|
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
||||
Auteur: |
|
|
quote: Ik zal zelfs meer zeggen: ge kent mij! |
|
quote: én aanwezig op de Bles- bierhappening... zo waren er natuurlijk wel meerdere mensen... Wie-o-wie zijt ge toch?? Member of the iso-betawuste crew!! |
|
Zojuist even mijn aandeel voor de bierdrink en drone/doom-luister avond gehaald die komende donderdag in mijn kribbe geplanned staat 5 stuks Bush Noël (zwaarste belgische speciaalbier in de speciale kerstmis uitvoering) 5 stuks BarBar blond (Speciaal belgisch honingbier van dezelfde brouwerij als Kwak) Ik ben uiterst benieuwd naar hoe ze smaken en nog meer benieuwd naar wat mijn 4 metgezellen allemaal met zich mee gaan brengen aan bieren Ik kan trouwens op zowel de Bush als de Barbar geen schenktemperatuur vinden, ik neem aan dat ze allebei niet te koud moeten? Dus gewoon een half uurtje voor het schenken even in de koelkast zetten? Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
Zo, dat was een zeer geslaagde avond! BarBar Blond, Duchenne nogwattes (erg zuur in ieder geval), Bush Noel, Marredsous Tripel, Chimay Tripel, Rochefort 10, Den Koninck, Delirium Nocturno, een of ander bier waar chocolade in zat en nog wat dingen die ik vergeten ben.. Positieve verassing van de avond was toch wel die maredsous tripel, ik vond hem zelfs nog lekkerder dan de chimay! Die barbar had ook wel wat, maar ik moet eens een andere daarvan proberen dan de blond denk ik. En ik heb nog 2 mooie rochefort glazen gekregen voor mijn verjaardag Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
Een vraagje: Hoe kan je bier het beste bewaren? Pils zet ik altijd gewoon in de koelkast, maar mijn speciaal bier zet ik altijd rechtop (ivm met gistshit) in een kast op kamertemperatuur.. Een uurtje voordat ik het drink zet ik het dan in de koelkast en dan is het wel de juiste temperatuur. Maar van het weekend was niet alles dat ik koud had gezet opgegaan (dat was nieuw voor me ), maakt het iets uit of ik het dan gewoon weer terug in die kast zet? Of zou ik ook speciaal bier gewoon altijd in de koelkast moeten bewaren? Enlighten me! Edit: Van het weekend nog Urbock uit de tap (bij Locus Publicus in Rotterdam) gedronken.. dat was erg aan te raden! [Dit bericht is gewijzigd door Kramy op 19-12-2006 12:30] Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
Een constante temperatuur (dus niet van koud naar warm naar koud naar warm etc.) en een afwezigheid van zonlicht is het belangrijkste bij elk bier. Verder weet ik geen specifieke maatregelen voor speciaalbier die jij niet al genoemd hebt. Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen. |
|
Hangt van het bier af. Als een bier gegist is op de fles is dit niet voor niets. Het bier is 'levend' en er kunnen smaakverrijkingen of -verdiepingen optreden. Dit is speciaal het geval voor de bieren op basis van Lambic. In principe kun je alle bieren (zeker de sterkere) oneindig bewaren, je moet ze gewoon even openmaken en ruiken in geval van twijfel. Voor geuzes is dit bewaren zelfs zeer gewenst! Niet voor niets staat het botteljaar op deze flessen. Zelf heb ik al een kleine voorraad geuze opgebouwd. Temperatuurschommelingen lijken me niet dodelijk voor een biertje. Je kan ze rustig weer uit de koelkast halen en bewaren voor een volgende sessie. Dear dirty delightful old drunken old days |
|
Niet dodelijk, maar het heeft toch echt invloed op de smaak. En volgens de meneer van de Grolschbrouwerij een negatieve invloed Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen. |
|
Ik zeg ook niet dat je dat ding elke dag in en uit de koelkast moet halen... Dear dirty delightful old drunken old days |
|
quote: Hehehe, touché Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen. |
|
Okay, mooi! Dan is mijn Bush Noël toch nog te drinken met kerst Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
Bush? Nee, das niet (meer) te drinken... |
|
Voor de kerst: Krat Hertog Jan 8,99 bij Supah de Boeah. |
|
"Gulden Draak" is best smakelijk. Het beste komt het laatst! When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself. |
|
de prut onderin? Je moeder. |
|
quote: Nee, jong. Zit geen prut. Alleen smaakt het laatste net wat intenser dan de rest. When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself. |
|
quote: Nou, bij mijn weten gist Gulden Draak wel degelijk na op fles waardoor er sowieso onderin een bezinksel zit van dode gistcellen. Dit smaakt meestal gewoon erg bitter, ik schenk daarom bieren met nagisting op fles ook nooit helemaal uit. Maar zeker wanneer je het laatste restje overhoudt en apart opdrinkt is het erg smerig. Ik zie mensen dit soms weleens doen zodat ze daarna extra van hun biertje genieten.. Teloorgang! --> https://youtu.be/fDebPivKw00 |
|
daarom moet je het meteen helemaal schenken, net zoals Duvel. Met het juiste glas moet dat lukken. Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
Hehe, klopt. In sommige belgische cafe's (watercafe aan de bierkant te Gent bv.) kun je vragen of je het bezinksel apart in een glaasje ernaast kunt krijgen. Ik geloof dat sommige Vlamingen in een helende werking geloven. Ik geeft trouwens ook de voorkeur aan decanteren. Rustig rechtop houden voor het inschenken die fles! Geeft toch altijd een kick als je in één keer vloeiend de fles in het glas inschenkt inclusief een perfecte schuimkraag. *argh* ik krijg nu al weer dorst, het is nog niet eens 10 uur!! Dear dirty delightful old drunken old days |
|
quote: Duvel vind ik echt zo'n show-biertje voor in de kroeg. Het glas is zo ruim, dat je in één keer je flesje op de kop in het glas kunt zetten. Een glasheldere Duvel in het glas is het resultaat. Een kenner weet beter! Dear dirty delightful old drunken old days |
|
Ok, dat heet decanteren dus. Ik zie het zo weinig gebeuren terwijl het juist wel moet bij die bieren. edit: dacht ik hehe [Dit bericht is gewijzigd door spectre op 20-12-2006 9:49] Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat |
|
quote: OK, maar de prut van "Gulden Draak" is zeer fijn en geeft die laatste teug toch een speciale afdronk. When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself. |
|
Na een aantal speciaalbier-sessies in de diverse Groningse etablissementen heb ik de Piraat 'her'ontdenkt!! Goddomme, dit bier kan ik iedereen aanraden. Zeer krachtige body, heerlijke frisse hopbitterheid om de balans te houden met het overvloedig aanwezige alcohol en prachtige fruitige citrustonen. Elke teug geeft weer nieuwe smaaklagen prijs. Drinken die kneiter!! Dit is geen laffe duvel-kloon, dit is een waarachtig bier!! Dear dirty delightful old drunken old days |
|
Vind je? Piraat is imo een behoorlijk saai biertje. Mijn aanrader van de week is Gordon's Finest Gold, een Schots blond biertje. |
Dit topic is 40 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 |
Index / Algemeen | Vorige pagina | Volgende pagina |