IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : nieuwstopic deel veel Vorige pagina | Volgende pagina
Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 23-12-2006 4:25 by Iskariot Profiel van Iskariot

OM wil vader Sara en Ammar aanhouden

Uitgegeven: 22 december 2006 15:04
Laatst gewijzigd: 22 december 2006 17:27
AMSTERDAM - Het internationale opsporingsbevel tegen de Syrische vader die zijn kinderen Sara en Ammar heeft ontvoerd is ingetrokken, maar zodra hij voet op Nederlandse bodem zet wordt hij aangehouden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen vrijdagmiddag gemeld. Sara en Ammar kwamen vrijdag aan op Schiphol.

De vader van de kinderen meldde in Damascus per telefoon dat de kinderen naar Nederland mochten vertrekken, omdat hij ingestemd heeft met een regeling waarin de Nederlandse overheid alle aanklachten tegen hem intrekt.


Ook is een opsporingsbevel van Interpol ingetrokken. "Ik heb geen misdrijf gepleegd en nu heb ik het recht om hen te bezoeken en vice versa, wanneer we maar willen", zei Hisham Al-Hafez.

Arresteren

De vader ontvoerde zijn kinderen in 2004 naar Syrië. Het OM wil hem nog steeds laten arresteren voor verhoor over de zaak. Deze zomer wisten de 11-jarige Sara en 13-jarige Ammar naar de Nederlands ambassade in Damascus te vluchten, waar ze tot vrijdag verbleven. De moeder, Janneke Schoonhoven, had in Nederland het voogdijschap over de kinderen gekregen, maar in Syrië had de vader het recht aan zijn zijde.

Voorwaarden

De afgelopen maanden voerde het ministerie van Buitenlandse Zaken diplomatiek overleg met de Syrische autoriteiten om de kinderen terug naar Nederland te krijgen. Eerder deze maand vertrok minister Ben Bot (CDA) naar Syrië om de zaak te bespoedigen. Bot sprak onder meer met de Syrische president Bashar al-Assad, die uiteindelijk instemde met de terugkeer. Syrië stelde wel bepaalde voorwaarden.

Vervolging

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft niet bevestigd dat de intrekking van het internationale opsporingsbevel onderdeel was van de overeenkomst. Ook is niet duidelijk of Syrië akkoord is gegaan met de vervolging van de vader in Nederland. Het ministerie zou al eerder hebben voorgesteld het internationale opsporingsbevel op te heffen, maar daar ging de vader toen niet op in.

De Stichting Kinderontvoering sprak vrijdag zijn verontrustheid uit dat de vader vervolging bespaard zou blijven. Dit zou de weg vrijmaken voor nieuwe
ontvoeringen van kinderen.


Hehehe, PWND


Psychonaut
Usericon van Psychonaut
Posted 23-12-2006 9:47 by Psychonaut Profiel van Psychonaut

Niet zo erg PWND

Vader mag kinderen bezoeken

De vader van Ammar en Sara mag zijn kinderen zo vaak als hij maar wil in Nederland bezoeken. Dat stelde minister Ben Bot (Buitenlandse Zaken) vrijdag op een persconferentie op Schiphol na aankomst van de kinderen.

Het bezoekrecht was volgens de bewindsman een van de eisen die de Syrische autoriteiten stelden aan de terugkeer van de kinderen.

Om de bezoeken mogelijk te maken, is het internationale opsporingsbevel dat tegen de man liep wegens ontvoering van de kinderen ingetrokken. De afspraken zijn ,,in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving'', benadrukte de minister.

Volgens Bot is er tot donderdagavond laat onderhandeld met de autoriteiten, in afwachting van toestemming van de vader. De man wilde in eerste instantie per se met zijn kinderen meekomen naar Nederland. Hij heeft die eis uiteindelijk laten vallen. Over de verdere gemaakte afspraken met de vader en de Syrische autoriteiten wilde Bot om ,,redenen van privacy'' niet te veel uitweiden.

Tot het laatste moment heeft het er volgens de bewindsman om gespannen of een akkoord met Syrië rond was te krijgen ,,Zelden heb ik me voor een geval zo moeten inspannen'', aldus Bot. De afspraak dat ministers van de Europese Unie geen bezoek brengen aan het land, heeft hij bewust doorbroken. ,,Syrie is niet alleen een deel van het probleem, maar ook een deel van de oplossing.'' De uiteindelijke doorbraak in de onderhandelingen noemde hij ,,een prachtig kerstcadeau''.

De ambassadeur van Nederland in Syrië, Desiree Bonis, was vrijdag meegekomen met Sara en Ammar. Volgens haar heeft de vader Hisham Hafez zijn kinderen nog gezien voor vertrek. ,,Hij was verdrietig en had het er erg moeilijk mee.'' Hafez zelf zei eerder op de dag dat hij zijn kinderen niet meer had gezien.

Bonis zei dat het personeel van de ambassade de kinderen de komende tijd wel zal missen. ,,In het begin hebben we elke dag, elke avond en in de weekeinden op ze gepast. We kookten elke dag voor de kinderen. Je gaat echt van ze houden.'' Uiteindelijk overheerst toch de blijdschap dat Sara en Ammar weer zijn herenigd met hun moeder. ,,Het is vreselijk als je maandenlang het gebouw niet uitkomt.''


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 23-12-2006 9:53 by MMayo Profiel van MMayo

Dus een vent die er moedwillig voor zorgt dat zijn kinderen maanden in een gebouw moeten zitten die ze niet kunnen verlaten, mag nu doodleuk weer vrolijk zijn kinderen in NL bezoeken? Rare gang van zaken.


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 23-12-2006 10:29 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

vraag me af of de kinderen dat zelf wel willen


Je moeder.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 23-12-2006 10:31 by MMayo Profiel van MMayo

Wat de kinderen willen maakt natuurlijk geen donder uit. Dat de kinderen zelf zijn weg gevlucht bij de pa vandaan geeft natuurlijk ook wel aan dat ze het geweldig vonden dat samenzijn met hun pa.


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 23-12-2006 13:31 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com

De ouders van een 12-jarig meisje uit Chicago wilden hun dochter de mp3-speler Microsoft Zune cadeau geven voor kerst. Nadat het cadeau uitgepakt was, bleek de Zune vol te staan met anderhalf uur aan stevige homoporno, waarin orgies bedreven werden.

"Het was een homoseksuele orgie die ze opgenomen hadden en duurde een uur en 44 minuten", aldus de vader, Chanell Martin, aan de WFLD Reporter. De Zune leek eerder gebruikt te zijn, ook omdat de oplader van het apparaat ontbrak. Toen het gezin terug ging naar de winkel Wal-Mart, vond dit bedrijf dat ze maar bij Microsoft moesten gaan klagen. Na media-aandacht heeft het bedrijf besloten tot een intern onderzoek en het geld terug te geven. Ook kregen ze een cadeaubon van 25 dollar. Toch is het gezin niet blij met de aanbieding. "Wat vertel je aan een 12-jarig kind dat vijf mannen seks met elkaar heeft zien hebben? Dat is geen gesprek dat ik wil voeren", aldus Martin.

De Zune is de nieuwe mp3-speler van Microsoft. Het moet de concurrent worden van Apples iPod en Creatives Zen. Het apparaat zal nog dit jaar in Europa verschijnen. Hopelijk wel zonder voorgeprogrammeerde inhoud.



Against God and Government


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 23-12-2006 15:21 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

.. pappa weet wel veel details van het filmpje ..


Burzum
Usericon van Burzum
Posted 23-12-2006 15:21 by Burzum Profiel van Burzumhttp://www.last.fm/user/Raymond1982

Viel mij ook al op ja


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 23-12-2006 15:24 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 23 december 2006 9:53 schreef MMayo het volgende:
Dus een vent die er moedwillig voor zorgt dat zijn kinderen maanden in een gebouw moeten zitten die ze niet kunnen verlaten, mag nu doodleuk weer vrolijk zijn kinderen in NL bezoeken? Rare gang van zaken.

Nee hoor, zodra hij op Nederlandse bodem komt gaat hij rechtstreeks naar het gevang.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 23-12-2006 15:45 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 23 december 2006 15:24 schreef ZelThoR het volgende:
Nee hoor, zodra hij op Nederlandse bodem komt gaat hij rechtstreeks naar het gevang.
En dat geloof jij?


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 23-12-2006 15:48 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Olav weer eens lekker naief


Smoochy
raar maar waar
Usericon van Smoochy
Posted 23-12-2006 15:48 by Smoochy Profiel van Smoochy

En mag hij ze dan ook de stad in nemen zonder begeleiding, dan zitten ze binnen 3 uur weer in Syrie te kijken.


SUPPORT YOUR LOCAL SERIAL KILLER.


Smoochy
raar maar waar
Usericon van Smoochy
Posted 23-12-2006 15:51 by Smoochy Profiel van Smoochy

Lagere boete ExxonMobil voor olieramp Alaska

anp | Gepubliceerd op 22 december 2006, 21:30
Laatst bijgewerkt op 22 december 2006, 21:37

SAN FRANCISCO - Het hof van beroep in San Francisco heeft de schadevergoeding die oliemaatschappij ExxonMobil moet betalen wegens een olieramp in 1989, teruggebracht. ExxonMobil moet nu 2,5 miljard dollar betalen in plaats van 4,5 miljard.


Het hof oordeelde vrijdag dat de oorspronkelijke boete hoger was dan de maximale straf die het federale Hooggerechtshof voor dergelijke zaken heeft vastgesteld.

Een olietanker van het in Texas gevestigde bedrijf, de Exxon Valdez, liep in mei 1989 aan de grond voor de kust van Alaska. Miljoenen tonnen olie kwamen in zee terecht, waardoor enorme milieuschade ontstond. Vooral de visserijsector in het gebied werd zwaar getroffen door wat beschouwd wordt als de grootste milieuramp uit de Amerikaanse geschiedenis.

Het is al de tweede keer dat de schadevergoeding die ExxonMobil moet betalen wordt verlaagd. In 1994 stelde een rechtbank in Alaska die vast op 5 miljard dollar, maar dat bedrag werd in 2001 in hoger beroep verlaagd. Het bedrijf meent echter dat de boete veel lager zou moeten zijn omdat het al miljarden heeft gestoken in het opruimen van de olievervuiling en in compensatie voor de gedupeerden.



SUPPORT YOUR LOCAL SERIAL KILLER.


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 23-12-2006 16:03 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 23 december 2006 15:45 schreef kwelgeest het volgende:
En dat geloof jij?
*zucht*

Het ging erom of hij het MAG of niet. Wat er precies gebeurt, whatever.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 23-12-2006 16:10 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 23 december 2006 15:24 schreef ZelThoR het volgende:
Nee hoor, zodra hij op Nederlandse bodem komt gaat hij rechtstreeks naar het gevang.
Ik zie niets vrijblijvends in deze post.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Argus
Our fate is written in the web. Woven by the Norns
Usericon van Argus
Posted 23-12-2006 16:58 by Argus Profiel van Argus

quote:
Op 23 december 2006 15:51 schreef Smoochy het volgende:
Lagere boete ExxonMobil voor olieramp Alaska





Born to bleed. Fighting to succeed. Build to endure what this world throws at me.. Mag ik u verder een boeketje haagsche bloemen aanbieden?


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 23-12-2006 17:19 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 23 december 2006 15:24 schreef ZelThoR het volgende:
Nee hoor, zodra hij op Nederlandse bodem komt gaat hij rechtstreeks naar het gevang.


De vader van Ammar en Sara mag zijn kinderen zo vaak als hij maar wil in Nederland bezoeken. Dat stelde minister Ben Bot (Buitenlandse Zaken) vrijdag op een persconferentie op Schiphol na aankomst van de kinderen.

Lijkt me niet dat hij dan direct de bak in gaat.


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 23-12-2006 20:34 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 23 december 2006 16:10 schreef kwelgeest het volgende:
Ik zie niets vrijblijvends in deze post.

Pardon, voeg maar ergens 'als het goed is' toe...


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 23-12-2006 20:38 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 23 december 2006 17:19 schreef MMayo het volgende:
De vader van Ammar en Sara mag zijn kinderen zo vaak als hij maar wil in Nederland bezoeken. Dat stelde minister Ben Bot (Buitenlandse Zaken) vrijdag op een persconferentie op Schiphol na aankomst van de kinderen.

Lijkt me niet dat hij dan direct de bak in gaat.

Tsja.

http://www.nos.nl/nos/artikelen/2006/12/art000001C72644A19829C7.html

quote:
Het Openbaar Ministerie in Groningen zegt dat de vader van Sara en Ammar zal worden opgepakt en verhoord zodra hij voet op Nederlandse bodem zet. Volgens het OM heeft minister Bot wat te enthousiast gesproken toen hij zei dat de Syriër de kinderen vrij in Nederland zal kunnen bezoeken.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


Paul
GOD
Usericon van Paul
Posted 25-12-2006 9:40 by Paul (Administrator) Profiel van Paulhttp://https://www.brainoverload.nl/



skullfuck
smaakvervanger
Usericon van skullfuck
Posted 25-12-2006 11:18 by skullfuck Profiel van skullfuckhttp://



Suck my piss


ratje
X-tinXion
Usericon van ratje
Posted 25-12-2006 11:43 by ratje Profiel van ratjehttp://www.conradhultermans.com

quote:
Op 25 december 2006 9:40 schreef Paul het volgende:
James Brown dood

http://www.nu.nl/news/926516/62/James_Brown_overleden.html


Invloedrijke man was dat ja!!



Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 26-12-2006 14:47 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com

Islamitische milities Somalië trekken zich terug
Gepost door Redactie - Bron: ANP
Gepubliceerd: dinsdag 26 december 2006 @ 14:26

Icoon OorlogStrijders van islamitische krijgsheren die het opnemen tegen de zwakke centrale Somalische regering hebben zich dinsdag op verschillende plaatsen teruggetrokken. De actie komt na zes dagen van felle gevechten. Volgens een commandant gaat het om een tactische manoeuvre.

,,Er is veel druk op alle fronten en om de oorlog te winnen hebben de islamitische strijders verscheidene posities geëvacueerd'', aldus de commandant die niet met naam genoemd wilde worden tegen het persbureau AFP. De islamitische strijders zouden dinsdag de plaatsen Dinsoor en Burhakaba hebben ontruimd.

In die laatste plaats hebben ze volgens bewoners materieel achtergelaten. ,,Vanochtend zag men geen enkele islamitische strijder meer. Ze zijn allemaal in de nacht vertrokken. Ze hebben materieel achtergelaten in de versterkingen die ze hadden aangelegd'', meldde een ooggetuige. Ethiopische gevechtsvliegtuigen zouden de terugtrekkende militieleden hebben bestookt met raketten.

Eerder al heroverde het Somalische regeringsleger de plaats Idale, 80 kilometer ten zuiden van Baidoa. De zwakke door Ethiopië gesteunde Somalische Federale Overgangsregering zetelt in die stad en is onder druk komen te staan van de Hoge Islamitische Rechtbankenraad die in juni zijn opmars begon vanuit de hoofdstad Mogadishu.

Ook in het midden van het land rukten dinsdag regeringsmilitairen gesteund door Ethiopische eenheden steeds verder op. Volgens bewoners hebben de militairen de militieleden verdreven uit de regio Bandiradley en Adado.

Ethiopië maakte dinsdag melding van grote overwinningen in Somalië. ,,De fundamentalisten zijn verslagen en trekken zich in wanorde terug. Ze zijn niet in staat verzet te bieden'', stelde het ministerie van Informatie in een communiqué.






Goede zaak, oprotten met die fundi's

[Dit bericht is gewijzigd door Rotzak op 26-12-2006 14:47]


Against God and Government


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 26-12-2006 16:46 by Schaep Profiel van Schaep

quote:
Op 22 december 2006 4:37 schreef Slechtheid het volgende:
Was dat van dezelfde site?


Ja, zie de link naar de uitgebreide uitleg!


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 26-12-2006 17:01 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 23 december 2006 16:58 schreef Argus het volgende:

Je had angst dat de boete in de benzineprijs werd doorberekend?



Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen