IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : The day after tomorrow (klimaatveranderingen) Vorige pagina | Volgende pagina
Hypnos
Leve mij!
Usericon van Hypnos
Posted 13-02-2019 9:52 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van HypnosLos van de kortzichtigheid van ontkenners en het vaak negeren over cumulatie van temperatuur over een langere periode is het wel een feit dat er geen "klimaatapocalyps" komt - toch? Geen extreme hittegolf die -een deel van- een nietsvermoedende wereld plots kapot zal verschroeien. Terwijl er nu wel zaken gebeuren waarbij mensen op korte(re) termijn in grote mate doodvallen en waar geen marsen voor georganiseerd worden. Dat vind ik wel behoorlijk ironisch en niet logisch, op zijn zachtst gezegd.

We hebben volgens sommige wetenschappers best wel voldoende middelen om ons te acclimatiseren, ons aan te passen aan de sowieso komende opwarming, terwijl we ons (nog) niet kunnen wapenen aan vervuiling die ons kanker geeft. Dat samen met het verhaal dat de eerste effectieve doden in landen ver weg zullen vallen omwille van de opwarming van de aarde, terwijl hier ook doden vallen door vervuiling, doet ook mij denken dat er andere motieven achter zitten, achter deze plotse temperatuurkruistochten. Economische. Opwarming van de aarde is globaal, en China en andere landen in volle ontwikkeling gebruiken veel fossiele energie. Erg handig als je die aan banden wil leggen natuurlijk, vanuit Europa, terwijl het eigenlijk logischer zou zijn om vervuiling in eigen streek aan te pakken (en indirect ook je eigen verbruik). Maar daarmee snij je economisch gezien in je eigen vel, want dat is niet globaal...It feels a little fishy, ook al is het uiteindelijk een goeie zaak.Vul je eigen gat.


Hypnos
Leve mij!
Usericon van Hypnos
Posted 13-02-2019 9:53 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 13 februari 2019 9:55 schreef Fusion het volgende:Vul je eigen gat.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 13-02-2019 10:00 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 13 februari 2019 7:43 schreef Fusion het volgende:
Lijkt me sterk dat in sommige gebieden al meer dan 100 jaar de temperatuur nauwkeurig wordt bijgehouden? 1880 toch pas "globaal maar wel met flink wat interpolatie"?

Anyway, goede grafiek. Heb me laatst in 'discussie' gemengd met global warming ontkenners (en mensen die de opwarming niet ontkennen maar beweren dat de mens er niets mee van doen heeft). Niet normaal. Alsof je met atheisten praat. Wat een bord voor hun hoofd. Valse grafieken, valse data, echt niet normaal. De algehele tendens in dat kamp lijkt te zijn dat het één grote conspiracy is om de mens geld af te troggelen. Nu wil ik best meegaan in t feit dat de wetenschap eromheen erg gevoelig is en mensen die tegengeluiden proberen aan te tonen te hard worden afgeserveerd, wat natuurlijk tegen alle wetenschappelijke principes is, en in t feit dat er qua politiek beleid en qua gemoeide gelden veel bullshit is, maar toch.... de data lijkt me duidelijk. En daarmee de noodzaak met man en macht de opwarming tegen te gaan, sustainable te worden, ook.


nouja er zijn zeker gebieden waar wat te twijfelen valt. maar > 100 = voor 1917.
Toen was de gehele wereld al gekoloniseerd. De records worden natuurlijk eerder bijgehouden. Dus je kunt wel twijfelen aan enkele grids in afrika en papua nieuw guinea en afrika maar de laatste 100 jaar is niet heel gek om te kiezen.

er is ook nog de mogelijkheid te kunnen reconstrueren aan de hand van enkele dingen zoals boomringen, isotopenstudies etc.Ik heb me ook regelmatig kritisch opgesteld, ook op ZM, sommige dingen waren niet zo geweldig. Maar ik heb me altijd een beetje druk gemaakt over de manier waarop het destijds werd gepresenteerd, Al Gore was niet de beste klimaatprofeet. Uit het klimaatkamp kwam veel nonsens, en het systeem werd misbruikt door wetenschappers als subsidie melkkoe. Zo weet ik van een mosonderzoeker die graag op spitsbergen onderzoek wilde doen, maar kreeg pas subsidie als hij die mossen in verband bracht als voedingsbron voor de overzomerende ganzen in relatie tot klimaatverandering.

Nog steeds is het een politiek onderwerp geworden. Nu gaat alles over klimaat en CO2, maar het is maar een klein punt van de natuurlijke problemen waar de mens tegenaanloopt. Ik krijg daar altijd al jeuk van, gelukkig zijin er veel klimaatoplossingen ook een middel tegen de andere problemen. Maar dingen als ondergrondse CO2 opslag hebben niet mijn voorkeur(wel die van industrieel nederland).

Daarnaast wordt er altijd vergeten dat klimaatverandering van alle tijd is en dat we nog midden in een ijstijd zitten. De aarde is voorheen meestal warmer geweest met palmbomen krokodillen en nijlpaarden op de noordpool (terwijl het wel een half jaar donker is). In nederland vind je nog zat resten van hyenaś nijlpaarden en andere warme beesten die niet eens lang geleden hebben plaatsgevonden. De zeespiegel is 120(!!!)m gestegen sinds de laatste ijstijd en de noordzee bestaat daarom pas 8000 jaar. Nu gaat het wel erg snel allemaal maar er moet ook gerelativeerd worden dat de aarde altijd aan verandering onderhevig is. Dat maakt dat je altijd moet oppassen voor klimaatverandering of het het nu zelf doen of niet. Maar zelfs al ben je "sceptisch over het klimaat" moge duidelijk zijn dat we de tak afzagen waar we zelf op zitten.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 13-02-2019 10:01 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Amen.spectre
Usericon van spectre
Posted 13-02-2019 10:08 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 13 februari 2019 9:52 schreef Hypnos het volgende:
We hebben volgens sommige wetenschappers best wel voldoende middelen om ons te acclimatiseren, ons aan te passen aan de sowieso komende opwarming, terwijl we ons (nog) niet kunnen wapenen aan vervuiling die ons kanker geeft.


Westerse landen met genoeg geld wel ja.


F.Jacobse
geen gezeik, iedereen rijk
Usericon van F.Jacobse
Posted 13-02-2019 10:14 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

quote:
Op 13 februari 2019 7:43 schreef Fusion het volgende:
Heb me laatst in 'discussie' gemengd met global warming ontkenners (en mensen die de opwarming niet ontkennen maar beweren dat de mens er niets mee van doen heeft). Niet normaal. Alsof je met atheisten praat. Wat een bord voor hun hoofd.


Waarom moeten hier Atheïsten bijgehaald worden? En die hebben allemaal een bord voor hun hoofd? Raarrr...
Jacobse: "Wa wawa wawa, wa wawa wawawa..." Van Es: "Eh… HEE! KLEINE MIERENNEUKER!" Jacobse: "Nee, Van Es!" Van Es: "WIL JIJ WEL EENS GAUW JE MUIL HOUWE!" Jacobse: "Kijk, nou springen er dus vier griffiers op jouw nek en die dumpen jou zo in de hofvijver…


spectre
Usericon van spectre
Posted 13-02-2019 10:15 by spectre Profiel van spectre

aandachthoer


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 13-02-2019 10:25 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.comhttp://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


WMP
Usericon van WMP
Posted 13-02-2019 10:26 by WMP Profiel van WMPElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 13-02-2019 10:27 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 13 februari 2019 9:52 schreef Hypnos het volgende:


We hebben volgens sommige wetenschappers best wel voldoende middelen om ons te acclimatiseren,
HEt probleem zit hem niet of we wel genoeg airco's kunnen installeren of onze daken wit moeten verven. Maar bepaalde productieve landbouwgebieden worden minder bruikbaar om voedsel te verbouwen door droogtes, teveel regenval of meer extremen.

De basis van onze voedseleconomie wordt hiermee anders, moet verplaatsen of wordt minder productief. Maar sowieso gaan we tegen grenzen aan lopen qua landbouwproductie, meer mensen, meer vlees en meer vraag van producten en verwachte lagere output van landbouwgrond ivm uitputting van bodem en andere resources.

Natuurgebieden worden anders, kunnen verkleinen of minder divers worden, Hiermee kun je hebben dat je opeens meer kosten krijgt om schoon water te maken, omdat deze ecosysteem dienst wegvalt. Zo zijn er nog talloze ecosysteem diensten te bedenken die wegvallen. Normaal denken we hier niet aan en worden deze niet economisch berekend, terwijl dat als ze wegvallen kosten enkele simpele dingen als waterzuivering en kustbescherming, bodemregeneratie, microklimaatkoeling etc. miljarden om te vervangen.

Het probleem van klimaatverandering gaat niet over kleding keuze maar hoe je iedereen wilt blijven voeden en uberhaupt een economie staande wil blijven houden. Je kan niet iedereen op de wereld de voedselrijke overvloed aanbieden zoals nu voor langer dan 50 jaar zonder enorme ingrijpende veranderingen in economie of dieet.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 13-02-2019 10:48 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 13 februari 2019 10:14 schreef F.Jacobse het volgende:
Waarom moeten hier Atheïsten bijgehaald worden? En die hebben allemaal een bord voor hun hoofd? Raarrr...Gast.....Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 13-02-2019 10:51 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Ik geloof dat ik maar bij iedere grap (kop je m in Tante WMP?) 1000 smileys ga plaatsen.F.Jacobse
geen gezeik, iedereen rijk
Usericon van F.Jacobse
Posted 13-02-2019 10:54 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Iig voor mij. Ik ben nogal van de letterlijke.
Jacobse: "Wa wawa wawa, wa wawa wawawa..." Van Es: "Eh… HEE! KLEINE MIERENNEUKER!" Jacobse: "Nee, Van Es!" Van Es: "WIL JIJ WEL EENS GAUW JE MUIL HOUWE!" Jacobse: "Kijk, nou springen er dus vier griffiers op jouw nek en die dumpen jou zo in de hofvijver…


spectre
Usericon van spectre
Posted 13-02-2019 10:58 by spectre Profiel van spectre

Eerst eventjes steken en porren en daarna terugtrekken “het was een grap”
Iedereen ziet dat het niet bedoeld is als een grap.


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 13-02-2019 11:02 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

Dat dus. Constant.

Edit: oh ja, sorry:

[Dit bericht is gewijzigd door Ralph op 13-02-2019 11:03]


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


F.Jacobse
geen gezeik, iedereen rijk
Usericon van F.Jacobse
Posted 13-02-2019 11:08 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Nu ben ik een verward persoon. Ojee, hehe.
Jacobse: "Wa wawa wawa, wa wawa wawawa..." Van Es: "Eh… HEE! KLEINE MIERENNEUKER!" Jacobse: "Nee, Van Es!" Van Es: "WIL JIJ WEL EENS GAUW JE MUIL HOUWE!" Jacobse: "Kijk, nou springen er dus vier griffiers op jouw nek en die dumpen jou zo in de hofvijver…


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 13-02-2019 11:12 by faalhaas Profiel van faalhaas

quote:
Op 13 februari 2019 10:58 schreef spectre het volgende:
Eerst eventjes steken en porren en daarna terugtrekken “het was een grap”
Iedereen ziet dat het niet bedoeld is als een grap.


Ik zag het wel hoor.

Maar hij had al 2 dagen geen virtuele spanking meer gehad, denk dat ie hem daarom maakte.


... hoe de hazen lopen ...


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 13-02-2019 11:17 by PandroidJack Profiel van PandroidJack

Eigenlijk zijn we vooral met té veel mensen op deze planeet(?).

quote:
Op 13 februari 2019 10:27 schreef ElitE het volgende:
HEt probleem zit hem niet of we wel genoeg airco's kunnen installeren of onze daken wit moeten verven. Maar bepaalde productieve landbouwgebieden worden minder bruikbaar om voedsel te verbouwen door droogtes, teveel regenval of meer extremen.

De basis van onze voedseleconomie wordt hiermee anders, moet verplaatsen of wordt minder productief. Maar sowieso gaan we tegen grenzen aan lopen qua landbouwproductie, meer mensen, meer vlees en meer vraag van producten en verwachte lagere output van landbouwgrond ivm uitputting van bodem en andere resources.

Natuurgebieden worden anders, kunnen verkleinen of minder divers worden, Hiermee kun je hebben dat je opeens meer kosten krijgt om schoon water te maken, omdat deze ecosysteem dienst wegvalt. Zo zijn er nog talloze ecosysteem diensten te bedenken die wegvallen. Normaal denken we hier niet aan en worden deze niet economisch berekend, terwijl dat als ze wegvallen kosten enkele simpele dingen als waterzuivering en kustbescherming, bodemregeneratie, microklimaatkoeling etc. miljarden om te vervangen.

Het probleem van klimaatverandering gaat niet over kleding keuze maar hoe je iedereen wilt blijven voeden en uberhaupt een economie staande wil blijven houden. Je kan niet iedereen op de wereld de voedselrijke overvloed aanbieden zoals nu voor langer dan 50 jaar zonder enorme ingrijpende veranderingen in economie of dieet.


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 13-02-2019 11:24 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 13 februari 2019 11:17 schreef PandroidJack het volgende:
Eigenlijk zijn we vooral met té veel mensen op deze planeet(?).
Ligt eraan, leven we zoals de mensen in India of Afrika nu, dan lukt het gemakkelijk tot de 10-15 miljard.

Leven we zoals de Westerse wereld dan hebben we genoeg voor wel 2 miljard mensen (oh wacht er zijn ongeveer 2 miljard mensen die nu zo leven...)♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 13-02-2019 11:28 by bastianus Profiel van bastianus

Hoe vervelend ook voor sommigen: het welvaartsniveau zal flink omlaag moeten wil het nog verantwoord blijven. En daar zullen de meesten niet aan willen. Aan de andere kant: als het doorgaat zoals nu dan gaat het welvaartsniveau vanzelf wel een keer omlaag.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 13-02-2019 11:39 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 13 februari 2019 10:58 schreef spectre het volgende:
Eerst eventjes steken en porren en daarna terugtrekken “het was een grap”
Iedereen ziet dat het niet bedoeld is als een grap.
Het was een grap van de categorie opendeur dot NL, dat ik zelfs van jou had verwacht dat te snappen. Toch even een verassingsmomentjeFusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 13-02-2019 11:40 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

quote:
Op 13 februari 2019 11:02 schreef Ralph het volgende:
Dat dus. Constant.

Edit: oh ja, sorry:
Porren? Zeker. Een grap? Jazeker. Grappig hoe selectief opeens dat niet samen kan gaan op een forum waar dat eigenlijk de norm is.


Oh ja

Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 13-02-2019 11:42 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.comhttp://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 13-02-2019 11:45 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 13 februari 2019 11:28 schreef bastianus het volgende:
Hoe vervelend ook voor sommigen: het welvaartsniveau zal flink omlaag moeten wil het nog verantwoord blijven. En daar zullen de meesten niet aan willen. Aan de andere kant: als het doorgaat zoals nu dan gaat het welvaartsniveau vanzelf wel een keer omlaag.


Nouja, ligt wat je verstaat onder welvaarts niveau, een hoop luxe die wij nu ervaren kunnen prima met minder uitstoot of impact. We zullen waarschijnlijk wat in vlees terug moeten, maar hoeven niet eens helemaal zonder vlees. De meeste oplossingen die er liggen zijn gericht op herstel van natuur met tegelijkertijd bestaande productie.

Het is vooral het tegengaan van korte termijn uitputtingen en inzetten van langetermijn oplossingen. stoppen met monocultuur en gecombineerde teelten kunnen gigantische verschillen maken. Economisch gezien veel beter, veel meer besparing over het gehele front. maar een boer krijgt al weinig betaalt voor zn gewassen en krijgt niets voor duurzaam landbeheer wat water zuivert, omgeving koel houd, algehele natuurgebieden verbind. Waar dit wel gebeurt via subsidies zijn het vaak juist de subsidies die vernieuwingen tegenhouden.

Onze economie is ingesteld in een enkele ecosysteem dienst volledig te exploiteren en optimaliseren ten koste van alle andere ecosysteem diensten.

De oplossing is een economie te creeeren waarin die diensten beter vertegenwoordig worden. Want niemand betaalt voor het produceren van onze dagelijkse zuurstof, maar als elk stukje land op aarde in gebruik is zal toch iemand een keer daar voor moeten zorgen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ecosystem_services


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Fusion
Active Torque Vectoring, can't live without it
Usericon van Fusion
Posted 13-02-2019 11:49 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

En minder waste oftewel meer efficiëntie in productie, opslag etc.Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2022 Stichting ZwareMetalen