IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : (on)Zinnig Nieuws Deel V Vorige pagina | Volgende pagina
Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 23-07-2004 11:32 by Chelman Profiel van Chelman

Ik ga niet naar Maleisie. Voor mij wordt het helaas Kralingen.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


filosofem
Usericon van filosofem
Posted 23-07-2004 13:51 by filosofem Profiel van filosofem

Greenpeace aangeklaagd wegens overtreden milieuwetten

Uitgegeven: 23 juli 2004 12:59

AMSTERDAM - Het openbaar ministerie in Alaska heeft Greenpeace aangeklaagd wegens het overtreden van milieuwetten omdat een schip van de organisatie geen documenten over preventie van olieverlies heeft ingediend voordat het de territoriale wateren van de staat binnenvoer.

De Arctic Sunrise, met 27 milieuactivisten aan boord, vaart in het zuidoosten van Alaska rond om te protesteren tegen de houtkap in het Tongass National Forest.

Op 14 juli kreeg het schip een dagvaarding van het departement voor milieubescherming omdat het niet beschikte over een actieplan en een certificaat van financiële aansprakelijkheid bij mogelijk olieverlies. Behalve olietankers moeten ook andere grote schepen die binnen vijf dagen indienen. Het schip moest voor anker gaan totdat de documenten klaar waren. Het schip negeerde dat echter en werd nogmaals tegengehouden. Afgelopen donderdag werd er een klacht ingediend.

Niet op de hoogte

Volgens Greenpeace gaat het om een vergissing en zijn de benodigde documenten ingediend zodra de fout ontdekt was. Een woordvoerder van Greenpeace zei niet op de hoogte te zijn van de aanklacht. "Het was een fout die te maken heeft met administratie, niet met milieubescherming. Wij zijn Greenpeace. Natuurlijk willen wij overal volgens de milieuwetten handelen," aldus de woordvoerder.

De kapitein en de reder van het schip riskeren maximaal een jaar gevangenisstraf en een boete van tienduizend dollar. Greenpeace riskeert een boete van tweehonderdduizend dollar.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 23-07-2004 15:35 by Chelman Profiel van Chelman

bwuahahaha Heersch!


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Skull
Usericon van Skull
Posted 23-07-2004 15:40 by Skull Profiel van Skullhttp://www.sammath.nl

da's een duur 'foutje'


- Mutatis mutandis -


webblaster wim
Onzin-narrator
Usericon van webblaster wim
Posted 23-07-2004 20:13 by webblaster wim Profiel van webblaster wimhttp://www.judgementday.nl

Four inmates escape, go on beer run
Wednesday, July 21, 2004 Posted: 1222 GMT (2022 HKT)



four inmates are accused of sneaking out of jail on a beer run, then returning.

ROGERSVILLE, Tennessee (AP) -- The party's over for four inmates accused of going on a beer run after the jail's doors were accidentally left unlocked.

The men were charged Monday with escape and bringing alcohol into a jail.

The breakout occurred Thursday night after cellblock doors at the Hawkins County Jail were left unlocked and a faulty control panel failed to alert jailers, Sheriff Warren Rimer said.

Two of the inmates walked out through a fire exit, leaving the door propped open with a Bible, and made a hole in the exercise yard fence. They walked to a market, bought some beer and returned to the jail to share it with other prisoners. When the booze ran out, the other two inmates made another beer run to a different store.

Authorities believe the inmates bought more than two cases of beer in all.

"I guess they thought if they came back they wouldn't be charged with escape," Rimer said, "but they were wrong."

The store visits did not raise alarm because the inmates were wearing street clothes borrowed from other prisoners. The crowded jail does not have enough orange jumpsuits to go around.

http://edition.cnn.com/2004/LAW/07/20/brf.inmates.beer.run.ap/index.html




Oud Vuil.


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 24-07-2004 20:28 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

Turkije rommelt met maagdelijkheidscontrole

In Turkije is nog steeds per wet geregeld dat meisjes zonodig een maagdelijkheidscontrole moeten ondergaan. Een Turks meisje kan door haar ouders, onderwijzer of de schoolleiding gedwongen worden een dergelijke controle te ondergaan bij een arts. Het Turkse parlement wilde af van die controles, ook al omdat het strafrecht aangepast moet worden aan die van Europa, wil men zich daarbij aansluiten.

De parlementscommissie die het Turkse strafrecht moet aanpassen aan het Europese, lijkt nu echter toch een maas in de wet te hebben gevonden om de maagdelijkheidscontroles niet geheel te verbieden. Zo wil de commissie dat onderwijzers en de schoolleiding niet langer leerlingen aan de controle mogen onderwerpen. Maar ouders mogen het nog wel. Die hebben dan wel de toestemming nodig van een rechter en een officier van justitie, voordat de controle mag plaatsvinden.

Vrouwenbewegingen in Turkije zijn woedend en eisen dat de maagdelijkheidscontroles helemaal uit de wet verdwijnen: ''Deze controles zijn één van de middelen in een door mannen gedomineerde maatschappij om vrouwen te blijven onderdrukken'', aldus Müjde Bilgütay, woordvoerster van veertig vrouwenorganisaties.

De woede is er ook omdat de commissie een U-bocht-constructie lijkt te hebben gemaakt om meisjes toch aan een maagdelijkheidstest te onderwerpen. Men wil namelijk dat seks tussen kinderen van 15 tot 18 jaar onderling verboden is, ook als het met beider instemming plaats vindt. Een familielid hoeft alleen maar een klacht in te dienen dat zijn dochter, nichtje, kleinkind of zus seks gehad zou hebben, en een rechter moet een maagdelijkheidstest goedkeuren. Er moet immers een strafbaar feit onderzocht worden.

Eerwraak
Eerwraak plegers komen er tot nu toe met relatief lichte straffen van af. De Turkse wet beschouwde de 'seksuele daad' van meisjes namelijk als zwaar provocatief. De commissie wil nu dat de daders levenslang krijgen, als aan de moord een gezamenlijk familiebesluit ten grondslag ligt, en deze dus gepland was. Maar de dader die op eigen initiatief handelt kan strafvermindering tegemoet zien, wanneer hij aantoont dat sprake was van ''provocerend gedrag'' door het meisje.

Ook dit voorstel heeft de woede gewekt van de vrouwenbeweging: ''De meeste moorden vinden op eigen initiatief van de man plaats. Hoe moet je bewijzen dat de familie erbij betrokken was? Als deze wetten worden toegepast, vrees ik dat er niet veel zal veranderen voor Turkse meisjes en vrouwen'', zegt Bilgutay.

De Turkse volksvertegenwoordiging zal in september stemmen over de voorstellen van de parlementscommissie. De verwachting is dat ze onveranderd zullen worden aangenomen. De vrouwenbeweging kan dan nog proberen via internationaal recht het besluit te laten vernietigen. Het is namelijk in strijd met onder andere Europese verdragen, die Turkije al heeft getekend.


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 24-07-2004 20:39 by ghoulliette Profiel van ghoulliette


EVANESCENCE singer Amy Lee has admitted to Launch Radio Networks that she was a little nervous about being able to draw enough fans to fill the seats on the band's current North American tour. "It's a little scary, because you always look at the numbers," Lee said. "Like, when we're booked to play a place that's maybe 15,000 or more people, that's a really large amount of people.
quote:
And when you're thinking of it in terms of, like, 'I'm headlining, can we really pull that many people?', it does make you a little nervous, I guess.
You're always, like, just kind of hoping until that last week, when you start to see them really selling, you're like, "Okay, good, whew! Awesome.' (laughs)"

Het "Wij" gevoel is duidelijk aanwezig dus


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 24-07-2004 20:40 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Dat hele Turkije, plus het volk, behoort toe aan de middeleeuwen.

Welkom bij de EU!


Faust
Annoying.
Usericon van Faust
Posted 24-07-2004 20:42 by Faust Profiel van Faust

(on)Zinnig nieuws De zanger van Covered in Ashes is is is is is is postbode geworden. Alles is voor niets geweest


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 24-07-2004 20:44 by ghoulliette Profiel van ghoulliette

quote:
Op 24 juli 2004 20:40 schreef Jenje het volgende:
Dat hele Turkije, plus het volk, behoort toe aan de middeleeuwen.

Welkom bij de EU!

SGP?

Gij die zonder zonden is...


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 25-07-2004 16:30 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 24 juli 2004 20:40 schreef Jenje het volgende:
Dat hele Turkije, plus het volk, behoort toe aan de middeleeuwen.

Welkom bij de EU!

TURKIJE hoort niet bij europa laat staan de EU


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 25-07-2004 17:14 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

quote:
Op 25 juli 2004 16:30 schreef ElitE het volgende:
TURKIJE hoort niet bij europa laat staan de EU


tsja, je kunt niet ontkennen dat er een stuk Turks grondgebied op het Europese vasteland ligt. Dus in die zin hoort Turkije wel bij Europa. En naast de Turken zijn er natuurlijk ook nog o.a. de Albanezen die moslim zijn. En de Belgen want:

300 Belgen bekeerd tot moslim

300 voornamelijk katholieke Belgen hebben zich vorig jaar bekeerd tot de islam. Het gaat hier om zowel mannen als vrouwen. Dat heeft het Islamitisch Centrum in Brussel desgevraagd bekend gemaakt. Dit najaar worden er nog meer bekeringen verwacht.

Het hoge aantal bekeringen komt vooral door alle media-aandacht voor de islam, hoewel mensen hierdoor niet altijd positief tegenover het geloof komen te staan. Mensen die zich tot moslim bekeren, moeten wel een geloofsverklaring afleggen.


nekro
Usericon van nekro
Posted 25-07-2004 17:23 by nekro Profiel van nekro

quote:
Op 25 juli 2004 17:14 schreef attila_de_hun het volgende:
tsja, je kunt niet ontkennen dat er een stuk Turks grondgebied op het Europese vasteland ligt. Dus in die zin hoort Turkije wel bij Europa. En naast de Turken zijn er natuurlijk ook nog o.a. de Albanezen die moslim zijn. En de Belgen want:

300 Belgen bekeerd tot moslim

300 voornamelijk katholieke Belgen hebben zich vorig jaar bekeerd tot de islam. Het gaat hier om zowel mannen als vrouwen. Dat heeft het Islamitisch Centrum in Brussel desgevraagd bekend gemaakt. Dit najaar worden er nog meer bekeringen verwacht.

Het hoge aantal bekeringen komt vooral door alle media-aandacht voor de islam, hoewel mensen hierdoor niet altijd positief tegenover het geloof komen te staan. Mensen die zich tot moslim bekeren, moeten wel een geloofsverklaring afleggen.


mafkezen. Wie zich bekeerd tot de Islam is niet helemaal meer goed bij z'n hersens.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 25-07-2004 17:32 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 25 juli 2004 17:14 schreef attila_de_hun het volgende:
tsja, je kunt niet ontkennen dat er een stuk Turks grondgebied op het Europese vasteland ligt. Dus in die zin hoort Turkije wel bij Europa. En naast de Turken zijn er natuurlijk ook nog o.a. de Albanezen die moslim zijn. En de Belgen want:


tja belgie heeft ook 2 plaatjes binnen ons grondgebied.....


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 25-07-2004 17:38 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

quote:
Op 25 juli 2004 17:32 schreef ElitE het volgende:
tja belgie heeft ook 2 plaatjes binnen ons grondgebied.....


maar we hebben dan toch ook geen problemen met de Belgen (op 300 na )en de "cultuurverschillen" zijn toch niet van dien aard dat er oorlog van gaat komen (dit in tegenstelling tot militante moslims)


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 25-07-2004 17:49 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 25 juli 2004 17:38 schreef attila_de_hun het volgende:
maar we hebben dan toch ook geen problemen met de Belgen (op 300 na )en de "cultuurverschillen" zijn toch niet van dien aard dat er oorlog van gaat komen (dit in tegenstelling tot militante moslims)

reden extra om turkije niet toe te laten


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


helmet
Smaad
Usericon van helmet
Posted 26-07-2004 13:40 by helmet Profiel van helmethttp://www.wovendarkness.com

Bosbranden verwoesten honderden hectares in Portugal

LISSABON - Bosbranden hebben in Portugal honderden hectares bos verwoest. Door het vuur moesten verscheidene stranden in de afgelopen dagen worden ontruimd. Volgens de brandweer zijn er nog ongeveer zes brandhaarden.

Vijf woningen raakten verwoest door de vlammen in de Algarve, waar tientallen mensen moesten worden geëvacueerd. Door de droogte in het gebied verspreiden de vlammen zich snel. Bij Setúbal kreeg de brandweer wel controle op een brandhaard, nadat stranden waren gesloten en honderden toeristen in veiligheid waren gebracht.

Bosbranden verwoestten vorig jaar bijna 400.000 hectare. Achttien mensen kwamen toen om het leven.

Bron: Nu.nl

Hanneke, pas je wel een beetje op met het maken van die marshmellows?


I'm not being rude. You're just insignificant.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 26-07-2004 13:41 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Gebeurt elk jaar hoor ...


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 26-07-2004 22:34 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 26 juli 2004 13:41 schreef Jenje het volgende:
Gebeurt elk jaar hoor ...

is toch goed voor de natuur? allemaal nieuwe plantjes enzo.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 26-07-2004 23:26 by Valorian (Redacteur) Profiel van Valorian

Treinen bij Nijkerk stil na vondst verdacht pakketje

Uitgegeven: 26 juli 2004 22:37
Laatst gewijzigd: 26 juli 2004 22:49

NIJKERK - Tussen Putten en Amersfoort hebben maandagavond ruim een uur geen treinen gereden, omdat langs de spoorbaan bij het station van Nijkerk een verdacht pakketje was gevonden. Het ging volgens een woordvoerster van de politie om een tas, die rond acht uur door een voorbijganger werd aangetroffen.

Nadat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) had vastgesteld dat er geen explosieven in de tas zaten, gaf de politie de sporen weer vrij. De tas bevatte volgens de politie alleen persoonlijke bezittingen. Het station werd na de vondst van de tas afgezet en tussen Amersfoort en Zwolle reden ook geen intercity's.

Bron: Nu.nl

....






Je Moeder
Usericon van Je Moeder
Posted 27-07-2004 0:31 by Je Moeder Profiel van Je Moederhttp://www.rtl.nl/huistuinkeuken/eigenhuisentuin/

PANIEK



Snaack
Usericon van Snaack
Posted 27-07-2004 0:37 by Snaack Profiel van Snaack

Ook dom van die terrorist om zijn tas met persoonlijke bezittingen kwijt te raken, nu weet de politie hem zo te vinden natuurlijk


chriz
Dóh!
Usericon van chriz
Posted 27-07-2004 19:42 by chriz Profiel van chrizhttp://www.youtube.com/user/facesofcain

quote:
Virus verspreidt zich via zoekmachines

Uitgegeven: 27 juli 2004 07:31

SAN FRANCISCO - Een nieuw computervirus Mydoom.M., dat zoekmachines voor internetsites belaagt op zoek naar slachtoffers, heeft zich maandag op grote schaal verspreid. Mensen die de sites, waaronder Google, bezoeken en op zoek gaan naar e-mailadressen, krijgen een foutmelding.

Dat meldden veiligheidsdeskundigen op internetgebied. Zoekmachines als Google, Yahoo en Lycos raakten maandag door het massale bezoek overbelast en werden een stuk trager.


Worm

Het virus, eigenlijk een worm, is een variant op Mydoom en verspreidt zich via e-mail. Computers die geïnfecteerd zijn met dit nieuwe virus, vragen massaal bij zoekmachines e-mailadressen aan. Vervolgens worden naar deze adressen weer e-mails gestuurd.

Geadresseerden die de e-mail vervolgens openen, raken zelf besmet, tenzij zij de juiste anti-virusprogramma's op hun computer hebben. Dagelijks gebruiken alleen al tweehonderd miljoen mensen Google. Vooral gebruikers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk zijn het slachtoffer van de worm. In andere landen lijkt er niets aan de hand.

Beurs

Het virus sloeg toe op de dag dat Google de prijs van zijn aandelen heeft bekendgemaakt bij de komende gang naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. De beursintroductie moet ongeveer drie miljard dollar opleveren.

Google bevestigde dat Mydoom.M. de prestaties van de zoekmachine enigszins beïnvloedde. Een woordvoerder van Yahoo bevestigde eveneens dat de zoekmachine iets trager was geworden. De problemen bij de zoekmachines waren in de nacht van maandag op dinsdag nagenoeg opgelost.




bron: nu.nl



Je Moeder
Usericon van Je Moeder
Posted 27-07-2004 22:21 by Je Moeder Profiel van Je Moederhttp://www.rtl.nl/huistuinkeuken/eigenhuisentuin/




ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 27-07-2004 22:23 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

hehe volgens mij heeft hij al een hersentumor hoor


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen