouden willen leren, aldus de directeur. Dit zette hem ertoe aan Turks te gaan verplichten in de eerste klassen. "De leerlingen maken in de eerste klas verplicht kennis met Frans en Duits en straks ook Turks. Zij kiezen twee talen om mee door te gaan."

Het vak zou een volwaardig onderdeel van het onderwijs moeten worden, aldus Van Vught. "Straks zit Turkije bij de Europese Unie en dan is Turks gewoon een Europese taal. Daarom moet je het op school aanbieden." Hij noemt het onzin dat het vak gegeven gaat worden om de allochtone leerlingen op school ter wille te zijn. Het zou er om gaan dat Turks een moderne vreemde taal is.

Van Vught heeft bewust gezocht naar een Nederlandse docent voor het vak, om het zo uit de 'probleemhoek' te halen. Een oud leerling van de school, die Turkse taal- en letterkunde gestudeerd, Ton Duindam geeft sinds augustus twee uur per week Turks. Die verklaarde dat leerlingen het juist leuk vonden om van een Nederlander Turks te krijgen.

Duindam is ook werkachtig bij het CITO. Het eindexamen Turks is nu van een hoog niveau, omdat Turken er examen in doen. Besproken moet worden hoe het vak geëxamineerd moet gaan worden als ook niet-Turken het willen maken.

Van Vught wil naast Turks ook Arabisch gaan geven op zijn school, de invoering daarvan zal waarschijnlijk in 2005 plaatsvinden. De taal zou zo belangrijk zijn in de wereld dat dat een plek in het onderwijsprogramma rechtvaardigt

Nou ja!


Some cause happiness wherever they go , others whenever they go


Pandora
munch time
Usericon van Pandora
Posted 07-11-2003 15:39 by Pandora Profiel van Pandora

Dan moeten ze alle europese talen gaan verplichten. Wat een onzin.
Bijf talen in de brugklas hoe komen ze erop. Ik zou dan echt drie keer zijn blijven zitten ofzo.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 07-11-2003 15:40 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Nou ja zeg ...
straks krijg je marokaans, antilliaans, chinees, alle slavische talen oh en nederlands ....


Pandora
munch time
Usericon van Pandora
Posted 07-11-2003 15:42 by Pandora Profiel van Pandora

je en russisch natuurlijk, en portugees en natuurlijk ook baskisch, want anders krijgen we aanslagen.


rajackar
Rape the houses! Burn the women!
Usericon van rajackar
Posted 07-11-2003 15:43 by rajackar (Speciaal lid) Profiel van rajackarhttp://https://www.facebook.com/rajackar

en oenga boenga.

Anders worden de rajackars buitengesloten.


De nacht heeft vleugels maar nimmer teugels. * Grindpad * Facebook * http://twitter.com/rajackar


Pandora
munch time
Usericon van Pandora
Posted 07-11-2003 15:45 by Pandora Profiel van Pandora

Dat kunnen we natuurlijk niet hebben.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 07-11-2003 16:01 by Chelman Profiel van Chelman

Ik vind dat alle talen van de Noord en Zuid Amerikaanse indianen ook verplicht gesteld moeten worden. Ook zeer belangrijk is het om de verschillende talen uit de oudheid te leren zoals bijvoorbeeld Arameïsch, Sumerisch etc. Grieks en Latijn laten we op de gymnasium waar het hoort.

Hoef je ook geen discussie over een al dan niet 5 daagse schoolweek voeren. Gewoon 7 dagen per week taalles.

[Dit bericht is gewijzigd door Chelman op 07-11-2003 16:01]


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Pandora
munch time
Usericon van Pandora
Posted 07-11-2003 16:04 by Pandora Profiel van Pandora

quote:
Op 7 november 2003 16:01 schreef Chelman het volgende:
Ik vind dat alle talen van de Noord en Zuid Amerikaanse indianen ook verplicht gesteld moeten worden. Ook zeer belangrijk is het om de verschillende talen uit de oudheid te leren zoals bijvoorbeeld Arameïsch, Sumerisch etc. Grieks en Latijn laten we op de gymnasium waar het hoort.

Hoef je ook geen discussie over een al dan niet 5 daagse schoolweek voeren. Gewoon 7 dagen per week taalles.


Je moet natuurlijk ook alle vijfhonderd dialecten chinees leren.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 07-11-2003 16:05 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 7 november 2003 16:04 schreef Pandora het volgende:
Je moet natuurlijk ook alle vijfhonderd dialecten chinees leren.


Oh ja, gewoon de leerplicht van 16 naar 65 verhogen, geen probleem toch?


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Pandora
munch time
Usericon van Pandora
Posted 07-11-2003 16:07 by Pandora Profiel van Pandora

quote:
Op 7 november 2003 16:05 schreef Chelman het volgende:
Oh ja, gewoon de leerplicht van 16 naar 65 verhogen, geen probleem toch?


absoluut niet lijkt me.
En dan kan je van je 65 tot je 80ste wel werken.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 07-11-2003 16:10 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 7 november 2003 16:07 schreef Pandora het volgende:
absoluut niet lijkt me.
En dan kan je van je 65 tot je 80ste wel werken.


juistem! geen probleem met pensioentekorten!


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Pandora
munch time
Usericon van Pandora
Posted 07-11-2003 16:11 by Pandora Profiel van Pandora

quote:
Op 7 november 2003 16:10 schreef Chelman het volgende:
juistem! geen probleem met pensioentekorten!


Inderdaad.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 07-11-2003 17:49 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 7 november 2003 15:43 schreef rajackar het volgende:
en oenga boenga.

Anders worden de rajackars buitengesloten.
dat is geen taal, dat is een gave

OORGHAAAA


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 07-11-2003 18:05 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

GVD dit gaan ze toch niet verder invoeren
Straks moeten de Nederlanders Turks kunnen praten omdat zij te ver achter in de evolutie lopen om Nederlands te leren


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 07-11-2003 18:28 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

quote:
Op 7 november 2003 15:27 schreef Vampie het volgende:
vallen. De directeur van de school, Ton van Vught, wil dat Turks net zo'n gewone taal in het onderwijs wordt als Frans en Duits.



Onthef die Ton onmiddelijk uit zijn functie. Wat een stom idee. Komt er ook nog verplicht rammadan en vrouwen een hoofddoek op of zo? En wanneer zijn de allochtonen nu eens tevreden? Moet Nederland nu echt per se een Marokkaanse/Turkse kolonie worden ofzo?

Die Ton zal ook wel voorzitter zijn van de Nederlandse bond van oudere migranten.

want:

Bond wil Turkse letters in Nederlands alfabet

Nederland moet volgens de Nederlandse Bond voor Oudere Migranten (Nisbo) een aantal Turkse letters in zijn alfabet opnemen. Het gaat onder meer om de letters g met een omgekeerd dakje en de s met een cedille. Op die manier kan worden voorkomen dat namen van Turkse Nederlanders foutief worden gespeld in officiële documenten als paspoorten en diploma's.

De Nisbo heeft het voorstel vandaag gedaan in een brief aan de regering. Volgens de bond ondervinden veel Turken problemen bij de douane als ze op vakantie gaan naar hun vaderland, omdat hun namen niet volgens de Turkse spelling in de paspoorten staan. Dat komt omdat bepaalde letters niet op Nederlandse toestenborden voorkomen. Als volwaardige Nederlandse burgers willen ze graag dat hun namen op een correcte manier in hun bescheiden worden geschreven.

Als het voorstel van de bond van de hand wordt gewezen, wil de Nisbo dat er andere oplossingen voor het probleem worden onderzocht.

en nog meer Allochtonen leed (zonder Ton nogwel):

Rel om hoofddoekje bij vrijwillige hulporganisatie


In Antwerpen is gisteren een rel ontstaan naar aanleiding van een hoofddoekje. Het gebeurde bij de organisatie Moeders voor Moeders, die noodlijdende vrouwen helpt die bij de officiële instanties niet terecht kunnen. Die hulp bestaat vooral uit het verstrekken van voedsel, kleren, verzorgingsproducten.

Twee vrouwen die aanklopten bij de organisatie voor hulp weigerden hun hoofddoek af te doen. Moeders voor Moeders stelt zich op het standpunt dat moslimvrouwen in de centrale ruimte, waar de hulpgoederen overhandigd worden, hun hoofddoek afleggen. ''Dat zijn de regels, we zijn hier tenslotte vrouwen onder elkaar, mannen komen er hier niet in'', aldus voorzitster Monique Verdickt.

Maar de twee vrouwen, van wie er één voor het allereerst langskwam, maakten gisteren hevig bezwaar tegen die huisregel. Ze wilden hun hoofddoek niet afdoen, en wilden tóch hulp. Toen ze vriendelijk doch dringend verzocht werd te vertrekken kregen de medewerkers allerlei verwijten en bedreigingen naar hun hoofd geslingerd: "Wij moesten ons aan hen aanpassen, en niet omgekeerd. Ze zouden hulp halen om alles kapot te komen slaan'', zo zegt Verdickt. De vrouwen vonden de vrijwilligers organisatie racistisch en zouden de AEL erbij halen.

Uiteindelijk heeft de voorzitster de politie gebeld, die beide partijen heeft gehoord. Verdickt: "Het was lang geleden dat we nog zo'n negatieve reacties kregen. Dit doet me terugdenken aan de periode dat er steevast een politieman aan onze voordeur stond en dat ik een kogelwerende vest moest dragen''.



[Dit bericht is gewijzigd door attila_de_hun op 07-11-2003 18:35]


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen