IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Krakers Deel 2: Crusty the Dreadlock strikes again. Vorige pagina | Volgende pagina
Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 06-04-2006 16:47 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 6 april 2006 16:11 schreef chaoss het volgende:
Vooral in de jaren '70 en '80 was het doel van kraken het aan de kaak stellen van woningnood. Hoewel het niet meer zo nijpend was als in die tijd, neemt niet weg dat er nog steeds te weinig woningen zijn. (volgende bron is de woonbond)
In 2005 kwamen er 17.000 huurwoningen bij, terwijl er 15.000 huurwoningen werden gesloopt.



Vorig jaar zijn er 67.000 woningen in totaal gebouwd. Dat is 3% meer dan in 2004 en bovendien is het volledig te danken aan een stijging van het aantal gebouwde huurwoningen.

Daarnaast is het zo dat kopen bijna altijd goedkoper is dan huren. Economisch geredeneerd is het niet vreemd. In een koopwoning ben je immers minder flexibel, je komt er niet zomaar vanaf met een opzegtermijn. Het niet willen kopen is een keus en bovendien een legitieme keus. Zolang die keus gemaakt kan worden (en voor de meeste mensen kan dit) is er geen NOOD.

quote:

In een 56-tal wijken worden 95.000 goedkope huurwoningen gesloopt, daarvoor in de plaats komen 60.000 koopwoningen en 40.000 (middel)dure huurwoningen (met huren van minsten 600 euro per maand). Deze woningen zijn onbetaal voor mensen met een laag of modaal inkomen. Een koopwoning is voor 85% van de huurders onbetaalbaar.



Hehe. In Rotterdam hebben de wooncorproaties laatst becijferd dat 80% van hun huurders prima in staat zijn om de woning waar ze wonen te kopen.....kopen is dus blijkbaar wel betaalbaar voor de huurders.

Je praat over een huur van 600 euro. Volgens de NIBUD en andere instituten horen woonlasten ergens tussen de 30%-40% van je netto inkomen te liggen. Je moet dus om en nabij de 1500 netto per maand te verdienen om in die NIEUWBOUW woning te gaan wonen. 1500 in de maand vind ik geen enorm bedrag wat grote groepen buitensluit. Daarnaast zijn er ook nog ZAT goedkopere woningen. Maar ja, dan woon je in een mindere wijk. Tsja, had je een betere job moeten zoeken als je in een fijne buurt wilt wonen.


quote:

Die groep is aan het stijgen vanwege een aantal zaken:
1) de inkomsten van een grote groep mensen is achteruit gegaan door de zorgwet.
2) datzelfde geldt voor huurtoeslag (voormalig huursubsidie) die voor de lage inkomensgroep verminderd is.



1.) De groepen met lage inkomens gaan er op vooruit of blijven gelijk. De mensen die vooral achteruit gaan zijn tweeverdieners zonder kinderen, bovenmodaal verdienende alleenstaande etc.... Dat zijn nou niet echt groepen die moeilijk aan een huis komen...

2.) Daar is mij niks van bekend ik heb geen huursubsidie en vind het een vreemd instrument. Ik zie echter wel graag rekenvoorbeelden.

quote:

Het aantal mensen dat dus geen woning kan betalen zonder (verder) in de schulden te komen neemt alleen maar toe.



Cijfers? Feiten? Een op economische en niet emotionele gronden gebasseerde analyse van de woningmarkt? Heb je dat?

Wist je dat een OVERGROTE meerderheid van de mensen die met schulden kampt het geleende geld voor consumptieve goederen (televisies, kleren etc.)heeft aangewend? Ja, ook de voedselbankpaupers. Wiste je dat 2/3e van de mensen die aan een schuldsaneringstraject meedoen afhaken wanneer ze horen dat ze misschien hun auto of TV moeten verkopen?

quote:

Om het probleem van woningnood te kunnen opvangen moeten er jaarlijk 80.000 nieuwe woningen gebouwd worden, in de praktijk wordt er niet meer dan 17.000 gebouwd. Te weinig dus voor een groeiende vraag (niet voor niets laten speculanten hun huizen leeg staan, die gaan al uit van een krapte op de woningmarkt).



Het aantal woningen die gebouwd worden is volstrekt irrelevant. Het enige wat wel relevant is het aantal NETTO gebouwde woningen en dan ook nog eens in relatie met de stijging van de populatie.

Er staan trouwens betrekkelijk weinig woonhuizen vrij...de leegte heerscht vooral op de kantorenmarkt. Je kan tegenwoordig een kantoor huren met een 2-jarig contract waarbij je 3-4 maanden GRATIS kan krijgen. De verhuurders zien namelijk liever een constante cashflow...

Overigens zijn er in de praktijk vorig jaar geen 17.000 maar 67.000 nieuwe woningen gebouwd, maar goed.

quote:

Het is zo dat eigenricht in Nederland niet toegestaan is. De kraakbeweging heeft in de loop van de tijd weinig vertrouwen meer in het rechtssysteem. Panden worden ontruimd terwijl de eigenaar geen concrete plannen heeft. Vaak is het zo dat er geen plannen zijn, vergunningen niet afgegeven zijn of zelfs maar mogen worden of dat de plannen elkaar tegenspreken. In de meest bizarre gevallen zijn de eigenaren zelfs dood of zitten ze in het gevang.


Ik heb ook weinig vertrouwen in de pliesie maar dat geeft mij nog geen recht om eigen rechter te spelen. Two wrongs don't make a right.

Ik vraag me trouwens af wat zo bizar is aan dode eigenaren of eigenaren die in de bak brommen? Een dode eigenaar heeft erfgenamen en vaak is hij niet eens de eigenaar maar een rechtspersoon waarvan hij weer eigenaar was...en rechtspersonen kunnen niet dood.

Ik wist niet dat het uitzitten van een gevangenisstraf een automatische verbeuring van al je bezittingen betekent?

[Dit bericht is gewijzigd door Chelman op 06-04-2006 16:47]


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 16:52 by chaoss Profiel van chaoss

Ik haal nergens het recht vandaan. Ik probeer alleen uit te leggen wat de achterliggende gedachten van kraken is: namelijk collectiviteit. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor elkaars welzijn. Wie hulp nodig heeft kan over het algemeen bij kraakpanden terecht. In Amsterdam kennen we bijvoorbeeld een kraak-tandarts en een kraakdokter. Dat zijn opgeleide mensen die gratis of heel goedkoop arme mensen helpen, maar wel in een kraakpand zitten.
Het is vanuit mijn sociale oogpunt naar een geindividualiseerde samenleving waar geld belangrijker is dan andermans welzijn dat ik kraken niet afkeur.

Overigens, alle genoemde panden zijn op normale wijze overgedragen aan de gemeente of worden bewoond en onderhouden door de krakers van weleer.


don't fuck the system, change it


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 06-04-2006 16:53 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 6 april 2006 16:31 schreef chaoss het volgende:
Ik vond je vraag wel interessant en ben eens gaan kijken in Amsterdam welke culturele plaatsen vroeger kraakpanden waren en nu nog steeds bestaan.


Maar dat was mijn vraag niet. Ik bestrijd niet het feit dat er soc-cult activiteiten in kraakpanden plaatsvinden.

Ik vraag me gewoon af of je aan kan tonen dat de culturele diversiteit zonder die panden minder geweest zou zijn (er zouden waarschijnlijk andere culturele acitviteiten voor in de plaats gekomen zijn) en of de diversiteit in bijvoorbeeld NL groter is dan die in pakweg Polen of VS waar kraken op een ZEER beperkte schaal plaatsvindt?

Zoals Mutilator al eerder zei kan je dat niet echt meten omdat er te veel factoren een rol in spelen. Daarom is het een loos argument.

Alleen het feit dat er activiteiten plaatsvinden is niet voldoende om kraken goed te praten. Je plaatst dan de mogelijkheid tot het bedrijven van kunst hoger dan een fundamenteel recht dat uit de door jou aangehaalde delcaratie van de mensenrechten voortvloeit en dat kan dus niet.

[Dit bericht is gewijzigd door Chelman op 06-04-2006 17:02]


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 17:02 by chaoss Profiel van chaoss

oke, ik had je vraag verkeerd begrepen.


don't fuck the system, change it


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 06-04-2006 17:15 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Nee je ontwijkt vragen ...


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 17:16 by chaoss Profiel van chaoss

Overigens vind ik het niet interessant om op ongefundeerde onderbuiks oergeluiden te reageren van een paar NSMB-ers hier die denken dat hun megalomane psychopaat (jawel, die vent die weigerde te geloven dat zijn troepen in de pan gehakt werden en uiteindelijk zelfs kinderen misbruikten om zijn verknipte wereldbeeld te verdedigen, maar zelf uiteindelijk de lafste weg koos) voorbeeld het goed met hun voorhad. Zolang deze mensen de geschiedenis niet kennen en de mogelijke gevolgen voor hen en hun huidige leefstijl als hij gewonnen had, maak ik hier geen woorden meer vuil aan. Zorg er eerst maar voor dat je extreem-rechtse scene niet meer geregeerd wordt door een zooitje megalomane, frauduleuse zielepoten en dat ze met een HAALBAAR partijprogramma komen waar Nederland echt wat aan heeft. Tot nu is extreem-rechts op sterven na dood. NNP, NR, NA, RVF etc. etc. splinters die tot nu toe niks meer bereikt hebben dan een paar buitenlanders schoppen en elkaar zwart maken. AFA lacht zich dood.
Haatzaaien en racisme behoren niet onder de vrijheid van meningsuiting.


don't fuck the system, change it


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 06-04-2006 17:19 by Chelman Profiel van Chelman

Wat heeft dat precies met kraken te maken?



KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 17:19 by chaoss Profiel van chaoss

hoezo ik ontwijk vragen? Ik gaf reactie op de vraag, echter ik had hem verkeerd begrepen. En zoals Chelman zelf al zei:
"Zoals Mutilator al eerder zei kan je dat niet echt meten omdat er te veel factoren een rol in spelen. Daarom is het een loos argument."

Dan lijkt het mij zinloos toch proberen dit te bewijzen.




don't fuck the system, change it


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 17:20 by chaoss Profiel van chaoss

dat was mijn reactie op de vele reacties van mensen als Rotzak. Voordat ze weer met van die non-interssante posts komen.


don't fuck the system, change it


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 06-04-2006 17:23 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 6 april 2006 17:16 schreef chaoss het volgende:
Overigens vind ik het niet interessant om op ongefundeerde onderbuiks oergeluiden te reageren van een paar NSMB-ers hier die denken dat hun megalomane psychopaat (jawel, die vent die weigerde te geloven dat zijn troepen in de pan gehakt werden en uiteindelijk zelfs kinderen misbruikten om zijn verknipte wereldbeeld te verdedigen, maar zelf uiteindelijk de lafste weg koos) voorbeeld het goed met hun voorhad. Zolang deze mensen de geschiedenis niet kennen en de mogelijke gevolgen voor hen en hun huidige leefstijl als hij gewonnen had, maak ik hier geen woorden meer vuil aan. Zorg er eerst maar voor dat je extreem-rechtse scene niet meer geregeerd wordt door een zooitje megalomane, frauduleuse zielepoten en dat ze met een HAALBAAR partijprogramma komen waar Nederland echt wat aan heeft. Tot nu is extreem-rechts op sterven na dood. NNP, NR, NA, RVF etc. etc. splinters die tot nu toe niks meer bereikt hebben dan een paar buitenlanders schoppen en elkaar zwart maken. AFA lacht zich dood.
Haatzaaien en racisme behoren niet onder de vrijheid van meningsuiting.


inderdaad, opzouten met (volks)socialisten


Je moeder.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 06-04-2006 17:23 by Chelman Profiel van Chelman

Hebbes...hehe.

Ik vroeg me al af waar onze nieuwe krakers vandaankomen en ben even gaan speuren op kraaksites.

En wat vond ik? Dit.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 06-04-2006 17:27 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 6 april 2006 16:15 schreef Jenje het volgende:
Wie heeft jou de macht gegeven om dat te bepalen? Waar haal jij dat recht vandaan? Dat is de hoofdvraag, aangezien jij jezelf rechten toedicht die je niet hebt.

*herhaal*


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 17:27 by chaoss Profiel van chaoss

Nah, ik ben geen echte kraker. Ik huur netjes een woning. Ik vind het interessant om de discussie te volgen tussen de voorstanders en tegenstanders van krakers. Vooral de argumenten van tegenstanders. Ik moet zeggen: je hebt er een aantal mooie gegeven.


don't fuck the system, change it


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 06-04-2006 17:28 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 6 april 2006 17:23 schreef Chelman het volgende:
Hebbes...hehe.

Ik vroeg me al af waar onze nieuwe krakers vandaankomen en ben even gaan speuren op kraaksites.

En wat vond ik? Dit.


hehe dezelfde arrogantie als metalheads en hetzelfde bord voor hun kop.

me happy

maar weer een vooroordeel bevestigd: ben je niet links dan ben je een nsbmer!!!1


Je moeder.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 06-04-2006 17:28 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 6 april 2006 17:23 schreef Chelman het volgende:
Hebbes...hehe.

Ik vroeg me al af waar onze nieuwe krakers vandaankomen en ben even gaan speuren op kraaksites.

En wat vond ik? Dit.
Hahahaha wat een gezanik daar zeg .... en dan maken zij zich druk om extreem rechts ... ze zien zelf niet in dat ze net zo extreem zijn als degene die ze haten. Sukkels


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 17:30 by chaoss Profiel van chaoss

quote:
Wie heeft jou de macht gegeven om dat te bepalen? Waar haal jij dat recht vandaan? Dat is de hoofdvraag, aangezien jij jezelf rechten toedicht die je niet hebt.


sorry, ik dacht dat je die andere vraag bedoelde. Maar ik heb daar al op gereageerd:

quote:
Ik probeer alleen uit te leggen wat de achterliggende gedachten van kraken is: namelijk collectiviteit. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor elkaars welzijn. Wie hulp nodig heeft kan over het algemeen bij kraakpanden terecht. In Amsterdam kennen we bijvoorbeeld een kraak-tandarts en een kraakdokter. Dat zijn opgeleide mensen die gratis of heel goedkoop arme mensen helpen, maar wel in een kraakpand zitten.
Het is vanuit mijn sociale oogpunt naar een geindividualiseerde samenleving waar geld belangrijker is dan andermans welzijn dat ik kraken niet afkeur.


Ik zeg dus nergens dat ik het recht heb om dat te bepalen. Het is in mijn ogen echter wel logisch om panden te gebruiken in plaats van leeg te laten staan.


don't fuck the system, change it


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 06-04-2006 17:34 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Logisch: ja, maar wederom, dat is de vraag en de kwestie niet.

Krakers eigenen zich iets toe wat niet van hen is met de reden dat de eigenaar het niet juist gebruikt. Ik wil dan weten wie die krakers dan wel niet zijn om even de Nederlandse wet zo maar aan de kant te kunnen schuiven. Ze zeggen dat het een maatschjapelijk belang is, wat ik ook weer een excuus vind voor iets wat in principe (het ontnemen van iemands eigendom) enorm asociaal is. Inbrekers krijgen wel celstraf, krakers niet, en dat verschil heeft nog niemand op een juiste manier duidelijk kunnen maken zonder socialistisch pc crap erbij. Dat boeit namelijk niet omdat de wet zich daar ook niets van aan trekt.


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 06-04-2006 17:36 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 6 april 2006 17:30 schreef chaoss het volgende:
Ik zeg dus nergens dat ik het recht heb om dat te bepalen. Het is in mijn ogen echter wel logisch om panden te gebruiken in plaats van leeg te laten staan.


dat mag je vinden maar:

quote:
We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor elkaars welzijn.


ben ik het dan weer gigantisch mee oneens

en verder wat jenje hierboven zegt

[Dit bericht is gewijzigd door karnivoor op 06-04-2006 17:36]


Je moeder.


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 17:36 by chaoss Profiel van chaoss

quote:
maar weer een vooroordeel bevestigd: ben je niet links dan ben je een nsbmer!!!1


Goed lezen. Er wordt daar nergens beweerd dat als je niet links bent dat je dan meteen NSBMer bent. Er staat dat de NSMB in de scene een plaag is (wat een mening is, maar dat terzijde).


don't fuck the system, change it


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 06-04-2006 17:38 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 6 april 2006 17:36 schreef chaoss het volgende:
Goed lezen. Er wordt daar nergens beweerd dat als je niet links bent dat je dan meteen NSBMer bent. Er staat dat de NSMB in de scene een plaag is (wat een mening is, maar dat terzijde).


nee maar ik bedoelde meer dat de discussie al meteen weer die kant op ging.

en nsbm'ers zijn ook linkse rakkers met hun sociale gedoe, alleen dan wat selectiever. het begrip extreem rechts is wat dat betreft erg vaag. en dat ligt niet bij jullie, gaat over het algemeen dan


Je moeder.


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 17:42 by chaoss Profiel van chaoss

zolang de kraak plaats vindt kan je als kraker opgepakt worden voor inbraak. Daarna, als er huisvrede geconstateerd is, niet meer. Sorry mensen, het is de wet.
Nogmaals het kraken heeft niet als doel diefstal van andersmans spullen (hoe ongeloofwaardig dit ook klinkt), maar het aan de kaak stellen van in hun ogen misstanden in de samenleving. Zoals ik al zei wordt er zoveel mogelijk getracht een overeenkomst te sluiten met de eigenaar (het pand blijft dus van dit persoon). Dat lukt vaak wel, soms niet. Dan kan je daar als persoon natuurlijk een andere mening over hebben.
Dat krakers de wet aan de kant schuiven is voor een deel waar. Zij ervaren de wet alleen als iets dat voordeel oplevert voor de rijke. Daarnaast weten de krakers ook wel dat ze alleen via de rechter in hun gelijk kunnen komen (of niet).


don't fuck the system, change it


Psychonaut
Usericon van Psychonaut
Posted 06-04-2006 17:43 by Psychonaut Profiel van Psychonaut

Het is niet de wet. Het is een maas in de wet, die handig gebruikt wordt door luie honden om niet te betalen voor hun huisvesting.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 06-04-2006 17:45 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Zo ... ook eens wat op dat kraakforum gepost .. eens zien wat ze zeggen.


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 06-04-2006 17:47 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 6 april 2006 17:42 schreef chaoss het volgende:
zolang de kraak plaats vindt kan je als kraker opgepakt worden voor inbraak. Daarna, als er huisvrede geconstateerd is, niet meer. Sorry mensen, het is de wet.
Nogmaals het kraken heeft niet als doel diefstal van andersmans spullen (hoe ongeloofwaardig dit ook klinkt), maar het aan de kaak stellen van in hun ogen misstanden in de samenleving. Zoals ik al zei wordt er zoveel mogelijk getracht een overeenkomst te sluiten met de eigenaar (het pand blijft dus van dit persoon). Dat lukt vaak wel, soms niet. Dan kan je daar als persoon natuurlijk een andere mening over hebben.
Dat krakers de wet aan de kant schuiven is voor een deel waar. Zij ervaren de wet alleen als iets dat voordeel oplevert voor de rijke. Daarnaast weten de krakers ook wel dat ze alleen via de rechter in hun gelijk kunnen komen (of niet).



oke, maar kan jij/jullie/krakers (no offence maar weet even niet in welke context ik je moet plaatsen ondanks dat je zelf niet kraakt) ook begrijpen dat er mensen zijn die niet op dat sociale gedoe zitten te wachten? dat is voor mij persoonlijk het grootste punt.


Je moeder.


chaoss
UNITY!
Usericon van chaoss
Posted 06-04-2006 17:48 by chaoss Profiel van chaoss

quote:
Het is niet de wet. Het is een maas in de wet, die handig gebruikt wordt door luie honden om niet te betalen voor hun huisvesting.

- Ook dat klopt niet helemaal. Veel kraakpanden betalen gewoon voor hun voorzieningen. En nogmaals er wordt vaak getracht een overeenkomst te sluiten met de eigenaar inzake huur of koopmogelijkheden.
- Daarnaast zijn de meeste huidige krakers gewoon studenten of arbeiders. Tegenwoordig kraken politieke partijen en kerken ook (voorbeeld in Leiden) uit protest tegen de samenleving. Uiteraard zullen er onder krakers ook uitkeringstrekkers zijn, maar dat geldt voor alle bevolkingsgroepen in de samenleving.


don't fuck the system, change it


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen