IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Nu stop ik. (nieuwstopic) Vorige pagina | Volgende pagina
powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 26-03-2013 20:55 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Zonde. Vind dat altijd mooie gebouwen.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 27-03-2013 10:54 by PandroidJack Profiel van PandroidJack

Varg de dakwerker.


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


Lijdend Voorwerp
24/7 F5-en
Usericon van Lijdend Voorwerp
Posted 27-03-2013 11:03 by Lijdend Voorwerp Profiel van Lijdend Voorwerp

Chipknip verdwijnt in 2015

Het betaalsysteem Chipknip zal op 1 januari 2015 definitief worden uitgeschakeld. Organisaties die de Chipknip nog gebruiken, zullen dus zo snel mogelijk moeten overstappen op een ander betaalsysteem. Vanaf april wordt de Chipknip niet meer geaccepteerd in supermarkten.

Op 1 januari 2015 wordt het Chipknip-systeem uitgeschakeld, zo meldt de NOS. Dat gebeurt vanwege het geringe gebruik ervan. Woordvoerster Jannemieke Zandee van Currence, het bedrijf dat de Chipknip beheert, bevestigt de berichtgeving. "We kondigen het zover van te voren aan zodat het gebruik ervan kan worden afgebouwd", aldus Zandee.

Volgens de woordvoerster is het nodig om een deadline te stellen, zodat bedrijven en overheden die de Chipknip nog gebruiken, het gebruik ervan afbouwen. Hoewel de Chipknip veel minder populair is dan PIN, dat eveneens door Currence wordt beheerd, worden in sommige gevallen juist enkel Chipknip-betalingen geaccepteerd. Zo moet in veel bedrijfskantines met Chipknip worden betaald en is het in sommige delen van Amsterdam bij parkeerautomaten enkel mogelijk om met Chipknip te betalen, naast muntgeld. Zandee verwacht dat de organisaties die nu nog op Chipknip leunen, genoeg tijd hebben om over te stappen.

Vanaf april stoppen winkels al met het accepteren van Chipknip-betalingen. Dat moet het afrekenen bij de supermarkt iets sneller maken: sinds de invoering van het nieuwe pinnen, waarbij de chip op de kaart wordt gebruikt in plaats van de magneetstrip, moet de koper bij het betalen altijd kiezen tussen een pin-betaling of een Chipknip-betaling. Die keuze verdwijnt dus.

De Chipknip werd in 1996 ingevoerd en is een soort digitale portemonnee, waar een gebruiker eerst geld op moet zetten om er mee te kunnen betalen. Het systeem is vergelijkbaar met het eerder al ter ziele gegane systeem Chipper van ING. Het voordeel van de Chipknip is dat offline-betalingen worden ondersteund: voor een transactie is enkel de kaart zelf nodig, een verbinding met de bank is niet vereist. Voor het opladen is uiteraard wel een verbinding nodig.

Bron.


Op 10 januari 2005 19:47 schreef kwelgeest het volgende: Geen idee of jij het tof vindt maar je kan'm anders zeker voor meer doorverkopen.


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 27-03-2013 14:28 by PandroidJack Profiel van PandroidJack

Ontslagen bij reclamebureau Ford na Berlusconi-incident

Het reclamebureau dat voor de Amerikaanse autoconstructeur Ford werkt in India, heeft een aantal werknemers de laan uit gestuurd voor hun betrokkenheid bij "smakeloze" advertenties voor de Ford Figo. Dat heeft het reclamebureau JWT India meegedeeld. In een van de advertenties werden de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi en drie vastgebonden en geknevelde vrouwen opgevoerd.



The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


nark
Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....
Usericon van nark
Posted 27-03-2013 14:42 by nark Profiel van nark

AMSTERDAM - 
De Belgische verdachten van de schokkende mishandeling in Eindhoven zijn het zat dat ze drie maanden later nog steeds worden beledigd en bedreigd. ,,Deze week nog kreeg mijn cliënt een kaartje in de bus met allerlei verwensingen", zegt Freddy Mols, advocaat van een van de gezichtschoppers tegen het Nieuwsblad. ,,Het mag stoppen."



Ook verslaggever Danny Ghosen van het PowNews ondervond gisteren aan den lijve dat de jongens alle aandacht goed zat zijn. Op de parkeerplaats voor het gerechtsgebouw in Antwerpen kwam het tot een hardhandige confrontatie tussen de journalist en de aanhang van hoofdverdachte Brent L. (17). Er werd geduwd en getrokken. De moeder van L. probeerde bovendien de microfoon uit de handen van Ghosen te rukken.
Hoewel de verdachten een 22-jarige jongen bijna dood hebben geschopt, lijken ze zichzelf vooral als slachtoffer te zien. Brett S. een van de andere verdachten, deed eerder al huilend in het PowNews zijn beklag: ,,Iedereen kijkt me aan op straat. Dat is niet leuk hoor. Er is zo geen toekomst voor mensen zoals mij in de maatschappij."
Het Hof van Beroep in Antwerpen doet pas op 25 april uitspraak over de uitlevering van de twee verdachten van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven, zo bleek gisteren.  Brent L. en Brett S. worden verdacht van openlijke geweldpleging en poging tot doodslag.
Nederland vroeg aanvankelijk ook om de uitlevering van drie andere verdachten, maar justitie trok dat verzoek weer in omdat het drietal geen actieve bijdrage zou hebben geleverd aan de mishandeling. Tegen hen dient 28 maart nog een zaak, omdat het Hof nog wel een besluit moet nemen over de uitlevering waar al niet meer om wordt gevraagd.




Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....


Marcel H.
Usericon van Marcel H.
Posted 27-03-2013 14:49 by Marcel H. Profiel van Marcel H.http://www.lordsofmetal.nl

aaaah wat zielig voor ze

Doet me denken aan een verkrachtingszaak in de VS waar een paar talentvolle American Football studenten veroordeeld zijn voor verkrachting en zij en ook de media de jongens als slachtoffers zien want nu kunnen ze hun carrière wel vergeten en dat de verkrachting toch ook wel een beetje de schuld was van het slachtoffer want dan had ze maar niet dronken moeten worden. Wtf? Stelletje debielen op deze wereld.


Yesterday is dead and gone, tomorrow is out of sight.


Dying Embrace
Usericon van Dying Embrace
Posted 01-04-2013 13:28 by Dying Embrace Profiel van Dying Embrace



Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 01-04-2013 13:36 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

pfffffffffff


signature


Count Steel
Haatgospeltrol
Usericon van Count Steel
Posted 01-04-2013 14:12 by Count Steel Profiel van Count Steel

Komt vast wel weer een keer boven water.

[Dit bericht is gewijzigd door Count Steel op 01-04-2013 14:13]


Op 16 juli 2016 14:36 schreef Diktor het volgende: Edit: ik zie ook oprecht niet in wat jouw of mijn fysiek met welke zaak dan ook vandoen heeft.


Count Steel
Haatgospeltrol
Usericon van Count Steel
Posted 01-04-2013 14:13 by Count Steel Profiel van Count Steel

.

[Dit bericht is gewijzigd door Count Steel op 01-04-2013 14:13]


Op 16 juli 2016 14:36 schreef Diktor het volgende: Edit: ik zie ook oprecht niet in wat jouw of mijn fysiek met welke zaak dan ook vandoen heeft.


Dying Embrace
Usericon van Dying Embrace
Posted 02-04-2013 17:28 by Dying Embrace Profiel van Dying Embrace


Betaalverkeer met OV-chipkaart wordt landelijk uitgerold

Door Olaf van Miltenburg, dinsdag 2 april 2013 14:57, views: 13.121 • Feedback
Submitter: Carfanatic

Vanaf het najaar kunnen consumenten met een ov-chipkaart producten kopen bij winkels op het station. NS Stations Retailbedrijf werkt hiervoor samen met verschillende banken. Een proef met de betaalwijze in Amersfoort is succesvol verlopen.

NS Stations Retailbedrijf begon al begin 2011 met een test met betalen via ov-chipkaart bij de winkels op station Amersfoort. Het ging om een proef met onder meer vijfhonderd medewerkers van TLS, het bedrijf achter de ov-chipkaart, die hun chipkaart onder andere bij Burger King en de Broodzaak als betaalpas konden gebruiken.

De test in Amersfoort is succesvol afgesloten en NS Stations Retailbedrijf en de banken waarmee het bedrijf samenwerkt maken zich op om dit najaar het betalen met de ov-chipkaart naar alle stations in Nederland uit te rollen, schrijft de Telegraaf.

Betalen met de chipkaart verloopt contactloos via rfid: het pasje moet bij een speciale lezer worden gehouden, waarna de transactie binnen één of twee secondes afgerond is.

De bedoeling is dat straks niet alleen producten met de kaart aangeschaft kunnen worden, maar dat ook bijvoorbeeld huurfietsen op het station ermee betaald kunnen worden. Daarnaast denkt NS Station Retailbedrijf aan het betalen van parkeerplekken met de kaart. Volgens het bedrijf is een voordeel voor consumenten dat afrekenen met een ov-chipkaart sneller gaat dan pinnen of chippen. Ook zou de gebruiker inzage kunnen krijgen in transacties door middel van een app voor smartphones.


Tweakers.net.


Oh, en werken de OV-chipkaarten nou al naar behoren voor hetgeen voor ze voor bedoeld zijn dan?


ErikS
Parker hoer
Usericon van ErikS
Posted 02-04-2013 17:34 by ErikS Profiel van ErikS

En hoe zat het ook al weer met het zelf opwaarderen van die dingen met een cardreader?


Als je bij Brigade M hebt gespeeld ben je gewoon een gore kutnazi. En als je zaken doet met zo'n knurft ben je ook een gore kutnazi. En als je dat normaal vind, nou ja, vul zelf maar in...


ofhellsfire
Usericon van ofhellsfire
Posted 02-04-2013 17:44 by ofhellsfire Profiel van ofhellsfire

wel goed dat ze dat op 2 april bekend maken


the cold, suffocating dark goes on forever, and we are alone.


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 02-04-2013 17:52 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 2 april 2013 17:28 schreef Dying Embrace het volgende:
Oh, en werken de OV-chipkaarten nou al naar behoren voor hetgeen voor ze voor bedoeld zijn dan?



Ik kan niet voor iedereen spreken natuurlijk, maar hier werkt dat ding prima, en ik hoor in mijn persoonlijke omgeving eigenlijk ook geen klachten.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 03-04-2013 8:48 by XXL Profiel van XXL

Ja, maar...

Bij de banken willen mensen geen gebruik maken van de chipknip.

Dus als ik het goed begrijp wordt de chioknip opgedoekt om het mogelijk te maken deze dienst van de betrouwbare banken door te kunnen schuiven naar de minstens zo betrouwbare NS?

Ik voorspel:

In de toekomst overal betalen met je OV Chipkaart danwel reizen met je bankpas ipv de chipkaart zodat de NS het geld rechtstreeks van je rekening kan afboeken.



[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 03-04-2013 8:53]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Sgeiterdt
Uitgebluste Bejaarde
Usericon van Sgeiterdt
Posted 03-04-2013 8:56 by Sgeiterdt Profiel van Sgeiterdthttp://www.aratron.net

De chipknip en de OV chipkaart hebben verschillende soorten chips. De manier van gebruik is ook verschillend. De chipknip stop je in een kaartlezer en de OV chipcard moet je scannen. Als ze de chip van de OV chipcard in je bankpas kunnen implementeren, dan zou dat eventueel mogelijk zijn, anders niet.

[Dit bericht is gewijzigd door Sgeiterdt op 03-04-2013 8:58]


5 Euro's? Op je muil!!


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 03-04-2013 9:01 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

OV chipkaart is nfc (Zeer korte afstand draadloos). Chipknip is contact.

Anders.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 03-04-2013 9:01 by XXL Profiel van XXL

Kaartlezer in de paaltjes, kaarten van de NS eruit flikkeren en klaar is Kees.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 03-04-2013 9:04 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

NFC zit al in de meeste mobiele telefoons.

In de toekomst wordt je telefoon dus waarschijnlijk je nieuwe beurs (Inclusief id, rijbewijs, etc). Transacties en identiteitscontrole door met je telefoon de kassa aan te tikken en zo.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Helvete
Usericon van Helvete
Posted 03-04-2013 9:47 by Helvete Profiel van Helvete

quote:
Op 3 april 2013 9:04 schreef powertieke het volgende:
NFC zit al in de meeste mobiele telefoons.
Bron? Volgens mij hebben verreweg de meeste smartphones geen NFC.


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 03-04-2013 10:13 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

http://www.nfcworld.com/nfc-phones-list/

Zo ongeveer de hele huidige generatie behalve apple...


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 03-04-2013 10:16 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl



"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Helvete
Usericon van Helvete
Posted 03-04-2013 10:27 by Helvete Profiel van Helvete

quote:
Op 3 april 2013 10:13 schreef powertieke het volgende:
http://www.nfcworld.com/nfc-phones-list/

Zo ongeveer de hele huidige generatie behalve apple...
Die had ik ook al gevonden, maar ik kan me niet voorstellen dat dit het merendeel is. Ik kan er geen cijfers over vinden.

[Dit bericht is gewijzigd door Helvete op 03-04-2013 10:30]


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 03-04-2013 10:43 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Misschien gebruik ik het woord merendeel niet helemaal juist (in koude cijfers, over oudere en nieuwe generaties/telefoons nu in gebruik/verkocht zal het vast niet het merendeel zijn). Ik denk wel dat je begrijpt wat ik bedoel. Dat de kans heel groot is dat jouw huidige of volgende smartphone een NFC chip heeft.

Het wordt ook niet vermeldt als bruikbare toeter, zoals bij wifi of bluetooth.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


nark
Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....
Usericon van nark
Posted 03-04-2013 13:27 by nark Profiel van nark

Slayer (foto: Herman Stehouwer)
Haal de spandexbroek maar uit de mottenballen en stof die Flying V gauw af: vanaf komend schooljaar kun je je in Eindhoven laten opleiden tot de nieuwe James Hetfield. Het Summa College (voorheen ROC) start de driejarige MBO-muziekopleiding Metal Factory, gespecialiseerd in het harde gitaarwerk.













Altijd al willen leren soleren in spandex broek terwijl er op een halve meter een vlammenwerper staat te branden? In september start het Summa College te Eindhoven met een op metal gespecialiseerd opleidingstraject onder de noemer Metal Factory, zo vertelt docent en coördinator Johan van Stratum (tevens bassist van Stream of Passion) vanavond in 3voor12 Radio. "De nieuwe James Hetfield? Daar zijn we wel naar op zoek."

In Nederland zijn er al meerdere muziekopleidingen te vinden, waaronder de Utrechtse Herman Brood Academie (MBO), de Academie voor Popcultuur (HBO) in Leeuwarden en de Rockacademie (HBO) te Tilburg. Is er in dit kleine landje wel ruimte voor nóg zo'n school? Van Stratum denkt van wel. "Het is een navolging van de popopleidingen. Metal bleef een ondergeschoven kindje onder de muziekopleidingen. De andere opleidingen zijn vaak gericht op pop en rock. Sterker nog, voor zover we weten is er geen enkele metalopleiding ter wereld, terwijl de scene hartstikke groot is. Zelf volgde ik de Rockacademie, en kon mijn ei er niet uit. Natuurlijk moet je als muzikant breed blijven, maar je moet wel je eigen ding kunnen ontwikkelen."

Op het lesprogramma staan, naast de reguliere MBO-vakken, ook instrumentbeheersing, managementvakken en band-trajecten. "Van promotie tot merchandise tot het opzetten van een internationale tour, alles om je te laten functioneren in de grote boze wereld. Soleren met je tanden? Dat zou een bijvak kunnen zijn." Lachend geeft Van Stratum alvast een advies: "Ja, je moet altijd girlie-shirts laten maken. Welke maat? Daar ga ik geen uitspraken over doen."

Wie er voor de klas staan? Niet bepaald de minsten, onder andere Floor Jansen (voorheen After Forever, nu Nightwish), Stef Broks (Textures), Ruud Jolie (Within Temptation) en Van Stratum zelf (Stream of Passion) zullen de nobele kunst van metal komen onderwijzen in Eindhoven. Er is per jaar ruimte voor zo'n 35 studenten.

Zaterdag 20 april is er een eerste open dag in Dynamo Eindhoven, het pand waar de school zich ook zal vestigen


Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen