IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : (on)Zinnig Nieuws Deel III Vorige pagina | Volgende pagina
Snaack
Usericon van Snaack
Posted 21-10-2003 23:43 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Megamoskee 'droom' voor Marokkaanse gemeenschap

ROTTERDAM - Rotterdam krijgt met de Essalam-moskee het grootste Arabische gebedshuis van Europa. Voor de Marokkaanse gemeenschap is "een droom uitgekomen", zei M. Al Sayegh dinsdag namens het moskeebestuur bij het leggen van de eerste steen. Het stadsbestuur had het ontwerp en de inrichting van de moskee graag moderner gewild. Wethouder Pastors sprak daarom van "een gemiste kans".


Rond de komst van de moskee ontstond de laatste maanden veel commotie. Het college drong aan op aanpassingen, zoals een gezamenlijke ingang en gebedsruimte voor mannen en vrouwen. Essalam hield echter vast aan het oorspronkelijke ontwerp dat al in 1999 door de gemeenteraad was goedgekeurd. Het college moest zich daarbij neerleggen.

Opstelten

"We zijn een bijzonderheid rijker", berustte burgemeester Opstelten. "Het is voor Rotterdammers mooi om te zien of aan anderen te laten zien. We hoeven niet elke keer naar het museum of de Euromast." Volgens Opstelten was de vraag om aanpassingen wel gerechtvaardigd geweest. "We denken dat uitdragen van geloof soms meer gebaat is bij terughoudendheid dan het expliciet uitdragen ervan."

Met de ondertekening van een grondruilovereenkomst kan de bouw nu beginnen. De Essalam-moskee heeft een koepel van 25 meter en minaretten van 50 meter hoog. Naast een gebedsruimte krijgt het gebouw een winkel, bibliotheek, keuken, klaslokalen, kantoren en een zaal voor congressen. De bouw moet in 2005 voltooid zijn.


Grmbl.. hoe zou dat er brandend uitzien?


Ice Princess
Usericon van Ice Princess
Posted 21-10-2003 23:47 by Ice Princess Profiel van Ice Princesshttp://home.planet.nl/~jan86969/website/home.htm

dat zouden we zo rond 2005 moeten weten


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 21-10-2003 23:47 by Snaack Profiel van Snaack



helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 21-10-2003 23:49 by helmet Profiel van helmethttp://www.wovendarkness.com

quote:
Op 21 oktober 2003 23:43 schreef Snaack het volgende:
hoe zou dat er brandend uitzien?
Snaack gaat op de Burning Blind Faith Tour?


I'm not being rude. You're just insignificant.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 21-10-2003 23:50 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Op 21 oktober 2003 23:49 schreef helmet het volgende:
Snaack gaat op de Burning Blind Faith Tour?


ssssssssssst


Dunne_Hein
stfu Donny
Usericon van Dunne_Hein
Posted 22-10-2003 13:55 by Dunne_Hein Profiel van Dunne_Hein

Kunnen die gasten niet gewoon een onwijze partij opflikkeren als ze het hier niet naar hun zin hebben

quote:
Harde woorden bij integratie-commissie


De openbare hoorzitting over integratie van de Kamercommissie-Blok ging er afgelopen maandag in Rotterdam hard aan toe, zo valt te lezen in het Rotterdams Dagblad. De commissie zetelde in de wijk Charlois, en het waren voornamelijk jonge, hoogopgeleide allochtonen die hun verhaal kwamen doen. Daarbij ging het er zo fel aan toe dat sommige aanwezige autochtonen schrokken van de reacties van de allochtonen.

De integratie van minderheden is volgens de allochtonen niet mislukt, maar de integratie in het algemeen. En dat komt volgens hen vooral door gebrek aan acceptatie van de autochtone bevolking. De frustratie onder jonge, gekleurde Nederlanders bleek erg groot. Iedereen kreeg er van langs. Politici, de media, onverdraagzame autochtonen, wetenschappers, docenten. ,,Het wordt hoog tijd dat de Nederlanders gaan integreren. Ze moeten leren om in een multiculturele samenleving te leven'', zei een jonge vrouwelijke studente.

Ook Leefbaar Rotterdam kreeg veel kritiek, en dat werd het aanwezige raadslid Michiel Smit van NieuwRechts teveel: ,,Ga lekker terug naar je eigen land. Oprotten. Wij zullen ons nooit aanpassen, we leven in Nederland''. Even dreigde de situatie zelfs te escaleren, hij kreeg allerlei verwensingen naar zijn hoofd geslingerd, maar Smit hield de rest van de avond verder zijn mond.

AEL

Ook de Arabische Europese Liga was vertegenwoordigd: ''Integratie kan niet van een kant komen'', hield bestuurslid A. Achamrouk de commissie voor. En: ,,Wij verzetten ons tegen de gedachte dat iedereen hetzelfde moet zijn.'' Hij riep, net als veel sprekers voor en na hem, de Nederlandse overheid en media op om op te houden met het criminaliseren van minderheden en moslims in het specifiek.

Studente Ilham zei: ,,Wij hebben meer dan genoeg van uitsluiting, verdachtmakingen, beschimpingen en de beledigingen die wij dagelijks moeten ondergaan''. De 'geassimileerde' allochtonen uit de politiek kregen ook de wind van voren, zoals Hirshi Ali (VVD), Lazrak (SP) en Varela (LPF): ,,Ik, en velen met mij, verachten jullie om jullie bespottelijk geslijm en kissing-butt-gedrag,'' sneerde ze LPF'er Varela, die in de commissie zit, toe. Hiervoor kreeg ze luid applaus van het aanwezige publiek.

De Kamercommissie kreeg ook een boodschap mee van enkele gesluierde vrouwen. Die willen helemaal niet bevrijd worden door types als Hirshi Ali en ze worden ook niet door de islam onderdrukt maar door autochtone Nederlanders.

Aan het eind van de bijeenkomst riep een autochtone bewoonster, die zich gediscrimineerd voelde door wat er gezegd werd over Nederlanders, de jonge allochtonen op milder te worden naar autochtonen. Ze vond het beangstigend wat er allemaal werd gezegd.


I can't shoot straight unless I've had a pint!


campske666
Usericon van campske666
Posted 22-10-2003 13:58 by campske666 Profiel van campske666

quote:
Op 22 oktober 2003 13:55 schreef Dunne_Hein het volgende:
Kunnen die gasten niet gewoon een onwijze partij opflikkeren als ze het hier niet naar hun zin hebben




Zouden die treinsporen richting Polen nog kunnen dienen ?


zillah-morte
Feed me, fuck me, and shut the fuck up, bitch...
Usericon van zillah-morte
Posted 22-10-2003 14:00 by zillah-morte (Bestuurslid stichting) Profiel van zillah-mortehttp://aeterna.cjb.net

quote:
Op 22 oktober 2003 13:58 schreef campske666 het volgende:
Zouden die treinsporen richting Polen nog kunnen dienen ?




On the black path she grinds her way to the death lands. OFFICIEEL LID VAN DE WALIBI HEERSCH CREW.


Marco_Filth
Usericon van Marco_Filth
Posted 22-10-2003 14:05 by Marco_Filth Profiel van Marco_Filthhttp://www.geocities.com/marco_filth

quote:
Op 22 oktober 2003 13:58 schreef campske666 het volgende:
Zouden die treinsporen richting Polen nog kunnen dienen ?


Natuurlijk, die hebben ze speciaal niet gebombardeerd voor de zekerheid...

En wat is dat hierboven over Nederlanders die moeten integreren in de multiculturele samenleving? Wat houdt dat precies in dan? Een zakdoek rond je kop knopen, een petje derbovenop richting Mekka en zoveel mogelijk 50 Cent luisteren? Ik vind zijn dubbele bastamtam anders wel vet eigenlijk...

[Dit bericht is gewijzigd door Marco_Filth op 22-10-2003 14:06]


And the earth was without form and void - And darkness was upon the face of the deep


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 23-10-2003 15:20 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
BREDA - Een onbekende heeft donderdag in de vroege ochtend een flitskast aan de Julianalaan in Breda opgeblazen. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat een gefrustreerde 'geflitste' automobilist op een wel erg rigoureuze maatregel wraak heeft willen nemen. Volgens een woordvoerder bedraagt de schade enkele tienduizenden euro's.

Brokstukken van de kast met fotocamera en radarapparatuur lagen tientallen meters in het rond verspreid. Buurtbewoners werden wakker van de harde klap. De politie onderzoekt of de dader een hoeveelheid vuurwerk heeft gebruikt of springstof.

Bewoners van de Julianalaan hebben lange tijd bij gemeente en politie moeten vragen om de flitspaal. Die was sinds juni in gebruik. De politie hoopt dat de film met daarop de betrapte automobilisten nog voor het onderzoek is te gebruiken.


Hulde!


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 23-10-2003 16:34 by Iskariot Profiel van Iskariot

48 procent allochtonen: te veel allochtonen in Nederland

Uitgegeven: 23 oktober 2003 15:11
DEN HAAG - Bijna de helft van de allochtonen in Nederland vindt dat er hier te veel allochtonen zijn. Naast 48 procent van de allochtonen heeft ook 65 procent van de autochtonen deze mening. Dat blijkt uit de Rapportage minderheden 2003 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), die donderdag is overhandigd aan minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie.

De conclusie is dat de maatschappelijke positie van minderheden in Nederland geleidelijk verbetert. Een grote meerderheid van 70 tot 80 procent van de etnische minderheden vindt het fijn in Nederland, meer en meer allochtonen werken en ze doen het steeds beter op school.

Etnische groepen

De tweejaarlijkse rapportage heeft vooral betrekking op de vier grootste etnische groepen in Nederland: Turken, Marokkanen, Antillianen en Surinamers. Zij vormen samen ongeveer 60 procent van het totale aantal allochtonen in Nederland.

Zowel allochtonen als autochtonen vinden niet dat het makkelijker moet worden om in Nederland asiel te krijgen. Wel noemen beide groepen het positief dat in een land verschillende culturen bestaan. Daar tegenover menen allochtonen en autochtonen dat een wijk er niet op vooruit gaat als er veel allochtonen wonen.

Bijna tweederde van de allochtonen zegt nooit of bijna nooit persoonlijk gediscrimineerd te zijn. Van de allochtonen geeft 5 tot 8 procent aan vaak te worden gediscrimineerd en 29 tot 34 procent af en toe, afhankelijk van de afkomst.

Opvallend is dat het merendeel van de allochtonen denkt dat hun eigen groep wordt gediscrimineerd, maar de meesten geven tegelijkertijd aan dat zij daar persoonlijk bijna of nooit ervaringen mee hebben. Zo heeft bijvoorbeeld 22 procent van de Marokkanen de indruk dat de Marokkaanse bevolking in Nederland vaak wordt gediscrimineerd, terwijl slechts 6 procent zelf vaak met discriminatie te maken heeft.

Werkloosheid

In de periode 1994 tot 2002 zijn steeds meer allochtonen gaan werken. Vooral de Marokkaanse mannen maken een inhaalslag. Had in 1994 36 procent een baan, in 2002 was dat 59 procent. De werkloosheid in Nederland steeg in 2003 vanwege de slechte economie. Onder Turken en Marokkanen loopt de werkloosheid echter minder op dan bij de autochtone bevolking.

Het SCP is bezorgd over de toenemende werkloosheid onder jonge allochtonen. Vooral bij de Surinaamse en Antilliaanse jongeren, van wie nu meer dan een kwart niet werkt.

Tussen 1996 en 2002 is het aantal Turkse en Marokkaanse leerlingen op havo en vwo gestegen en ook op hbo en universiteit studeren meer allochtonen. Maar nog steeds kiezen de meeste allochtone jongeren voor een mbo-opleiding. In het basisonderwijs doen Turken en Marokkanen het met rekenen goed, al staan ze nog op achterstand in vergelijking met autochtone leerlingen.

Wat betreft de Nederlandse taal lopen allochtonen ongeveer twee jaar achter op hun autochtone leeftijdsgenoten wanneer zij van de basisschool komen. De allochtonen zijn duidelijk bezig met een leer-inhaalslag. Alleen Antilliaanse leerlingen blijven achter. Marokkaanse en Turkse enquêteurs en tolken zijn bij het onderzoek betrokken om te voorkomen dat bepaalde groepen niet werden gehoord.

Het woord trein komt in me op


SkinPeeleR
moeite van het doodschoppen niet waard
Usericon van SkinPeeleR
Posted 23-10-2003 16:42 by SkinPeeleR Profiel van SkinPeeleRhttp://www.e-psychiater.nl/html/psychiatrie/zwakbegaafdheid.php

Peter R de Vries wordt vader!!!



de dader is nog voortvluchtig...

bron: www.nooit.nl


Een kleine snol zit zo vol.


Nix
Usericon van Nix
Posted 23-10-2003 21:42 by Nix Profiel van Nix

Een Vroomshoper heeft een Nieuwleusenaar van zn motor afgejaagt met een busje

*knikt wijs van nee*


(niet expres natuurlijk, maar toch )


Die Vroomshopers ook altijd

[Dit bericht is gewijzigd door Nix op 23-10-2003 22:30]


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Voice Of Doom
kotsende chaoot
Usericon van Voice Of Doom
Posted 23-10-2003 21:44 by Voice Of Doom Profiel van Voice Of Doom

quote:
Op 23 oktober 2003 21:42 schreef Nix het volgende:
Een Vroomshoper heeft een Nieuwleusenaar van mn motor afgejaagt met een busje
Heb jij een motor?


I've got no trust to give, I've got no heart to break, Nothing for me to fucking lose, because I never had a fucking thing


Nix
Usericon van Nix
Posted 23-10-2003 21:54 by Nix Profiel van Nix

quote:
Op 23 oktober 2003 21:44 schreef Voice Of Doom het volgende:
Heb jij een motor?



Ik woon niet in Nieuwleusen....
Gelukkig niet zeg


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Voice Of Doom
kotsende chaoot
Usericon van Voice Of Doom
Posted 23-10-2003 22:01 by Voice Of Doom Profiel van Voice Of Doom

Die gast was toch van jouw motor afgereden?


I've got no trust to give, I've got no heart to break, Nothing for me to fucking lose, because I never had a fucking thing


Nix
Usericon van Nix
Posted 23-10-2003 22:30 by Nix Profiel van Nix

quote:
Op 23 oktober 2003 22:01 schreef Voice Of Doom het volgende:
Die gast was toch van jouw motor afgereden?


typefout


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Voice Of Doom
kotsende chaoot
Usericon van Voice Of Doom
Posted 23-10-2003 22:37 by Voice Of Doom Profiel van Voice Of Doom



I've got no trust to give, I've got no heart to break, Nothing for me to fucking lose, because I never had a fucking thing


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 23-10-2003 22:45 by Chelman Profiel van Chelman

Bron: NU.nl

Op ZM.com is een gebruiker gesignaleerd met het meest irritante sig allertijden. Zijn naam? Voice of Doom.

Meer nieuws volgt tijdens de uitzending van Netwerk van morgenavond.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Voice Of Doom
kotsende chaoot
Usericon van Voice Of Doom
Posted 23-10-2003 22:50 by Voice Of Doom Profiel van Voice Of Doom

Meest irritant? Dan zit je hier nog niet lang genoeg denk ik...


I've got no trust to give, I've got no heart to break, Nothing for me to fucking lose, because I never had a fucking thing


Gunman
the destroyer
Usericon van Gunman
Posted 23-10-2003 23:14 by Gunman Profiel van Gunman

quote:
Op 23 oktober 2003 22:50 schreef Voice Of Doom het volgende:
Meest irritant? Dan zit je hier nog niet lang genoeg denk ik...

Héhé, die "meerderelagenscrollers"


I'm a picture of ugly stories www.deathmetal.be


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 24-10-2003 0:49 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 23 oktober 2003 22:50 schreef Voice Of Doom het volgende:
Meest irritant? Dan zit je hier nog niet lang genoeg denk ik...


Langer dan jij


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Immortella
Only the good die young!
Usericon van Immortella
Posted 24-10-2003 0:50 by Immortella Profiel van Immortella

quote:
Op 23 oktober 2003 22:45 schreef Chelman het volgende:
Bron: NU.nl

Op ZM.com is een gebruiker gesignaleerd met het meest irritante sig allertijden. Zijn naam? Voice of Doom.

Meer nieuws volgt tijdens de uitzending van Netwerk van morgenavond.


Zie mijn post in het 'klachtentopic'...


..."Hate can only create more hate"...


Voice Of Doom
kotsende chaoot
Usericon van Voice Of Doom
Posted 24-10-2003 0:51 by Voice Of Doom Profiel van Voice Of Doom

OMG


I've got no trust to give, I've got no heart to break, Nothing for me to fucking lose, because I never had a fucking thing


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 24-10-2003 0:54 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Op 23 oktober 2003 23:14 schreef Gunman het volgende:
Héhé, die "meerderelagenscrollers"


Ik weet van niets


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen