IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : John de Mol snapt de advertentie wel [Nieuwstopic] Vorige pagina | Volgende pagina
Snaack
Usericon van Snaack
Posted 04-07-2022 18:47 by Snaack Profiel van Snaack

Speciaal voor ND deze thread van een boerenzoon.

https://www.thebestsocial.media/nl/draadje-boerenopstand-bo/


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 04-07-2022 18:48 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Op 4 juli 2022 17:17 schreef Ktulu het volgende:
Debielen zitten overal.

Wat moet de wereld geruststellend eenvoudig zijn wanneer alles onder het kopje "links" of "niet links, dus ok" past.


+666.


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 04-07-2022 21:01 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

Dat een andere sector ook NH3-tjes en NOx-jes maakt, betekent niet dat de agrarische sector en dan met name de veeteelt en direct daaraan gerelateerde industrie ineens niet meer de meeste NH3-tjes maakt. Bron TNO, https://www.tno.nl/nl/stikstof/ , op basis van data uit 2017.

Weer een plaatje voor de visueel ingestelden, wat betreft stikstofuitstoot per sector. Dat zegt niets over waar het exact neerslaat, zie hiervoor ook onderaan het artikel uit de link de noten over onzekerheden. Daar wordt bijvoorbeeld ook over een onzekerheid van 25% gesproken op de NH3-emissies, ik zie het zo snel niet terug maar ik denk dat het dan gaat om +/- 12.5% volgens een normaalverdeling. Dat is fors, maar lijkt me niet genoeg om de hele methodiek onderuit te halen. Maar goed, wat zien we aan nominale uitstoot?NH3 en NOx bevatten niet evenveel N, dus het is goed om te beseffen dat de hoeveelheid stikstof die via NH3 wordt uitgestoten in Nederland ongeveer 60% van het totaal is, en NOx de andere 40% voor zijn rekening neemt. Van die 60% van het totaal komt grofweg 70% van koeien, varkens en kippen. Veeteelt dus. 70% van die 60% is dus ongeveer 40% van alle stikstofuitstoot. Als je ook de landbouw plus kunstmest meeneemt, en je pakt er ook de NOx bij, is de landbouwsector in zijn geheel voor 61% verantwoordelijk voor de uitstoot van reactieve stikstof, en dat is waar het om gaat ('Nr', rechter cirkeldiagrammetje). Leuker kunnen we het niet maken.

Nu kan ik het niet direct uit de bron halen, maar volgens mij zit het transport wat gepaard gaat met de landbouw, dus de vrachtwagens en binnenvaartschepen die met mengvoeders, levende dieren en zeker ook kadavers (Rendac!) en dergelijke rondslepen er nog niet eens bij gerekend, want dat zal wel bij 'wegverkeer' en 'binnenvaart' terechtkomen. Soit, laten we die 61% even aanhouden. Zelfs met een onzekerheid van 12,5% is dat nog steeds zo'n 55% van het totaal, en de waarschijjnlijkheid dat de werkelijke waarde zo ver aan de marge zit is niet groot. Maar het zou kunnen, dat wel. En dan nog is het 55% van het totaal. Meer dan de helft. Meer dan het toptarief van de inkomstenbelasting, wat vaak als 'onevenredig veel' wordt ervaren. Zò veel is het!

Niet-wegverkeer wat geen binnenvaart is (dat is dus TNO-speak voor 'luchtvaart, zeeschepen in de haven en onderzeeërs' of zo ) 'doet' maar 6% NH3 met een kleinere onzekerheid. Een factor 10 minder dus dan de landbouwsector. Geen reden om die de luchtvaart buiten schot te laten, geenszins. Maar het geeft wel aan dat het laagst hangende fruit toch echt bij met name de veeteelt zit.

Dat is kut als je veeboer bent, maar dat het kut is maakt de feiten niet anders en laten we wel wezen: een veeboer kan anno 2022 moeilijk claimen dat de overheid hem overvalt met de stelling dat hij stikstof produceert. Hij kan hoogstens boos zijn op die overheid omdat die hem al tientallen jaren tegen beter weten in laat investeren om alsmaar meer van dat spul uit te stoten en dus terecht aanspraak maken op een vergoeding voor het moeten inkrimpen of stoppen.

Je kunt helemaal los op wie wat produceert op basis van dat simpele plaatje alleen al, maar je kunt er niet omheen welke sector het meeste produceert.

Wat je bijvoorbeeld ook aan de plaatjes kunt zien is dat langzamer rijden op de snelweg door een wagenpark dat grotendeels op benzine rijdt, niet heel veel zoden aan de dijk zal zetten. Van de 15% die het verkeer aan reactieve stikstof genereert, komt grofweg de helft (dat is dus een factor 8 minder dan ui de landbouw komt) uit 'benzine licht' en 'diesel licht' wat denk ik TNO-speak is voor voertuigen onder 3.5 ton GVW. En door die wat langzamer te laten rijden op snelwegen gaat daar marginaal iets vanaf, maar dat was op papier al genoeg om de bouw weer vlot te trekken. Mind you, dit is geen betoog om maar snel weer 130 in te voeren als maximumsnelheid. Lekker boeiend. Het gaat er maar om om te illustreren wat een inderhaast ingevoerde, relatief kleine, landelijke maatregel voor miljoenen individuele mensen in dit geval maar een druppel op een gloeiende plaat is versus wat een gerichte maatregel bij een beperkt aantal bedrijven en dus mensen zou kunnen doen - en toch trok dat op papier de bouw vlot.

Wat wèl een 'dingetje' is, om het populair te zeggen, vind je in de in het artikel gelinkte factsheet. Daar wordt berekend/geschat dat de bijdrage van de nationale stikstofproductie aan de nationale stikstofdepositie slechts 51% is. De rest komt binnenwaaien uit andere landen. Dan zou je kunnen redeneren: dan hoeven we hier niks te doen, want 95% reductie is niet haalbaar, als de helft al uit het buitenland komt, maar eigenlijk mag je dan haast blij zijn dat niet alles en iedereen op slot gaat, want volgens de rechter moet de Nederlandse staat alles doen wat in haar vermogen ligt... En dan moet je ook bedenken dat Nederland een netto exporteur is van stikstof, er waait bij ons ongeveer drie keer meer naar buiten dan er naar binnenwaait.
Ook dit komt van TNO, en haal ik uit dit bericht op nos.nl:https://nos.nl/artikel/2306387-tno-nederland-relatief-grootste-producent-stikstof-van-europa

Het lastige is dat de relatie productie/depositie niet direct te leggen is, maar je kunt met deze cijfers goochelen tot je een ons weegt: dit land produceert buitenproportioneel veel NH3 en NOx, en dat is moeilijk anders te verklaren dan door de intensieve veeteelt die hier nou eenmaal plaatsvindt. Vervolgens 'exporteren' we nog eens meer van 'onze' reactieve stikstof dan we importeren (Wilders en consorten kijken hier verlekkerd naar - als we dat nou eens op meer gebieden voor elkaar konden krijgen!) en toch hebben we in dit land te maken met overmatige stikstofdepositie. Ockham's razor en zo, if it walks like a duck and quacks like a duck, it's probably a duck', ergo: er moet in de veeteelt iets gebeuren.

* Noot: Ik begrijp volkomen dat TNO en de NOS suspecte
organisaties zijn die met de grootst mogelijke argwaan dienen te worden bekeken, dus neem dit alles vooral niet te serieus. Gelukkig doet TNO vaak wel aan bronvermelding, dus voel je vrij om vooral veel door te klikken en te kijken wie er nog meer in het complot zitten.

[Dit bericht is gewijzigd door Negatieveling op 04-07-2022 21:04]Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 04-07-2022 21:29 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Jij slikt ook maar klakkeloos alles wat Rutte en co zeggen zeg. Ik ga snel weer een schreeuwerige link naar een artikel vol jijbakken posten met een suggestieve en populistische opmerking eronder


When your people matter, menstrual health matters


Ktulu
Driven by sin
Usericon van Ktulu
Posted 04-07-2022 21:55 by Ktulu Profiel van Ktulu

quote:
Op 4 juli 2022 18:47 schreef Snaack het volgende:
Speciaal voor ND deze thread van een boerenzoon.

https://www.thebestsocial.media/nl/draadje-boerenopstand-bo/


Bedankt. Hoewel ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf ipv veeteelt, klinkt t wel heel bekend allemaal. Dit weekend nog met een neef die een veeteeltbedrijf heeft aan een tractor gesleuteld.


Primal Creation - modern thrash metal - YouTube


Ktulu
Driven by sin
Usericon van Ktulu
Posted 04-07-2022 22:12 by Ktulu Profiel van Ktulu

quote:
Op 4 juli 2022 17:44 schreef Natural Disaster het volgende:
Zijn zus denk ik.
Wat ik dus al eerder suggereerde: je wil gewoon niet.

[Dit bericht is gewijzigd door Ktulu op 04-07-2022 22:13]


Primal Creation - modern thrash metal - YouTube


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 05-07-2022 12:54 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/When your people matter, menstrual health matters


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 05-07-2022 16:33 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl

quote:
Op 4 juli 2022 22:12 schreef Ktulu het volgende:
Wat ik dus al eerder suggereerde: je wil gewoon niet.


Je snapt de knipoog als reactie op de post van F.Jacobse niet?Edit:
Of moeten we hier straks nog forum memes gaan maken omdat wat jolijt anders niet begrepen wordt? Dat schijnt de manier op een ander niet nader te noemen forum te zijn.[Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 05-07-2022 16:44]


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 06-07-2022 6:16 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

quote:
Op 5 juli 2022 12:54 schreef Fusion het volgende:
https://www.gld.nl/nieuws/7725970/boze-boeren-vernielen-met-trekkers-beschermd-natuurgebied


Het begint aardig te ontsporen. Beter gezegd: een klein aantal boeren begint aardig te ontsporen. Daarmee doen ze hun zaak geen goed. Dit helpt ook niet echt:

https://www.nu.nl/binnenland/6210559/politie-schiet-gericht-bij-boerenprotest-op-a32-nadat-trekkers-op-hen-inrijden.html

Het lijkt me trouwens ook wel een bijzonder moment wanneer je als Kamerlid ineens Gideon van Meijeren aan je zijde weet. Maar goed, mevrouw van der Plas wil dus een spoeddebat met de minister van Justitie en Veiligheid 'omdat het misgaat'. Eh... wat gaat er mis dan, waar die minister iets aan moet doen?

Nu was ik er niet bij, maar als de Nederlandse politie overgaat tot gericht schieten, is er typisch wel echt wat loos. Er zijn ook vast niet voor niks waarschuwingsschoten gelost. Laten we wel wezen, als er inderdaad met trekkers van pak hem beet drie ton op agenten is ingereden, kun je het zomaar over poging tot doodslag hebben. Er wordt wel voor minder om 'keihard handhaven' geroepen...Ktulu
Driven by sin
Usericon van Ktulu
Posted 06-07-2022 7:30 by Ktulu Profiel van Ktulu

6 a 7 ton. Groetjes van een New Holland eigenaar.


Primal Creation - modern thrash metal - YouTube


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 06-07-2022 7:38 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Gericht schieten, kelere.

Dat is best bijzonder. Een waarschuwingsschot is al bijzonder. Die blijkt al eerder gelost te zijn. Dat is een beetje raar. Volgens mij moet een agent eerst een verbale waarschuwing geven of een waarschuwingsschot, als het niet anders kan. Dan pas gericht schieten. Maar ja, als er geen tijd is.

Heel heftig, gelukkig niemand gewond geraakt. Hopelijk wel een boel mensen die nu geschrokken zijn.
[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 06-07-2022 8:03]


"De Tegenpartij, de partij voor alle Nederlanders die niet meer tegen Nederland kenne!"


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 06-07-2022 7:51 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

quote:
Op 6 juli 2022 7:30 schreef Ktulu het volgende:
6 a 7 ton. Groetjes van een New Holland eigenaar.


... nog erger! Laatste tractor die ik gewogen heb zien worden zat op een kilo of 3400, maar dat was ook geen heel grote. Nog altijd zwaar genoeg om een hoop schade mee aan te richten, dat dan weer wel.2166612119
BARABAS
Usericon van 2166612119
Posted 06-07-2022 8:21 by 2166612119 Profiel van 2166612119http://members.home.nl/hendrik.de.vries/

Na het zien van de beelden (met dat schieten) denk ik eerder dat er iets loos is met die agent want het is overduidelijk (voor mij althans) dat die gast in die trekker niet inrijdt (ook niet een beetje o.i.d) op die agent. Zwaar overdreven reactie van die blauwe aap mijns inziens.


Lijst van het spoor 1. "Afvlakken van emoties" Markeerde het begin van een grote stilistische verandering voor de Dood. De werkelijke geluid van het album is veel meer technisch volleerd en progressiever dan eerdere inspanningen van de Dood.


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 06-07-2022 9:36 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 6 juli 2022 8:21 schreef 2166612119 het volgende:
Na het zien van de beelden (met dat schieten) denk ik eerder dat er iets loos is met die agent want het is overduidelijk (voor mij althans) dat die gast in die trekker niet inrijdt (ook niet een beetje o.i.d) op die agent. Zwaar overdreven reactie van die blauwe aap mijns inziens.
EDIT lama heb ze al gevonden. Ik zie niemand op iemand inrijden, maar degene die het filmt roept duidelijk dat er iemand voor springt en dat ie weg moet rennen. Laten we gewoon t onderzoek van de recherche afwachten voor we mensen blauwe apen noemen? Alhoewel de vraag is of beelden die het schieten van de politie legitimeren door de heren protesterende boeren vrijwillig gedeeld zullen worden

[Dit bericht is gewijzigd door Fusion op 06-07-2022 9:40]


When your people matter, menstrual health matters


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 06-07-2022 11:02 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Woon jij wel in Nederland?
Wij wachten hier geen onderzoeken af, wij gaan meteen wijzen met vingers en veroordelen ons helemaal ongans...

Zoveel voorbeelden.
"De Tegenpartij, de partij voor alle Nederlanders die niet meer tegen Nederland kenne!"


BillekeAlwerti
watch?v=dQw4w9WgXcQ
Usericon van BillekeAlwerti
Posted 06-07-2022 11:37 by BillekeAlwerti Profiel van BillekeAlwerti

De kinderen gaan hard hier op rode zakdoekjes. Verbaast me niets. Het is een heel kinderlijke situatie.


Hypnos
Pauperbasher
Usericon van Hypnos
Posted 06-07-2022 14:43 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

boertig gedrag allemaal


Vul je eigen gat.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 06-07-2022 16:02 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl

quote:
Op 6 juli 2022 11:02 schreef F.Jacobse het volgende:
Woon jij wel in Nederland?
Wij wachten hier geen onderzoeken af, wij gaan meteen wijzen met vingers en veroordelen ons helemaal ongans...

Zoveel voorbeelden.

In geënsceneerde onnozelheid.

Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 06-07-2022 18:09 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl

Flevoland ligt even toe waarom de boeren moeten opzouten.

Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 06-07-2022 18:59 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Edit piaff lama

[Dit bericht is gewijzigd door Fusion op 06-07-2022 19:28]


When your people matter, menstrual health matters


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 07-07-2022 0:20 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

quote:
Op 6 juli 2022 8:21 schreef 2166612119 het volgende:
Na het zien van de beelden (met dat schieten) denk ik eerder dat er iets loos is met die agent want het is overduidelijk (voor mij althans) dat die gast in die trekker niet inrijdt (ook niet een beetje o.i.d) op die agent. Zwaar overdreven reactie van die blauwe aap mijns inziens.


Zelf heb ik de beelden niet gezien en ik was er ook niet bij, dus daar kan ik niks over zeggen. Wat ik opvallend vond (en vind) is dus echt het gericht schieten. Dat is nogal wat en daar moet in dit land gelukkig toch aardig wat voor gebeuren. Het is maar hoogst, hoogst zelden dat een agent dat 'zomaar' doet. Zelfs een waarschuwingsschot heb je niet zonaar te pakken. Dan ben ik dus oprecht benieuwd wat er daar allemaal plaats heeft gevonden, die avond. Het moet toch wel een bijzondere situatie zijn geweest. Want vind wat je wilt van de Nederlandse politie, maar je kunt ze toch moeilijk als 'trigger happy' bestempelen.

[Dit bericht is gewijzigd door Negatieveling op 07-07-2022 0:22]powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 07-07-2022 8:10 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Overspannenheid kan hier ook nog iets mee te maken hebben…


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 07-07-2022 9:23 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Het is niet makkelijk om politieagent op straat te zijn denk ik. Word


When your people matter, menstrual health matters


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 07-07-2022 10:10 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Sterker. Wat een enorme kut baan lijkt me dat!
"De Tegenpartij, de partij voor alle Nederlanders die niet meer tegen Nederland kenne!"


Fusion
The Dude? Meer De Forum Clown
Usericon van Fusion
Posted 07-07-2022 10:16 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Ja. Ik denk dat alle straatagenten wel over de scheef gaan, van kleine tot grove overtredingen. Zou dat moeten mogen? Nee. Kun je het ze kwalijk nemen? Ik weet het niet. Die mensen worden er vast voor getraind, maar ze zijn understaffed en t taalgebruik en geweld op straat wordt er niet minder van. Je ben politieagent maar je bent ook een mens. En bij zoveel gescheld, middelvingers, hatelijke blikken, leugens, dreigingen, geweld, wapens etc etc, ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat je als agent NIET over de scheef gaat ooit.


When your people matter, menstrual health matters


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2023 Stichting ZwareMetalen