IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 21 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Auteur:
Topic : Autisme en aanverwante stoornissen Vorige pagina
F.Jacobse
geen gezeik, iedereen rijk
Usericon van F.Jacobse
Posted 26-09-2018 14:42 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Wat een rare wending neemt dit topicje...
Jacobse: "Wa wawa wawa, wa wawa wawawa..." Van Es: "Eh… HEE! KLEINE MIERENNEUKER!" Jacobse: "Nee, Van Es!" Van Es: "WIL JIJ WEL EENS GAUW JE MUIL HOUWE!" Jacobse: "Kijk, nou springen er dus vier griffiers op jouw nek en die dumpen jou zo in de hofvijver…


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 27-11-2018 13:37 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Wel een interessant onderwerp komt hier aan bod. Over zo ‘normaal’ mogelijk willen overkomen.

Dus observeer je mensen, probeer je hun sociale gedrag te begrijpen en kopieer je dat. Zodat je geaccepteerd wordt en mee kunt doen met anderen. Maar het vreet energie en je kunt er zwaar depressief van worden. En dan begint de zoektocht naar je ware identiteit, het afleren van je camouflagetechnieken en laten zien wie je echt bent.... hoe de hazen lopen ...


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 27-11-2018 14:25 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Ik ben eigenlijk een homofiele, extreem-rechtse, IRL zéér extroverte atheist.

Maar even serieus, geldt bovenstaand niet voor iedereen?Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 27-11-2018 14:25 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

En met bovenstaand bedoel ik dus niet de bovenstaande zin in mijn post, maar jouw post faalfaalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 27-11-2018 14:31 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Die (terechte) vraag komt ook in het filmpje aan bod. Ja, iedereen doet dat, met dit verschil dat een "gewoon" persoon er niet overspannen van raakt.


... hoe de hazen lopen ...


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 27-11-2018 14:34 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Klinkt logisch, dank.Negatieveling
I'm not your friend, buddy
Usericon van Negatieveling
Posted 27-11-2018 15:07 by Negatieveling Wijzig reactieProfiel van NegatievelingQuote dit bericht

quote:
Op 27 november 2018 13:37 schreef faalhaas het volgende:
Dus observeer je mensen, probeer je hun sociale gedrag te begrijpen en kopieer je dat. Zodat je geaccepteerd wordt en mee kunt doen met anderen. Maar het vreet energie en je kunt er zwaar depressief van worden.


Een autist ben ik zeker niet maar precies dit heb ik in mijn schooltijd gedaan. Sociaal gedrag analyseren en vervolgens emuleren (expliciet: niet begrijpen, want ik begrijp er oprecht niks van), omdat je anders niks bereikt. Het vreet inderdaad energie, maar persoonlijk word ik er niet depressief van. Alleen maar moe.

quote:
Op 27 november 2018 13:37 schreef faalhaas het volgende:
En dan begint de zoektocht naar je ware identiteit, het afleren van je camouflagetechnieken en laten zien wie je echt bent.Dat herken ik dan weer niet. Mijn identiteit is onaangetast, en waarom zou je technieken willen afleren die je helpen om te functioneren? Je gaat toch ook niet ophouden met zindelijk zijn? Tenminste, je stelt het je niet tot doel.


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 27-11-2018 15:37 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

quote:
Op 27 november 2018 15:07 schreef Negatieveling het volgende:
Een autist ben ik zeker niet maar precies dit heb ik in mijn schooltijd gedaan. Sociaal gedrag analyseren en vervolgens emuleren (expliciet: niet begrijpen, want ik begrijp er oprecht niks van), omdat je anders niks bereikt. Het vreet inderdaad energie, maar persoonlijk word ik er niet depressief van. Alleen maar moe.


Ik heb geen officiële diagnose maar heb er sowieso wel trekken van. Ik was in mijn schooltijd juist erg introvert, maar daarmee wel heerlijk mezelf. Ik kon bij vrienden soms zo een hele avond nauwelijks wat zeggen, totdat dat op een gegeven moment een enorm gezeur en getrek aan me begon op te leveren. Alsof er iets met me aan de hand zou zijn. Bullshit natuurlijk maar het zorgde er wel voor dat je het gevoel krijgt dat zulk gedrag niet kan. Bij baantjes hetzelfde, om het gezeik voor te zijn ga je toch maar braaf meedoen aan die walgelijke koetjes kalfjes gesprekken. En wat vreet dat een bak energie. Waar ik depressief van werd is het idee dat het bij anderen zo makkelijk leek te gaan en dat je het er zelf echt uit moet persen.

quote:
Op 27 november 2018 15:07 schreef Negatieveling het volgende:
Dat herken ik dan weer niet. Mijn identiteit is onaangetast, en waarom zou je technieken willen afleren die je helpen om te functioneren?


Omdat die technieken je opbreken? Elke dag het gevoel hebben te moeten acteren op je werk of zelfs in je eigen vriendengroep is natuurlijk extreem vermoeiend en houd je niet vol.

Ik heb het inmiddels grotendeels afgeleerd. Mensen moeten het maar accepteren en situaties waar ik langere tijd in een groep mensen verkeer mijd ik zoveel mogelijk. Terwijl ik vroeger vond dat ik dat soort situaties juist niet moest mijden, zodat ik er wat van kon leren. Maar ik heb genoeg geleerd en weet hoe ik het beste functioneer, en dat is grotendeels in mijn uppie en heel gedoseerd met toffe mensen.... hoe de hazen lopen ...


Negatieveling
I'm not your friend, buddy
Usericon van Negatieveling
Posted 27-11-2018 16:33 by Negatieveling Wijzig reactieProfiel van NegatievelingQuote dit bericht

quote:
Op 27 november 2018 15:37 schreef faalhaas het volgende:
Ik heb geen officiële diagnose maar heb er sowieso wel trekken van. Ik was in mijn schooltijd juist erg introvert, maar daarmee wel heerlijk mezelf. Ik kon bij vrienden soms zo een hele avond nauwelijks wat zeggen, totdat dat op een gegeven moment een enorm gezeur en getrek aan me begon op te leveren. Alsof er iets met me aan de hand zou zijn. Bullshit natuurlijk maar het zorgde er wel voor dat je het gevoel krijgt dat zulk gedrag niet kan. Bij baantjes hetzelfde, om het gezeik voor te zijn ga je toch maar braaf meedoen aan die walgelijke koetjes kalfjes gesprekken. En wat vreet dat een bak energie. Waar ik depressief van werd is het idee dat het bij anderen zo makkelijk leek te gaan en dat je het er zelf echt uit moet persen.Omdat die technieken je opbreken? Elke dag het gevoel hebben te moeten acteren op je werk of zelfs in je eigen vriendengroep is natuurlijk extreem vermoeiend en houd je niet vol.

Ik heb het inmiddels grotendeels afgeleerd. Mensen moeten het maar accepteren en situaties waar ik langere tijd in een groep mensen verkeer mijd ik zoveel mogelijk. Terwijl ik vroeger vond dat ik dat soort situaties juist niet moest mijden, zodat ik er wat van kon leren. Maar ik heb genoeg geleerd en weet hoe ik het beste functioneer, en dat is grotendeels in mijn uppie en heel gedoseerd met toffe mensen.
Ja, daar herken ik wel het een en ander van. Met name op de bassischool kreeg ik de indruk dat er 'iets mis' met me was, want dan kwam er weer zo'n goedbedoelende leerkracht moeite doen om mij in allerlei spelletjes te betrekken terwijl ik gewoon iets wilde lezen of rekenen en vooral met rust gelaten wilde worden. Aan die spelletjes heb ik uiteindelijk nooit meegedaan omdat ik er geen nut in zag, maar naarmate de schoolcarrière vorderde moest ik ook wel eens in koppeltjes of groepjes werken en daar heb ik eerst geleerd dat het niet helpt om al het werk van het groepje zelf te doen, vervolgens dat je met mensen moet communiceren en na een tijdje dat als je het handig aanpakt, ze met een beetje geluk dan nog doen wat je wilt ook.

Laten we het resultaatgericht communiceren noemen. Als daar een koetje en kalfje bij komt kijken, dan moet het maar (met frisse tegenzin), maar als koetje en kalfje geen doel dienen behalve een loos gesprek, dan haak ik meteen af.

Zeker in het begin kostte me dat hele circus echt extreem veel energie, maar ondertussen is het een routine geworden die 'gewoon' veel energie kost. Het is nog wel zo dat ik aan het eind van vrijwel iedere werkdag wel aan mijn quotum zit qua menselijk contact, en dat ik me dan ook afzonder.

Daar moet ik wel bij zeggen dat ik eigenlijk altijd bijbaantjes heb uitgezocht waar ik in mijn eentje kon werken, dus in die zin heb ik de gemakkelijke weg gekozen.

Vervolgens heb ik dus ook een werkveld uitgezocht waar het redelijk geaccepteerd is dat mensen sociale conventies zoals een gesprek bij de koffieautomaat over 'Boer zoekt vrouw' deels naast zich neerleggen, zo lang dat niet ten koste gaat van de resultaten. En ja, zelfs dan zit ik aan het eind van de typische werkdag een mijn quotum.

Opbreken doet het me (dus) niet. Vriendengroep heb ik niet of nauwelijks, wel een paar mensen die ik af en toe zie om een concert of een festival te bezoeken en dan apathisch bier te drinken, maar dat is nog wel op te brengen, omdat ze grotendeels net zo zijn.


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 29-05-2019 17:30 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Geinige mini-docu over Kees Momma achter de schermen bij DWDD. Paar keer weer erg om hem moeten lachen. Vooral toen zijn moeder te horen kreeg dat ze net iets te hard hoestte.

En hoe hij Peter R. de Vries compleet negeerde en zei dat ie nog nooit van hem had gehoord en even later Humberto Tan zowat om zijn nek vloog. "Er zijn hier waarachtig twee bekende Nederlanders, ik en Humberto." En dan weer die zure kop van Peter.... hoe de hazen lopen ...


F.Jacobse
geen gezeik, iedereen rijk
Usericon van F.Jacobse
Posted 04-11-2020 21:00 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487Jacobse: "Wa wawa wawa, wa wawa wawawa..." Van Es: "Eh… HEE! KLEINE MIERENNEUKER!" Jacobse: "Nee, Van Es!" Van Es: "WIL JIJ WEL EENS GAUW JE MUIL HOUWE!" Jacobse: "Kijk, nou springen er dus vier griffiers op jouw nek en die dumpen jou zo in de hofvijver…


BillekeAlwerti
Een hoeren
Usericon van BillekeAlwerti
Posted 15-02-2022 16:49 by BillekeAlwerti Wijzig reactieProfiel van BillekeAlwertiQuote dit bericht

Een na laatste rapportage gestuurd. RAC neemt het in behandeling. De diagnose liever gister gehad.ex-filosofem
PEC
Usericon van ex-filosofem
Posted 16-02-2022 9:45 by ex-filosofem Wijzig reactieProfiel van ex-filosofemQuote dit bericht

(Bijna) welkom bij de club!


Lumberjack Slam


F.Jacobse
geen gezeik, iedereen rijk
Usericon van F.Jacobse
Posted 16-02-2022 9:56 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Gezellie!
Jacobse: "Wa wawa wawa, wa wawa wawawa..." Van Es: "Eh… HEE! KLEINE MIERENNEUKER!" Jacobse: "Nee, Van Es!" Van Es: "WIL JIJ WEL EENS GAUW JE MUIL HOUWE!" Jacobse: "Kijk, nou springen er dus vier griffiers op jouw nek en die dumpen jou zo in de hofvijver…


Dit topic is 21 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2022 Stichting ZwareMetalen