IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : nieuwstopic deel veel Vorige pagina | Volgende pagina
Argus
Our fate is written in the web. Woven by the Norns
Usericon van Argus
Posted 13-12-2006 12:12 by Argus Profiel van Argus

JYHAD !




Strenge aanpak in Schotelcity
Marokkaanse jongeren
door Dorien Pels
Amsterdam kampt met Marokkaanse jongens die wijken terroriseren. Medewerkers van de gemeente bezoeken ouders nu om hen aan te spreken op het gedrag van hun zoons. Als de ouders niet meewerken, worden ze gekort op hun uitkering.

De boodschap die Phil Tja-A-Lien (41) brengt is hard. Als u nu niets doet, loopt het geheid slecht af met uw zoon. En in het geval van Abdel (17) en zijn ouders is de boodschap ook aangekomen. „Op het laatst zaten ze alle drie te snikken aan tafel.” Dit overigens pas nadat Tja-A-Lien al zijn overredingskracht heeft moeten inzetten om verder te komen dan het trapportaal. „Ik zeg dan dat we namens burgemeester Cohen komen, dat het heel belangrijk is dat ze ons binnenlaten.”

Moeder belde Abdel en vader, die beiden binnen tien minuten thuis waren. Vader liep zwijgend naar de keuken, om te eten. „Vader moest er van ons bij komen en deed dat na enige tijd. We legden hem de feiten voor: dat Abdel hoort bij een groep die overlast veroorzaakt, dat hij betrokken is bij het stelen van brommers. We hebben afgesproken dat Abdel voortaan om zes uur thuis moet zijn, dat de ouders daarop toe gaan zien, en dat wij hem zouden helpen met het zoeken naar een baantje.” De afspraken zijn vastgelegd in een ’contract’ dat is ondertekend door de ouders.

Het zijn spannende tijden voor de pas opgerichte Stichting Aanpak Overlast Amsterdam. Vanuit een kantoortje in de Amsterdamse wijk Slotervaart probeert een klein team, in opdracht van de gemeente, op een nieuwe manier de overlast van jongeren op straat tegen te gaan. De eerste vier gezinnen zijn deze week thuis opgezocht en bij allemaal heeft Tja-A-Lien afspraken gemaakt met de jongens en hun ouders. De jongens zijn lid van een vriendenclub die rondhangt rond het Sierplein, een winkelcentrum.

Slotervaart heeft hele straten met naoorlogse flats waar vrijwel uitsluitend Marokkaanse gezinnen wonen. In 1998 trok het stadsdeel landelijk de aandacht omdat honderden jongeren protesteerden tegen de politie. Veel leden van de Hofstadgroep zijn er opgegroeid. ’Schotelcity’ is de bijnaam van de kinderrijke wijk.

Zeven mensen van Marokkaanse afkomst zijn ’s avonds inzetbaar om mee te gaan op huisbezoek, variërend van studenten tot ambtenaren. De bedoeling is dat ze, als ze zijn ingewerkt, de harde boodschap gaan overbrengen. Ze zijn geworven door Mourad Taimounti (26), die vier jaar raadslid was in het stadsdeel voor het CDA. Taimounti groeide op in de buurt en kent veel in Nederland wonende Marokkanen.

Samen met Tja-A-Lien en projectleider Jack van Midden, die van justitie komt, is hij een van de drijvende krachten achter het project.

Burgemeester Job Cohen is zelf ook al langs geweest op het kantoortje. Het stadsbestuur erkent dat het weinig weerwoord heeft op getreiter op straat door Marokkaanse jeugd. Dat de aanpak zo specifiek op een bevolkingsgroep is toegeschreven, vindt de burgemeester geen probleem. „Twintig jaar geleden waren het Surinaamse jongeren, nu Marokkaanse. Mijn analyse is dat we bij deze groep te maken hebben met een wat lastige mix van traditionele cultuur en Amsterdamse assertiviteit.”

Zo nodig zullen ouders ook worden gekort op hun uitkering of kinderbijslag. Op kleine schaal is in Amsterdam en Rotterdam al geëxperimenteerd met het op die manier straffen van ouders, via een bepaling in de wet Werk en Bijstand. Of dat juridisch houdbaar is, moet nog blijken.

Abdel en zijn familie zijn als ’licht-problematisch’ bekend bij het stadsdeel. Over Abdel zeggen deskundigen dat hij verstandelijk gehandicapt is, met een IQ van 60. Samen met een groep vrienden uit de buurt drijft hij winkeliers en buurtbewoners tot wanhoop. De jongens zijn luidruchtig, maken ruzie met de sigarenman en hebben een grote mond.

Er is onlangs zes weken een hulpverlener geweest in het gezin. Toen die weg ging, was de conclusie dat Abdel een zinnige dagbesteding moest krijgen. Dat zou geregeld worden door een gesubsidieerde organisatie die mensen ’met een grote afstand tot de arbeidsmarkt’ aan werk helpt. Maar die kon niks voor hem vinden en heeft het daarbij gelaten. Tja- A-Lien: „Ik ben rond gaan bellen voor deze jongen en heb via via geregeld dat hij stage kan lopen bij de landmacht. Dat ziet hij wel zitten.”

In dezelfde, eerste week van het project is ook Hicham (17) thuis bezocht. Hicham zit in dezelfde vriendengroep als Abdel en is dit jaar nog niet komen opdagen op zijn opleiding tot autotechniek. „Toen wij daar zaten, werd duidelijk dat vader helemaal niet wist dat Hicham nooit naar school gaat. Een oudere zuster beheerde de sleutel van de postbus. Een brief van de school met de vraag waar Hicham bleef, had de ouders nooit bereikt.”

Het excuus van Hicham was dat hij de verkeerde boeken had en daarom de les niet in mocht. „Die vader werd kwaad op Hicham, begon hem in ons bijzijn uit te foeteren.” Vader heeft met het team afgesproken dat hij twee keer per week naar school gaat om te controleren of zijn zoon er is; ook Hicham moet voortaan om zes uur thuis zijn.

Ook op straat worden de jongens in de nieuwe aanpak in de gaten gehouden. Zogenoemde ’straatcoaches’ volgen de probleemjongeren zonodig 24 uur per dag en zeven dagen per week, en spreken hen aan op hun gedrag. De coaches zijn van het beveiligingsbedrijf To Serve and Protect en lopen via de achterdeur van het projectkantoor in en uit, voor koffie en om op te warmen.

De coaches zijn oude bekenden in het stadsdeel. Eerder zorgden ze, op verzoek van de gemeenten, al dat het rustig werd op het metrostation Lelylaan, dat een tijd lang een broeinest was voor criminele jongeren. Directeur Marvin Irion van het beveiligingsbedrijf werft zijn werknemers het liefst van de straat. „We leren ze dat ze hun naam zeggen als ze de telefoon opnemen, in plaats van ’Yo, what’s up?’, maar verder heb ik liever dat ze zo dicht mogelijk bij de doelgroep blijven.”

In tweetallen lopen of fietsen de coaches in de wijk, nu tot middernacht, maar in de zomer waarschijnlijk ook tot later. Huisbezoeker Tja-A-Lien: „Wij rapporteren onze bevindingen aan de straatcoaches. Zij houden nu ook Abdel en Hicham in de gaten. Dat vertellen we hen en hun ouders ook. Hoewel we het pas een paar dagen doen, zijn ze ’s avonds niet meer op straat gesignaleerd.” En dat wil wat zeggen. „Je zou misschien denken dat dit zielige types zijn, maar op straat hebben ze aanzien. Ze hebben een vriendin, ze zijn stoer. Abdel vond het allemaal wel lekker makkelijk: niemand die hem achter de vodden zit.”

Tja-A-Lien begeleidde tot voor kort via de reclassering jongens die al in de harde criminaliteit waren beland. „Die jongens waren eerst allemaal zo. Een diefstalletje, grote mond, ruzie thuis. Op hun achttiende zie je dan de eerste inbraak, de tweede straatroof, tot ze bij justitie geclassificeerd worden als ’stelselmatige daders’.”

Vaak begint het al jong. Jongetjes van acht die een karretje volladen en bij de kassa gewoon weglopen, zodat de caissière alles moet terugzetten. De kleintjes genieten vaak bescherming van hun oudere broers. „Ze zeggen: als je mij wat doet helpt mijn broer me, als je hem wat doet mijn oom”, zegt Andy Nora (24) van to Serve and Protect. „Ik houd ze dan voor: het helpt jou niks als zij om jou in de gevangenis belanden. Dat beamen ze dan ook wel weer.”

Nora is een gedrongen Surinamer met lang rastahaar. Hij geniet bekendheid als freefighter, en dat dwingt respect af op straat. Net als de andere coaches draagt hij een grijs jack met een witte adelaar op de borst en het woord ’Straatcoach’ op de rug.

Nora fietst rond samen met Nordin Touimi (26). „Veel van die jongens hebben het achter de ellebogen”, vertelt Touimi. „Ze herkennen ons, komen naar ons toe om ons een hand te geven. Maar als we weg zijn, gaan ze net zo hard door met het uithalen van rottigheid.”

Als een lopend vuurtje gaat het door de buurt dat de coaches er zijn. Winkels maken graag gebruik van het extra toezicht, net als scholen. En verschillende stadsdelen hebben ook al aangegeven mee te willen doen. Projectleider Van Midden gaat de werkzaamheden binnenkort uitbreiden naar het aangrenzende stadsdeel Osdorp, waar acht groepen jongeren overlast geven.

Van Midden: „Onze kracht moet zijn dat we snel ingrijpen: binnen een dag een gesprek met de ouders, een dag later terugkomen voor afspraken. We zien nu dat jongens te lang moeten wachten op hulpverlening, op passend werk. Dat niemand van elkaar weet welke hulpverleners in het gezin zijn. Wij willen uit die stroperigheid blijven.’’

„Er wordt nu nog te veel overlegd en te weinig gedaan”, beaamt stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch, die mede vormgaf aan de aanpak. Toen hij na de vorige gemeenteraadsverkiezingen voor de PvdA aantrad als ’eerste Marokkaanse burgemeester’, kreeg hij lijsten voor zijn neus met de namen van jongens die overlast gaven.

„Ik dacht: ik heb hier namen en adressen, ik bel op en nodig de ouders uit voor een gesprek. Ha! Nou, dat heeft wat teweeggebracht. Hulpverleners die riepen: nee, je kunt ze niet samen uitnodigen, binnen de Marokkaanse gemeenschap heerst een schaamtecultuur”, zegt Marcouch, zelf op zijn tiende uit Marokko naar Nederland gekomen. „Misschien dat een witte bestuurder zich daardoor had laten afschrikken, maar ik zeg: ze moeten zich inderdaad schamen. Voor het gedrag van hun kinderen.” Marcouch moest ook tekst en uitleg komen geven in het jongerencentrum in de buurt. „’Hoe kwam je aan mijn adres?’ Superverontwaardigd waren ze. Die jongens wisten niet eens dat ze op de lijsten voorkwamen.”


Born to bleed. Fighting to succeed. Build to endure what this world throws at me.. Mag ik u verder een boeketje haagsche bloemen aanbieden?


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 13-12-2006 12:18 by Mark Profiel van Mark

Dit zou ik Balkenende nou ook wel eens willen horen zeggen:

Tony Blair: "Our tolerance is part of what makes Britain, Britain. So conform to it — or don't come here. We don't want the hate-mongers, whatever their race, religion or creed." Eergisteren op TV.


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 13-12-2006 12:56 by Chelman Profiel van Chelman

Volgens mij zeggen ze dat soort dingen in Nederland de laatste jaren juist wel....

Anyway:

quote:

'Seksverslaafd na val van steiger'

LONDEN - Een pasgetrouwde Britse 29-jarige man heeft een schadeclaim van 3,5 miljoen pond (5,2 miljoen euro) ingediend tegen zijn werkgever. Een bedrijfsongeval zou bij hem een onverzadigbare hang naar seks hebben opgewekt waardoor zijn huwelijk op de klippen liep, aldus de Britse krant The Times woensdag.

Stephen Tame viel in januari 2002 van een steiger in een fietsenpakhuis en was na twee jaar intense begeleiding fysiek helemaal hersteld. De klap leidde echter ook tot een seksuele ongeremdheid die zijn huwelijk verwoest.


Zijn vrouw Sarah moet soms nachten elders doorbrengen om tijdelijke verlichting te krijgen. Hij zoekt zijn heil dan in pornografie en het bezoeken van een prostituee. Ook was hij vreemdgegaan.

Een rechter stelde in september vorig jaar Tame al in het gelijk wat betreft de aansprakelijkheid van zijn werkgever. De hoogte van de schadevergoeding moet nog worden bepaald.



WTF


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


blonde rockgod
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van blonde rockgod
Posted 13-12-2006 12:58 by blonde rockgod Profiel van blonde rockgodhttp://www.departuremetal.com

Wat een onzin, geniaal.



Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 13-12-2006 13:58 by Mark Profiel van Mark

Loopt trouwens een nieuwe Jack the Ripper rond in Engeland, inmiddels zijn er al 5 lijken van prostituees gevonden in de omgeving van Ipswich.


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


blonde rockgod
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van blonde rockgod
Posted 13-12-2006 14:00 by blonde rockgod Profiel van blonde rockgodhttp://www.departuremetal.com

Oeps, ze zijn gevonden?



Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 13-12-2006 14:03 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 13 december 2006 13:58 schreef Mark het volgende:
Loopt trouwens een nieuwe Jack the Ripper rond in Engeland, inmiddels zijn er al 5 lijken van prostituees gevonden in de omgeving van Ipswich.
er moest een sequel op de film komen he


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 13-12-2006 14:33 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Cel voor kiesfraude Centrumdemocraten Arnhem

Uitgegeven: 13 december 2006 13:22

ARNHEM - De politierechter in Arnhem heeft woensdag de lijsttrekker van de Arnhemse Centrum Democraten H.S. wegens kiesfraude veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De 55-jarige S., geholpen door twee andere Arnhemmers, kocht voor de gemeenteraadsverkiezingen daklozen en junks om.

De twee anderen kregen zes weken cel, waarvan vier weken voorwaardelijk opgelegd. S. had dertig ondersteuningsverklaringen nodig om met zijn partij op de Arnhemse kieslijst te komen. Op 16 januari verzamelden zich bij het gemeentehuis in Arnhem tal van daklozen die in ruil voor 10 euro hun handtekening kwamen zetten.


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 13-12-2006 14:35 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

kunnen ze daar stemmen ronselen


signature


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 13-12-2006 16:33 by Chelman Profiel van Chelman

quote:

AMSTERDAM - Nederlandse vrouwen krijgen grotere borsten. Inmiddels heeft 32 procent van de vrouwen een D-cup of groter. Vijf jaar geleden was het twintig procent.

In Europees verband moeten de Nederlandse dames alleen de Engelsen en Deensen voor zich dulden. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Bodyfashion Promotion.


Van de vrouwen tussen 30 en 39 jaar is 42 procent gezegend met een D-cup of groter. Vrouwen voelen zich daar over het algemeen prima bij, zo blijkt uit het onderzoek. Vrouwen met een grote cupmaat zijn in Nederland inmiddels de grootste groep geworden. Boven 40 jaar verandert het volume en de vorm van de borsten volgens de onderzoekers. Vrouwen gaan dan over op een kleinere cupmaat.

Vet eten

Van de ondervraagde meisjes tussen 12 en 19 jaar denkt 44 procent dat vet eten een grotere boezem oplevert. Slechte voedingsgewoonten worden door alle ondervraagden genoemd als oorzaak dat de borsten in omvang toenemen. Ook de hormonen in het voedsel en het steeds groter worden van de bevolking zouden een rol spelen.

Over de bh's in maat D of groter zijn de dames matig tevreden. Vooral jonge vrouwen vinden dat het allemaal best wat spannender mag, maar dat het aanbod te wensen overlaat. De keuze in spannende en verleidelijke bh's is te beperkt.



Het gaat goed met Nederland!@


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


skullfuck
smaakvervanger
Usericon van skullfuck
Posted 13-12-2006 17:08 by skullfuck Profiel van skullfuckhttp://

Dat klopt, maar het kan altij beter.


Suck my piss


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 13-12-2006 17:17 by Iskariot Profiel van Iskariot

Het is nu tijd voor het plukken van de vruchten die 4 jaar Balkenende heeft opgeleverd


Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 13-12-2006 17:54 by Misanthrope Profiel van Misanthrope

Wat lult Bos dan met zijn 'dit land kan zoveel beter'?


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 13-12-2006 23:11 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

De Franstalige openbare omroep RTBF heeft vanavond zijn uitzendschema onderbroken voor een 'speciale uitzending' waarin werd gemeld dat Vlaanderen de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Tijdens de uitzending bleek het echter om een 'docu-fiction' te gaan, waarbij fictieve gebeurtenissen worden voorgesteld als feiten.

Het programma 'Questions à la Une' op La Une-télé van de RTBF werd onderbroken door een speciale uitzending waarin werd gemeld dat Vlaanderen de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Daarbij werd ook gesteld dat koning Albert het land had verlaten uit onvrede met die unilaterale Vlaamse beslissing. Verschillende politici (bv. Jean-Marie Dedecker, JosŽ Happart, Herman De Croo, etc...) speelden het spel mee.

Kritiek
Anderen reageerden kritisch op de uitzending. Zo sprak Didier Seeuws, woordvoerder van premier Guy Verhofstadt, van een misplaatste grap. Defensieminister André Flahaut sprak van een schandalige uitzending. De redactie van het persagentschap Belga kreeg verschillende telefoontjes van verontruste burgers.

Yves Thiran, hoofd informatie van de RTBF, legde uit dat de uitzending bedoeld was om het grote publiek te betrekken bij het debat over de toekomst van België. Pas na ongeveer een half uur verduidelijkte de RTBF dat het om een fictieve uitzending ging.





signature


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 14-12-2006 9:02 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

'Loonstrookje voor iedereen in de plus'

Uitgegeven: 14 december 2006 07:53

AMSTELVEEN - Het loonstrookje valt in januari voor alle werknemers voordelig uit. Alle nettolonen stijgen. Vooral mensen met minimumloon en werknemers in de grootmetaal houden onder aan de streep van hun strookje meer over. Dat blijkt uit donderdag gepresenteerde berekeningen van LogicaCMG die de salarissen verwerkt van ruim 1,3 miljoen werknemers.

Het nettominimumloon stijgt fors met 3 procent. Dat komt doordat de overheid het wettelijk minimuloon heeft verhoogd. Werknemers in de grootmetaal gaan er tussen de 1,47 en 3,19 procent op vooruit.




De meerderheid van hen krijgt in januari minimaal 2,5 procent meer salaris. Dat komt vooral omdat metaalwerkgevers meer van de pensioenpremie gaan betalen.

Premie

Dat iedere werknemers meer overhoudt van zijn brutosalaris is te danken aan de lagere WW-premie, minder loonbelasting, hogere arbeidskorting en lagere pensioenpremies. Bij een brutosalaris van 2000 ontvangt een werknemer volgend jaar netto 18,23 euro meer. Dit loopt op tot een maximaal bedrag van 33,46 euro bij een bruto maandloon van 4500 euro.

In de berekeningen heeft LogicaCMG rekening gehouden met een eventueel negatief effect van de nominale premies voor zorgverzekeringen.

Leven Balkenende!


Snoodaerdt
1,2,3,4... Rugmergtering!
Usericon van Snoodaerdt
Posted 14-12-2006 9:40 by Snoodaerdt Profiel van Snoodaerdt

quote:
Op 13 december 2006 23:11 schreef Hypnos het volgende:
De Franstalige openbare omroep RTBF heeft vanavond zijn uitzendschema onderbroken voor een 'speciale uitzending' waarin werd gemeld dat Vlaanderen de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Tijdens de uitzending bleek het echter om een 'docu-fiction' te gaan, waarbij fictieve gebeurtenissen worden voorgesteld als feiten.

Het programma 'Questions à la Une' op La Une-télé van de RTBF werd onderbroken door een speciale uitzending waarin werd gemeld dat Vlaanderen de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Daarbij werd ook gesteld dat koning Albert het land had verlaten uit onvrede met die unilaterale Vlaamse beslissing. Verschillende politici (bv. Jean-Marie Dedecker, JosŽ Happart, Herman De Croo, etc...) speelden het spel mee.

Kritiek
Anderen reageerden kritisch op de uitzending. Zo sprak Didier Seeuws, woordvoerder van premier Guy Verhofstadt, van een misplaatste grap. Defensieminister André Flahaut sprak van een schandalige uitzending. De redactie van het persagentschap Belga kreeg verschillende telefoontjes van verontruste burgers.

Yves Thiran, hoofd informatie van de RTBF, legde uit dat de uitzending bedoeld was om het grote publiek te betrekken bij het debat over de toekomst van België. Pas na ongeveer een half uur verduidelijkte de RTBF dat het om een fictieve uitzending ging.






Ge-ni-anaal!!!


Member of the iso-betawuste crew!!


Zenial
Usericon van Zenial
Posted 14-12-2006 9:48 by Zenial Profiel van Zenialhttp://www.zenial.nl

quote:

Krakers mogen Fort Pannerden beheren
De krakers wonen nu nog in het fort, maar moeten het binnen veertien dagen verlaten. Daarna mogen wel permanent vier van hen aanwezig zijn voor het beheer en de bewaking. "Maar er mag geen bed, wekker of nachtkastje staan"



Krakers gebruiken toch geen bedden, wekkers en nachtkastjes?


Zenial


Zenial
Usericon van Zenial
Posted 14-12-2006 10:37 by Zenial Profiel van Zenialhttp://www.zenial.nl

quote:

Ophef over evangelisch computerspel

De directeur van het spelbedrijf Left Behind Games, Troy Lyndon, vindt de ophef over zijn game onterecht. "Ons spel versterkt slechts het bidden en er wordt niet gemoord in naam van God", vertelde Lyndon. "Er wordt wel gemoord natuurlijk, het is tenslotte een computerspel."




Soms zijn christenen best grappig


Zenial


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 14-12-2006 10:57 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 13 december 2006 23:11 schreef Hypnos het volgende:
De Franstalige openbare omroep RTBF heeft vanavond zijn uitzendschema onderbroken voor een 'speciale uitzending' waarin werd gemeld dat Vlaanderen de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Tijdens de uitzending bleek het echter om een 'docu-fiction' te gaan, waarbij fictieve gebeurtenissen worden voorgesteld als feiten.

Het programma 'Questions à la Une' op La Une-télé van de RTBF werd onderbroken door een speciale uitzending waarin werd gemeld dat Vlaanderen de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Daarbij werd ook gesteld dat koning Albert het land had verlaten uit onvrede met die unilaterale Vlaamse beslissing. Verschillende politici (bv. Jean-Marie Dedecker, JosŽ Happart, Herman De Croo, etc...) speelden het spel mee.

Kritiek
Anderen reageerden kritisch op de uitzending. Zo sprak Didier Seeuws, woordvoerder van premier Guy Verhofstadt, van een misplaatste grap. Defensieminister André Flahaut sprak van een schandalige uitzending. De redactie van het persagentschap Belga kreeg verschillende telefoontjes van verontruste burgers.

Yves Thiran, hoofd informatie van de RTBF, legde uit dat de uitzending bedoeld was om het grote publiek te betrekken bij het debat over de toekomst van België. Pas na ongeveer een half uur verduidelijkte de RTBF dat het om een fictieve uitzending ging.






LOL. War of the Worlds. Haha


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Argus
Our fate is written in the web. Woven by the Norns
Usericon van Argus
Posted 14-12-2006 12:16 by Argus Profiel van Argus

Prachtig die principes van de SP !

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/044944.html


Born to bleed. Fighting to succeed. Build to endure what this world throws at me.. Mag ik u verder een boeketje haagsche bloemen aanbieden?


Beli Mawr
Great god Cernunnos, return to Earth again!
Usericon van Beli Mawr
Posted 14-12-2006 12:26 by Beli Mawr (Moderator) Profiel van Beli Mawrhttp://www30.brinkster.com/belimawr

quote:
Op 13 december 2006 23:11 schreef Hypnos het volgende:
De Franstalige openbare omroep RTBF heeft vanavond zijn uitzendschema onderbroken voor een 'speciale uitzending' waarin werd gemeld dat Vlaanderen de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Tijdens de uitzending bleek het echter om een 'docu-fiction' te gaan, waarbij fictieve gebeurtenissen worden voorgesteld als feiten.

Het programma 'Questions à la Une' op La Une-télé van de RTBF werd onderbroken door een speciale uitzending waarin werd gemeld dat Vlaanderen de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Daarbij werd ook gesteld dat koning Albert het land had verlaten uit onvrede met die unilaterale Vlaamse beslissing. Verschillende politici (bv. Jean-Marie Dedecker, JosŽ Happart, Herman De Croo, etc...) speelden het spel mee.

Kritiek
Anderen reageerden kritisch op de uitzending. Zo sprak Didier Seeuws, woordvoerder van premier Guy Verhofstadt, van een misplaatste grap. Defensieminister André Flahaut sprak van een schandalige uitzending. De redactie van het persagentschap Belga kreeg verschillende telefoontjes van verontruste burgers.

Yves Thiran, hoofd informatie van de RTBF, legde uit dat de uitzending bedoeld was om het grote publiek te betrekken bij het debat over de toekomst van België. Pas na ongeveer een half uur verduidelijkte de RTBF dat het om een fictieve uitzending ging.





doet een beetje denken aan die radioshow in Amerika in de jaren 50 toen de aliens zogezegd waren geland maar DE klucht komt wel van het koningshuis, onze prins Laurent komt niet toe met 25.000+€ per maand.

Het verwondert me niks dat de naam Dedecker weer eens in een ophefmakend verhaal voorkomt

[Dit bericht is gewijzigd door Beli Mawr op 14-12-2006 12:34]


Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE


Lainedil
Gebroeders Grey
Usericon van Lainedil
Posted 14-12-2006 12:27 by Lainedil (Speciaal lid) Profiel van Lainedilhttp://www.quantumtheory.nl

quote:
Op 14 december 2006 12:16 schreef Argus het volgende:
Prachtig die principes van de SP !

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/044944.html


Het is minstens zo prachtig dat de misstappen van individuen -door sommige gebruikers alhier- meteen als standaard voor een gehele partij worden gezien!


Bruce Banner


Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 14-12-2006 12:43 by Misanthrope Profiel van Misanthrope

quote:
Op 14 december 2006 12:27 schreef Lainedil het volgende:
Het is minstens zo prachtig dat de misstappen van individuen -door sommige gebruikers alhier- meteen als standaard voor een gehele partij worden gezien!

Het valt op dat PvdA'ers en SP'ers vooral vanwege dit soort taferelen in het nieuws komen.

Het valt op dat er in die rangen, de SP en de PvdA, nogal veel mensen met een dubbel moraal zitten.

[Dit bericht is gewijzigd door Misanthrope op 14-12-2006 12:56]


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


Lainedil
Gebroeders Grey
Usericon van Lainedil
Posted 14-12-2006 12:55 by Lainedil (Speciaal lid) Profiel van Lainedilhttp://www.quantumtheory.nl

En dat is knap beroerd. Helaas wordt dat vaak als excuus voor de andere kant van het politieke spectrum gezien om meteen de hele bende aan te pakken.

Ik hoef hier geen namen en voorbeelden te noemen; men weet wel wie er o.a. bedoeld worden.


Bruce Banner


Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 14-12-2006 12:58 by Misanthrope Profiel van Misanthrope

quote:
Op 14 december 2006 12:55 schreef Lainedil het volgende:
En dat is knap beroerd. Helaas wordt dat vaak als excuus voor de andere kant van het politieke spectrum gezien om meteen de hele bende aan te pakken.

Ik hoef hier geen namen en voorbeelden te noemen; men weet wel wie er o.a. bedoeld worden.
Tsja, dat komt omdat er echt maar weinig mensen vanwege dat hun idealen overeenkomen met die van de partij bij de SP of PvdA zitten.


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen