IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Lekker koken en eten (recepten topic) Volgende pagina
M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 16-11-2005 22:40 by M. Profiel van M.

http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/74/1
http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/1680833/1
http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/973/1

Allen vol.... Tijd voor een nieuw topic.
Deel hier je lekkere recepten.

We beginnen het topic met een fijn hatseflats recept van ome M., die het zelf ergens schaamteloos vandaan heeft gejat. Het gaat hier om 'bruschetta': een Italiaans recept voor een voorgerecht (of bijgerecht). Het basisidee ervan is dat je brood roostert (of even onder de grill legt), vervolgens het inwrijft met een doorgesneden teentje knoflook en er daarna iets lekkers oplegt om het vervolgens met je gasten lekker op te eten.
Dit recept is dus niet een "zo zijn bruschetta"-voorschrift maar meer een "dit kan best lekker zijn, doe er wat geinigs mee"-advies.

Voor vier personen:

- 8 sneetjes van brood dat je lekker vindt/een evenredige hoeveelheid ciabatta/anderszins italiaans of lekker brood
- 4 teentjes knoflook, gepeld, twee fijngehakt, twee overdwars doormidden gesneden
- 1 rode spaanse peper, fijngehakt (zonder de pitjes)
- olijfolie (dit is typisch een recept waar je een goede kwaliteit van de olijfolie echt in merkt; gewone uit de appie is natuurlijk OK, maar een exclusievere krijg je geen spijt van)
- rode wijnazijn (rode wijn werkt ook prima)
- vers gemalen zeezout (al in de appie verkrijgbaar; doe echt zeezout hoor, doe anders maar niks zou ik zeggen)
- vers gemalen zwarte peper
- ca. 6 lekkere tomaten (roma tomaten, "smaak tomaten", echte italiaanse van de delicatessenzaak, you name it), in blokjes gehakt
- verse basilicum, de blaadjes een paar keer gescheurd (op het laatst pas doen)
- vers geraspte parmezaanse kaas (absoluut niet essentieel, je moet ervan houden)

Zet eerst de oven/grill aan; terwijl hij warm wordt kan je de knoflook, de spaanse peper en de tomaten snijden/hakken en evt. de parmezaanse kaas raspen. Als je daarmee klaar bent, doe dan de tomatenblokjes in een schaal. Strooi er zeezout en peper eroverheen totdat je het wel best vindt. Doe er een paar scheuten olijfolie bij, een scheutje aceto balsamico, de fijngehakte spaanse peper en de fijngehakte knoflook. Hussel de boel wat door elkaar.
Als je ciabatta's of zo hebt moet je natuurlijk de bak-aanwijzingen volgen, sneetjes brood kunnen gewoon een paar minuten onder de grill; één keer omdraaien, totdat ze lekker geroosterd zijn en nog niet zwart.
Als het brood klaar is, snij (in geval van ciabatta's) het dan open. Wrijf de teentjes knoflook "kapot" op het brood; je gebruikt het brood als het ware als rasp. Voorzichtig, het brood moet niet kapot (het teentje knoflook gaat dat uiteraard wel).
Vlak voordat je het tomatenspul op het brood doet scheur je de blaadjes basilicum en hussel je die door de tomaten heen. Besmeer de broden lekker royaal met je tomatenspul en strooi er evt. wat parmezaanse kaas overheen.

Eet smakelijk!!! Lekker wijntje erbij

Wat ook lekker is, is zo'n knoflook-ingewreven broodje (zo'n bruschetta) met zelfgemaakte kruidenboter besmeren en een plak parmaham erop.
Of met plakjes olijf en zongedroogde tomaat bv. HMMMMMM

[Dit bericht is gewijzigd door M. op 16-11-2005 22:41]


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Beli Mawr
Great god Cernunnos, return to Earth again!
Usericon van Beli Mawr
Posted 16-11-2005 22:46 by Beli Mawr (Moderator) Profiel van Beli Mawrhttp://www30.brinkster.com/belimawr

Dat ziet er heel erg lekker uit , al zou ik de wijn vervangen door een Guinnessje uit blik (draught blikken)

mss een tip voor vrijdag

[Dit bericht is gewijzigd door Beli Mawr op 16-11-2005 22:47]


Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE


Nix
Usericon van Nix
Posted 16-11-2005 22:59 by Nix Profiel van Nix

Front tegen sauzen uit een pakje!


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


rajackar
Rape the houses! Burn the women!
Usericon van rajackar
Posted 16-11-2005 23:00 by rajackar (Speciaal lid) Profiel van rajackarhttp://https://www.facebook.com/rajackar

geef mij nou dat recept voor die lamsbout eens M.!!!!!


De nacht heeft vleugels maar nimmer teugels. * Grindpad * Facebook * http://twitter.com/rajackar


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 16-11-2005 23:02 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 16 november 2005 23:00 schreef rajackar het volgende:
geef mij nou dat recept voor die lamsbout eens M.!!!!!


je neemt een lamsbout...


signature


rajackar
Rape the houses! Burn the women!
Usericon van rajackar
Posted 16-11-2005 23:02 by rajackar (Speciaal lid) Profiel van rajackarhttp://https://www.facebook.com/rajackar

quote:
Op 16 november 2005 23:02 schreef Hypnos het volgende:
je neemt een lamsbout...


joh!


De nacht heeft vleugels maar nimmer teugels. * Grindpad * Facebook * http://twitter.com/rajackar


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 16-11-2005 23:03 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 16 november 2005 23:02 schreef Hypnos het volgende:
je neemt een lamsbout...


Viespeuk


rajackar
Rape the houses! Burn the women!
Usericon van rajackar
Posted 16-11-2005 23:03 by rajackar (Speciaal lid) Profiel van rajackarhttp://https://www.facebook.com/rajackar

*proest*

LOL@mayo

[Dit bericht is gewijzigd door rajackar op 16-11-2005 23:03]


De nacht heeft vleugels maar nimmer teugels. * Grindpad * Facebook * http://twitter.com/rajackar


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 16-11-2005 23:08 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 16 november 2005 23:03 schreef MindlessMayo het volgende:
Viespeuk


viespook bedoel je


signature


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 16-11-2005 23:10 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 16 november 2005 23:08 schreef Hypnos het volgende:
viespook bedoel je


Gaan we schelden ?

Van mij mag M trouwens een eigen topic hebben, voor alle M recepten


rajackar
Rape the houses! Burn the women!
Usericon van rajackar
Posted 16-11-2005 23:11 by rajackar (Speciaal lid) Profiel van rajackarhttp://https://www.facebook.com/rajackar

slijmbal


De nacht heeft vleugels maar nimmer teugels. * Grindpad * Facebook * http://twitter.com/rajackar


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 16-11-2005 23:12 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 16 november 2005 23:10 schreef MindlessMayo het volgende:
Gaan we schelden ?



http://tinypic.com/foobit.jpg

daar gaat MM


doe ook iets veggie als je wil


signature


Beli Mawr
Great god Cernunnos, return to Earth again!
Usericon van Beli Mawr
Posted 16-11-2005 23:12 by Beli Mawr (Moderator) Profiel van Beli Mawrhttp://www30.brinkster.com/belimawr

En dan gingen we weer on topic.


Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 16-11-2005 23:13 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 16 november 2005 23:12 schreef Beli Mawr het volgende:
En dan gingen we weer on topic.


huh?


signature


Nix
Usericon van Nix
Posted 16-11-2005 23:14 by Nix Profiel van Nix

Hmm, een korte beschrijving hoe je de 'Nederlandse pot' ook anders kunt klaarmaken.

Na het ook schaamteloos gejat te hebben noem ik het heel orginieel 'Bloemkool uit de oven!'

Nodig:
Bloemkool
Gehakt
Spaanse peper
Knoflook
Creme frais
Kaas
Kruiden naar smaak

Eerst kook je de bloemkool en bak je de gehakt gaar. De gehakt moet uiteraard niet als ballen klaar gemaakt worden maar als 'kruimels'.

Zodra het gehakt gaar is meng je de schoongemaakte en gesneden spaanse peper, de geperste knoflook, kruiden naar smaak en de creme frais door elkaar. Let op: moet je niet bakken dus je haalt de pan gewoon van het vuur.

Dan pak je een ovenschaal. Daar doe je de bloemkool en de gehakt/peper/knoflook/kruiden mengels in. Je zorgt ervoor dat het goed verdeelt is. Hierover doe je de kaas. Dan zet je het geheel in de oven en laat je het even staan tot dat het er lekker uit ziet en smullen! (het hoeft immers niet meer gaar te worden, maar wel goed verhit)



I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 16-11-2005 23:14 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 16 november 2005 23:12 schreef Hypnos het volgende:
http://tinypic.com/foobit.jpg

daar gaat MM



I Wish


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 16-11-2005 23:16 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

@nix, creme frais, is dat met aardbeien?



ziet er anders wel lekker uit, behalve dat gehakt dan


signature


Nix
Usericon van Nix
Posted 16-11-2005 23:17 by Nix Profiel van Nix

Ja, jij doet dat maar met aardbeien...






Of het heet creme fraiche. Zelfde uitspraak.

[Dit bericht is gewijzigd door Nix op 16-11-2005 23:18]


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 16-11-2005 23:18 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 16 november 2005 23:17 schreef Nix het volgende:
Ja, jij doet dat maar met aardbeien...


niet echt het seizoen weet je...


signature


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 16-11-2005 23:20 by MMayo Profiel van MMayo

Yoooo eiersalade!

Ingrediënten:
- Eieren (ik doe meestal 3, dan heb ik zat voor 2 personen op een broodje bij de lunch ofzo)
- Yogonaise (of halvanaise, mayonaise, wat je zelf lekker vind
- Peper
- Zout
- Bieslook
- Ketjap manis

Doen:
- Eieren hard koken in 8 minuten en schilletje verwijderen
- Eieren in blokjes snijden (of met zo'n eiersnijer apparaat)
- Ei in een kom
- 1 el yogonaise erbij en roeren
- Knip er wat bieslook door
- Klein scheitje ketjap erbij
- Roeren

KLAAR

Is het lekkerste als je het in de koelkast even koud laat worden i.p.v. gelijk op je brood te mikken.


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 16-11-2005 23:20 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 16 november 2005 23:17 schreef Nix het volgende:
Ja, jij doet dat maar met aardbeien...







Jummie, dat wordt smullen Hypnos.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 16-11-2005 23:21 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 16 november 2005 23:20 schreef kwelgeest het volgende:



Jummie, dat wordt smullen Hypnos.


mijn vriendin heeft een crème die ruikt naar fraisen, maar dat is hardstikkend duur!


signature


Nix
Usericon van Nix
Posted 16-11-2005 23:22 by Nix Profiel van Nix

quote:
Op 16 november 2005 23:20 schreef MindlessMayo het volgende:
Yoooo eiersalade!

Ingrediënten:
- Eieren (ik doe meestal 3, dan heb ik zat voor 2 personen op een broodje bij de lunch ofzo)
- Yogonaise (of halvanaise, mayonaise, wat je zelf lekker vind
- Peper
- Zout
- Bieslook
- Ketjap manis

Doen:
- Eieren hard koken in 8 minuten en schilletje verwijderen
- Eieren in blokjes snijden (of met zo'n eiersnijer apparaat)
- Ei in een kom
- 1 el yogonaise erbij en roeren
- Knip er wat bieslook door
- Klein scheitje ketjap erbij
- Roeren

KLAAR

Is het lekkerste als je het in de koelkast even koud laat worden i.p.v. gelijk op je brood te mikken.






Hmm, ik gebruik er eigenlijk nooit ketjap voor. Wel doe ik er tuinkruiden bouillionpoeder door heen.

Ik doe bijna overal tuinkruidenboullionpoeder (scrabble!) doorheen.


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


she_devil
too true to be true
Usericon van she_devil
Posted 16-11-2005 23:31 by she_devil Profiel van she_devilhttp://shedevil.wiebel.nl

simpel maar lekker

nodig :

-(diepvries) erwtjes
- knoflook
- witte wijn
- creme fraiche
- peterselie/rozemarijn
- fatsoenlijke peper
- ham (parmaham is t lekkerst maar andere is ook goed)
- uitje
pasta (penne of farfalle)

je mikt de erwtjes in de wok of pan met wat olie en boter, beetje aanbakken,knoflook er bij,uitje er bij,beetje peper... dan gooi je de wijn erbij en wacht je tot deze in de erwtjes is getrokken.
Vervolgens mik je de ham er bij en als die goed is de creme fraiche...en klaar is je pastasaus!

t is overigens lekker om een bouillon blokje bij de pasta te gooien als deze staat de koken...


wait for me dragon, we'll meet in the sky


rajackar
Rape the houses! Burn the women!
Usericon van rajackar
Posted 16-11-2005 23:32 by rajackar (Speciaal lid) Profiel van rajackarhttp://https://www.facebook.com/rajackar

quote:
Op 16 november 2005 23:31 schreef she_devil het volgende:
simpel maar lekker

nodig :

-(diepvries) erwtjes
- knoflook
- witte wijn
- creme fraiche
- peterselie/rozemarijn
- fatsoenlijke peper
- ham (parmaham is t lekkerst maar andere is ook goed)
- uitje
pasta (penne of farfalle)

je mikt de erwtjes in de wok of pan met wat olie en boter, beetje aanbakken,knoflook er bij,uitje er bij,beetje peper... dan gooi je de wijn erbij en wacht je tot deze in de erwtjes is getrokken.
Vervolgens mik je de ham er bij en als die goed is de creme fraiche...en klaar is je pastasaus!

t is overigens lekker om een bouillon blokje bij de pasta te gooien als deze staat de koken...



Hmmm

Klinkt lekker


De nacht heeft vleugels maar nimmer teugels. * Grindpad * Facebook * http://twitter.com/rajackar


she_devil
too true to be true
Usericon van she_devil
Posted 16-11-2005 23:33 by she_devil Profiel van she_devilhttp://shedevil.wiebel.nl

quote:
Op 16 november 2005 23:32 schreef rajackar het volgende:
Hmmm

Klinkt lekker
is t ook!


wait for me dragon, we'll meet in the sky


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen