IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Zinning, onzinnig, heerschend en droevig nieuws. Deel IX Vorige pagina | Volgende pagina
Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 28-03-2005 20:41 by Iskariot Profiel van Iskariot

quote:
Op 28 maart 2005 20:31 schreef ghoulliette het volgende:
is er al een golf dan?
Is er al een inzamelingsactie?


666FrEaK666
Death Wish
Usericon van 666FrEaK666
Posted 28-03-2005 21:00 by 666FrEaK666 Profiel van 666FrEaK666



Bonecollector


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 29-03-2005 11:33 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Man knoeit expres met verkeerslichten

Johannesburg heeft een man opgepakt die expres met verkeerslichten knoeide. Op deze manier probeerde de man ongelukken te veroorzaken, zodat hij extra werk voor zijn takelbedrijf kon binnenhalen.

Rond het gebied waar de man werkte zijn de afgelopen maanden diverse ongelukken gebeurd, veroorzaakt door slechtwerkende stoplichten. Volgens de politie zal de man aangeklaagd worden voor poging tot moord.



♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


CurseOfDeath
Precious Maybe
Usericon van CurseOfDeath
Posted 29-03-2005 11:34 by CurseOfDeath Profiel van CurseOfDeathhttp://photobucket.com/albums/v737/CurseOfDeath/

Jeetje zeg!


Bloodied by the thorns beside the leaves


Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 29-03-2005 23:03 by Oud Vuil Profiel van Oud Vuilhttp://www.judgementday.nl

Evangelie van Judas opgedoken



HENK SCHUTTEN



AMSTERDAM - Ruim 1800 jaar nadat het vanwege zijn 'godslasterlijke' inhoud door de kerk in de ban werd gedaan, wordt het Evangelie van Judas weer openbaar gemaakt. Een Zwitserse stichting heeft een kopie van het verboden evangelie ontdekt en werkt momenteel aan een vertaling.

Het Parool publiceert zaterdag als eerste fragmenten uit het evangelie, dat bestaat uit een dialoog tussen Judas Iscariot en Jezus. Volgens Mario Roberty, de voorzitter van de Zwitserse Maecenas Stichting die de stukken in bezit heeft, betreft het één van de oudste christelijke documenten die tot dusver ontdekt zijn. Hij noemt de inhoud van het evangelie, waarin Judas als een held in plaats van een verrader wordt afgeschilderd, 'explosief'.

Roberty kan geen uitsluitsel geven over de herkomst van het manuscript, dat is geschreven in het Koptisch. Vermoedelijk zijn de stukken al in de jaren vijftig of zestig van de vorige eeuw ontdekt in Egypte en het land uitgesmokkeld. ''Maar de prijs was veel te hoog en bovendien wist aanvankelijk niemand dat het om het Evangelie van Judas ging.''

Twintig jaar lag het manuscript in een Amerikaanse bankkluis. Roberty: ''Het zag er verschrikkelijk uit toen wij het in handen kregen. Vellen zaten aan elkaar geplakt of waren uiteengevallen. Een team van wetenschappers is nu bezig om al die stukjes weer bij elkaar te passen.''

Wetenschappers zijn zeer enthousiast over de ontdekking. De Amerikaanse koptoloog Stephen Emmel spreekt van 'een zeer uitzonderlijke vondst', die veel stof zal doen opwaaien. ''In historisch opzicht is deze vondst van evenveel belang als de Nag Hammadi-geschriften die een halve eeuw geleden werden ontdekt. Alles wijst erop dat het gaat om het evangelie waarnaar de kerkvader Irenaeus in de tweede eeuw na Christus verwees.''

Ook de Nederlandse emeritus hoogleraar Gilles Quispel, die in de jaren vijftig het Thomas-evangelie ontdekte, noemt de ontdekking van groot historisch belang. ''Voor wetenschappers zijn alle evangeliën gelijk.''


http://www.hetparool.nl/nieuws/2005/MRT/26/p1.html



ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 30-03-2005 14:10 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Franse blanken slachtoffer racisme


Vanwege recente aanvallen in Parijs op 'blanke' protesterende scholieren hebben vooraanstaande Fransen, waaronder ook linkse intellectuelen, een petitie ondertekend tegen 'anti-blank racisme'. De demonstrerende scholieren werden aangevallen door zwarte en Arabische jongeren uit de arme voorsteden. De blanken werden omsingeld door groepjes gekleurde leeftijdsgenoten, in elkaar geslagen en beroofd van hun geld en hun mobiele telefoons. ''Wie er typisch Frans uitziet, moet uitkijken, vooral zij zijn doelwitten,'' aldus een leider van de scholierenbetogingen medio maart.

In de Franse media wordt de agressie tegen de scholieren omschreven als 'ratonnades anti-Blancs'. 'Rattonade' is een zwaar beladen term uit de Algerijnse oorlog, toen Algerijnen en andere Arabieren in Parijs en elders nogal eens het slachtoffer werden van ratonnades, wat letterlijk 'de jacht op ratten' betekent.

Extreemrechts in Frankrijk beweerde al langer dat ook blanken het slachtoffer van racisme zijn. Het Front National heeft zelfs meldpunten ingericht waar blanken zich kunnen beklagen over zaken als positieve discriminatie en de manier waarop de media gevoelige onderwerpen uit de weg gaan.

De Franse pers steekt langzamerhand de hand in eigen boezem. Robert Solé, de tussenpersoon tussen redactie en lezers van de grote Franse krant Le Monde, schreef in zijn column: ''Laten we het maar toegeven, ook Le Monde heeft een bepaald taboe in stand gehouden om niet over bepaalde zaken te spreken. We waren bang om het Front National in de kaart te spelen. We hebben dus, met de beste bedoelingen, verzwegen wat in details beschreven had moeten worden. We hadden de analyse van dat fenomeen niet moeten overlaten aan weldenkende sociologen''.

In ons eigen land werd onlangs een jonge allochtone jeugdbende in Haarlem opgerold, die het op blanken had voorzien. In verband daarmee werden eind vorige week nog drie arrestaties verricht.

frankrijk heeft het een beetje beter door maarja hun problemen zijn al een stuk erger, als we in nederland nou wat eerder zijn...


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 30-03-2005 14:17 by Staalman Profiel van Staalman

Terugsturen naar kattenbak van herkomst of kapot schieten!!


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 30-03-2005 14:19 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

terug schieten naar de kattenbak


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 30-03-2005 14:21 by Staalman Profiel van Staalman

quote:
Op 30 maart 2005 14:19 schreef ElitE het volgende:
terug schieten naar de kattenbak


Nee, munitie besparen... Maar als ze dan echt niet willen *pang*


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 30-03-2005 14:25 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

hehe

Paus aan voedingssonde

ROME - De paus wordt kunstmatig gevoed via een neusslangetje. Alle publieke audiënties van Johannes Paulus II blijven opgeschort. Dat maakte de woordvoerder van het Vaticaan woensdag bekend. Het was het eerste officiële bericht van het Vaticaan over de gezondheidstoestand van de paus in twee weken.


Volgens het Vaticaan verloopt het herstel van de 84-jarige kerkvorst "langzaam en geleidelijk". De paus zou nog alle activiteiten van het Vaticaan "direct" volgen. Johannes Paulus II brengt volgens de mededeling ook "vele uren per dag door in zijn leunstoel".


De paus mocht op 13 maart het ziekenhuis verlaten, nadat hij daar een zogeheten tracheotomie had ondergaan. Daarbij werd een buisje in zijn luchtpijp geplaatst. Longproblemen maakten het de paus moeilijk om adem te halen, mede doordat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt. Volgens Italiaanse media heeft de kerkvorst nog altijd moeite met slikken en zou daarom nu voor een neusslangetje zijn gekozen.

voedingssonde verwijderen en ongeveer 12 dagen wachten


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


invictis
Usericon van invictis
Posted 31-03-2005 18:16 by invictis Profiel van invictis

interesting;



Death and resurrection of a northern son
A strong halo of mystery has surrounded Bathory from the very beginning, and now, with those news concerning the death of band´s mastermind Quorthon, that uncertainty is likely to be felt again. Many strange things surround the whole stuff. First of all, the news on the death of Quorthon appeared in a single web (www.blabbermouth.net) and the rest of places where the event could be read used that as a source. You can see everywhere the same stuff, Quorthon died at 39, at his apartment in Stockholm, etc. What if that web simply reverbed a rumour? Where´s the official confirmation? Well, one must take a look at Bathory official website (www.bathory.se). At the moment of writing these lines, it features “Hammerheart” song lyrics and puts a simple “In memory of Ace/Quorthon”. So what? What really happened? Where is the information about what took place exactly? They say he was Börje Forsberg´s son. Well, Quorthon always said in interviews that his name wasn´t Tomas Forsberg, nor he was Black Mark Production owner´s son. Other names as Pugh Rogefeldt are also false. But if all this was true, it seems we find that Börje Forsberg seems to be only 12 years older than Quorthon. An age too premature to be father, certainly... Black Mark Production website is also silent about all the topic. All in all: I don´t believe a word, call me incredulous or whatever you want, but I can´t trust a rumour and even less coming from a Roadrunner Records associated website. But this is not a reason to not write an article based on Bathory. Such a band deserves thousands of lines and I´m going to make my humble contribution. And, after all, the music is the same, no matter if Quorthon is alive or dead. All hail Bathory!


Zo hé, is dit topic toch maar mooi getransformeerd van eenzijdig gebral van Invictus in een ware echte op ervaringen en feiten gebaseerde discussie.


Hoolie99
Usericon van Hoolie99
Posted 31-03-2005 23:25 by Hoolie99 Profiel van Hoolie99

www.stopdeknuppels.nl en www.bontvoordieren.nl

Triest dat deze waanzin anno 2005 nog steeds plaats kan vinden...


!!! THE SIGN IS ON !!!


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 31-03-2005 23:25 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

BLAME CANADAAAAA


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 31-03-2005 23:27 by Mutilator (Moderator) Profiel van Mutilatorhttp://wp.livereviewer.com/

quote:
Op 31 maart 2005 23:25 schreef Hoolie99 het volgende:
www.stopdeknuppels.nl en www.bontvoordieren.nl

Triest dat deze waanzin anno 2005 nog steeds plaats kan vinden...


Vandaag in de Telegraaf weer in uitermate bloedige plekken afgestroopte zeehondencarcassen mogen zien. Triest...


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


zillah-morte
Feed me, fuck me, and shut the fuck up, bitch...
Usericon van zillah-morte
Posted 31-03-2005 23:30 by zillah-morte (Bestuurslid stichting) Profiel van zillah-mortehttp://aeterna.cjb.net

Ja in de metro of spits ook. Echt ik krijg er moordneigingen van


On the black path she grinds her way to the death lands. OFFICIEEL LID VAN DE WALIBI HEERSCH CREW.


Bleh?
Usericon van Bleh?
Posted 01-04-2005 0:18 by Bleh? Profiel van Bleh?

quote:
Op 30 maart 2005 14:25 schreef ElitE het volgende:
hehe

Paus aan voedingssonde

...


"Vatican source: Pope given last rites
Ailing pontiff suffers from high fever with urinary tract infection
Thursday, March 31, 2005 Posted: 4:56 PM EST (2156 GMT)

VATICAN CITY (CNN) -- Pope John Paul II was given the last rites of the Roman Catholic Church late Thursday night as his health deteriorated, a Vatican source has told CNN.

The sacrament does not necessarily mean that the pope is dying. Last rites -- also known as the sacrament of anointing the sick -- are commonly given to people who are seriously ill as well. The pope received the sacrament after he was shot by a would-be assassin in 1981.

The pope is suffering from a high fever caused by a urinary tract infection, the Vatican confirmed earlier Thursday -- one day after revealing he had been put on a nasal feeding tube for nutrition.

The pope is taking antibiotics, a Vatican spokesman said.

Medical sources at Gemelli Hospital in Rome, where the pope has been hospitalized twice since February, told CNN that no provisions are being made for the pope to be readmitted for treatment.

Vatican spokesman Joaquin Navarro-Valls said in a statement released Wednesday: "To improve his calorific intake and promote an efficient recovery of his strength, nutrition via the positioning of a nasal-gastric tube has begun."

The pope underwent a tracheotomy February 24 and still has a tube inserted in his windpipe to help his breathing.

Earlier Wednesday, the pope appeared at his studio window and blessed the thousands of faithful in St. Peter's Square.

He appeared alert during the four-minute appearance, which drew cheers from the crowd gathered beneath his window.

He raised his hand in blessing and made the sign of the cross as a Vatican official read greetings and prayers.

A microphone was raised to his face as he tried to speak, but the words were not clear.

The pope has spent a total of 28 days in two stints at Gemelli hospital in Rome in the past two months.

Nicola Cerbino, a spokesman at the hospital, said Wednesday that there was no plan to hospitalize the pope.

On Monday the pope skipped the post-Easter Angelus prayer for the first time in his 26-year papacy.

The 84-year-old pope suffers from a number of chronic illnesses, including crippling hip and knee ailments, and Parkinson's disease, a progressive neurological disorder that can make breathing difficult.

Throughout his various illnesses and brushes with death, even after the assassination attempt, the pope always said his life was in God's hands.

CNN's Alessio Vinci contributed to this report"

Jazeker, er komt toch nog schot in de zaak.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 01-04-2005 0:22 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

whoei nog eventjes


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-04-2005 14:28 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Zeehondenjager zit SP-Kamerlid achterna met mes

CHARLOTTETOWN - Een zeehondenjager in het Canadese Charlottetown heeft zaterdag SP-Tweede Kamerlid Van Velzen met een mes bedreigd. "Hij zat met een mes achter me aan. Zijn handen zaten vol met bloed. Het was doodeng", zei Van Velzen, die hard moest rennen om aan haar belager te ontkomen.


Ze is in Canada om met eigen ogen te zien hoe de zeehondenjacht er aan toe gaat. Deze week is daar de jaarlijkse zeehondenjacht begonnen. Van Velzen was op pad met actievoerders van Amerikaanse en Canadese dierenrechtenorganisaties en een Nederlandse medewerker van Bont voor Dieren.


Helikopter

De man verhinderde ruim driekwartier lang dat de helikopter waarin Van Velzen zou vertrekken, kon opstijgen. "Hij zwaaide met zijn mes in de lucht", aldus de SP'er. De piloot was bang dat de man verstrikt zou raken in de rotor. De man heeft vervolgens de politie gebeld. "Hij wil ons een proces aan doen", aldus een verontwaardigde Van Velzen.

Zij is ontdaan van wat ze heeft gezien. Ze omschrijft de jacht als "Auschwitz voor zeehonden".

weleens in een slachthuis geweest, daar worden dieren ook systematisch vermoord! en dat alleen maar omdat ze tot een ander ras/soort behoren!


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 02-04-2005 17:14 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Wat heeft dat wijf, als SP kamer lid zijnde, daar te zoeken dan? Is de Nederlandse oppositie een internationale waakhond voor zeehonden rechten?
Ik zou het ook niet opprijs stellen als iemand van de Canadeze rode oppositie mij op m'n vingers stond te kijken.

Als ze er nou als WNF medewerker oid aanwezig was was het nog tot daar aan toe.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 02-04-2005 17:16 by Misanthrope Profiel van Misanthrope

quote:
Op 2 april 2005 17:14 schreef kwelgeest het volgende:
Wat heeft dat wijf, als SP kamer lid zijnde, daar te zoeken dan? Is de Nederlandse oppositie een internationale waakhond voor zeehonden rechten?
Ik zou het ook niet opprijs stellen als iemand van de Canadeze rode oppositie mij op m'n vingers stond te kijken.

Als ze er nou als WNF medewerker oid aanwezig was was het nog tot daar aan toe.
Als ze het in haar vrije tijd deed, zie ik eigenlijk niet in waarom ze daar niet zou mogen zijn? Moet ze het natuurlijk wel in haar vrije tijd gedaan hebben.


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


Beli Mawr
Great god Cernunnos, return to Earth again!
Usericon van Beli Mawr
Posted 02-04-2005 17:24 by Beli Mawr (Moderator) Profiel van Beli Mawrhttp://www30.brinkster.com/belimawr

quote:
Op 2 april 2005 14:28 schreef ElitE het volgende:
Zeehondenjager zit SP-Kamerlid achterna met mes

CHARLOTTETOWN - Een zeehondenjager in het Canadese Charlottetown heeft zaterdag SP-Tweede Kamerlid Van Velzen met een mes bedreigd. "Hij zat met een mes achter me aan. Zijn handen zaten vol met bloed. Het was doodeng", zei Van Velzen, die hard moest rennen om aan haar belager te ontkomen.


Ze is in Canada om met eigen ogen te zien hoe de zeehondenjacht er aan toe gaat. Deze week is daar de jaarlijkse zeehondenjacht begonnen. Van Velzen was op pad met actievoerders van Amerikaanse en Canadese dierenrechtenorganisaties en een Nederlandse medewerker van Bont voor Dieren.


Helikopter

De man verhinderde ruim driekwartier lang dat de helikopter waarin Van Velzen zou vertrekken, kon opstijgen. "Hij zwaaide met zijn mes in de lucht", aldus de SP'er. De piloot was bang dat de man verstrikt zou raken in de rotor. De man heeft vervolgens de politie gebeld. "Hij wil ons een proces aan doen", aldus een verontwaardigde Van Velzen.

Zij is ontdaan van wat ze heeft gezien. Ze omschrijft de jacht als "Auschwitz voor zeehonden".

weleens in een slachthuis geweest, daar worden dieren ook systematisch vermoord! en dat alleen maar omdat ze tot een ander ras/soort behoren!

Klein verschil, in een slachthuis worden dieren geslacht om op te eten, en hun dood is ook sneller, ze lijden dus veel minder, die zeehondjes worden verdorie afgeslacht om de pels, heb al genoeg foto's gezien van rottende cadavers van zeehondjes die gevild waren. Ze villen ze en laten de rest maar achter om dan lekker veel geld te verdienen met het verkopen van bondjassen aan de rijkelui, die Canadese stropers beweren zelfs dat zeehondjes geen gevoelens hebben, wel, het tegendeel is al bewezen, zelfs koeien hebben gevoelens. Die praktijken MOETEN aan banden worden gelegd, het doet verdamme denken aan die Afrikaanse stropers die olifanten en neushoorns gaan neerkogelen enkel maar om het ivoor, of aan de siberische stropers die vallen en stroppen opzetten voor de Syberische tijger te pakken voor de pels of aan verdamde sportvissers die haaien gaan opvissen, de kaak als troffee afhakken en de rest overboord gooien.

Neen, zo'n gasten verdienen het om ook een goed pak slaag te krijgen, zelf zou ik ook zo'n knuppel nemen en ook eens op hun achterhoofd meppen met volle kracht, van die sportvissers wens ik toe dat hun boot zinkt, die Syberische stropers wens ik de strop toe en die Afrikaanse stropers de kogel.

Ik klink wsl hard nu maar dierenrechten zijn er om gerespecteerd te worden GVD


Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE


psychopath
welke klootzak heeft de pitbull wet bedacht?!!
Usericon van psychopath
Posted 02-04-2005 17:26 by psychopath Profiel van psychopath

erg jah


it ain't so bad to be a psychopath


windkracht10
Iced Nerd
Usericon van windkracht10
Posted 02-04-2005 19:13 by windkracht10 Profiel van windkracht10

Mah, de hele planeet word tegenwoordig "gehumaniseerd" door de Homo Sapiens. Zo'n grote veranderingen gingen altijd gepaard met het uitsterving van soorten wereldwijd. Amfibiëen konden niet op tegen de reptielen, de reptielen konden niet opboksen tegen de zoogdieren. En nu kunnen de zeehondjes (en vele andere) niet meer op tegen de mens. Evolutie zo u wil.
Zit maar niet te veel in met die zeehondjes., het moest er toch van komen. Was het niet door de mens dan was het wel door wat anders. Gemuteerde reuzemieren ofzo.


mvg wk10


BARABAS
CONTRACOINTELPRO
Usericon van BARABAS
Posted 02-04-2005 19:19 by BARABAS Profiel van BARABAS

Ze mogen van mij die Lenie 't Hart wel doodknuppelen.


Lijst van het spoor 1. "Afvlakken van emoties" Markeerde het begin van een grote stilistische verandering voor de Dood. De werkelijke geluid van het album is veel meer technisch volleerd en progressiever dan eerdere inspanningen van de Dood.


Jebes
Usericon van Jebes
Posted 02-04-2005 22:40 by Jebes Profiel van Jebeshttp://jebes.hyves.nl/#

quote:

Vaticaan: Paus Johannes Paulus II overleden

Uitgegeven: 2 april 2005 21:58
Laatst gewijzigd: 2 april 2005 22:23

ROME - Paus Johannes Paulus II is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt. De kerkvorst, die 26 jaar lang leider was van de Rooms-Katholieke Kerk, overleed om 21.37 uur.

De tienduizenden gelovigen op het Sint Pietersplein in Rome reageerden verslagen op het nieuws, dat werd bekendgemaakt aan het einde van een rozenkransgebed.


De in Polen geboren Karol Jósef Wojtyla trad in oktober 1978 aan als de leider van de circa een miljard rooms-katholieken. De gezondheidstoestand van de kerkvorst, die aan de ziekte van Parkinson leed, was de afgelopen dagen snel achteruitgegaan. Het Vaticaan noemde de situatie van de paus de afgelopen dagen "zeer ernstig".

Zondagochtend om 10.30 wordt er op het Sint Pietersplein in een speciale eucharistieviering stil gestaan bij het overlijden van de paus.

Sint Pietersplein

De tienduizenden gelovigen op het Sint Pietersplein staan er verslagen bij sinds zij hoorden dat paus Johannes Paulus II is overleden. Direct na de bekendmaking van het nieuws baden zij het Ave Maria.

Ook hadden veel mensen een brandend kaarsje in de hand. Toen zij klaar waren met het Ave Maria klonk tot tweemaal toe applaus. Tussendoor was het muisstil. Daarna begonnen de gelovigen met het zingen van liederen. Een gezamenlijk gebed volgde.

Verscheidene mensen zitten geknield op de grond. Ook huilen diverse gelovigen. Andere omarmen elkaar. Nonnen met een brandende kaars in de hand, vegen hun tranen weg. De tienduizenden gelovigen zijn diep onder de indruk.

Simonis

Paus Johannes Paulus II was volgens kardinaal Simonis een "rots in de branding" van de Rooms-Katholieke Kerk, die hij 25 jaar in soms roerige tijden heeft geleid. Ook was hij een "verbazingwekkende en bewonderenswaardige man" en een onvermoeibaar strijder voor de menselijke waardigheid en mensenrechten.

Dat heeft kardinaal Simonis, aartsbisschop van Utrecht, gezegd in een reactie op het overlijden van de paus. Johannes Paulus II gaat wat hem betreft de geschiedenis in als "een van de grootste pausen van de kerk".

Pelgrims

De autoriteiten van de Italiaanse stad Rome bereiden zich voor op de komst van zeker een miljoen gelovigen na de bekendmaking nu de paus is overleden. Nu al is het extra druk op de luchthavens en in het openbaar vervoer. De spoorwegen en ook de bus- en metrobedrijven hebben speciale dienstregelingen opgesteld met extra materieel.

Om iedereen te kunnen huisvesten zullen er zeker 6500 bedden worden geplaatst in het grootste congrescentrum en in een gebouw van de spoorwegen.

Richtlijnen

Bijna tien jaar geleden gaf de paus al richtlijnen voor zijn overlijden. In 1996 liet Johannes Paulus II onder meer vastleggen dat in de laatste uren van zijn leven en na zijn overlijden geen foto's van hem mogen worden gemaakt. Ook verbood hij geluidsopnames van zijn laatste woorden.

Bron: www.nu.nl



Zo, nou mogen medewerkers van het Vaticaan binnenkort weer hun 'rook-truck' gaan opvoeren

[Dit bericht is gewijzigd door Jebes op 02-04-2005 22:40]


Hobsbawm: 'However strong and sincere the belief that magic would turn machine-gun bullets aside, it worked too rarely to make much difference' - http://www.myspace.com/ambulantrocks -


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen