IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 26 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Auteur:
Topic : Cryptocurrencies en Blockchain-technologie Vorige pagina | Volgende pagina
faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 11-01-2018 23:10 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Tja.. eigenlijk levert de bitcoin alleen maar verliezers op.

Als de bubbel ploft zijn veel mensen hun ingebrachte geld kwijt. Dat is samen met alle nutteloze energie die het proces heeft gekost een aanzienlijke vernietiging van waarde die aan de samenleving is onttrokken.

Zolang de bubbel niet ploft zullen de klimaatgevolgen van het minen alleen maar blijven toenemen. Er zitten gewoon te veel problemen ingebakken in de manier waarop de bitcoin is opgezet. De steeds verder oplopende traagheid van het miningproces en de rekenkracht die nodig is om de laatste bitcoins te minen neemt namelijk exponentieel toe.

Ik weet niet of de bedenkers dit destijds voorzien hadden maar de gevolgen kunnen tamelijk desastreus zijn.

[Dit bericht is gewijzigd door faalhaas op 11-01-2018 23:11]


... hoe de hazen lopen ...


iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 12-01-2018 0:18 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

Als ik het goed begrijp wordt tijdens het 'minen' een nogal suffe rekensom opgelost. Een type rekensom waarvan het moeilijk is voor een computer om het antwoord te vinden, maar makkelijk voor een computer om het juiste antwoord te verifiëren. Als een computer bijvoorbeeld makkelijker vermenigvuldigt dan deelt, dan kan je als lastige rekensom de wortel van een groot getal vragen. Als je eenmaal de wortel van dat grote getal hebt, is het voor een computer makkelijk om te verifiëren dat de wortel keer de wortel inderdaad het grote getal geeft.

Wat ik me dan afvraag: kunnen ze niet een klasse rekensom vereisen die wat minder lastig zijn? Dan blijft er alsnog een nood om een lastige rekensom op te lossen, zodat niet iedereen de oplossing snel vindt, maar is de 'social waste' van verbruikte energie een stuk minder omdat computers minder hard hoeven te rekenen.

Maar nu ik er verder over nadenk: effectief haalt een bitcoin zijn waarde van de energie die het kost om een lastige rekensom op te lossen. Als je die rekensom makkelijker maakt, wordt een bitcoin ook minder waard. Vervolgvraag: is dat een probleem? Het lijkt erop alsof het specifieke prijsniveau van een bitcoin indeterminate is (in andere woorden: het prijsniveau is alleen in relatieve zin belangrijk als betaalmiddel).

Ik hou maar op met dagdromen.


Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 12-01-2018 10:25 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Gemengde gevoelens en onvoldoende kennis. Die exponentiële groei in de vraag naar rekenkracht lijkt me letterlijk onhoudbaar. Daar moet iets veranderen, kan niet oneindig door blijven gaan. Op de lange termijn zal dat zichzelf links- of rechtsom moeten corrigeren, toch? Misschien dwingt het wel een nieuwe revolutie in computers af, weet ik veel. Blockchaintechnologie zal op de lange termijn natuurlijk ook gewoon zijn vruchten afwerpen. Hele sectoren die grondig op de schop gaan, efficiënter en eerlijker worden…ik ben heel benieuwd waar dit heen gaat.


One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz.


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 12-01-2018 11:36 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

Verwijderd na begrip voor bezorgdheid en bezwaren mbt mogelijke risico's.

[Dit bericht is gewijzigd door Hypnos op 25-01-2018 15:30]


signature


White Tree
Filmmaker
Usericon van White Tree
Posted 16-01-2018 22:19 by White Tree Wijzig reactieProfiel van White TreeQuote dit berichthttp://www.audiovisueelontwerp.nl

https://hackernoon.com/ten-years-in-nobody-has-come-up-with-a-use-case-for-blockchain-ee98c180100?

Hier wordt ook een kritische noot gekraakt over nuttige toepassingen van blockchain. Gedachtenvoer. Al kan hij er naast zitten, hij heeft goede argumenten tegen de distributed ledger.

[Dit bericht is gewijzigd door White Tree op 16-01-2018 22:21]Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 16-01-2018 22:28 by Negatieveling Wijzig reactieProfiel van NegatievelingQuote dit bericht

quote:
Op 12 januari 2018 0:18 schreef iPim het volgende:
Maar nu ik er verder over nadenk: effectief haalt een bitcoin zijn waarde van de energie die het kost om een lastige rekensom op te lossen.


In mijn hoofd blijft dat op zich ook al een lastig concept. Je verstookt X energie om een an sich betekenisloze som op te lossen en dat heeft dan blijkbaar (toegevoegde) waarde, als in: die som was het waard om opgelost te worden, ondanks dat het geen doel dient?White Tree
Filmmaker
Usericon van White Tree
Posted 16-01-2018 22:34 by White Tree Wijzig reactieProfiel van White TreeQuote dit berichthttp://www.audiovisueelontwerp.nl

quote:
Op 16 januari 2018 22:28 schreef Negatieveling het volgende:
In mijn hoofd blijft dat op zich ook al een lastig concept. Je verstookt X energie om een an sich betekenisloze som op te lossen en dat heeft dan blijkbaar (toegevoegde) waarde, als in: die som was het waard om opgelost te worden, ondanks dat het geen doel dient?


Degene die de som (die een nieuw block kloppend afsluit, zodat de laatste transactie onverandebaar is opgeslagen in de block chain) oplost (en de rest van het netwerk vindt dat de oplossing klopt) krijgt x aantal bitcoins.

Hahaha, het is een soort gek salaris voor het kloppend houden van de blockchain, wat in feite een soort gedistribueerd grootboek is met alle transacties erin.

Verder moet je gewoon de Bovenbazen van Marten Toonder lezen :-pNegatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 16-01-2018 22:54 by Negatieveling Wijzig reactieProfiel van NegatievelingQuote dit bericht

Het is niet zo dat ik technisch niet begrijp hoe het beloningssysteem in de blockchain werkt, maar meer dat ik de intrinsieke (financiële) waarde van die keten niet zie. In mijn beleving heeft het niet meer waarde dan de zoveelste decimaal van pi uitrekenen.iPim
rijdt Negatieveling approved
Usericon van iPim
Posted 16-01-2018 23:48 by iPim (Administrator) Wijzig reactieProfiel van iPimQuote dit bericht

quote:
Op 16 januari 2018 22:54 schreef Negatieveling het volgende:
Het is niet zo dat ik technisch niet begrijp hoe het beloningssysteem in de blockchain werkt, maar meer dat ik de intrinsieke (financiële) waarde van die keten niet zie. In mijn beleving heeft het niet meer waarde dan de zoveelste decimaal van pi uitrekenen.


Het probleem is dus dat je bij een gemeenschappelijk boekhoudkundig systeem ervoor moet zorgen dat niet iedereen zomaar de boekhouding (foutief) kan updaten. Dat kan alleen als je een beloning geeft aan iemand die iets intrinsiek waardeloos doet.


Vladimir: That passed the time. Estragon: It would have passed in any case.


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 17-01-2018 10:06 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 6 januari 2018 16:27 schreef Hypnos het volgende:
als ik een tip mag geven - op eigen risico - koop Bitcoins aan voor 15 januari, laat ze twee weken staan en haal ze weer af.

Reden tip:
Wall street brookers krijgen hun premies normaal in januari en investeren graag in BC. Speculatietijd. it's gonna go up.


En, hoe heeft dat gewerkt voor je? Alles -25% sinds de 15e geloof ik. Ik hoop dat niemand hier naar je geluisterd heeft. :')


One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz.


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 17-01-2018 10:07 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 16 januari 2018 22:54 schreef Negatieveling het volgende:
Het is niet zo dat ik technisch niet begrijp hoe het beloningssysteem in de blockchain werkt, maar meer dat ik de intrinsieke (financiële) waarde van die keten niet zie. In mijn beleving heeft het niet meer waarde dan de zoveelste decimaal van pi uitrekenen.

Bitcoin op zich niet, dat is gewoon digitaal goud, maar bijvoorbeeld Ethereum kent talloze praktische toepassingen.


One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 17-01-2018 10:13 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487"Ze zitten met hun luie reet in het Europese pleurisparlement, en die zeggen dan dat wij motte bezuinige. En waarom motte wij bezuinige? Zodat hullie meer overhouwe voor hun dikke mercedesse! Jaaa kom, zie ik zo bleek soms?"


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 17-01-2018 12:25 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 17 januari 2018 10:13 schreef F.Jacobse het volgende:
https://www.nu.nl/economie/5090816/prijs-bitcoin-enigszins-stabiel-flinke-tik.html


Enigszins is een rekbaar begrip, maar niet van toepassing op de vrije val van vandaag.


One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz.


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 17-01-2018 13:07 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Joehoe Hypnos!

https://www.businessinsider.nl/het-controversiele-leenplatform-bitconnect-dat-90-winst-per-jaar-beloofde-doekt-zichzelf-op-koers-implodeert-90/

Bitconnect — het bedrijf achter de controversiële leenplatform Bitconnect – stopt ermee.

Op de bedrijfswebsite kondigde Bitconnect dinsdagavond aan per direct de deuren van de leenoperatie te sluiten. Het handelsplatform wordt de komende vijf dagen afgebouwd.

“We sluiten de leenoperatie per direct, waarbij uitstaande bedragen worden teruggestort”, aldus Bitconnect.

Bij het zogenoemde leenplatform kon je bitcoin, de voornaamste cryptomunt ter wereld, inruilen voor de cryptomunt van Bitconnect (BCC). De belofte was dat jouw ‘lening’ door Bitconnect op een slimme manier werd geïnvesteerd met een ‘gegarandeerd’ rendement van ruim 90 procent per jaar bij een investering van zo’n 10.000 dollar.

De afgelopen maanden is er felle kritiek geuit op deze belofte, die in de beleggingswereld als onrealistisch hoog geldt. Tal van critici spraken van een potentieel piramidespel.

Wie bitcoins heeft ingeruild voor Bitconnect is in ieder geval flink de klos, want de koers van BCC is de afgelopen dagen met ruim 90 procent gedaald, waarbij ruim 2 miljard dollar aan beurswaarde is verdampt.


... hoe de hazen lopen ...


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 17-01-2018 13:28 by Deceptikoen Wijzig reactieProfiel van DeceptikoenQuote dit bericht

Zonder leedvermaak, ik hoop dat Hypnos nu ook zoveel komt uitleggen wat dit voor hem betekend met zn BitCoin/BitConnect.

Toen het positief was waren er veel verhalen, ben benieuwd naar de ervaring nu de stekker eruit gaat, en of ie al zijn geld kwijt is. Bedragen hoef ik niet te weten, dat boeit me niet.


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 17-01-2018 13:41 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

In het allerbeste geval kan ie het tegen een extreem lage koers nog verkopen binnen 5 dagen. Maar ik las net dat de site al plat ligt.

... hoe de hazen lopen ...


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 17-01-2018 13:43 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 17 januari 2018 13:07 schreef faalhaas het volgende:
Joehoe Hypnos!

https://www.businessinsider.nl/het-controversiele-leenplatform-bitconnect-dat-90-winst-per-jaar-beloofde-doekt-zichzelf-op-koers-implodeert-90/

Bitconnect — het bedrijf achter de controversiële leenplatform Bitconnect – stopt ermee.

Op de bedrijfswebsite kondigde Bitconnect dinsdagavond aan per direct de deuren van de leenoperatie te sluiten. Het handelsplatform wordt de komende vijf dagen afgebouwd.

“We sluiten de leenoperatie per direct, waarbij uitstaande bedragen worden teruggestort”, aldus Bitconnect.

Bij het zogenoemde leenplatform kon je bitcoin, de voornaamste cryptomunt ter wereld, inruilen voor de cryptomunt van Bitconnect (BCC). De belofte was dat jouw ‘lening’ door Bitconnect op een slimme manier werd geïnvesteerd met een ‘gegarandeerd’ rendement van ruim 90 procent per jaar bij een investering van zo’n 10.000 dollar.

De afgelopen maanden is er felle kritiek geuit op deze belofte, die in de beleggingswereld als onrealistisch hoog geldt. Tal van critici spraken van een potentieel piramidespel.

Wie bitcoins heeft ingeruild voor Bitconnect is in ieder geval flink de klos, want de koers van BCC is de afgelopen dagen met ruim 90 procent gedaald, waarbij ruim 2 miljard dollar aan beurswaarde is verdampt.
Wat een verrassing.... geen leedvermaak hier, hoop dat Hypnos geen verlies heeft geleden, maar wel een dikke facepalm zeg... en maar lullen die Hyp, terwijl mensen met enigszins versand van zaken als iPim en ondergetekende en alle berichtgeving er naast zaten volgens hem


When your people matter, menstrual health matters


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 17-01-2018 13:44 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

QED.

Hypnos had volgens mijn zijn inleg + nog wat extra extra al eerder teruggekregen, dus die verliest nu alleen geld wat hij eerder toch al niet had. Wordt verder voor hem pas een probleem als dit verder gaat rollen, het volgens de rechter inderdaad een piramidespel is, en mensen die winst hebben gemaakt geld moeten gaan teruggeven aan de mensen die te laat zijn ingestapt.


I wish I was a butterfly


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 17-01-2018 13:51 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

quote:
Op 17 januari 2018 13:43 schreef Fusion het volgende:
en maar lullen die Hyp, terwijl mensen met enigszins versand van zaken als iPim en ondergetekende en alle berichtgeving er naast zaten volgens hem


Ben dan ook zeer benieuwd naar zijn reactie. Hopelijk maakt ie zich er niet van af met "het is allemaal de schuld van de slechte publiciteit."


... hoe de hazen lopen ...


Tommeh
Maniak
Usericon van Tommeh
Posted 17-01-2018 13:52 by Tommeh Wijzig reactieProfiel van TommehQuote dit bericht

quote:
Op 17 januari 2018 13:51 schreef faalhaas het volgende:
Ben dan ook zeer benieuwd naar zijn reactie. Hopelijk maakt ie zich er niet van af met "het is allemaal de schuld van de slechte publiciteit."
Gast je weet beter dan dit.

Het is de schuld van de Rabobank.


Het is best interessant om een kijkje te krijgen in het gevoelsleven van een psychiatrisch patiënt. Krijg ik toch nog iets terug voor het belastinggeld dat aan zo'n kansloos geval wordt gespendeerd.


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 17-01-2018 13:53 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

quote:
Op 17 januari 2018 13:52 schreef Tommeh het volgende:
Gast je weet beter dan dit.

Het is de schuld van de Rabobank.


hehe


... hoe de hazen lopen ...


williamblake
Usericon van williamblake
Posted 17-01-2018 13:53 by williamblake Wijzig reactieProfiel van williamblakeQuote dit bericht

Zal ook niet echt een probleem voor hem worden als ie zich houdt aan zijn belofte aan de mensen die met hem zijn meegestapt in het verhaal dat ie borg stond voor het inlegbedrag .

Soit, je moest geen economisch genie zijn om dit te zien aankomen...Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 17-01-2018 15:48 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

Verwijderd na begrip voor bezorgdheid en bezwaren mbt mogelijke risico's.

[Dit bericht is gewijzigd door Hypnos op 25-01-2018 15:30]


signature


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 17-01-2018 15:51 by Deceptikoen Wijzig reactieProfiel van DeceptikoenQuote dit bericht

Ja, er wordt uitbetaald, maar is dat niet een stuk lager dan eerst doordat BitConnect ermee stopt? (beurskoers ofzo, geen idee, ik heb er echt geen verstand van)


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 17-01-2018 15:56 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

Verwijderd na begrip voor bezorgdheid en bezwaren mbt mogelijke risico's.


[Dit bericht is gewijzigd door Hypnos op 25-01-2018 15:30]


signature


Dit topic is 26 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen