IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Nieuwstopic Vorige pagina | Volgende pagina
bastianus
Usericon van bastianus
Posted 21-09-2010 9:41 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 21 september 2010 8:33 schreef attila_de_hun het volgende:
Ik heb hier moeite mee

Allochtonenkliniek opent in Amsterdam

Het actualiteitenprogramma Nieuwsuur meldde maandagavond dat volgende maand een allochtonenkliniek de deuren opent in Amsterdam. De kliniek, die Vatamkliniek gaat heten, is een initiatief van zorgverzekeraar Agis en richt zich met name op allochtonen die weinig vertrouwen in de Nederlandse gezondheidszorg hebben.

Volgens de oprichters van de kliniek, waaronder kinderarts Sukru Genco, gaan steeds meer allochtonen, vooral Turken, naar Turkije voor een behandeling. Volgens Agis bezochten 30.000 Turken vorig jaar tijdens hun vakantie een ziekenhuis in Turkije. Volgens de artsen van de kliniek worden daar echter te veel medicijnen voorgeschreven en onnodige operaties uitgevoerd. Met name allochtonen moeten beter wegwijs worden gemaakt in het Nederlandse zorgsysteem.


Ik heb daar ook moeite mee. Als ze zo lopen te zeiken over de zorg hier en in hun eigen land belazerd worden, dan is dat hun eigen verantwoordelijkheid. Door buutenlanders steeds aan het handje te nemen, wat in ons land nogal gebruikelijk is, leren ze natuurlijk nooit iets.
Verder heb ik als ik zoiets lees, nogal de neiging om me in zo'n ziekenhuis op te laten nemen, en dan over discriminatie te beginnen als ze dat niet willen. Ik ben b.v. ook een keer met wat vrienden naar de Internationale Vrouwendag op 8 maart gegaan, puur en alleen omdat zoiets ook door mannen bezocht moet kunnen worden.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 21-09-2010 10:10 by bastianus Profiel van bastianus

Even belangrijk nieuws:

quote:
Bennie Jolink piepend naar het lustrum

Of hij misschien een pyjama bij zich had? Zo niet, dan moest zijn vrouw maar snel iets regelen. Bennie Jolink (64) werd vorige week maandag met hardnekkige astmaklachten opgenomen in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. "De longarts zei: je gaat nú in bed liggen en je komt hier voorlopig niet meer weg." Daar kon de zanger van Normaal het mee doen.


Aanstaand jubileum of niet, elke activiteit werd hem ter plekke verboden. "Alles, behalve zitten en kletsen. Want dat gaat me nog steeds goed af. Ook in een ziekenhuisbed."

Er ging een streep door de concerten van afgelopen weekend, in Hardenberg en Schijndel. Maar zondag, de 26ste, móet Jolink er weer staan. Vindt 'ie zelf. "Dan vieren we ons 35-jarig bestaan met een groot evenement in Hummelo. Uitverkocht, alle 7500 kaarten zijn weg. Dat vervult me met een gevoel van grote trots."

Hummelo is ook het decor voor dvd-opnamen van Normaximaal, zoals de huidige tournee – of 'veldtocht' in Jolink-idioom – is getiteld. "En je wilt toch niet je hele leven kijken naar een ouwe, gebrekkige man die slecht presteert", stelt de zanger.

Maandenlang wist hij de dokter te omzeilen. "Als we op vrijdag en zaterdag hadden gespeeld, was ik zondags een wrak. Op vakantie in Frankrijk voelde ik me soms echt invalide. Maar een eigenschap van astma is dat de klachten 's ochtends het hevigst zijn. 's Avonds gaat het dan wel weer. Kalm aan zit niet in mijn systeem, dus ga je dóór en dóór. Tot het écht niet meer kan. Het optreden in Norg (op 11 september, red.) was de definitieve nekslag. Ik heb het volbracht, maar vraag niet hoe. Tijdens de instrumentale stukken heb ik alleen maar lopen hoesten." Een enorme tegenvaller voor Jolink, die langzamerhand begon te denken dat hij zijn ziekte had overwonnen. En wiens leven bovendien maar één snelheid kent: vol gas. "Ik wil alles op dezelfde manier kunnen doen als in de afgelopen 35 jaar. Fanatiek tot het gaatje, of ik nu op het podium sta of op de hometrainer zit. Mijn vrouw zegt: jij hebt geen hobby's. Bij jou wordt alles meteen een project."

Die gedrevenheid is, tot op de dag van vandaag, de motor van Normaal. De band debuteerde op Hemelvaartsdag 1975 in het openluchttheater van Lochem en veranderde op slag het Nederlandse muzieklandschap. Zonder vooropgezet plan introduceerden Jolink & co een nieuwe stroming: dialectrock. Normaal speelde een voortrekkersrol in de emancipatie van het platteland, kreeg navolging in andere provincies en werd talloze keren – denk aan de recente successen van Mooi Wark – 'gekloond'. Tot afschuw van Jolink: "Oorspronkelijkheid is de basis van kunst. Dat leerden we op de academie al. Plagiaat is iets verderfelijks."

Bijna vijftig keer stond Normaal in de Nederlandse Top 40, met titels als Oerend Hard, Mama Woar Is Mien Pils en De Boer Is Troef. Maar hitsucces was nooit een doel. Jolink: "Ik kijk met verbazing naar al die talentenjachten waarin alles draait om bekend zijn en op tv komen. Niemand lijkt nog ergens góed in te willen zijn. Voor mij is creëren, dingen bedenken, het belangrijkste aspect van mijn vak. En m'n bovenkamer werkt beter dan ooit tevoren. Als het lichamelijk wat minder gaat, lijkt het alsof je geest dat compenseert."

Nog jaarlijks verschijnt er nieuw werk van Normaal. Betere platen dan hij ooit maakte, vindt Jolink. "In de huidige bezetting spelen briljante muzikanten. Bij hen vergeleken ben ik maar een muzikale sukkel. Het is uitgebalanceerder dan vroeger. Dat oude werk… ik vind het afschuwelijk om naar luisteren. Vooral die zanger met die stierenstem, die alleen maar schreeuwt en buldert. Altijd hard, soms zelfs vals. De teksten rijmen niet, metrisch klopt er weinig van. En tóch heeft het iets. Want de liedjes op zich zijn goed. En al die kreten komen recht uit het hart."

De hoogtepunten uit die 'oertijd' staan nog elk optreden op het programma. Geen concert zonder Alie of Ik Bun Moar Een Eenvoudige Boerenlul. "Ik schreeuw nog steeds, maar minder. Eén of twee keer per optreden, dan heeft het veel meer effect." En nee, hij raakt nooit uitgekeken op Oerend Hard. "Dat heeft alles te maken met het publiek. Al die koppies in de zaal… Het gejuich zodra de gordijnen opengaan. Ik zeg oeh… en ze worden gek. Die adrenalinekick is vergelijkbaar met seks. Of met echte liefde."

Onlangs verscheen van de hand van Telegraaf-journalist Jan Colijn een boek over 35 jaar Normaal. Het is een indrukwekkend relaas over de successen, maar ook over het 'gedeurdonder' achter de schermen. Rechtszaken tegen managers, relletjes rond tv-optredens, talloze auto- en motorongelukken. Al die incidenten waren net zo beeldbepalend als de teksten over vrouwen, feesten en drank. Jolink, zuchtend: "Imago is een zevenkoppige draak. Houw je er één kop af, dan groeien er twee weer aan. Onuitroeibaar. Tegenover al die singles vol onderbroekenlol stonden net zoveel mooie, rustige liedjes die niemand kent. Jij zuipt toch zoveel, roepen ze dan. Ja, ammehoela, ik kan er helemaal niet tegen."

Het zakelijke gedoe met managers had Jolink graag achterwege gelaten. "Tot twee keer toe heeft zo'n onbetrouwbare huichelaar ons van alle bezittingen beroofd. Nu zie ik in dat het ook iets zegt over mijn eigen domheid. We zijn te goed van vertrouwen geweest, hebben de kat op het spek gebonden. Contracten werden niet of nauwelijks nagelezen." Hij heeft ervan geleerd, maar de prijs was hoog. "Ik lig er niet meer wakker van. Alleen als we het erover hebben, zoals nu, word ik toch weer kwaad. " De ruige rocker leeft nog voort in de trotse opa die Bennie Jolink al tien jaar is. "Mijn vijf kleinkinderen hebben m'n leven veranderd, op een prachtige manier. Ze laten me de wereld op een nieuwe manier zien." Een parallel met de muziek ligt voor de hand: in februari begint Normaal met een akoestische theatertournee. "Tot nu toe wisselden we de theaterconcerten af met een serie feesttent-optredens in de zomer. Misschien, en schrijf dat woord maar met hoofdletters, moeten we in de toekomst een andere vorm gaan kiezen. Want als het lichaam zo tegenwerkt, voelt opa zich pas echt oud."


Jammer dat hij zijn oude materiaal afkraakt. Ik bedoel, hij heeft zeker goede muzikanten om zich heen, maar juist daardoor mis ik het hart/gevoel in het nieuwere materiaal van Normaal. Wel goed vind ik wat hij zegt over plagiaat en die talentenjachten, uit mijn hart gegrepen.

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 21-09-2010 10:11]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 21-09-2010 11:30 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

quote:
Op 21 september 2010 9:41 schreef bastianus het volgende:
Ik heb daar ook moeite mee. Als ze zo lopen te zeiken over de zorg hier en in hun eigen land belazerd worden, dan is dat hun eigen verantwoordelijkheid. Door buutenlanders steeds aan het handje te nemen, wat in ons land nogal gebruikelijk is, leren ze natuurlijk nooit iets.
Verder heb ik als ik zoiets lees, nogal de neiging om me in zo'n ziekenhuis op te laten nemen, en dan over discriminatie te beginnen als ze dat niet willen. Ik ben b.v. ook een keer met wat vrienden naar de Internationale Vrouwendag op 8 maart gegaan, puur en alleen omdat zoiets ook door mannen bezocht moet kunnen worden.


Het is precies wat je zegt. Ik zelf erken dat een bevolking nooit homogeen zal zijn maar om nu de diversiteit nog eens te gaan aandikken, daar schiet niemand wat mee op. Straks komen er agenten voor allochtonen,etc etc. nee, dit is een foute ontwikkeling.
PLus natuurlijk dat wanneer men een ziekehuis voor autochtonen zou oprichten het woord "discrimintaie" wellicht misschien gebruikt zou gaan worden.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 21-09-2010 11:30 by XXL Profiel van XXL



"initiatief van zorgverzekeraar Agis"

"Volgens Agis bezochten 30.000 Turken vorig jaar tijdens hun vakantie een ziekenhuis in Turkije. Volgens de artsen van de kliniek worden daar echter te veel medicijnen voorgeschreven en onnodige operaties uitgevoerd."


Klinkt mij in de oren als een bezuinigingsmaatregel van Agis.

[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 21-09-2010 11:34]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 21-09-2010 12:18 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 21 september 2010 9:41 schreef bastianus het volgende:
Ik heb daar ook moeite mee. Als ze zo lopen te zeiken over de zorg hier en in hun eigen land belazerd worden, dan is dat hun eigen verantwoordelijkheid. Door buutenlanders steeds aan het handje te nemen, wat in ons land nogal gebruikelijk is, leren ze natuurlijk nooit iets.
Verder heb ik als ik zoiets lees, nogal de neiging om me in zo'n ziekenhuis op te laten nemen, en dan over discriminatie te beginnen als ze dat niet willen. Ik ben b.v. ook een keer met wat vrienden naar de Internationale Vrouwendag op 8 maart gegaan, puur en alleen omdat zoiets ook door mannen bezocht moet kunnen worden.



Nu is het zo dat er soms andere manieren van aanpak zijn. Nederland scoort bij sommige dingen een beetje buiten de verwachting zo is NL de 3e op de lijst van het hoogste aantal zuigelingensterftes. Gewoon door een iets andere manier van werken.
Ook geven we vrijwel nooit een ruggenprik bij geboorte terwijl dat in andere landen gewoon standaard is.

Maar het wordt wel zorgelijk op gebied van antibiotica. Dat is in NL al strikt en mag van mij zelfs nog veel strikter. Veel antibiotica worden zelfs voor virus infecties voorgeschreven(dat antibiotica werkt alleen tegen bacterien). De dokter wordt natuurlijk al snel als klootzak gezien als hij zegt dat je lichaam het zelf maar moet uitzoeken.

Over die nutteloze operaties:

* Placebo surgery works better than placebo injections
* Placebo injections work better than placebo pills
* Sham acupuncture treatment works better than a placebo pill
* Capsules work better than tablets
* Big pills work better than small
* The more doses a day, the better
* The more expensive, the better
* The color of the pill makes a difference
* Telling the patient, "This will relieve your pain" works better than saying "This might help."


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 21-09-2010 12:19 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 21 september 2010 11:30 schreef XXL het volgende:
"initiatief van zorgverzekeraar Agis"

"Volgens Agis bezochten 30.000 Turken vorig jaar tijdens hun vakantie een ziekenhuis in Turkije. Volgens de artsen van de kliniek worden daar echter te veel medicijnen voorgeschreven en onnodige operaties uitgevoerd."


Klinkt mij in de oren als een bezuinigingsmaatregel van Agis.




♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Vampire John
alias Lord Neithan
Usericon van Vampire John
Posted 21-09-2010 12:41 by Vampire John Profiel van Vampire Johnhttp://www.lordsofmetal.nl; http://www.myspace.com/neithan_666; www.dynamo666.nl

Op zich moet een allochtonenkliniek gewoon kunnen mits het een privékliniek is en het de belastingbetalers (dus ook die autochtonen) geen geld kost. Gaat er gemeenschapsgeld heen dan is het een zaak dat autochtonen er dus net zo goed heen moeten kunnen gaan, anders hebben we er weer een publieke rel in de zorg (tarieven interim-managers bijvoorbeeld) bij....


Metal zonder gitaren is als een bordeel zonder hoeren, en dat is ook maar gewoon een huis...


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 21-09-2010 12:43 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Opzich wel, maar het is echt opletten voor het voorschijven van antibiotica, Nederland is nu net zo goed in het weren van MRSA.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 21-09-2010 13:07 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 21 september 2010 12:41 schreef Vampire John het volgende:
Op zich moet een allochtonenkliniek gewoon kunnen mits het een privékliniek is en het de belastingbetalers (dus ook die autochtonen) geen geld kost. Gaat er gemeenschapsgeld heen dan is het een zaak dat autochtonen er dus net zo goed heen moeten kunnen gaan, anders hebben we er weer een publieke rel in de zorg (tarieven interim-managers bijvoorbeeld) bij....
Mwa, een privékliniek mag geen allochtonen weigeren op hun afkomst. Dat wordt nu wel gesuggereerd door de allochtonenkliniek. Vind het weer een knieval voor de druk van zielige allochtoontjes en socialistjes met teveel vrije tijd.


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 21-09-2010 13:15 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 21 september 2010 13:07 schreef Jenje het volgende:
Mwa, een privékliniek mag geen allochtonen weigeren op hun afkomst. Dat wordt nu wel gesuggereerd door de allochtonenkliniek. Vind het weer een knieval voor de druk van zielige allochtoontjes en socialistjes met teveel vrije tijd.



Ik denk toch dat Agis "VERDIENEN" denkt, en niet veel anders dan dat. Het is nu eenmaal een bedrijf, die binnen bepaalde regels hard moet werken om zich nog te kunnen onderscheiden. Hoe je hier socialisme bijhaalt? Bedrijf, hè, geen overheid.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 21-09-2010 13:22 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 21 september 2010 12:41 schreef Vampire John het volgende:
Op zich moet een allochtonenkliniek gewoon kunnen mits het een privékliniek is en het de belastingbetalers (dus ook die autochtonen) geen geld kost. Gaat er gemeenschapsgeld heen dan is het een zaak dat autochtonen er dus net zo goed heen moeten kunnen gaan, anders hebben we er weer een publieke rel in de zorg (tarieven interim-managers bijvoorbeeld) bij....

Autochtonen kunnen er gewoon heen.
quote:
Op 21 september 2010 12:18 schreef ElitE het volgende:
Nederland scoort bij sommige dingen een beetje buiten de verwachting zo is NL de 3e op de lijst van het hoogste aantal zuigelingensterftes.


Wat zeg jij?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_infant_mortality_rate


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 21-09-2010 13:22 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Binnen de EU

http://www.nrc.nl/binnenland/article1594935.ece/Babysterfte_in_Nederland_hoogst_van_EU

En in 2008 eerste dus.

[Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 21-09-2010 13:25]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 21-09-2010 13:25 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 21 september 2010 13:22 schreef ElitE het volgende:
Binnen de EU

http://www.nrc.nl/binnenland/article1594935.ece/Babysterfte_in_Nederland_hoogst_van_EU

En in 2008 eerste dus.

Juist Nogal een verschil, hè


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 21-09-2010 13:26 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Wie geeft er nu om die afrikaantjes.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Vampire John
alias Lord Neithan
Usericon van Vampire John
Posted 21-09-2010 13:39 by Vampire John Profiel van Vampire Johnhttp://www.lordsofmetal.nl; http://www.myspace.com/neithan_666; www.dynamo666.nl

quote:
Op 21 september 2010 13:07 schreef Jenje het volgende:
Mwa, een privékliniek mag geen allochtonen weigeren op hun afkomst. Dat wordt nu wel gesuggereerd door de allochtonenkliniek. Vind het weer een knieval voor de druk van zielige allochtoontjes en socialistjes met teveel vrije tijd.


Een privékliniek zou toch als enig criterium moeten hebben of het betaald kan worden of niet? Maar inderdaad, ik ken (helaas) van die types die geen geld hebben en dan in zo'n geval "discriminatie" gaan blèren...


Metal zonder gitaren is als een bordeel zonder hoeren, en dat is ook maar gewoon een huis...


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 21-09-2010 13:41 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 21 september 2010 13:26 schreef ElitE het volgende:
Wie geeft er nu om die afrikaantjes.

Zijn goed tegen slakken, heb e rnog wat nodig alleen nu nergens te koop die krengen


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 21-09-2010 13:46 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

In de lente heeft het ook pas weer zin.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 22-09-2010 10:26 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

Wordt dit een Sumo/Karate vs Kung-fu/T'ai-chi match???

Dreigende taal China aan adres van Japan

De Chinese premier Wen Jiabao heeft Japan met 'verdere acties' gedreigd als het niet onmiddellijk een gearresteerde kapitein van een Chinese vissersboot vrijlaat. Het is de eerste keer dat Wen zich uitlaat over de kwestie, die inmiddels is uitgemond in een fikse diplomatieke rel tussen beide landen.

China is woedend dat Japan een Chinese vissersboot heeft opgebracht - en de kapitein heeft gearresteerd- die twee weken geleden bij eilandjes in de Oost-Chinese Zee op patrouilleboten van de Japanse marine botste. De eilandjes worden door beide landen geclaimd; beide landen willen naar gas boren in de wateren rond de eilandjes.

Beijing verbrak zondag uit protest tegen de gang van zaken alle contacten op hoog ambtelijk niveau met Tokyo.


[Dit bericht is gewijzigd door attila_de_hun op 22-09-2010 10:27]


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 22-09-2010 15:29 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

Kuil graven wordt Duitser bijna fataal
Uitgegeven: 22 september 2010 14:08
Laatst gewijzigd: 22 september 2010 14:07
SANTA CRUZ - Een Duitse toerist is op het vakantie-eiland Tenerife aan de dood ontsnapt. De man had op het strand een metersdiepe kuil gegraven, maar die stortte in.

Bekijk video

De 23-jarige Duitser werd bedolven onder het zand en kon na twee uur worden bevrijd.

Dat meldden de hulpdiensten op de Canarische eilanden woensdag. De man wilde volgens lokale media een tunnelcomplex graven onder het strand.

© ANP

:')


Je moeder.


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 22-09-2010 15:31 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

Wie een kuil graaft voor een ander,
is op zoek naar een hobby


signature


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 22-09-2010 15:31 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

quote:
Op 22 september 2010 15:29 schreef karnivoor het volgende:
De man wilde volgens lokale media een tunnelcomplex graven onder het strand.


acepalm:


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


Jeroentjuh
Usericon van Jeroentjuh
Posted 22-09-2010 15:43 by Jeroentjuh Profiel van Jeroentjuhhttp://nu.nl

quote:
Op 21 september 2010 9:41 schreef bastianus het volgende:
Ik heb daar ook moeite mee. Als ze zo lopen te zeiken over de zorg hier en in hun eigen land belazerd worden, dan is dat hun eigen verantwoordelijkheid.


En?
Een commerciele zorgverlener stapt in die markt. Er is blijkbaar vraag naar. Mooi toch?



Jeroentjuh
Usericon van Jeroentjuh
Posted 22-09-2010 15:50 by Jeroentjuh Profiel van Jeroentjuhhttp://nu.nl

quote:
Op 21 september 2010 10:10 schreef bastianus het volgende:
Jammer dat hij zijn oude materiaal afkraakt.


Ik kan mij wel voorstellen dat hij na 35 jaar, drie tot zes keer in de week oerend hard te moeten spelen, je het wel een beetje gezien hebt.



Yirroth
Usericon van Yirroth
Posted 22-09-2010 15:52 by Yirroth Profiel van Yirroth

quote:
Op 22 september 2010 15:29 schreef karnivoor het volgende:
Kuil graven wordt Duitser bijna fataal
Uitgegeven: 22 september 2010 14:08
Laatst gewijzigd: 22 september 2010 14:07
SANTA CRUZ - Een Duitse toerist is op het vakantie-eiland Tenerife aan de dood ontsnapt. De man had op het strand een metersdiepe kuil gegraven, maar die stortte in.

Bekijk video

De 23-jarige Duitser werd bedolven onder het zand en kon na twee uur worden bevrijd.

Dat meldden de hulpdiensten op de Canarische eilanden woensdag. De man wilde volgens lokale media een tunnelcomplex graven onder het strand.

© ANP

:')


Aan de Groningers: is jullie stad ook vol met kuilen als Lainedil is langsgeweest?


"Of course they're alive! You can't make music by hitting dead creatures!"


Jeroentjuh
Usericon van Jeroentjuh
Posted 22-09-2010 16:14 by Jeroentjuh Profiel van Jeroentjuhhttp://nu.nl

Bert en Ernie zijn boos op Sesamstraatmusical
Uitgegeven: 22 september 2010 14:49
Laatst gewijzigd: 22 september 2010 14:52
HILVERSUM - De vaste cast van Sesamstraat is boos over de musical Het Mooiste van Sesamstraat, die zondag in première is gegaan.


© NU.nl/Alphons Nieuwenhuis
Dat hebben Paul Haenen en Wim T. Schippers, die al dertig jaar de stemmen van Bert en Ernie verzorgen, woensdag gemeld.
De producent van de musical heeft van het Amerikaanse moederbedrijf van Sesamstraat toestemming gekregen om de voorstelling te maken. Maar het team dat al tientallen jaren het Nederlandse programma maakt, is naar eigen zeggen veel te laat gevraagd aan de productie deel te nemen. Daarom hebben acteurs als Haenen en Schippers hun medewerking geweigerd.

Fout
''Er was al een artistiek team gecontracteerd dat niets met Sesamstraat te maken heeft'', stelt eindredacteur Ajé Boschhuizen van het Nederlandse programma. Door een fout in Amerika zijn de vaste makers niet geraadpleegd voordat toestemming voor de musical werd verleend.
''De acteurs die al jaren de stemmen inspreken, voelen zich zeer gepasseerd. Dit zijn mensen die een deel van hun leven hebben geïnvesteerd in het vormgeven van Bert, Ernie, Tommie of Pino."
"Dan is het zeer aanmatigend als zij in de krant moeten lezen dat er een musical rond hun karakters wordt gemaakt.’’
Contact
Musicalproducent Mark van Ierssel stelt de NTR, de omroep die Sesamstraat uitzendt, tijdig te hebben benaderd. ''Toen we de rechten hadden, hebben we contact gezocht’’, meldt hij. De producent erkent dat de acteurs pas een maand voor de première zijn benaderd.
''Maar toen wisten we pas dat we hun stemmen graag wilden hebben’’, stelt hij. ''Eerder wilden we een musical maken met acteurs op het podium, die handpoppen zouden gaan bespelen.’’
Schandalig
Paul Haenen vindt de gang van zaken ''schandalig. Alsof je een tournee voor Freek de Jonge boekt en hem pas een maand van tevoren vraagt of hij er ook zin in heeft.'' Hij vindt dat het publiek van de musical wordt bedrogen.
''Bert en Ernie klinken ineens anders en Bert is een rechtse VVD’er geworden. Dat is niet de Bert die ik de afgelopen drie decennia heb gecreëerd.'' De producent herkent de Bert uit de musical overigens niet in deze omschrijving.
De acteurs ondernemen geen juridische actie. ''De producent staat in zijn recht'', stelt Haenen. ''We willen alleen heel duidelijk maken dat we ons van de voorstelling distantiëren.'' Het Mooiste van Sesamstraat is tot eind januari door heel Nederland te zien.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen