|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/74/1 http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/1680833/1 http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/973/1 Allen vol.... Tijd voor een nieuw topic. Deel hier je lekkere recepten. We beginnen het topic met een fijn hatseflats recept van ome M., die het zelf ergens schaamteloos vandaan heeft gejat. Het gaat hier om 'bruschetta': een Italiaans recept voor een voorgerecht (of bijgerecht). Het basisidee ervan is dat je brood roostert (of even onder de grill legt), vervolgens het inwrijft met een doorgesneden teentje knoflook en er daarna iets lekkers oplegt om het vervolgens met je gasten lekker op te eten. Dit recept is dus niet een "zo zijn bruschetta"-voorschrift maar meer een "dit kan best lekker zijn, doe er wat geinigs mee"-advies. Voor vier personen: - 8 sneetjes van brood dat je lekker vindt/een evenredige hoeveelheid ciabatta/anderszins italiaans of lekker brood - 4 teentjes knoflook, gepeld, twee fijngehakt, twee overdwars doormidden gesneden - 1 rode spaanse peper, fijngehakt (zonder de pitjes) - olijfolie (dit is typisch een recept waar je een goede kwaliteit van de olijfolie echt in merkt; gewone uit de appie is natuurlijk OK, maar een exclusievere krijg je geen spijt van) - rode wijnazijn (rode wijn werkt ook prima) - vers gemalen zeezout (al in de appie verkrijgbaar; doe echt zeezout hoor, doe anders maar niks zou ik zeggen) - vers gemalen zwarte peper - ca. 6 lekkere tomaten (roma tomaten, "smaak tomaten", echte italiaanse van de delicatessenzaak, you name it), in blokjes gehakt - verse basilicum, de blaadjes een paar keer gescheurd (op het laatst pas doen) - vers geraspte parmezaanse kaas (absoluut niet essentieel, je moet ervan houden) Zet eerst de oven/grill aan; terwijl hij warm wordt kan je de knoflook, de spaanse peper en de tomaten snijden/hakken en evt. de parmezaanse kaas raspen. Als je daarmee klaar bent, doe dan de tomatenblokjes in een schaal. Strooi er zeezout en peper eroverheen totdat je het wel best vindt. Doe er een paar scheuten olijfolie bij, een scheutje aceto balsamico, de fijngehakte spaanse peper en de fijngehakte knoflook. Hussel de boel wat door elkaar. Als je ciabatta's of zo hebt moet je natuurlijk de bak-aanwijzingen volgen, sneetjes brood kunnen gewoon een paar minuten onder de grill; één keer omdraaien, totdat ze lekker geroosterd zijn en nog niet zwart. Als het brood klaar is, snij (in geval van ciabatta's) het dan open. Wrijf de teentjes knoflook "kapot" op het brood; je gebruikt het brood als het ware als rasp. Voorzichtig, het brood moet niet kapot (het teentje knoflook gaat dat uiteraard wel). Vlak voordat je het tomatenspul op het brood doet scheur je de blaadjes basilicum en hussel je die door de tomaten heen. Besmeer de broden lekker royaal met je tomatenspul en strooi er evt. wat parmezaanse kaas overheen. Eet smakelijk!!! Lekker wijntje erbij Wat ook lekker is, is zo'n knoflook-ingewreven broodje (zo'n bruschetta) met zelfgemaakte kruidenboter besmeren en een plak parmaham erop. Of met plakjes olijf en zongedroogde tomaat bv. HMMMMMM [Dit bericht is gewijzigd door M. op 16-11-2005 22:41] Fickt nicht mit dem Raketemensch!! |
|
Front tegen sauzen uit een pakje! I generally avoid temptation...unless I can't resist it. |
|
geef mij nou dat recept voor die lamsbout eens M.!!!!! |
|
quote: je neemt een lamsbout... signature |
|
quote: joh! |
|
quote: Viespeuk |
|
*proest* LOL@mayo [Dit bericht is gewijzigd door rajackar op 16-11-2005 23:03] |
|
quote: viespook bedoel je signature |
|
quote: Gaan we schelden ? Van mij mag M trouwens een eigen topic hebben, voor alle M recepten |
|
slijmbal |
|
quote: http://tinypic.com/foobit.jpg daar gaat MM doe ook iets veggie als je wil signature |
|
En dan gingen we weer on topic. Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE |
|
quote: huh? signature |
|
Hmm, een korte beschrijving hoe je de 'Nederlandse pot' ook anders kunt klaarmaken. Na het ook schaamteloos gejat te hebben noem ik het heel orginieel 'Bloemkool uit de oven!' Nodig: Bloemkool Gehakt Spaanse peper Knoflook Creme frais Kaas Kruiden naar smaak Eerst kook je de bloemkool en bak je de gehakt gaar. De gehakt moet uiteraard niet als ballen klaar gemaakt worden maar als 'kruimels'. Zodra het gehakt gaar is meng je de schoongemaakte en gesneden spaanse peper, de geperste knoflook, kruiden naar smaak en de creme frais door elkaar. Let op: moet je niet bakken dus je haalt de pan gewoon van het vuur. Dan pak je een ovenschaal. Daar doe je de bloemkool en de gehakt/peper/knoflook/kruiden mengels in. Je zorgt ervoor dat het goed verdeelt is. Hierover doe je de kaas. Dan zet je het geheel in de oven en laat je het even staan tot dat het er lekker uit ziet en smullen! (het hoeft immers niet meer gaar te worden, maar wel goed verhit) I generally avoid temptation...unless I can't resist it. |
|
quote: I Wish |
|
@nix, creme frais, is dat met aardbeien? ziet er anders wel lekker uit, behalve dat gehakt dan signature |
|
Ja, jij doet dat maar met aardbeien... Of het heet creme fraiche. Zelfde uitspraak. [Dit bericht is gewijzigd door Nix op 16-11-2005 23:18] I generally avoid temptation...unless I can't resist it. |
|
quote: niet echt het seizoen weet je... signature |
|
Yoooo eiersalade! Ingrediënten: - Eieren (ik doe meestal 3, dan heb ik zat voor 2 personen op een broodje bij de lunch ofzo) - Yogonaise (of halvanaise, mayonaise, wat je zelf lekker vind - Peper - Zout - Bieslook - Ketjap manis Doen: - Eieren hard koken in 8 minuten en schilletje verwijderen - Eieren in blokjes snijden (of met zo'n eiersnijer apparaat) - Ei in een kom - 1 el yogonaise erbij en roeren - Knip er wat bieslook door - Klein scheitje ketjap erbij - Roeren KLAAR Is het lekkerste als je het in de koelkast even koud laat worden i.p.v. gelijk op je brood te mikken. |
|
quote: Jummie, dat wordt smullen Hypnos. Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie |
|
quote: mijn vriendin heeft een crème die ruikt naar fraisen, maar dat is hardstikkend duur! signature |
|
quote: Hmm, ik gebruik er eigenlijk nooit ketjap voor. Wel doe ik er tuinkruiden bouillionpoeder door heen. Ik doe bijna overal tuinkruidenboullionpoeder (scrabble!) doorheen. I generally avoid temptation...unless I can't resist it. |
|
simpel maar lekker nodig : -(diepvries) erwtjes - knoflook - witte wijn - creme fraiche - peterselie/rozemarijn - fatsoenlijke peper - ham (parmaham is t lekkerst maar andere is ook goed) - uitje pasta (penne of farfalle) je mikt de erwtjes in de wok of pan met wat olie en boter, beetje aanbakken,knoflook er bij,uitje er bij,beetje peper... dan gooi je de wijn erbij en wacht je tot deze in de erwtjes is getrokken. Vervolgens mik je de ham er bij en als die goed is de creme fraiche...en klaar is je pastasaus! t is overigens lekker om een bouillon blokje bij de pasta te gooien als deze staat de koken... wait for me dragon, we'll meet in the sky |
|
quote: Hmmm Klinkt lekker |
|
quote:is t ook! wait for me dragon, we'll meet in the sky |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Volgende pagina |