|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Affligem is geen trappist maar een abdij bier (en van heineken). Kirkjur Skola Brenna --- http://www.xs4all.nl/~kmachine/ http://www.urdland.com http://twitter.com/gavinspearhead |
|
quote: inderdaad ja Kirkjur Skola Brenna --- http://www.xs4all.nl/~kmachine/ http://www.urdland.com http://twitter.com/gavinspearhead |
|
bij een trappist zitten nog echte monniken van de cinteseizers(ik schrijf het nu heel fout) te brouwen. Bij een abdijbier staat er tegenover een klooster een brouwerij waar nog nooit een monnik is geweest. "Een vrouw als jou, heb ik nooit gekend. Sterker nog, ik zou niet weten wie je bent" Herman Finkers |
|
quote: En dat proef je natuurlijk gelijk? |
|
quote:Je proeft wel hoeveel zorg eraan besteed is. Het is niet voor niks dat de biertjes van westvleteren op nummer 1 staan bij www.beeradvocate.com "Een vrouw als jou, heb ik nooit gekend. Sterker nog, ik zou niet weten wie je bent" Herman Finkers |
|
quote: dat is appels met peren proberen te vergelijken. Elke (Belgisch) biersoort smaakt anders. 't Brouwprocess is gewoon heel verschillend. Kirkjur Skola Brenna --- http://www.xs4all.nl/~kmachine/ http://www.urdland.com http://twitter.com/gavinspearhead |
|
quote: Net als Chimay. Daarvan vind ik alleen die blauwe echt lekker. Het is maar net wat je smaak is dus wat die monikken er allemaal precies mee doen zegt mij niet alles. |
|
nd: Hertog Jan - Karakter .. enorm lekker vind ik.... Aurora Infernalis Website: http://www.aurora-infernalis.com Aurora Infernalis Facebook: http://www.facebook.com/aurora.infernalis Aurora Infernalis Twitter: http://twitter.com/AuroraInf |
|
Ikzelf vond de uitdager lekkerder helaas. We had sex, drugs and rock 'n' roll. Now we have aids, crack and techno. |
|
poeehhhh..., om nou te zeggen dat een abdij-bier een compleet ander brouwproces kent dan een trappist, dat gaat mij wat ver! Het belangrijkste verschil is inderdaad wel dat trappisten daadwerkelijk door monniken wordt gebrouwen, maar of deze alle van de cistercienzer orde zijn is mij niet bekend. (wel een CULT-orde natuurlijk, omdat de geschiedenis van deze orde zeer nauw verweven is met die van de tempeliers: ook is er een connectie met een italiaans cistercienzer orde die eind 11e eeuw zich in de abdij te Orval(!) bevond om de bloedlijn van een adellijke familie te bestuderen, omdat die in lijn zou staan met de legendarische koning midas. Lid van de familie en man die toen nog jong was: Godfried van Bouillon...(!!)) Maar dit terzijde. In principe gebruiken abdij-bieren dezelfde brouwprocessen als trappisten (bv enkel het gebruik van hop, mout en gist), maar tegenwoordig willen abdij-brouwers de smaak van hun bier vervlakken en verzoeten, dit komt mede door het 'opschalen'. Vergelijk een Leffe triple maar eens met een Westmalle!! Toevallig heb ik vandaag net een La Trappe Dubbel gehad: een geweldige dubbel moet ik zeggen!!! Een werkelijk prachtige zoete geur, het lijkt wel honing!!! Dear dirty delightful old drunken old days |
|
Ik heb het nog even nagekeken over die cistercienzer monniken en verdomd, het klopt helemaal hoor! Sterker nog: een trappist is een benaming voor cistercienzer. Weet ik dat ook weer... En die italiaanse monniken in Orval, dat waren geen cistercienzers, die kwamen pas in de 12de eeuw... dat klopt dus ook weer! Die italiaanse monniken waren trouwens niet geinteresseerd in koning midas, maar koning Dagobert II, een oude merovingische koning, vermoord in 679 te Orval. En waarom was Godfried van Bouillon op zijn beurt ge-interesseerd in zijn bloedlijn? Vanwege zijn verbondenheid met de merovingers en dus uiteindelijk jezus Gristus zelf? (of is dit teveel speculeren?? ) Dear dirty delightful old drunken old days |
|
nouw ik was een keer in duitsland en daar verkochte ze bier met cola best raar maja en t smaakte opzig best wel maar ik heb liefer amstel ~ From nothing we have risen and from nothing we still rise ~ |
|
De Graal --> gember Llie n'vanima ar' lle atara lanneina |
|
Meer kriek liefhebbers hier? En dan niet Bellevue maar Liefmans, Morte subite, Jacobin, Timmermans? Mjam |
|
quote: bier met cola... |
|
quote: Bellevue is idd niet de beste nee, hoewel het wel op basis is van lambic!! Morte Subite is al beter. Liefmans is natuurlijk geweldig. Probeer eens Boon Kriek te krijgen! een formidabele kriek, zelfs ik vind het te drinken!! Vergeet niet dat kriekenbieren op basis zijn van lambic bieren, waar ze o.a. ook geuze en faro van maken. Geuzes zijn mijn persoonlijke favoriet en heerlijke friszure bieren. Zeer geschikt voor op een zomers terras, ik kan niet wachten!!! Dear dirty delightful old drunken old days |
|
quote: Hehe, dikke pech voor hem dat de Merovingers een Germaanse stam waren en Jezus van N. niet echt daar bloedverwant aan was. |
|
quote: Brouwerij Boon heerscht. Ik vind het veruit de beste Gueuze-brouwer die er bestaat, maar ook hun framboise en idd. hun kriek zijn zeker goed te zuipen. Andere tip: Barbar winterbok! "I find your lack of faith disturbing." |
|
quote: Boon ken ik wel hoor. Erg lekker, inderdaad. |
|
Zo, na biergerelateerde expedities naar Gent en opkomend bierland Bretagne weer tijd voor een up-date... Eindelijk een Westvleteren gehad, en wel de 12! Een magisch, moutig, vol en zoet wat boerig brouwsel. Niet het overdadig voloptueuze van een Rochefort 10, maar ik krijg door het moutige meer een "middeleeuws" gevoel, alsof ik contact heb met de cistercienzers uit de 12e eeuw... Een leuke verassing trouwens tussendoor was de Ichtegems: lekker licht bruin biertje gerijpt op eikenhouten vaten. Een aanradertje als je van Duchesse houdt of Rochefort! Dan Bretagne: De plaats der proeven was het speciaalbiercafe te St Malo met enkele Bretonse (!) bieren van tap en op fles, naast het gebruikelijke belgische werk. Het leek helemaal de foute kant op te gaan met een Lancelot: een laf, vlak biertje in mijn smaak. Ik kreeg niet eens het vermoeden waar dit op moest lijken. De mij onbekende brouwerij Dremwell maakte echter alles goed! Een vrolijk, sterk hoppig blond biertje leent zich uitstekend voor een zomers terras! Daarnaast nog een meer dan uistekende nogal zoetige stout gehad, dat echter geen doordrinker is. Conclusie: mocht je naar Bretagne gaan, probeer naast het befaamde appelcider (ook lekker trouwens!) ook eens een Bretons biertje!! Dear dirty delightful old drunken old days |
|
Oeh... Westvleteren 12 |
|
Alle bieren zijn voor mij speciaal. |
|
La Trappe gaat er ook altijd heel goed in hier http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships." |
|
Gister wat Grimbergen Blond op, ook een zeer goed biertje Hobsbawm: 'However strong and sincere the belief that magic would turn machine-gun bullets aside, it worked too rarely to make much difference' - http://www.myspace.com/ambulantrocks - |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |