IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : La topiq des nouvelles (nieuwstopic) neu neu neu Vorige pagina | Volgende pagina
R.
Usericon van R.
Posted 05-03-2009 2:14 by R. Profiel van R.

Haha, in 1400 vertelde men precies hetzelfde.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 05-03-2009 2:17 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

hehe idd om de zoveel jaar heeft iemand geen zin meer verder te leren en zegt dat dit het is. En ik geloof niet dat er een punt is waarop dat zo is, sowieso niet met onze kleine simpele kuthersens.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-03-2009 8:07 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 5 maart 2009 2:02 schreef ElitE het volgende:
Het aantal zinvolle beschouwingen is niet oneindig. Menselijke emoties bijvoorbeeld zijn uiteindelijk positief of negatief. Iets voelt goed of iets voelt slecht."



Da's wel heel kort door de bocht voor iemand die met psychologie te maken heeft, alleen dit al ligt veel genuanceerder. Hij maakt met deze uitspraak ook zijn eigen wetenschap overbodig.
Ik denk dat hij eigenlijk bedoelt dat er teveel mensen afstuderen die uiteindelijk te weinig geld opleveren.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 05-03-2009 9:59 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Keulen waarschuwt hoofdstad'Amsterdam, stop met bouwen!' Van onze verslaggevers



KEULEN - Twee historische Europese steden worstelen met een ondergrondse ramp. In Keulen en Amsterdam, metropolen met beide bijna een miljoen inwoners, worden winkeliers al jarenlang geteisterd door een nieuwe Noord/Zuidlijn. Dezelfde West-Duitse aannemer is bij de bouw van de metro betrokken. De Keulse burgemeester overweegt het omstreden project na de instorting van het gemeentearchief te stoppen. Bewoners adviseren Amsterdam vooral hetzelfde te doen.


Na het instorten van het gebouw van het Stadsarchief in Keulen zijn nog vier personen vermist.

Op dinsdagmiddag, 13.58 uur, beeft in Keulen de aarde. Dagen eerder waren er scheuren van elf centimeter in de kelders van het stadsarchief geconstateerd, dat dinsdagmiddag als een kaartenhuis ineenstortte. De eigenaar van een doe-het-zelfzaakje om de hoek van de Waidmarkt, de plek des onheils, is furieus. "Stop met het hele project. Het kost veel te veel, honderden miljoenen extra zijn er al tegenaan gegooid. Ja, dat is in Amsterdam ook zo. Dat weet ik omdat ik er vorige week nog geweest ben. En dat was meteen de laatste keer. We rijden geen driehonderd kilometer om een bouwput te bezichtigen, die hebben we hier ook wel. Zo'n catastrofe kost jullie toeristen, terwijl Amsterdam zo'n mooie stad was. Het ziet er niet uit. Ik weet niet of de winkeliers daar iets voor vergoed krijgen, maar hier in elk geval niet. Het is de grootste 'Scheisse' waar ze hier ooit aan begonnen zijn."

De ramp is hoogstwaarschijnlijk door werkzaamheden aan de metro ontstaan. Een 28 meter diepe bouwput bevindt zich direct voor het gemeentearchief. Net als aan de Amsterdamse Vijzelgracht zijn grondwater en zand onder de huizen vandaan naar de metrotunnel gestroomd. Een fatale fout van de bouwleiding. Waar in Amsterdam de huizen 'slechts' zijn verzakt, zijn ze in Keulen compleet ingestort. In de Nederlandse hoofdstad moesten bewoners 'slechts' verhuizen, in de trotse Domstad hebben de bewoners uit de omliggende panden hun hele bezit verloren.

Frau Heidi Inden, generatie van voor de oorlog, wijst op een Keuls kerkje. "Dit gebouw is vorig jaar twintig centimeter verzakt door het graven van die tunnel. Het heeft een miljoen gekost om de fundering opnieuw aan te leggen. En geloof mij maar, zo komt er nog veel meer. Je mag gewoon niet zo'n grote tunnel bij huizen graven onder een stad die eigenlijk al af is. Het heeft hier nu zelfs mensenlevens gekost. Als je daar geen alternatief voor hebt, hou er dan maar mee op. Dat is wat ik Amsterdam wil meegeven." Het Keulse vervoerbedrijf KVB, opdrachtgever voor de metrobouw, wijst elke verantwoordelijkheid van de hand. Burgemeester Fritz Schramma zet vraagtekens bij de toekomst: "De bouw van een metro in een levendige, grote stad wordt voor mij een probleem."

Alarmbellen

De ineenstorting van het stadsarchief en twee andere gebouwen in Keulen doet in Amsterdam inderdaad alle alarmbellen rinkelen. Hoofdaannemer van de metroaanleg is Ed. Züblin A.G., dat in Amsterdam de tunnels zou moeten gaan boren. Omdat aan de Vijzelgracht in de hoofdstad panden verzakten als gevolg van stationsbouw voor de Noord/Zuidlijn, staan alle signalen op rood. En wordt nu openlijker dan ooit getwijfeld aan het bouwproces. De vraag stoppen of doorgaan is na dinsdag erg actueel.

De gemeente houdt de ontwikkelingen in Keulen daarom goed in de gaten. Volgens een woordvoerder onderhouden ambtenaren van het Projectbureau Noord/Zuidlijn intensief contact met hun Duitse collega's: "Het is voor ons belangrijk om te weten wat er speelt." Hij houdt wel een slag om de arm omdat de oorzaak nog niet duidelijk is. "Maar als het een relatie met de metrobouw heeft, dan zullen we daar zeker lessen uittrekken." Aannemer Max Bögl, die de drie ondergrondse stations voor de Amsterdamse lijn bouwt en door velen verantwoordelijk wordt gehouden voor de verzakkingen op de Vijzelgracht, is niet betrokken bij de aanleg van de Nord-Südbahn. Verantwoordelijk daar is bouwgigant Züblin, die een contract met de gemeente Amsterdam heeft gesloten om de tunnel onder de binnenstad te boren met behulp van ronddraaiende 'mollen'. De Duitse firma werkt daarin samen met het Nederlandse Dura Vermeer in het speciaal voor die klus opgerichte bedrijf Saturn.

Riskant

Door alle tegenslagen en negatieve ontwikkelingen bij de aanleg is het ondergrondse boren in Amsterdam voorlopig uitgesteld. Dit deel van de aanleg wordt gezien als een riskant experiment door de blubberachtige samenstelling van de bodem, oordeelt een medewerker van een ingenieursbureau. "Momenteel wordt de grond versterkt door een mengsel van water en cement, het zogenoemde grout, in te spuiten. Dit moet vervormingen en bovengrondse schade voorkomen, maar experts uit binnen- en buitenland hebben vanaf het eerste plan in de jaren negentig gewaarschuwd voor verstoring van het evenwicht in de Amsterdamse bodem. Bovendien is hier nog het plaatselijke risico van meterslange en eeuwenoude funderingspalen aanwezig."

Voordat er verder wordt gewerkt en het boren eventueel kan beginnen, wacht de gemeente op het advies van een onderzoekscommissie onder leiding van oud-minister Cees Veerman. In de opdracht van de gemeente staat dat de commissie alle mogelijke opties voor de Noord/Zuidlijn moet bekijken. Daarna is het mogelijk dat de metro vanaf Noord niet verder zal rijden dan het Centraal Station en de al gegraven stations in de binnenstad een andere bestemming zullen krijgen, waarbij parkeergarages in een grote behoefte zouden voorzien.

Spoeddebat

In de Tweede Kamer heeft het CDA-Kamerlid Ger Koopmans inmiddels gevraagd om een spoeddebat over de Mokumse tunnelellende. "Hier is gebeurd waar de commissie-Duyvestein al voor waarschuwde", zegt hij. "Een overschatting van de techniek en een onderschatting van de complexiteit en samenwerking. Eerst zou de klus voor ?1,46 miljard te klaren moeten zijn, waarbij het rijk 1 miljard zou bijleggen. Maar Amsterdam trok een grote broek aan en dacht: 'Dat kunnen we veel beter zelf.' Misschien wel met het idee dat ze er geld aan over zouden houden. Pure zelfoverschatting, want inmiddels staat de teller op ?2,5 miljard."



Hmmmm, gezien mijn achtergrond vind ik het allemaal bijzonder intressant...


En ik ben wel benieuwd wat 020 nu gaat doen.


Boeiender


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2009 10:06 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

Waar komt dat toch vandaan, die gewoonte om Amsterdam 020 te noemen ipv Amsterdam? Hier op het werk zitten er ook twee die dat constant doen.

Als je het over Oldeholtpade hebt, zeg je dan ook 0561?

[Dit bericht is gewijzigd door Ralph op 05-03-2009 10:07]


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 05-03-2009 10:09 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 5 maart 2009 10:06 schreef Ralph het volgende:
Waar komt dat toch vandaan, die gewoonte om Amsterdam 020 te noemen ipv Amsterdam? Hier op het werk zitten er ook twee die dat constant doen.

Als je het over Oldeholtpade hebt, zeg je dan ook 0561?



Hehe, komt van een oud collega die Feyenoord supporter is.... en verder doet 020 er hard aan mee trouwens: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=020&meta=

Maar er staan geen hoofdletters in 020, dus waar maak je je druk om joh.


Boeiender


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-03-2009 10:10 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 5 maart 2009 10:06 schreef Ralph het volgende:
Waar komt dat toch vandaan, die gewoonte om Amsterdam 020 te noemen ipv Amsterdam? Hier op het werk zitten er ook twee die dat constant doen.

Als je het over Oldeholtpade hebt, zeg je dan ook 0561?

Volgens mij zeggen ze op Geenstijl altijd 020, en aangezien een deel van de posters hier daar vaak lijkt rond te neuzen..
Denkt iemand uit 0413.
Ik zou er trouwens niet rouwig om zijn als heel Amsterdam in elkaar zakt en onder de zeespiegel verdwijnt, waar het oorspronkelijk toch al thuis hoort.

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 05-03-2009 10:11]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 05-03-2009 10:10 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 5 maart 2009 10:10 schreef bastianus het volgende:
Volgens mij zeggen ze op Geenstijl altijd 020, en aangezien een deel van de posters hier daar vaak lijkt rond te neuzen..
Denkt iemand uit 0413.


Hehe, "neuzen", ook 020.


Boeiender


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2009 10:11 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 5 maart 2009 10:09 schreef MR. N het volgende:
Hehe, komt van een oud collega die Feyenoord supporter is.... en verder doet 020 er hard aan mee trouwens: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=020&meta=

Maar er staan geen hoofdletters in 020, dus waar maak je je druk om joh.


Dus heeft het TOCH met Feyenoord te maken. Daar zijn die twee hier ook malloot van.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 05-03-2009 10:11 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

Op de Muur zie je dat soort dingen ook. Gaat dan vaak over 010, maar toch.

En anders is het misschien wel allemaal de schuld van 013.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2009 10:11 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 5 maart 2009 10:10 schreef bastianus het volgende:
Volgens mij zeggen ze op Geenstijl altijd 020, en aangezien een deel van de posters hier daar vaak lijkt rond te neuzen..
Denkt iemand uit 0413.


Zou ook nog kunnen. Groeten uit 033 dan.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 05-03-2009 10:12 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

0590 for life!


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 05-03-2009 10:12 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 5 maart 2009 10:11 schreef Ralph het volgende:
Dus heeft het TOCH met Feyenoord te maken. Daar zijn die twee hier ook malloot van.


Haha, dat verklaard een boel.


Boeiender


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 05-03-2009 10:12 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

Feyenoord-supporters mogen Amsterdam niet uitspreken, toch? Vandaar.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-03-2009 10:13 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 5 maart 2009 10:10 schreef MR. N het volgende:
Hehe, "neuzen", ook 020.




Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2009 10:14 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 5 maart 2009 10:12 schreef ZelThoR het volgende:
Feyenoord-supporters mogen Amsterdam niet uitspreken, toch? Vandaar.


Is het zo erg joh? Geen voetbalsupporter zo fanatiek als een Feyenoorder, stelletje debielen.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-03-2009 10:15 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 5 maart 2009 10:12 schreef ZelThoR het volgende:
Feyenoord-supporters mogen Amsterdam niet uitspreken, toch? Vandaar.

En dan wel janken als er een kakkerlakje in het voetbalplaatjesboek van de Ad Hominem-supermarkt staat. Kunnen ze die metro niet zo lomp construeren dat de hele randstad in elkaar stort? Of er zeven keer omheen lopen?


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 05-03-2009 10:15 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

voetbalsupporter is toch een lang woord voor debiel? Come on zeg .. hoe serieus neem je een kinderspelletje ..


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 05-03-2009 10:16 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 5 maart 2009 10:15 schreef Jenje het volgende:
voetbalsupporter is toch een lang woord voor debiel? Come on zeg .. hoe serieus neem je een kinderspelletje ..


Over het algemeen klopt dat wel ja. Geen sport waar zoveel mongolen op afkomen.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-03-2009 10:16 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 5 maart 2009 10:15 schreef Jenje het volgende:
voetbalsupporter is toch een lang woord voor debiel? Come on zeg .. hoe serieus neem je een kinderspelletje ..



Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 05-03-2009 10:18 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

In de volgende relpy van Judge M, die mij zal quoten zal staan:
Dikkop
Niet over één kam scheren
Nee jij



De Ulk
Ulkamania!
Usericon van De Ulk
Posted 05-03-2009 10:21 by De Ulk Profiel van De Ulk



Bareuh...


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 05-03-2009 10:21 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

Maar even over het nieuwsfeit, ik denk echt dat ze de werkzaamheden in AMSTERDAM niet kunnen hervatten voordat er uitvoerig onderzoek is gedaan.

Amsterdam is één grote veenput, en daarom is het inderdaad gebouwd op houten palen. Als er door werkzaamheden water op diepte onttrokken wordt (wat het geval is bij het boren van de tunnels) komen palen die eerst in water stonden bloot te staan aan zuurstof en gaan ze rotten. Grote kans dat er na een paar jaar nog grotere problemen komen omdat ze dan de gebouwen die er op staan niet meer kunnen dragen ------> instorting.

Alles aan dit project ruikt naar prestige, en er zijn dingen doorgedrukt of onder de mat geveegd om alles maar door te laten gaan.

Het zoveelste voorbeeld van ego-politiek dus, kijk naar de Betuwelijn en meer van dat soot gevallen.


Boeiender


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-03-2009 10:23 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Amsterdam, die grote stad
Amsterdam, die grote stad,
Die is gebouwd op palen.
Als die stad eens ommeviel,
Wie zou dat betalen?



Juist ja, de belastingbetaler, die ook al die andere prestige-projecten en speeltjes van politici mag ophoesten.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 05-03-2009 10:24 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 5 maart 2009 10:15 schreef bastianus het volgende:
En dan wel janken als er een kakkerlakje in het voetbalplaatjesboek van de Ad Hominem-supermarkt staat.

Hehehe, dat vond ik dan wel weer een vrij geniale actie. No way dat dat per ongeluk was of een ander beestje moest voorstellen
quote:
Kunnen ze die metro niet zo lomp construeren dat de hele randstad in elkaar stort? Of er zeven keer omheen lopen?

Jericho?


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen